Jasnowidzenie to skuteczne analizowanie :) np zaakceptowanie że po wyborach nastąpiło doważanie PL na obrotach odpuszczone nieco przez rynki bazowe . Korekta bez obrotów a teraz wzrost bez podaży bo zebrana w poniedziałek wtorek po wyborach
Ten wzrost jest dziś strasznie irracjonalny. Ale trzeba przyznać że póki co skuteczny. Utrzymanie tych poziomów do końca sesji spowoduje że uciekające misie same wyciągną zamknięcie na okolice 2120.
Tak może być że końcówka będzie ciężka dla misia. To musi grać automat bo bardzo w punkt rozgrywają. Wyszli nad 2088 i od razu duże zlecenia pod. Czyli nowa wyższa półka. Teraz będą 2087-88 bronić. Ciężko będzie pod to zejść. Jak się nic nie zmieni to może być co jakiś czas nowa półka. Zaraz 12 a potem 14 i wejście Jankesa. Kluczowe godziny.
Tylko dlaczego Misiek miałby uciekać? Normalne odreagowanie kilkudniowych spadków. Spadło o 140 pkt, więc teraz swobodnie może urosnąć o 100 pkt, a później znowu spadnie. Po co Miśki miałby zamykać, jeżeli do zamknięcia serii blisko dwa miesiące, a sytuacja światowa przemawia za spadkami?
Jedyny powód wzrostów na gpw, to rządy opozycji i KPO. Tylko, czy to realne i czy będzie im łatwo? No sami oceńcie.
Zobaczcie co się wydarzyło wczoraj na MERVALU - minus 12,5% Dmuchał gruby, dmuchał i odciął w jeden dzień! Tutaj może być to samo w każdej chwili, tym bardziej że cały świat się napina. Ameryka jest trzymana obecnie tylko pod wyniki spółek w tym tygodniu, jeżeli nie będą rewelacyjne to wszystko runie. Nawet nasz prima sort giełdowy spekulat, przewiduje tąpnięcie na indeksach amerykańskich, a on ma bardzo mocno rozwiniętą sieć insiderów.
Odreagowanie robi się z duże dlatego miś zwiewa. Banan ostatnio nie jest normalnie rozgrywany. Siłowo jadą i brutalnie. Czy w jedną czy drugą stronę. Wycinają równo raz S raz L i za chwilę wbrew wszystkiemu mogą L postraszyć. Nie ma to uzasadnienia.
Co najgłupsze te banki o które się tak zabijają za parę dni a może nawet godzin znów spuszczą. Miś jak ma jeszcze coś próbować skontrować to by już wypadało. Jedyne co to jak dla mnie po 14 to my ostatnio raczej traciliśmy siłę. Trochę tak odwrotnie jak tydzień temu.
Tylko inaczej wygląda spadek z 2050 a inaczej z 2200.
Też uważam że argumentów za wzrostem mało. Co dogadali się w sprawie premiera? to nie oznacza że nie będzie problemów. KPO jeszcze daleko. Bazowe tez nie są chętne na ruch na północ.
Niby tak. Niby bazowe słabe a ktoś inny powie że sporo spadły to kiedyś odbiją. Nawet nie potrafią 2088 sprawdzić od góry. Przecież teraz to by należało mocno świeżego byczka przetestować. I zrobić fajny zjazd. Aż się o to prosi żeby kierownik tak zrobił. Ale równie dobrze może to zrobić 30 pkt. wyżej.
Jestem nie przeczę ale wiesz ile ludzi dziś do L tym ruchem przekonali ? To są młode byczki. Oby ich nie zrobili tak jak wcześniej misia. Piobor mi się choć dłuży kierunek nie zmienia. A Ty co chwila masz inną wizję :-)
Benitor też miał wizję S ale zmienił na L. Też mu się zmienia szybko? No taki mamy klimat Ravcio. Co Wy z tym Haha macie, że to ja? Pan M i Ty to samo. Alka dawno nie było, z niego taki zgrywus może to on?
Jeszcze jedno i się przymknę. Nie chodzi mi o to czy S czy L tylko o sposób rozgrywki kierownika który w obie strony siłowe ruchy robi i je przeciąga by zmylić nas drobnice i wydoić z kasy. Od wyborów tak banana rozgrywa wbrew wszystkiemu. Ski tak rozegrał potem Lki i znów Ski to nie trudno się domyśleć kto potem gorzej wybrać z jakiego poziomu.
Wcale mnie nie zdziwi, jak za chwilę (może jutro) zobaczymy 2043 i ciekawe, czy to wtedy wytrzyma, czy poleci niżej. Grubas miesza, ale w sumie jest na tym samym poziomie na którym otwierał serię (2070-2090). Z tą różnicą, że ma 15k więcej LOPu. Wątpię aby zmienił założenie, które sobie ustalił na początku serii, a wtedy raczej otwierał S (przynajmniej tak mi wtedy wychodziło). Czyżby na zamknięcie obecnej serii było 1700pkt? Oj, to by wywinął numer liczącym na "rajd św. Mikołaja" - taki to z niego zgrywus, co już nieraz pokazał, a ostatnio bardzo często pokazuje.
A czy według Was domkneli już Luke hossy dzienna/tygodniowa która wygenerowali w poprzedni poniedziałek? Pytam się bardziej doświadczonych z analizy technicznej
Dnia 2023-10-24 o godz. 13:54 gnsh napisał(a): > A czy według Was domkneli już Luke hossy dzienna/tygodniowa która wygenerowali w poprzedni poniedziałek? Pytam się bardziej doświadczonych z analizy technicznej
dziwie sie bardzo, tym co mysla, że TUSK przywiezie nam kasez KPO w czwartek,on tam jedzie nie po kase ale zameldować wykonania zadania i po wytyczne,o kase z KPO mozemy pomysle za 2 lata po wyborach prezydenckich jesli wygra kandydat przychylny Tuskowi, chyba ze UNia dam nam tą kase bez spelniania kamienii milowych w co watpie.
Witam, ja się nie dziwię, każdy ma jakieś marzenia:) To co Jak-u napisałeś, to niestety imo prawda, znowu zostaniemy podporządkowani temu kołchozowi bez możliwości postawienia swoich racji, stawiać je oczywiście będziemy mogli , ale tyle naszego będzie. Tzw. praworządność to tylko pretekst do wstrzymania, ale jeżeli faktycznie blokada zostanie zniesiona, to nie chcę nawet myśleć co będziemy My musieli zrobić, My jako państwo... Nie jestem zwolennikiem poprzedniego "układu", ale staram się patrzeć w ujęciu ogólnym, a praworządność została niestety zniszczona w 2010 roku, ale o tym jak widać nikt nie pamięta, a szkoda, bo wiele rzeczy ten rok zmienił i do tej pory błędy z tego roku są powielane...
no cóż wszystkim zawiedzionym wynikami wyborów proponuje zaprosić na piwo Viktora Orbana. W końcu Budapeszt to ostoja pluralizmu i demokracji, wszak nawet sam Wladimir parę dni temu przybił mu piątkę. pozdrawiam
PiS i demokratyczna? Tylko z nazwy... Przecież tam wszystkie decyzje, jakie nie są, to decyzje jednej osoby - aż dziw, że dorośli ludzie, którzy piastują odpowiedzialne stanowiska państwowe, dają się tak prowadzić za rączkę. No ale maksyma - mierny ale wierny, w pełni odzwierciedla desygnowanych przez "wodza" :D
teraz nie będzie totalnej opozycji jej miejsce zajmie solidarność :) znowu będę musiał jechać na warszawę już nie jako młody tylko młody duchem :) poprzednio byłem w warszawie przeciw polityce klimatycznej ue pod siedzibą w warszawie ale pamiętam z przed kilkunastu lat jazdy do warszawy przeciw podnoszeniu wieku emerytalnego przez rząd tuska teraz będę jeździł zapewne przeciw niezrealizowaniu stażowych emerytur :) bo nie wierzę w konstruktywne rozmowy z rządem PO no chyba że się coś zmieni ale wątpię :)
Nie jestem zwolennikiem poprzedniego "układu", ale staram się patrzeć w ujęciu ogólnym, a praworządność została niestety zniszczona w 2010 roku, ale o tym jak widać nikt nie pamięta, a szkoda, bo wiele rzeczy ten rok zmienił i do tej pory błędy z tego roku są powielane...
A co się takiego stało w 2010 r., że stawiasz tezę, że "nikt nie pamięta" oraz w tym roku "została zniszczona praworządność"?