• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ravcio [212.160.230.*]
    @argentarius na bazowych raczej powoli ruch się kończy na walutach siła ruchu też słabnie a nasz rynek ile może iść bez korekty i wbrew otoczeniu ?
    Może przez jakiś czas ale potem ma to zazwyczaj brutalne zakończenie. Obu stron to dotyczy zarówno wzrostu jak i spadku.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~zyga [31.61.184.*]
    nie pocieszaj się bo nic ci to nie pomoże już jesteś bankrutem
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: piobor [176.221.121.*]
    Ale jesteście wszyscy dla siebie niemili :-(
    Benitor jutro chyba ciężka sesja się zanosi, ale sądzę, że nagroda może być zacna. Ja widzę minimum 2100, a max 2200. Czy tez tak Ci wychodzi? Oczywiście docelowo i za jakiś czas. Dziś shorciarze chyba kupowali akcje, żeby jutro sypać z rana i zbić ceny-tragedia, cwaniactwo. Takie shorty to muszą dostać 300-400 pkt za kołnierz to może się nauczą.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: benitor [178.235.187.*]
    Niestety, nie tym razem.
    Koniec z moją L-ką. 20 pkt w plecy.
    Może jednak zaprzyjaźnię się na trochę z S. Zobaczymy koło południa.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: masturbant [37.248.200.*]
    Nie miałeś przekonania a wchodziłeś. Dziwne.
    Wchodziłem wg wskazania Dyrygenta. Na "oko" wyglądało to na przesadę. No ale Dyrygent nie ma oczu :)
    Przykre ... Wczoraj kierownik rozegrał i oskubał mnie dziś Ciebie. Może choć Arbez na tym zyskał i nie dał się ograć.
    Nie zawsze zgadzam się z Dyrygentem. Jednak nauczyłem się (tak w 95%) słuchać jego wskazówek. Statystycznie częściej to on ma rację niż ja. Dlatego moje dywagacje i wróżby na Forum, nie zawsze zgadzają się z moją rzeczywistą pozycją.
    Twój dyrygent to chyba zrobił się taki niezdecydowany jak ja czasami i za późno reaguje. Takie mam wrażenie w ostatnich dniach.
    Jedyna różnica że mnie kierownik wczoraj rozjechał ale moja pozycja dalej w grze i teoretycznie ma szanse wypłynąć na powierzchnie no ale może się tez i gorzej pogrążyć...
    Nie mogę złego słowa powiedzieć Dyrygentowi. Czas był na wtopę. Poprzednie cztery transakcje miał zyskowne (3xL i 1xS). Statystyka jest nieubłagana. Średniorocznie ma ok. 60% sukcesów. Na dzień dzisiejszy ma 57%.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: masturbant [83.20.159.*]
    Dziś wyniki Tesli. Dwa razy obniżali ostatnio ceny aut więc nie spodziewam się dobrych.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: piobor [79.185.10.*]
    Ja pisałem, że wczoraj shorciarz kupował akcje po to żeby dziś sypać. No i proszę. Ja wziąłem małe L i już siedzę jak na kolcach. Ale sądzę, że od jutra znów L będzie w grze. Benitor wydaje mi się, że za wcześnie wczoraj wziąłeś. Zobaczcie po ostatni rajdzie. Kupowali akcje na minusowym indeksie i wyciąg następował po południu. I znów marne obroty i robi Shorciarz co chce. Achhhh
    Dnia 2023-04-19 o godz. 10:14 piobor napisał(a):
    > ............ Benitor wydaje mi się, że za wcześnie wczoraj wziąłeś. ...........

Raczej za późno :) Do pierwszego TP zabrakło 5pkt. (mam teraz 3 poziomy TP).

Benitor ja nie mówię o dyrygencie nic złego taki jego styl i założenia opierania na statystykach.
    Ja mam ostatnio styl "śpiącej królewny " . Rynek jest prosty do grania i idealnie widać z wyprzedzeniem co rozegrają ale gorzej u mnie z decyzją.
    Chyba nie mogę długich przerw robić bo zawsze potem mam problem wejść w rytm gry. Jak jestem w rytmie to idzie idealnie jak zrobię ze 2 tygodnie przerwy to raczej źle zaczynam.
    piobor [79.185.10.*]2023-04-18 16:31
    Zejdą i to możliwe, że jutro do 1890, a wtedy po korekt L.

I się zadziało :-)
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~xxx [31.61.184.*]
    nie śpiąca królewna tylko faja
    Benitor, czy możesz zerknąć czy poziom 1873 na W20 może działać jako wsparcie? Oraz czy możesz zrzucić wykres kanału wzrostowego. Bo chyba nadal się w nim poruszamy. Dzięki
    Chyba można zaryzykować twierdzenie, że 1873-83 to wsparcie dla WIG20 (ostatnio pokonany poprzedni szczyt lokalny). Następne to dopiero 182x (węzełek band kanałów). Obecny kanał wzrostowy uaktualniłem do wczorajszego szczytu.
    Od góry 193x-195x (to już wg, uaktualnionego stromego kanału wzrostowego).

Wolę oglądać FW20. Tutaj też uaktualniłem obecny kanał do dnia wczorajszego.
    Kanał regresji rysowany jest pomiędzy dwoma świecami. Regresja to "średnia" ze świeczek pomiędzy tymi świecami. Potem odkładane są (arbitralnie) równoległe do tej średniej, tworząc kanał. Jest on o tyle fajny, że bierze pod uwagę nie tylko szczyty/dołki, ale wszystkie świeczki w zakresie. Jedyną zagwozdką jest "pomiędzy którymi świecami rozwinąć taką regresję i kiedy zwiększać zakres. Ja poszerzam zakres, jak uznam, że powstał nowy szczyt/dołek. Chyba już mogę uznać, że wczoraj taki szczycik powstał, dlatego uaktualniłem kanał (zakres świec).

https://i.imgur.com/vaqGuPh.jpg

• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~alejaja [31.61.184.*]
    rynek jest taki prosty do grania więc faja widzi z wyprzedzeniem zyski z S ha ha ha ......
    Czy dobrze patrzę, że 1950 to taki cel mógłby być dla FW w optymistycznej wersji? a w pesymistycznej 1850? 100 pkt to fajne do grania dla wszystkich ;-)
    Dnia 2023-04-19 o godz. 12:38 piobor napisał(a):
    > Czy dobrze patrzę, że 1950 to taki cel mógłby być dla FW w optymistycznej wersji? a w pesymistycznej 1850? 100 pkt to fajne do grania dla wszystkich ;-)

No tak mniej więcej. Na tą chwilę, to 1950 chyba lepszy. Niestety, ja już dzisiaj nie pogram.
    Dnia 2023-04-19 o godz. 12:23 benitor napisał(a):
    >................ Następne to dopiero 182x (węzełek band kanałów). ...............

Sorry. Z tym węzełkiem trochę przesadziłem. Nie powinienem brać go pod uwagę. Zaczął być przeszłością.

• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~taaaaak [31.61.184.*]
    wczorajszy szczyt to za mały wymiar kary dla zapiekłych szorciarzy i będzie większa
    Alek to Ty w nowym wcieleniu ?
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~jajus [31.61.184.*]
    może być alek albo alkowa ha ha ha
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: piobor [176.221.121.*]
    Benitor, mam prośbę czy możesz zerknąć na USD. Czy można tam wyrysować formację wzrostową ABCD? Kwiecień A 4,33, B 4,18, C 4,24 i D pytanie 3,84? potrzebuję, żeby ktoś zerknął z boku na tą kwestię? A może coś innego zobaczysz? Wydaje mi się, że tu jest odpowiedź co dalej. Jeśli to cudo się rysuje to odpowiedź mamy. DAX wiadomo 16.500 na celowniku. A my? Z góry dzięki.
    Nie widzę tego.
    Dla mnie USDPLN jest w trendzie spadkowym. Przełamane jest dosyć silne wsparcie 4,31-4,28. W tej chwili może być przystanek na następnym wsparciu 4,20. Jeżeli połamią, to następne jest dopiero 4,00-3,98.
    4,27 może być chwilowym oporem. Może być tak, że będzie krótka (kilkusesyjna) konsolidacja pomiędzy 4,20 a 4,27.
    Nie oglądam USD na co dzień. Powyższe to tylko szybki rzut oka na wykres dzienny.
    Kusi mnie, żeby wyrysować (przedwcześnie) trójkącik po wczorajszej i dzisiejszej dziennej na FW. W kościach czuję trzy-cztero sesyjną konsolkę trójkątną, jako korektę płaską na wzrostach. W idealnym modelu, jutro byłby zakres notowań 1900-1915, chociaż poranek mógłby zacząć się bliżej dzisiejszego 1919.

Chyba mnie ponosi chęć widzenia przyszłości :-) Muszę wyhamować.
    No i z trójkącika poszły drzazgi. Tak to jest z wróżbami :)
    Jednak korekta płaska nadal w grze, chociaż ledwo ledwo. Złamanie 1935 wywróży 1950.
    Hej Benitor, czy młotek z wczoraj zadziałał? Zgodnie z trendem wzrostowym to tylko L?
    tyłki szorciarzy przetrzepane więc teraz na południe
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: artimar [156.17.201.*]
    oj przetrzepują bez końca tyłki szorciarzom a ci zachłanni coraz wyżej Ski otwierają:)
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~faja_to_faja [31.61.184.*]
    faja wczoraj pisał jaki to prosty rynek i przewidywalna gra a dzisiaj został przewieziony na 100 pkt
    palnij się tym młotkiem w czerep i nie zadawaj takich głupich pytań
    Dnia 2023-04-20 o godz. 09:25 piobor napisał(a):
    > Hej Benitor, czy młotek z wczoraj zadziałał? Zgodnie z trendem wzrostowym to tylko L?

Owszem młotek to świeczka prowzrostowa. Każdy długi cień sugeruje, że cena nie została zaakceptowana. Jednak młotek na wzrostach ma mniejsze znaczenie prognostyczne. Szczególnie, że wczorajszy był cały zawarty w świeczce przedwczorajszej. Gdyby miał cień od góry (na wzrostach, spadająca gwiazdka) to bardziej bym mu się przyglądał, jednak ze względu na położenie, też byłbym sceptyczny. Bardziej potraktowałbym go jako ostrzeżenie a nie sygnał.
    Niemniej zgodnie z trendem wzrostowym, bardziej wychwalam L niż S.

W tej sekundzie (jest 1936), poważny sygnał wejścia w L to 1938 (SL1912)
    Dla ostrożniejszych SL1923
    W wersji dla ostrożnych, teraz podciągnąłbym SL do 1927 (coś w rodzaju kroczącego SL-a).
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~jajajakberety [31.61.184.*]
    'poważny sygnał wejścia w L' dla dawców kapitału
    Przy SL1927 to 11 pkt ryzyka. Ogromna dawka kapitału :)
    Pisałeś o kierunku "na południe" przy 1930. Obecnie jest 1946. To już 16 pkt.
    Kto na razie jest większym dawcą?
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~alejaja [31.61.184.*]
    ja nie pisałem o otwieraniu s na tym poziomie tylko o dzisiejszym kierunku po przetrzepaniu tyłków szorciarzom a to zasadnicza różnica
  • dla ciebie na połudne, to znaczyło do góry :) Autor: ~arti [156.17.201.*]
    Autor: ~xxx [31.61.184.*] 2023-04-20 09:32
    Opublikowano przy kursie:  1 929,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,73%
    Re: Takie - tam REAKTYWACJA
    tyłki szorciarzy przetrzepane więc teraz na południe
  • Re: dla ciebie na połudne, to znaczyło do góry :) Autor: ~alejaja [31.61.184.*]
    skoro tak uważasz to możesz zgłosić do moderatora
    Może i różnica.
    Niemniej generalnie chciałbym prosić Cię o wyważony dobór słów. Inaczej to tylko pyskówka bez żadnego sensu i wartości.
    Benitor, ja jednak będę się upierał, że waluty to klucz.
    1. Mamy trend-wzrostowy- czyli gramy z trendem tak jak wielokrotnie pisałeś.
    2. Po co grać S teraz?
    3. EUR podąża na 4,41, USD na 3,80
    Wniosek sam się nasuwa. Pisałem oRGR grany na rocznym-już wcześniej o nim pisałem z 2M temu. Do tego graja chyba craba, co się schodzi max poziom 2200. Zerknij na to na spokojnie.

Powodzenia i rogi do góry! S-ki już się poddały chyba. Ostatnio mieliśmy 17 zielonych świec, to jakby tak odnieść teraz to jakaś połowa drogi ;-) Dzięki za Twoją opinię

Ok @pibor
    1. Nie liczyłbym na waluty, jako na JEDYNY klucz do sukcesu. Owszem, korelacja jest często wyraźna, ale można się czasem potknąć. Na razie PLN jest w spadkowym, zatrzymanym na wsparciu. Spadkowy wspomaga wzrost na FW. Zobaczymy co dalej.
    2. Mamy trend, i jeszcze nie widać sygnałów zwrotu. Patrzę na cenę. Ktoś może coś innego zobaczy we wskaźnikach (np. jakąś dywergencję), w impetach, formacjach. Moja "szalona" pozycja sprzed dwóch dni, dzisiaj wydaje się niezła (1922). Niestety wczorajszy cień młota zmylił Dyrygenta i poddał pozycję.
    3. Na razie nie widzę powodów do grania S (patrz pkt. 2). Jednak rysuje się ósma świeczka wzrostowa z rzędu (D1). To sporo. Dlatego myślałem o chociaż płaskiej korekcie.

Nie obrażaj się na S. To nie jest zło wcielone. Nie ma w tym nic złego, że ktoś chce w jakikolwiek sposób zarobić na spadającym rynku. Spadki na kasowym były i będą. Dla niektórych pozycja S to ratunek. Dla innych dodatkowy grosz w kryzysach. Co w tym złego?
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: zosia3005 [87.205.87.*]
    Dnia 2023-04-20 o godz. 11:18 benitor napisał(a):
    > Może i różnica.
    > Niemniej generalnie chciałbym prosić Cię o wyważony dobór słów. Inaczej to tylko pyskówka bez żadnego sensu i wartości.

Benitor ,
    przecież wiesz , że tylko po to wielonikowiec ( alek ) przychodzi na forum,
    żeby popisywać się swoim brakiem wychowania i pyskować !
    Ostatnio brał chyba jakieś leki bo się nie pojawiał .. ale najwyraźniej się skończyły
    ..... oj .... współczuję

Benitor, Twój system dobrze wskazał S tylko pospieszył się o 1 dzień :-( Pytanie czy dalej dyrygent wskazuje L?
    Sorki dobrze L wskazał.
    Raczej Dyrygent stał się bardzo ostrożny, po burzliwym zwrocie ceny, w drugiej połowie marca. Ustawił sobie parametry dosyć ostrożnościowo. Trochę za wąskie TP i SL. Dlatego teraz pokazuje dobry kierunek, ale za szybko kasuje pozycje.
    Ostatnie długie to 30.03; 11.04; 13.04 (wszystkie trafione) i ostatnia nieudana 18.04. Powinien siedzieć spokojnie na L od pierwszego wejścia 30.04, a nie uciekać co chwila.
    Dla porządku muszę przyznać się do S z 04.04 (zyskowna).
    Errata:
    Jest - Powinien siedzieć spokojnie na L od pierwszego wejścia 30.04, a nie uciekać co chwila.
    Powinno być - Powinien siedzieć spokojnie na L od pierwszego wejścia 30.03, a nie uciekać co chwila.
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.