• Re: jak otworzyć pub? Autor: ~adampomorski [83.14.90.*]
    witam serdecznie mam taki problem chce kupic lokal tzn gotowy dzialajaca juz restauracje kwestia jest tylko w funduszach. ta restauracja kosztuje 100 000 zł natomiast ja posiadam 5 tysiecy zl tylko oszczednosci.prosze o porade skad wziac takie fundusze.jelsi chodzi o moje zabezpieczenia to niestety sa mierne posiadam mieszkanie na kredyt wartosc mieszkania 110 000 zł a kredyt na nim hipoteczny 75 000 zł.rowniez jak to w wiekszosci naszych realiow nie bardzo mialbym mozliwosc aby w moim otoczeniu znalezc poreczyciela.
    restauracja do tej pory prosperowala i przynosila w skali calorocznej zysk w granicach 4 000 zł miesiecznie.wiem ze jestem w stanie zwiekszyc jeszcze obroty i zyski comiesieczne moze i o drugie tyle.poprostu kiepsko tamci wlasciciele prowadzili dzialania marketingowe.prosze o podpowiedz czy mozna gdzies uzyskac pomoc finansowa.wiem ze w bgk udzielaja 40 tysiecy na rozpoczecie dzialalnosci i w urzedach pracy 5 razy srednia krajowa ale to stanowczo za malo bo splata w transzach wchodzi w gre ale kiedy przy rozruchu odrobilbym ta kwote.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~shog [83.23.84.*]
    ludzie poco wy wogule zadajecie pytania w tym temacie skoro w kółko przwijają sie te same pytania itak nikt na nie nie udziela odpowiedz
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~sonia21 [172.189.212.*]
    witam chce z mężem otworzyc pub. Mamy świetny pomysł wystrój praktycznie zaplanowany brakuje nam tylko pieniedzy. Nasz kapitał jest za mały by to zrobic. Gdziue szukac dofinansowania i pomocy?
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~sonia21 [172.189.212.*]
    witam chce z mężem otworzyc pub. Mamy świetny pomysł wystrój praktycznie zaplanowany brakuje nam tylko pieniedzy. Nasz kapitał jest za mały by to zrobic. Gdziue szukac dofinansowania i pomocy?
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~piotr22 [80.51.108.*]
    mam mały barek,własnie ubiegam sie o dzierzawe prawdopodobnie ja dostane.ale teraz mam pytanie jakie formalnosci jeszcze musze załatwic zeby otworzyc ten bar?wiem ze sanepid ale to chyba po otwarciu nie przed otwarciem bo sie nie orietuje.bar ten unkcjonowal 6 lat teraz ja go kupilem nie wiem jakie formalnosci musze zalatwic?jesli ktos jest w stanie udzielic mi odpowiedzi to czzekam na maile,i z góry dziekuje.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~carrolla [83.11.74.*]
    ja też otwieram i szczerze mówiąc 100 tys to z palcem w d.. wystarczy, oczywiście wszystko zależy od tego jaki masz pomysł na wystrój.pozdrawiam karola.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Danielek_S [84.203.86.*]
    Witam i pozdrawiam! Mam zamiar otworzyc maly pub ! Fundusz na otwarcie powoli rosnie bedzie w granicach 100 tys ale chchialbym sie jakos zabezpieczyc ! Czy jest jakas mozliwos otrzymania kredytu jezeli nigdy nie bylem kredydtobiorca czy zyrantem! Do tego ten pab bedzie bardzo nie typowy! Co musze zrobic zeby otworzyc taki pub ! Wiem ze lokal musi byc napewno trzeba zakupic wszelkiego rodzaju sprzet ale nie wiem od czego mam zaczac? Jak wyglada zakladanie firmy ? Nie mam o tym zielonego pojecia ! Pozdrawiam prosze o pomoc ?
  • co o Tym myślicie? Autor: ~Syreniarz [80.51.3.*]
    mam mozliwość wynajęcia lokalu ale jest on tak troche na uboczu małego miasteczka na nieczynnej juz stacji kolejowej jest to jakies 200metrów od głównej drogi. Lokal trzeba było by zaadoptować w miescie ludzie narzekają na brak miejsca żeby sie rozerwać jak myślicie czy to dobry pomysł? na stacji jest tez duza hala myslałem zeby zrobić tam przy okazji dom weselny czy cos w tym stylu przed jest tam bardzo duzy parking nawet dla tirów. Co myslicie o moim pomyśle??
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Arek [80.164.68.*]
    Witam szukam menagera bende otwierał dyskoteke i potrzebuje osoby ktura wie cos o tym wiecej niz ja sam adres email ArekDziadzia@poczta.fm numeru tel niepodaje wiadomo dlaczego pozdrawiam i czekam na meile.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~mark [87.206.236.*]
    większość tu osób, które planują otworzyc pub nie ma na to środków. Piszą że mają pomysł i chęci :). Ludzie same chęci to sobie możecie w d... wsadzić, co wy chcecie zrobić bez pieniędzy.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Chrono [83.18.211.*]
    Zastanawiam się ile osób czyta tu ze zrozumieniem i czy w ogóle czyta co niekótrzy piszą. Ciągłe pytania powtarzające się .. wystarczy poczytać i kliknąć kilka linków

Dla tych co nie lubią czytaćm, daję na tacy link do jednego z odcinków TVN Firma - Otwieramy pub.

http://www.osemka.p.lodz.pl/~grabarz/tvn24firma/otwieramy%20pub.rar

dowiecie sie jakie urzędowe sprawy są do załatwienia i w jakich kosztach, ile kosztują koncesje, co może dać browar, a co samemu trzeba załatwić i wiele innych pytań które wielu z was zapewnie nurtuje.

Ja osobiście też otwieram pub. Aktualnie staram się o dotację z Urzędu Pracy, który niestety nie pokryje kosztów remontu ani opłat urzędowych, więc staram się również o kredyt.

Ktoś wcześniej zauważył że można obniżyć koszty adaptacji lokalu :) jestem szczęściarzem ponieważ mam własne drewno i robię wg. własnego pomysłu umeblowanie. ojciec pracuje w kamieniołomie, więc mam dodatkowy materiał już po obróbce który przyda się do aranżacji. jak i też mam dojścia do drukarn( interesuę się fotografią i wiele zdjęć drukuję w formacie A3) i powstał pomysł zrobienia pubo galerii. Na matowym białym szkle zdjęcia podświetlane zamiast typowych lamp ściennych.

Troche pomysłowości, własnych materiałów i znajomości :) A można znacznie obniżyć koszta i bardzo ciekawie wykończyć lokal.

Zapraszam do obejrzenia linku o TVN Firma i podzielenia się waszymi pomysłami nt. wnętrz

Pozdrawiam Chrono
    chronoepc@gmail.com
    gg: 1731162
  • Re: jak otworzyć pizzerie? Autor: ~sebol [83.4.143.*]
    witam pragne w nastepnym roku otworzyc mala pizzerie chcialbym sie dowiedziec jaklie normy musi spelniac lokal do takiego przedsiewziecia moja pizeria ma miec miejsce gdzie kiedys juz byla inna pizzeria czy do takiego lokalu musi byc wprowadzony program HCCP . jak wyglada sprawa z zalatwieniem kredytu z uni europejskiej dla poczatkujacych przedsiebiorcow ile wkladu wlasnego muse miec i jakie warunki spelnic aby taki kredyt dostac.prosze o podanie mi wszelkich informacji na temat otwarcia malego biznesu .pozdrawiam
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Alek [213.158.196.*]
    Witam wszytstkich,

poszukuje osób z doświadczeniem w prowadzeniu PUB-u, lub właścicieli lokali, chętnych do współpracy przy otwieraniu nowych lub modernizacji już istniejącyh miejsc. Możliwości współpracy do omówienia, ale bazą jest pomysł i pokrycie znacznej części kosztów aranżacji z naszej strony.

Szukamy miejsc na otwarcie lokali / pub-ów w miejscowościach:

- Inowrocław, Włocławek, Kutno, Łódź

Mamy sporo wytycznych co do naszego zapotrzebowania co do lokalu i sposobu współpracy, więc osoby zainteresowane zapraszam do info emaila.

Pozdrawiam
    Alek
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~mp815 [77.91.36.*]
    Posiadam do wynajęcia lokal w ścisłym centum Włocławka,idealne miejsce na pub!,poprzednio w lokalu funkcjonował ekskluzywny club.stan lokalu bdb.Tel 502682042.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~harnas [88.199.170.*]
    CZesc mam miejsce natakie cos co was interesuje anawet prawie dotacje zuni potszebuje wspulnika zniewielkom gotuwkom muj numer 512324014
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~fantomas dj [88.156.96.*]
    no to mnie ludziska zalamujecie bede musial zostawic zone i corke i wyjechac gdzies zagranice bo to lipa wszystko!!!Pozdro
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Dydzio [193.238.43.*]
    Ktoś tutaj wspomniało dotacji z Urzędu Pracy na otwarcie działalności gospodarczej.
    Zmartwił mnie też tym, że tej dotacji nie można przeznaczyć na remont;/
    Czy to prawda, ktoś się starał o taką dotację?
    Ile można dostać z UP?
    Można jeszcze jakoś wydoić Unię Europejską na podobny cel?
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~waldek [74.64.47.*]
    Dydzio Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Ktoś tutaj wspomniało dotacji z Urzędu Pracy na
    > otwarcie działalności gospodarczej.
    > Zmartwił mnie też tym, że tej dotacji nie można
    > przeznaczyć na remont;/
    > Czy to prawda, ktoś się starał o taką dotację?
    > Ile można dostać z UP?
    > Można jeszcze jakoś wydoić Unię Europejską na
    > podobny cel?
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~pat [83.11.6.*]
    cze mam gotowkie tylko nie wiem czy mi starczy na otworzenie wlasnego pubu. chcialbym sie dowiedziec ile potrzeba na otworzenie takiego pubu (koncesje, wyposazenie itp.) z gory wielkie dzieki!!
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~sandra [83.7.144.*]
    chciała bym otworzuc mały pub lub bar,jestem osobą bezrobotną i młodą. jakie swiadczenia mi bedą potrzebne i do jakich instyucji sie zgłosić,i jak dostac ozyczke na mały lokal skoro nie pracuje?prosze bardzo o porade. sandra
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~piter12120 [83.19.236.*]
    sandra Napisał(a):
    > chciał bym otworzuc mały pub lub bar,jestem osobą
    > bezrobotną i młodą. jakie swiadczenia mi bedą
    > potrzebne i do jakich instyucji sie zgłosić,i jak
    > dostac ozyczke na mały lokal skoro nie
    > pracuje?prosze bardzo o porade.Piotrek
  • Re: jaki wlasny biznes otworzyc? Autor: ~tufilka [83.28.72.*]
    Mieszkam w miescie ok. 26.000 ludzi, gdzie az roi sie od barow , sklepow z odzieza , kantorow, lombardow itd. Mam do dyspozycji ok 20.000 zl i kompletnie nie mama pojecia co by tu otworzyc . Macie moze jakis pomysl???
  • Re: jaki wlasny biznes otworzyc? Autor: ~gomenasai [77.254.137.*]
    Znajdź działkę niedaleko miasta i wybuduj dom weselny, coś w stylu http://www.kbprojekt.pl/projekty_domow_weselnych.php . Takie lokale są teraz bardzo oblegane bo jest ich mało na rynku. Patrząc na ceny ich wynajmu można stwierdzić, że są też bardzo opłacalne.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~batory [84.187.177.*]
    Witam
    podobnie jak i wielu uczestnikow tej strony mam wielka ochote na otwarcie wlasnego bisnesu PUB.Jest tylko male ale i obawa ktora mnie nie opuszcza.A mianowicie ciagla mowa o tym ze zglaszac zaczna sie chetni oferujacy takzwana ochrone.Co o tym myslec, czy faktycznie tak jest ? Nie mam ochoty na placenie komus haraczu.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~iks [87.205.213.*]
    Witam!
    Chętnie pomogę w otworzeniu dyskoteki. Znam się dośc dobrze na tym jakie papiey, pozwolenia itd są potrzebne. Jestem obaznany w sprawach sprzętu dyskotekowego, i kosztów z tym związanych (zakup płyt z licencją ZAiKS, konsolety, nagłośnienie, oświetlenie). Mam kontakt w dość dużą ilością Dj'ów i innymi gwiazdami muzyki rozwywkowej. Na codzień pracuje w agencji reklamowej więc i w sprawach promocji moge załatwić duże zniżki.
    Czego oczekuję w zamian i inne info mailowo ;)
    iksorek@gmail.com :)
  • Re: jak otworzyć dyskotekę? Autor: ~Piotr D. [83.3.147.*]
    Kolega chce otworzyć dyskotekę na wsi.W okręgu ok.45 km.nie ma żadnej imprezy.Ma dosyć kasy w gotówce,choć gdyby brakowało to może wziąć kredyt.Wykupił niedawno byłe STW z budynkami.Jeden z takich budynków jest prostokątem o wym.10mX30m.No i właśnie.... i co dalej? jakie na początek pozwolenia,jak rozplanować salę,ile kasy za nagłośnienie?Proszę o pomoc,bo on pali się do wydawania kasy!Oby nie na darmo!!!
  • Re: jak otworzyć dyskotekę? Autor: ~dolce31 [79.162.31.*]
    kolego piotrze jakbys posiecil pare chwil na przeczytanie komentarzy z forum to bys sie dowiedzial .. cofnij sie kilka stron to pewien koles ofiarowuje pomoc z wszystkim co wiaze sie z otwarciem dyskoteki...licencjami..Dj'ami....reklama..wszystkim!!!
  • Re: jak otworzyć dyskotekę? Autor: ~Artur-Stan [83.151.38.*]
    planuje otworzyc dyskoteke i nie wiem od czego najlepiej zaczać , chce przedewszystkim niczego nie pominąć dlatego prosze moze ktos cos poradzi , jakis biznesplan, czy cokolwiek, za wszystko bede bardzo wdzieczny)))
  • Re: jak otworzyć dyskotekę? Autor: ~Dreven [84.40.189.*]
    Artur-Stan Napisał(a):
    na początek musisz mieć lokal najlepiej przystosowany do takich dyskotek jeśli nie to w pierwszej kolejności musisz iść do sanepidu do Inzyniera nadzoru sanitarnego żeby zobaczył lokal i ocenił jakie prace muszą byc w nim wykonane, jeśli będzie taka potrzeba skontaktuje cie z architektem który przebuduje Twój lokal. Po przebudowie odbiór budowlany, sanepidu, strazy poż., kominiarza. nie wspomnę o wcześniej załatwionych dokumentach jak wpis, nip, regon, i zgoda sąsiadów (jesli są) na sprzedaż alkoholu, zgoda Urzedu Miejskiegona klub nocny( godziny otwarci) zaczynaj od papierów potem ładuj kasę nie odwrotnie bo moze sie okazac ze braknie Ci jednego papierka i zatrzymasz się na kilka miesiecy, jak juz masz wszystko to musisz pomysleć o załodze czyli barmani nalepiej po kursach, kelnerki i ochrona to podstawa proponuje firmy ochroniarskie.
    musisz w miedzy czasie kupić oświetlenie, nagłośnienie i sprzęt DJ. ściągnąć fachowców od oświetlenia którzy Ci doradzą i za projektują światło. Jeśli chodzi o kasę to wszystko zależy od lokalu w którym ma byc ta dyskoteka ale min musisz mieć jakieś 200-300tyś samo oświetlenie, nagłośnienie i pierwsze za towarowanie jest najdroższe życze powodzeni .
    Ja w 3 miesiące uruchomiłem dyskotekę ale to była droga przez mekę i musisz sie z tym, liczyc
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~basiUNIA [83.17.57.*]
    WITAM A JA JUZ OTWORZYŁAM PUB I DOBRZE IDZIE ,JESLI CHCECIE WIECEJ NA TEN TEMAT PISZCIE MAILE,POZDRAWIAM
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~basiUNIA [83.17.57.*]
    baska1977@buziaczek.pl to moj mail :-)
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~hanka_30 [84.10.180.*]
    Witam! Pewnie sie powtórze , jak prawie wszyscy na tym forum myśle o tym jak otworzyć pub.Mam duzo zapału, sporo fajnych pomysłów, trochę kasy i wszyscy mi mówią że super gotuje. Jestem z gdyni i moze sie sie znajdzie taki sam zapaleniec jak ja , może z wiekszą wiedzą i razem cos nam wyjdzie. pozdrawiam . zuczki1@poczta.onet.pl
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~ameba2007 [80.48.180.*]
    Witam.Chciałabym dowiedzieć sie ile potrzeba pieniędzy na poczatek na otwarcie pubu?Zamierzam otworzyc pub mam lokal,ale nie mam pojecia ile będą mnie kosztować te wszystkie pozwolenia,towar,meble itp.ile musze mieć na start?
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Arturek [83.17.178.*]
    Cześć Wam! Być może nikt już nie zagląda na to forum i niepotrzebnie pisze... Ale poniosło mnie kilka waszych tekstów, a sprawa wygląda tak. Tak się składa, że mój tato prowadzi kawiarnie internetową w centrum warszawy, na historycznie zwanej "złodziejskiej dzielnicy" ( czy zdajecie sobie sprawę, jak fajni są to chłopcy, gdy pokrzepić ich wartościami i wiarą w możliwości, a grzeczni:). Co do haraczy, to to już pisał jakiś kretyn, bo uwierzcie mi kochani, wasze kluby prędzej upadną z braku chęci waszych niż grup zewnętrznych ( pańskie oko konia tuczy :)A tak pokrótce, tego typu problemy załatwia się drogą kompromisu, czyli rozmowy z chętnymi leniami na cudze pieniądze lub prawnie i pamiętajcie prawo jest i będzie zawsze po waszej stronie, przestańcie żyć filmami kochane cwaniaki :) Koszta na start i pierwsze lata są najcięższą drogą do spragnionej radości prowadzenia gospody, miejsca gdzie ludzie się bawią, zakochują, pamiętają, a czasem i odejść nie chcą NIGDY (cmok). Tak więc zastanówcie się najpierw, czy chodzi wam o zysk, czy o to cudowne uczucie w gronie ludzi i przyjaciół. Uwierzcie mi mam znajomego, który z kiosku zrobił taki rozmach, że w około 2 lata powiększył go do małego sklepiku, zmienił auto na super i co najpiękniejsze:Radość nie opuszcza go nigdy. pozdrawiam i pamiętajcie CZARNA NIEDZIELA pojawia się również u milionerów.
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~Arturek [83.17.178.*]
    Cześć to nadal ja (wrzód na dupie szefa). Chciałem wam dopowiedzieć, że jeśli jesteście totalnymi amatorami, to znaczy takimi, którzy nie mają szmalu na opłacenie architektów dla wystroju wnętrza, księgowych na prowadzenie rachunków... I w ogóle, tak naprawdę, to nie wiecie nawet co to jest kredyt bankowy, bo ryzyko was zżera. To pragnę wam przypomnieć o dawnych czasach, gdy ludzie nie wiedzieli nawet, co to zmywarka do naczyń, by nie płacić do tego jakiemuś studenciakowi za zmywak, a jednak w historii można znaleźć do dziś potężnie prosperujące knajpy itp. Bo Oni chcieli, mieli marzenie któremu się poświęcili, a nie szukali pomocy w forach. Człowieku jeśli czujesz "tę muzykę" to dobrze byś mógł stanąć z garem piwa na dworcu i tak zacząć swoją przyszłość, by potem mieć własny dach nad głową zwany PUBEM! Bo najważniejsze w tym jest to byście wznieśli się ponad te blokady myśli, systemów i głupoty ( czy wiecie, że facet, który stworzył napój koka kola, sam go opracowywał jako lek i sprzedawał na ulicy, czy zazdrościcie mu teraz... powinniście bo on pragnął tan na ulicy stać dla koka koli i potomnych. Tak więc nic, nikt i żaden zakaz was nigdy nie trzymał, to jedynie uległość człowieka do stanu społecznego ( a taki stan to już narzucona sprawa, więc człowiek broni się najskuteczniejszą bronią "umysłem" jednak, w chwili konceptu uświadamia sobie, że jest sam przeciw wielu i tu kolejny blok psychiczny i poszukiwania prawdy. CHA!! Myślicie,że zwariowałem? Wiecie? Sam też zastanawiam się nad otwarciem jakiejś knajpki i tylko dla tego , że internet mam pod ręką tu zajrzałem ( bo i tak będziecie musieli fatygować się osobiściepo po to wszystko, o co pytacie ). Ja sam nie mam jeszcze tak precyzyjnych chęci do lokalu, bo prywatnie jestem oddany literaturze, ale uwierzcie mi jest to tak diabelnie ciężka praca,zawiła przez swoją lingwistykę... by nie rozpisywać się, przepraszam was za odejście od tematu. Bo widzicie chciałem pokrzepić was w marzeniach niż objaśnić fakt, że za profesjonalną konsultację w sprawach otwarcia lokali itp też byście musieli zapłacić. Powodzenia dla was, mam nadzieją, że trafimy na siebie w waszych knajpach i tam pogadamy, niż na forach. PA
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~PAMELA [78.88.220.*]
    ZAMIERZAMY Z MĘŻEM OTWORZYC BAR,TYLKO NIE BARDZO WIEMY OD CZEGO ZACZĄC???
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~gnr [193.138.241.*]
    Siema

Chciałbym z kumplem otworzyć bar/pub. Myślimy nad dwiema salami, jedna muzyka lata 70 80 90 Michael Jackson, rocka, druga sala dla "zwolenników techno" i podobnej muzy (ale nad tym jeszcze sie zastanawiamy) chcemy do tego dodać też bilard ze 2-3 stoły. Jak myślicie ile może kosztować coś takiego? Znalazłem na necie oferte 80m2 za 300tys zlotych :| do tego koszt wystroju itd to troche dużo. Nie wiem czy kupić jakieś lokum czy wynająć. Jeżeli macie jakieś pomysły doświadczenie prosze o jakieś podpowiedzi. Jesteśmy młodzi mamy po 20 lat :p Myślimy zeby wyjechać za granice i przywieść troche forsy z pożyczkami będzie cieżko, widome pomogą nam też rodzice z góry dzieki
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~gnr [193.138.241.*]
    Arturek dobrze powiedziane
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Emil523

Mogę Ci przesłać biznes plan baru i to rzeczywiście ciekawy. A Ty mi co prześlesz w zamian, bo nie piszesz?

Czyżbyś szukał w sieci jelenia?...
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~marek13 [84.196.136.*]
    chcem otworzyc w swojej miejscowosci jakis bar,pub lub cos w tym rodzaju.mieszkam na wsi liczacej okolo 2-2,5tys.mieszkancow.ma byc przeznaczony raczej dla mlodziezy do 30 lat.nie licze na duze zyski.najblizszy jakis lokal tego typu znajduje sie ok 10km od mojej miejscowosci czy mam szanse i ile potrzeba na to gotowki? pozdrawiam i dziekuje
    Gotówka(koszta) są zamieszczone w biznes planie...
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~kryszam [82.38.220.*]
    mirgag (CoM-TexT) Napisał(a):
    TY mirga nie badz taki do przodu bo ci tylu zabraknie
    Kryszam

Lubię takich jak Ty, co szukają zaczepki.

Z tyłu mi nie zabraknie, z przodu nie dla Ciebie...
    Powiedz, gdzie chcesz dostać w mordę...

Nie masz nic do powiedzenia, to...
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~kinia-minia [82.38.220.*]
    hej wlasnie chcialam otworzyc malá kawiarenke ale nie wiem ile co kosztuje i jakie musze miec pozwolenia co musze zalatwic prosze o wszelkie informacje na ten temat dziekuje piszot@interia.pl
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~klakier85 [213.158.196.*]
    Ludzie... litosci z tego co widze to od 2 lat to samo... te same pytania bez odpowiedzi... No ale zastanawim sie jak doradzic...Moze zaczne od tego, ze sama prowadze dzialalnosc gosp. w prawdzie nie PUB (chodz teraz mysle nad rozszerzeniem dzial. i biore po uwage otwarcie pubu) Dostalam dofinansowanie z PUP z funduszy unijnych i z tych 13000 tys, otworzylam kwiaciarnie,tyle mi wystarczylo na wszystko i zapewniam ze wyglada super;) Ale nie chce porownywac, bo roznice w kosztach sa duze, nie mniej jednak daze do tego, ze w moim miescie, jak i podejrzewam we wszystkich wiekrzych miastach znajduje sie centrum przedsiebiorczosci, nie odplatnie pomagaja w tworzeniu biznas planow, do dyspozycji sa rowniez prawnicy, biuro rachunkowe, pomagaja w uzyskaniu niskooprocentowanych kredytow itp. I moim zdaniem warto z czegos takiego skorzystac, poszukajcie w swoich miastach:) pozdrawiam i zycze powodzenia

Niemozliwe nie istnieje!
  • Re: jak otworzyć pub? Autor: ~gosia2522 [89.25.193.*]
    MAM 6 TYSIęCY CZY TO WYSTARCZY NA OTWORZENIE WłASNEGO PABU OD CZEGO MAM ZACZąć
    Gosiu2522

Mało.

Rozmnóż je "biznesowymi sposobami", "zamieszaj" używając jako wkład własny i... szybko otworzysz wysmażoną działalność.

Powodzenia.
    Waldku.

Można przeznaczyć dotację na remont, ale w procentach od całości inwestycji.

Możesz otrzymać około 13 tys. zł.