Edyto.
Piszesz po prostu do danej hurtowni ofertę współpracy.
20 k na Twoje potrzeby nie jest mało, możesz zaczynać i to śmiało. Później spróbuj brać towar na odroczoną płatność.
Inaczej, wszystko można przemyśleć i załatwić.
Życzę Ci powodzenia i niczym się nie zniechęcaj.
Bardzo dziekuję za odpowiedz i rady,ale bardzo proszę napisz mi co konkretnie znacza twoje słowa[INACZEJ WSZYSTKO MOZNA PRZEMYŚLEĆ I ZAŁATWIĆ].Proszę cie podaj mi wiecej szczegułów?Dziękuję
To z lenistwa używam skrótów myślowych CZASAMI JEST TO CAŁKOWICIE ZAMIERZONE BO LUDZIE NIE SZANUJĄ DARMOCHY więc wyjaśniam.
Piszesz iż posiadasz 20 k. Ale załóżmy potrzebujesz towaru na 30 k. Jak to załatwić, by ten towar wziąć? Daj choćby na zabezpieczenie towaru weksel gwarancyjny. Masz towar? Masz. A i w kieszeni jeszcze 20 k.
Czyli dokładnie tak jak napisałem, zawsze musisz znaleźć optymalne wyjście z sytuacji w danej chwili.
WITAM MAM PROBLEM ,CHCIAŁABYM OTWORZYĆ MAŁY FIRMOWY SKLPIK Z ODZIEŻĄ I ZABAWKAMI DLA DZIECI ,ALE NIE WIEM OD CZEGO BYM MIAŁA ZACZĄĆ ,TO ZNACZY GDZIE POWINNAM SZUKAĆ DOSTAWCÓW .BARDZO PROSZĘ O INFORMACJE .Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
Chciałabym otworzyć SKLEP ZOOLOGICZNY i szukam pomocy u osób,które mogłyby wskazać mi kilka rad.Jaki jest wstępny koszt zakupu podstawowego towaru?na żywe zwierzeta nie nastawiam się.Mieszkam koło Olsztyna,czy ktoś się orientuje jaka jest najlepsza hurtownia?Czy muszę nawiązywac współprace z wieloma?Dziękuję!!!(Sabina)
Witam,jestem w ciężkiej sytuacji finansowej,nawet na studiowanie już mnie nie stać,niestety kryzys i mnie dosięgnął,i w powyższej sytuacji muszę coś z tym zrobi,tak łatwo się nie dam!Proszę o pomoc o poradę, chciałabym
otworzyć na allegro swój mały sklepik, byłby to sklepik z odzieżą używaną torebkami paskami znanych projektantów D&G GUCCI itd. wiem że jest na to zapotrzebowanie, towar brałabym ze sklepów z tanią odzieżą, bądż od znajomego hurtownika który odkładałby mi takie perełki, nie wiem tylko jak się za to zabrać, chodzi mi o to jak się z tego potem najlepiej rozliczać i czy muszę mieć lokal specjalnie do tego przygotowany czy też mógłby to być mój pokój i tam zarejestrować tą działalność.Chciałabym również wziąć na tą działalność dotacje z UE
Napiszcie mi proszę co o tym sądzicie, bardzo mi na tym zależy (dodam jeszcze że byłoby to dla mnie coś co lubię, uwielbiam szperać second hendach, i umiem rozróżnić oryginał danego projektanta od podróbki)
Witam,chcę otworzyć sklep z odzieżą angielskiej firmy,jak mam się do tego zabrać??czy musze mieć zgodę od sieci sklepów, a by w Polsce otworzyc ,,filię"???
jak to wygląda??
pozdrawiam
Witam!!! Od dawna myśle aby otworzyć sklep z odzieżą damską ale niewiem od czego mam zacząć. Bardzo prosze o pomoc to moja poczta www.seta881@wp.pl prosze o rady... z góry dziekuje
Prowadzę sklep z odzieżą znanych marek. Rzeczy z New Yorkera można kupić dużo - wszędzie na giełdach, tyle że bez metek. Ale co z tego, skoro ludzie pamiętają np. jaką grafikę miała bluzka którą widzieli w New Yorkerze, a gdy wejdą od Ciebie i zobaczą ją 20zł taniej, kupią mimo że bez metek. Ja tak robie, no ale z miesiąca na miesiac sprzedaż spada, nie znam powodu, może kryzys, moze za dużo marketów... nie wiem.
Jak sprzedajecie w internecie musicie mieć kasę fiskalną. Jeżeli nie, to po prostu otwieracie działalność, kupujecie towar (bez żadnych problemów co do opłat za frańszczyznę ze względu na marki, ponieważ nie ma metki) no i sprzedajecie... Coś w rodzaju outletu. Wystarczy znać się i wiedzieć co jest w takim New Yorkerze i kupić to samo - na niektórych metkach widać np. kawałek rybki. Oczywiście faktury musicie brać, chyba że wolicie na czarno. W pierwsze dwa lata płacicie do zusów i innych gówien ok. 330zł + cena waszego lokalu + prąd za lokal + księgowa, no i sprzedajecie.... Czy wam pójdzie? Sprawdźcie. W pierwsze dwa miesiące miałam czysty zarobek 4200zł, w styczniu 650zł a teraz od paru miesięcy kręci się ok. 1500zł. A ile nerwów... Szkoda gadać, no ale kto nie spróbuje, nie wie. Ja raczej nie polecam.
Nie zadawajcie mi głupich pytań bo i tak za dużo napisałam. A no i ważne jest by nie sprzedawać nic np z narysowaną Myszką Miki czy Goofim, bo za to Disney nakłąda podobno spore kary... No chyba że macie na to LEGALNĄ fakturę, a o to cięzko.
Pomoge bezpłatnie w doradztwie na temat wymogów i przepisów co do otwarcia wszelkich lokali z odbiorem sanepidu.pomoge załatwioc wszelkie formalnosci z sanepidem, wykonuje projekty technologiczne z odbiorem biegłych, gastromex@wp.pl, 0-513 828 828
Witam, czytam wsystkie wypowiedzi i dlatego postanowiam również o coś zapytać. Otwieram sklep z ubrankami dla dzieci ( typowy outlet znanych marek angielskich i nie tylko ) czy musze mieć pozwolenie od wszystkich tych firm np. next, fransa itd) na sprzedaż owych ubranek? Dostawcami sa polsckie firmy zajmujące się importem takich ubranek. I jeszcze jedno pytanie: czy przy takim biznesie dzierżawa lokalu za kwotę 32 EURO za m.kw. to dużo ? czy jestem w stanie zarobić na siebie i wszystkie opłaty? lokal jaki mam to ok. 45 m.kw, w CH w mieście powyżej 200 tyś mieszkańców zameldowanych na stałe , tendencja narodzin dzieci jest wzrastająca :-) czy ten biznes ma szanse na rozwój?
Będe wdzięczna za opinie i za każde negatywne i pozytywne słowo.