Forum Zakładanie firmy

Re: jak otworzyć pub?

witam serdecznie mam taki problem chce kupic lokal tzn gotowy dzialajaca juz restauracje kwestia jest tylko w funduszach. ta restauracja kosztuje 100 000 zł natomiast ja posiadam 5 tysiecy zl tylko oszczednosci.prosze o porade skad wziac takie fundusze.jelsi chodzi o moje zabezpieczenia to niestety sa mierne posiadam mieszkanie na kredyt wartosc mieszkania 110 000 zł a kredyt na nim hipoteczny 75 000 zł.rowniez jak to w wiekszosci naszych realiow nie bardzo mialbym mozliwosc aby w moim otoczeniu znalezc poreczyciela.
restauracja do tej pory prosperowala i przynosila w skali calorocznej zysk w granicach 4 000 zł miesiecznie.wiem ze jestem w stanie zwiekszyc jeszcze obroty i zyski comiesieczne moze i o drugie tyle.poprostu kiepsko tamci wlasciciele prowadzili dzialania marketingowe.prosze o podpowiedz czy mozna gdzies uzyskac pomoc finansowa.wiem ze w bgk udzielaja 40 tysiecy na rozpoczecie dzialalnosci i w urzedach pracy 5 razy srednia krajowa ale to stanowczo za malo bo splata w transzach wchodzi w gre ale kiedy przy rozruchu odrobilbym ta kwote.