• Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.4.*]
    Dnia 2008-06-06 o godz. 22:24 ~Pit napisał(a):
    > eventus to gwarancjia dozywotniej emerytury!!!
    okres
    > wyplacania zaczyna sie w wieku 65 lata i do tego jest
    > zabezpieczenie ( w przypadku smierci klienta) polisa jest
    > wyplacana osobie uposazonej przez 15 lat czyli nie innaczej
    > jak do osiagniecia rocznikowo 80 roku zycia denata.
    w
    > przypadku smierci kllienta przed momentem ukonczenia 65 lat
    > polisa jest wyplacana osobie uposazonej w calosci
    > jednorazowo z calym zyskiem i kapitalem.
    eventus juz w dniu
    > podpisania polisy gwarantuje staly minimalny procent do
    > konca trwania polisy czyli do konca zycia klienta..!!

towszystko już wiemy jakim pięknym jest produktem znaczy ubezpieczeniem jednak czemu nikt z agentów nie chce merytorycznie odpowiedzieć na wyliczenia oraz pytania waszych oponentów powtarzanie w kółko jaki eventus jest super produktem hmm jest już nudne pozdrawiam wszystkich forowiczów
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.148.*]
    To jeszcze mi powiedz jaki jest ten minimalny procent??
  • Re: EVENTUS Autor: ~droop [83.175.191.*]
    witaj
    sam od jakiegoś czasu jestem w tej firmie i chętnie podzielę się z Tobą swoimi spostrzeżeniami. skąd jesteś bo może moglibyśmy się spotkać i porozmawiać?

pozdrawiam
    droop
  • Re: EVENTUS Autor: ~dan [83.8.68.*]
    ja byłem na rozmowie w HMI szału nie ma jest obecnie lepsza oferta z firmy Capitol to częśc Vienna Insuarenc Group. Wprowadza na rynek taki sam produkt jak eventus tyle że bardziej elastyczny.Ponieważ ubezpieczyc można juz dziecko które ma 1 roczek a pozatym co dla mnie jest wazne mozna czesciej zmieniac wysokosc skladki. obecnie czekam na szkolenie z tej firmy.Dla młodych ludzi powinna byc to naprawde duza frajda bo można budowac struktury firmy od podstaw i na dodatek na rynku z bardzo mała konkurencją
  • Re: EVENTUS Autor: ~Ewa [83.15.228.*]
    Słabo ktoś Ci wytłumaczył tego EVENTUSA. Pamiętaj, że nie ma nic za darmo, Vienna tma produkt Bolero, a tym mogą pograć na giełdzie i taki będzie elastyczny, że możesz zostac bez forsy. Gwaranta + zysk nie da nikt, dlatego radzę bierz EVENTUSA, a pracowac możesz gdzie Ci bedzie lepiej. Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~tyut [212.244.101.*]
    daj spokoj bawia sie za nasza kase
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    No to gratuluję odwagi panie Dan firma Capitol stworzona przez byłego prezesa HMI i produkt który został stworzony na Obraz i podobieństwo Eventusa którego Munich Re nie chce reasekurować. No to będziesz musiał mieć totalny brak skrupułów żeby proponować klientom produkt bez porządnej reasekuracji i przez firmę która nie ma w tej kwestii żadnego doświadczenia! Na pewno jesteś mistrzem w zaciemnianiu obrazu!
    Zastanawia mnie tylko czy przyjrzałeś się tej "grupie"? Dlaczego ich głównym kierunkiem są byłe kraje bloku post komunistycznego a w starej unii ich bytność jest śladowa???
    Może to pytanie pozostawię bez komentarza do indywidualnych przemyśleń!!!

Pozdrawiam i zapraszam do indywidualnej dyskusji
    Jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.132.*]
    Byłego prezesa
    Chyba żyjesz w innej czasoprzestrzeni agencie HMI
  • Re: EVENTUS Autor: ~JOLA [77.254.7.*]
    Po co te wszystkie słowa/oczywiście obrazliwe/ chcę kupić dla siebie ten produkt dlatego przeczytałam wszystkie posty i twierdzę ,że nie ma takiego zabezpieczenia, które satysfakcjonowało by każdego, więc was nie rozumiem ale i tak wykupię Eventusa.
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.113.78.*]
    A kup sobie eventusa i płać a zysków nie zobaczysz....
    jak potrafisz liczyć na kalkulatorze to sobie policz te ich zyski a się Tobie oczy otworzą jak klientów walą w rogi
    50 latkowi przy składce 100 zł w odprawie kapitałowej brakuje 5000 zł zysku
    30 latkowi przy składce 200 zł to już brakuje kilkanaście tysiecy złotych
    Powodzenia
    p.s.
    do tego zyski eventusa są na poziomie inflacji więc powodzenia na bułki będzie :)))
  • Re: EVENTUS Autor: ~wy [83.17.80.*]
    już któraś Twoja wypowiedź z kolei gdzie przytaczasz przykład 50-latka. eventus jest produktem realnym, a nie takim który obiecuje złote góry. Im wcześniej tym lepiej. Niestety ludzie pod 50 nie dostali takiej szansy i w czasach kiedy mieli po te 20kilka lat w Polsce nikt o tym nie słyszał.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Wiesia [83.8.198.*]
    Dnia 2008-03-08 o godz. 00:18 ~JOLA napisał(a):
    > Po co te wszystkie słowa/oczywiście obrazliwe/ chcę kupić
    > dla siebie ten produkt dlatego przeczytałam wszystkie posty
    > i twierdzę ,że nie ma takiego zabezpieczenia, które
    > satysfakcjonowało by każdego, więc was nie rozumiem ale i
    > tak wykupię Eventusa.

Jolu! Popieram to co piszesz oraz podjęcie decyzji w sprawie EVENTUSA..Jak będziesz miała czas i ochotę porozmawiać to podaję swój nr gg 8115101.Pozdrawiam.
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.112.175.*]
    Podaj mi plusy eventusa??
  • Re: EVENTUS Autor: ~Wiesia [83.8.237.*]
    Dnia 2008-03-26 o godz. 11:51 ~bill napisał(a):
    > Podaj mi plusy eventusa??

Bill ,a może Ty gdzieś mieszkasz w pobliżu Bydgoszczy to naprawdę chętnie się z Tobą spotkam ? zamiast pisać o tych "plusach",których Ty nawet nie zauważasz?
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.99.*]

Pewnie że ich nie zauważe bo ich nie ma...
  • Re: EVENTUS Autor: ~wwl [83.17.80.*]
    Pewnie, że tych plusów nie zauważasz - zgorzkniały idiota..ba nawet nie idiota..sierota, która atakuje każdego kto wyrazi pozytywną opinię na temat Eventusa.

Dla mnie, osoby przed 30-tką plusów jest dużo. Najważniejsze jest to, że mam gwarancję zysku już w momencie podpisania umowy - 2,75%. Do tego ok 6,5% które firma wypracowuje - warto zauważyć, że te 6,5% jest osiągane w dobie jakże rozdmuchanego kryzysu ekonomicznego.

I co najważniejsze - kwota zysku nie jest opodatkowana!!! A to jest kolejny bardzo silny argument poza gwarancją zysku, gwarancją kapitału i gwarancją dożywotniej renty.

Co jak co, ale jeśli nawet bym nie dożył to chcę, aby moja rodzina żyła dostatnie - a ZUS im tego na pewno nie zapewni...zresztą i tak zamkną ten wypizdów. A na OFE nie ma co liczyć.
  • Re: EVENTUS - do billa Autor: ~Gosia [83.15.228.*]
    Plusem EVENTUSA jest to, że jest elitarnym instrumentem na rynku finansowym. W obecnych czasach nikt nie daje Ci gwaranta, nawet gdyby nic nie zarobił. Zawsze masz 2,75%, a faktycznie 6-8% na bank. Emerytura jest gwarantowana, dziedziczona. Pieniądze bezpiecznie ulokowane. Nie musisz się na niczym znać, kombinować itp. Koniecznie odwiedź agenta, a uzyskasz wyczerpujące informacje. Naprawde warto. Mam EVENTUSA od 4 lat i każdego namawiam, żeby skorzystał z usług HMI.
  • Re: EVENTUS - do Gosi Autor: ~bill.... [83.21.105.*]
    To powiedz ile procentowo wynosi po 4 latach kapitał na Twoim subkoncie w Hestii??
    chyba nawet nie 20% tego co wpłaciłaś przez te 4 lata.
    Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~janmar34 [83.17.2.*]
    odsyłam do mojego pytania do Wiesi Panie Agencie ;)
  • Re: EVENTUS Autor: ~Marek [83.2.105.*]
    BRAWO !!! Jeżeli chodzi o tego "bila" to czytejąc jego posty wszyscy pewnie mamy wrażenie że zapomniał z przody dwóch literek : de.... Lepek go boli ponieważ De... do niczego więcej jak do oszukiwania i okłamywania swoich klientów się po prostu NIE NADAJE . heheheheh !!!! Ale ida święta więc być może ten osioł zacznie mówić LUDZKIM GŁOSEM... Pozdrawiam wszystkich również deb...
  • Re: EVENTUS Autor: ~Bożena [83.19.151.*]
    Spróbujcie z Eventusa wydobyć pieniądze.
    To jest dopiero droga przez mękę.
    Robią wszystko, żeby boń boże ich nie oddać.
    He he he he he
    Wydostałam się, ale co przeszłam, to nie życzę nikomu.
    Uważajcie co kupujecie.

Bożena
  • Re: EVENTUS Autor: ~Wiesia [83.8.198.*]
    Dnia 2008-03-17 o godz. 15:13 ~Bożena napisał(a):
    > Spróbujcie z Eventusa wydobyć pieniądze.
    To jest dopiero
    > droga przez mękę.
    Robią wszystko, żeby boń boże ich nie
    > oddać.
    He he he he he
    Wydostałam się, ale co przeszłam, to
    > nie życzę nikomu.
    Uważajcie co kupujecie.

Bożena

Bożeno! Skądkolwiek chciałabyś wydobyć pieniądze przed czasem to naprawdę się "nie da".Każda umowa długoterminowa ma swoje konsekwencje jeżeli chcemy ją wypowiedzieć.Ty to chciałabyś tak jak większośc klientów "zjeść ciastko i jeszcze je mieć."Jak podejmujemy taką decyzję to musimy być świadomi tego co robimy i podpisujemy.Powiem jedno dla mnie Eventus jest zabezpieczeniem naszych oszczędności i tylko od nas samych zależy ich wysokość i nasza wytrwałość w oszczędzaniu - ja nazywam to kontraktem finansowym,na który się godzimy albo nie!. A zyski - no cóż lepszy "wróbel w garści" niż "gołąb na dachu" :) .Jeżeli chcemy zarobić 'kupę kasiory" to najczęściej proponuję grę na giełdzie! ,która dzisiaj może " przyprawić" niejednego o zawał serca.Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.31.68.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: EVENTUS Autor: ~ja [83.8.231.*]
    musisz wiedzieć co chcesz czy szybki zysk/ tylko co giełda na -/ czy bank ale jaki i co oferuje na dłużej.... EVENTUS to emerytura dowiedz si e więcej... pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: killer242424 [157.25.234.*]
    zawsze z ciekawoscia czytam posty o polisach, a innych formach oszczedzania... jak to ujeto w poprzednim poscie 'Eventus jest zabezpieczeniem naszych oszczędności', wiec nikogo nie powinno dziwic, ze nie ma zysku.... zabezpieczenie to nie inwestowanie, a jak klient sie godzi na to, to jego sprawa. jest IKE, pilisy z funduszami, i tam nalezy szukac zysku, a w produkcie, ktory nawet w niektorych momentach inflacji nie pokrywa, zysku nie zobaczymy, proste :)
  • Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.2.*]
    dla mnie zabezpieczenie polega na tym ze nie tracę a czy w tym wypadku jest tak samo? mam wątpliwości może jest to dobry produkt dla młodych ale dla takich jak ja w średnim wieku? ktoś tu wcześniej napisał że na życzenie klienta Eventus może zainwestować nasze pieniądze w fundusze kapitałowe tylko pytanie czy nie prościej zrobić to samemu? wtedy ja decyduję kiedy zacznę pobierać pieniądze z niego i najważniejsza kwestia jakie kwoty sobie będę chciał pobierać takie będę pobieral a po mojej śmierci jeśli coś zostanie na koncie (oczywiście po skończeniu 82 roku życia ) odziedziczą np. moje dzieci zaznaczam ten szczegół bo w eventusie niestety mój kapitał w tym wypadku znika jeśli tak nie jest proszę agenta eventusa o podanie gdzie jest to zapisane w umowie lub regulaminie pozdrawiam wszystkich forowiczów
  • Re: EVENTUS Autor: ~Ja [83.8.231.*]
    bardzo złe myślenie i nieznajomośc produktu zgłoś się do agenta to ci wyjaśni bo siejesz ferment a jeśli masz pieniądze i lubisz hazard to proszę graj ale powiedz mi ile będziesz miał mp. za 10 lat / a może długi/..???
  • Re: EVENTUS Autor: ~eee [77.91.32.*]
    Kobiecie w wieku 50 lat proponują płacić 300 zł. miesięcznie przez 15 lat,
    tzn. do 65 roku życia (czyli jak przejdzie w wieku 60 lat na emeryturę,
    jeszcze przez 5 lat niech płaci z jednej emerytury na drugą emeryturę
    w eventusie - hi hi hi).
    Nie wiem, czy wiecie, że eventus zacznie wypłacać jej emeryturę dopiero od początku następnego roku kalendarzowego, tzn. jak skończy 65 lat np. 15 maja - to pierwszą emeryturą dostanie dopiero w styczniu następnego roku kalendarzowego - hi hi hi.
    Będzie ona wynosiła 268,33 zł. - hi hi hi.
    Przez 15 lat będzie włacała 300,00 zł. miesięcznie - a potem dostanie 268,33 zł. miesięcznie - hi hi hi.
    Będą wypłacać jej tylko odsetki od jej własnych pieniędzy,
    czyli wpłaconej kwoty bazowej + procentu uskładanego przez 15 lat .
    nigdy nie odzyska - hi hi hi.

Nie dajcie się na to nabrać !!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Re: EVENTUS Autor: ~same+ [77.115.48.*]
    wogóle nie rozumiesz co to jest EVENTUS i mówisz nieprawdę porozmawiaj z przedstawicielem i poznaj zasadę funkcjonowania bo w twojej wypowiedzi są same błędy mam Eventus juą 3 lata i zapraszam na pogawędkę a na emeryturze możemy pogadać..tylko nie wiem gdzie się wybierasz bo ja wiem gdzie...pozdrawiam
    Policzmy sobie:

300 zł. x 12 miesięcy = 3600 zł.
    3600 x 15 lat = 54000 zł. (są to moje pieniądze)

Policzmy teraz ile wynosi procent składany:

Czas oszczędzania: 15 lat
    Co miesiąc wpłacam: 300 zł.
    Stopę zwrotu przyjmuję np. 5 %

Po 15 latach mam:

Kapitał : 54000 zł.
    Procent składany: 26520,79 zł.
    Razem: 80520,79 zł. (to są cały czas moje pieniądze)

W wieku 65 lat mój kapitał końcowy wynosi zatem 80520,79 zł.
    W tym momencie przechodzę na emeryturę i zaczynam ją sobie wypłacać.
    Proszę pamiętać, to BARDZO WAŻNE, że mój kapitał końcowy ciągle zarabia
    5% w skali roku, nawet wtedy gdy już wypłacam sobie emeryturę,
    to pozostała kwota zarabia.
    Teraz podejmuję decyzję, że rentę/emeryturę będę sobie płaciła przez 20 lat,
    czyli do 85 roku życia.
    Powinna ona wynosić 531,40 zł./miesiąc.

Mogę sobie przyjąć, że rentę będę sobie płaciła tylko przez 15 lat
    (tyle czasu ile wpłacałam), czyli do 80 roku życia.
    Wtedy powinna ona wynosić 636,75/miesiąc.

Eventus zapewnia mi 268,33 zł. - SZOK.

Inny temat do dyskusji - to koszty gwarantowanych wypłat w eventusie - 10 lat.

SZOK SZOK SZOK

• Re: EVENTUS Autor: ~Ania [77.115.48.*]
    kto Ci przekazał te nieprawdziwe teksty......zastanów się co mówisz i poczytaj więcej lub umów się z przedstawicielem w celu wyciągnięcia wniosków..i po drugie po co się dołujesz ....nie lepiej żyć z prawdą pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~DeX [217.173.198.*]
    Dobre wyliczenia. Podstawową zasadą wszelkich produktów finansowych itp jest to że muszą się opłacać firmie która je sprzedała. Nie ma się co oszukiwać tak jest i jest to logiczne ptanie tylko czy bedzie się to również nam opłacać.

eee policzył/policzyła ile uzbieramy po 15 latach wpłacająć 300 zł miesięcznie wyszło 80 tyś. Teraz tak mamy 65 lat 80 tyś w Eventusie i zaczynamy dostawać emeryture - 268 zł
    Jest 1 stycznia roku powiedzmy 2023 ( w 2008 zapisaliśmy się mineło 15 lat )

W tym roku Eventus wypłaci nam 12 x 268 zł = 3216 zł
    czyli mieliśmy 80 tyś wypłacono nam 3,2 zostąło 76,8 i TUTAJ JEST NAJWAŻNIEJSZY moment nasze 76,8 tyś przez rok zarabia no powiedzmy minimum 4 % ( to i tak mało ale chyba każdy sie zgodzi że pieniądze lokowane na rok zarobią min 4%)
    czyli liczymy 76,8 + 4% = 79,9

Sytuacja wygląda tak myśmy dostali 3,2 tyś na koncie w Eventusie mamy 79,9
    Mamy 1 stycznia 2024 znowu dostajemy
    12 x 268 zł = 3216 zł zostaje 76,7
    te 76,7 znowu zarabia 4 % i znowu jest koło 80tyś

I tak aż do naszej śmierci. A że każdy umrze to w 2000 którymś tam umieramy i na naszym koncie w Eventusie jest 80 tyś które jest zyskiem firmy!!!

Czy te liczby nic wam nie mówią firma która sprzedaje Eventusa i tak po naszej śmierci weźmie mniej wiecej tyle ile odłożyliśmy przez wszystkie lata udziału w Eventusie

Co więc nam oferuje Eventus hmm:
    1.to że będzie pobierał składkę
    2. ta składka zarobi minimum 2,75 % rocznie (tak chyba jest w warunkach umowy ) oczywiście nie twierdze że bedą rzeczywiście zarabiać tylko tyle. Tymi pieniedzmi zarządzają specjaliści i myśle że 4-5 % to lekko zarobią rocznie
    3. od 65 roku życia do śmierci dostaniemy co roku kwotę która jest równa praktycznie temu co te pieniądze zarobią w ciągu roku.
    4. JAK UMRZEMY to kasa idzie do EVENTUSA ( oczywiście jak szybciej niż 15 lat po 65 umrzemy to ktoś komu to zapiszemy dostanie tą rente do tego okresu)

Podsumujmy EVENTUS = odkładaj kasę, jak dojdziesz do 65 to bedziemy ci wypłacać rocznie to co zarobią twoje pieniądze a potem jak umrzesz to sobie je weźmiemy.
    No że tak powiem bez jaj panowie i panie to równie dobrze ja mogę państwu zaoferować lepszy produkt finansowy:

wpłacajcie mi na moje konto kasę, ja bede to lokował w coś bezpiecznego np obligacje ( zero ryzyka ) jak dojdziecie do 65 to wspaniałomyślnie wypłace wam co roku odsetki od waszej kasy no a jak już umrzecie to ją sobie wezme - i czym bym się wtedy różnił od Eventusa ?

Jaki są zalety Eventusa:
    wiemy że zarobimy co roku minimum 2,75% i znamy kwote naszaj przyszłej emerytury i nic wiecej!!!

2,75 % to mało a znać kwote sojej emerytury mozemy na wiele innych sposobów:

Teraz pomyślmy SAMI o swojej emeryturze i zacznijmy sami oszczędzać:
    - chcemy wpłacać po 200zł przez 15 lat
    - boimy się giełdy , funduszów inwestycyjnych bo można tam zarobić jak i stracić

zostają nam obligacje lub lokata w banku ( proszę sie nie śmiać)
    wpłacamy nasze 200zł (lub wygodniej 2400 raz w roku ) na lokatę obecnia koło 6% lub obligacje troche więcej % po roku mamy 2400 + 6% = 2544 zł Ale jest podatek belki no to płacimy 144 zł zysku minus 20 % podatku 115 zł czyli mamy 2515dodajemy do tego kolejne 2400 z tego co przez rok odłorzyliśmy i tak robimy to samo co roku

i mija 15 lat mamy na koncie w banku mam wiecej niż 80 tyś bo liczyliśmy 6% no ale mogą sie zmienić stopy procentowe może niebyć lokat po 6 % itp ogólnie napewno mamy koło 80 bo mniej niż 4 % to nie zarobimy i robimy to samo co eventus wypłacamy sobie po 268 zł i jaka jest róznica? NO Własnie jak już umrzemy to na NASZYM koncie jest 80 tyś i wezmą to np nasze dzieci a nie EVENTUS!!!

co tracimy to że musimy sami się tym zająć
    co zyskujemy 80 tyś

i tyle w temacie

teraz tak:
    1.w tekście powyżej są literówki może i błędy ortograficzne ( jestem dyskortografem ) jeśli jedyne co masz do powiedzenia na ten temat to np. kup sobie najpierw słownik potem pisz o EVENTUSIE to daruj sobie naprawde szkoda twojego cennego czasu
    2. rozumiem że nie jest to tekst który spodoba się osobą pracującym w HMI ponieważ pokazując wady EVENTUSA utrudniam wam pracę i zminiejszam wasze zyski. Rozumiem że wasza praca jest trudna bo ciężko jest teraz kogoś do czegoś przekonać, rozumiem że chcecie zarobić a zarabiacie tylko jak ktoś podpisze i szanuje to każdy jakoś zarabia. Osobiście niemam nic przeciwko wam uważam tylko że produkt który sprzedajecie jest nikorzystny dla klientów - i tutaj proźba jesli myslicie inaczej napiszcie o tym. Tylko błagam nie piszcie nierozumiesz nieznasz sie spotkaj sie z nami to ci wyjaśnimy bo możecie to wyjaśnić tu i teraz na tym forum.
    3. nie pracuje w konkurencyjnej firmie do HMI , nie pracowałem nigdy w HMI pracuje w branży zupełnie nie związanej z finansami - informatyce ( jeśli bedzie to dla ciebie powód do krytyki to wiedz że każdy informatyk , muraż , tynkaż czy polityk jest w stanie przeprowadzić podobne do moich obliczenia i nie musze być doktorem ekonomi żeby stwierdzić że EVENTUS sie nie opłaca)
    4. Wszyscy którzy to czytajcie wasza emerytura zalezy od was i musicie sami o to zadbać niema zmiłuj sie!!!

Pozdrawiam wszystkich szczególnie eee za to że zaczoł/zaczeła ten wątek od obliczeń bo tak naprawde o to tu chodzi.
  • Re: EVENTUS Autor: ~LEON [77.115.113.*]
    CHŁOPIE ale Ty brednie piszesz to dlaczego ERGO jest w całej europie i inni korzystają z emerytur...nie dołuj się ..to jest najlepsza forma emerytur w Polsce ..zobacz co będziesz miał z ZUSU / zasiłek/ i wówczas będziesz płakał..a z ZUSEm nie podpisywałeś umowy miłej biednej emeryturki ja mam EVENTUS....pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jacek [89.74.185.*]
    Mistrzu matematyki stosowanej DEX twoje rozumowanie ma jeden podstawowy błąd logiczny!!!!!!!!!!!!!

Mówimy o gwarancji (czyli czymś co my nazywamy że napewno nie będzie mniej niż.... i tu kwota która jest wypisana na polisie)

A nie o założeniu że będzie tylko tyle! Te kwoty będą powiększane o przypis zysków!!! Jakiś malkontent oczywiście powie zaraz że no tak ale firma na koniec powie że nie było zysków i przykro nam bardzo! Ale przecież na stronie z dokładnością do 1 dnia są podawane wyniki UFK więc to nie wchodzi absolutnie w rachubę. Przepraszam ale musiałem ci zwrócić na ten podstawowy błąd uwagę.

Czyli jak to teraz rozumieć??? Większość się zastanawia o co w tym wszystkim chodzi?

Różnica pomiędzy tym co my proponujemy a tym co proponują firmy konkurencyjne jest taka:
    W perspektywie wszystkie produkty dadzą podobny zysk bo o ile jednego roku jedna firma wypracowuje zysk taki a inna taki to w perspektywie wieloletniego oszczędzania średnia stopa zwrotu będzie podobna!!! Tylko że jeżeli firma nie daje gwarancji minimum to klient musi się liczyć ze stratą jak by co!!!
    Więc reasumując wszyscy opierają się na symulacjach i my też!!!
    My oprócz symulacji dajemy gwarancję niezmiennego minimum!

A EVENTUS daje poprzez gwarancje klientowi poczucie bezpieczeństwa że na pewno nie straci i nie usłyszy na koniec: No przykro nam bardzo drogi kliencie my straciliśmy to ty też stracisz!!!

Czy naprawdę to tak trudno zrozumieć?????????????? Ludzie używajcie swoich głów!!!

To jest dla klienta gwarancja bezpieczeństwa!!!

Pozdrawiam
    Jacek72@o2.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~ghoustman [87.206.228.*]

Po części masz racię, ale na polskim rynku nie ma lepszego produktu emerytalnego, to jest fakt.

Pomijając fakt, że źle troszkę jest policzone, wpłacając 15 lat 300zł to jest 54tyś a nie 80tyś.

W odóżnieniu od innych funduszy czy ubezpieczeń na życie i dożycie w całości pieniądze idą zarabiać co daje większy zysk.

W czasie dobrobytu i kryzysu zyski nigdy nie były niższe niż 6,%

Poza tym pieniądze są inwestowane w sposób bezpieczny co wiąże się z tym że dłużej muszą pracować,

Weźmy inne obliczenia, chłopak wiek 25 lat, składka 200zł, okres wpłacania 30lat
    Kończy wpłacać w wieku 55lat do tego czasu wpłacił 72000tyś

co jest gwarantowane: 434zł miesięcznie dożywotnio, lub jednorazowo 106tyś -FAKTY

dodatkowo przyznany jest udział w 85% zysku, a skoro nie był niższy niż 6,5 %

W wieku 65 lat odbierze od listonosza emeryturę w kwocie: 1737zł lub jednorazowo 424tyś

PS. Na zachodzie to działa u nas dopiero uczymy się oszczędzać.

• Re: EVENTUS Autor: ~Kuba [87.105.88.*]
    SZOKiem jest w jaki sposób Ci tyle wyszło: 26520,79 zł?????
    Żeby osiągnąć takie zyski stopa zwrotu powinna wynosić ponad 15%!

Przy zakładanej przez Ciebie 5% stopie zwrotu będzie to ok. 7985,32 zł
    Licząc więc swoją emeryturę na 15 lat będzie:
    54 000 + 7985,32 = 61 985,32

61 985,32 / 15 = 4 132,35 / rok
    4 132,35 / 12 = 344,36 / miesiąc

Najpierw więc ujawnij swoj formuły matematyczne, bo ja też chce tak zarabiać! Dopiero potem krytykuj obce produkty.

Do wszystkich czytelników tego forum:

Moim zdaniem cały ten wątek to kompletna ściema!
    90% wypowiedzi jest pisana albo przez sprzedawców Eventusa, albo przez jego zagorzałych przeciwników (pewnie agenci z innych firm).
    Nie dajcie się zwieśc ani jednym, ani drugim!

i czytajcie OWU!

Pozdrawiam
    Kuba
    Dnia 2008-06-09 o godz. 11:57 ~Kuba napisał(a):
    > SZOKiem jest w jaki sposób Ci tyle wyszło: 26520,79 zł?????
    > Żeby osiągnąć takie zyski stopa zwrotu powinna wynosić
    > ponad 15%!

Przy zakładanej przez Ciebie 5% stopie zwrotu
    > będzie to ok. 7985,32 zł
    Licząc więc swoją emeryturę na 15
    > lat będzie:
    54 000 + 7985,32 = 61 985,32

61 985,32 / 15 =
    > 4 132,35 / rok
    4 132,35 / 12 = 344,36 / miesiąc

Najpierw
    > więc ujawnij swoj formuły matematyczne, bo ja też chce tak
    > zarabiać! Dopiero potem krytykuj obce produkty.

Do
    > wszystkich czytelników tego forum:

Moim zdaniem cały ten
    > wątek to kompletna ściema!
    90% wypowiedzi jest pisana albo
    > przez sprzedawców Eventusa, albo przez jego zagorzałych
    > przeciwników (pewnie agenci z innych firm).
    Nie dajcie się
    > zwieśc ani jednym, ani drugim!

i czytajcie OWU!
    > Pozdrawiam
    Kuba
    Witaj
    wyliczenia są jak najbardziej słuszne przy założeniu 5% zysku bo jak wiesz zysk naliczany jest co roku w nastepnym roku zysk z poprzedniego jest jjuz twoim kapitalem wiec to naprawde proste wyliczenie uprzedzam nie jestem zadnym agentem tylko człowiekiem którego interesują szczegóły a gdy słyszę że coś jest genialne najlepsze itp zapala mi się czerwona lampka ;) a jak zaznaczyłem we wcześniejszych postach mialem możliwość poprzez dziewczynę zadawania pytań przedstawicielom eventusa. To na jaką wypłatę się zgadzamy podpisując umowę to jedna strona medalu ale przywłaszczanie moich ciężko zarobionych pieniędzy po mojej śmierci to wybacz już bardzo mnie obchodzi a Ciebie nie? cały problem w tym że musimy nauczyć się oszczędzać by później nie narzekać a to w jaki sposób czy fundusze emerytalne , inwestycyjne ( zresztą każdy fundusz emerytalny też inwestuje pieniądze w fundusze inwestycyjne ) lokaty bankowe itp
    ważne jest oszczędzanie i wybór takiego instrumentu gdzie twoje pieniądze nie przepadną po śmierci
    pozdrwawiam
    Jaki zysk wypracowuje kapitał końcowy - kwota 80520,79 zł.

Przyjmuję 5% w skali roku.

80520,79 zł. razy 5% = 4026 zł. na rok.
    4026 zł. podzielić na 12 miesięcy = 335,50 zł. na miesiąc.

Czy widzicie to co ja - 335,50 zł. na miesiąc
    (tyle wynosi oprocentowanie mojego kapitału końcowego).

Eventus proponuje rentę w wysokości - 268.33 zł. na miesiąc
    (czyli mniej niż wynosi oprocentowanie moich pieniędzy).

• Re: EVENTUS Autor: ~Ula [79.187.70.*]
    Ale te kwote która przedstawiasz to jest gwarant 2,75%,gdzie wiadomo ze zysk będzie zawsze większy niz 2,75%. W latach gdzie zysk HMI był najmniejszy,z uwagi na miliony wypłaconych odszkodowań,wynosił 7%.Jaka inna agencja ,czy bank daje Ci gwaranta na 30 lat w wysokości 2,75%? żadna. I jak zaczynasz cos pisać to pisz wszystko.
    Czy naprawdę nikt z Was nie przeliczał emerytury z Eventusa.
    Tak tu jakoś cicho się zrobiło.

eee
  • Re: EVENTUS Autor: ~Karol [80.48.52.*]
    Witaj ~eee! Dziś był u mnie "kierownik reprezentant" firmy HMI - Eventus... i proponował współpracę... na bardzo korzystnych warunkach. Ja jednak nie jestem osobą, która ma 15 lat i kręcone włosy i wierzy w cuda. To skłoniło mnie to poszukania jakichś informacji na temat tej firmy, jakichś danych i wogóle. Widzę, że jesteś tutaj chyba jedyną osobą, która realnie i z dystansem podchodzi to Eventusa. Czy dysponujesz jakimiś dodatkowymi materiałami informacyjnymi lub czymś podobnym w wyżej wymienionym temacie, gdyż jestem szczerze zainteresowany ale nie chcę się napalać bo wiem, że w życiu nic nie ma za darmo... Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Karol.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Dan [83.6.42.*]
    Witam Byłem na spotkaniu z przedstawicielem, który zaproponował mi ten własnie produkt o którym tu jest mowa, wiec bardzo mi sie spodobał. lecz natrafiłem na to forum.
    Moje pytanie jest właśnie do Ciebie "~eee " skoro ten produkt jest zły wiec co byś zaproponował czy zaproponowała, lepszego z gwarancjami dożywotniej wypłaty i z gwarancją odprawy kapitałowej, i udziałami w zysku które są zapisane na umowie, no i oczywiście pewną ochroną którą zapewnia Eventus.
    Z góry dziękuje za odpowiedz i czekam
    Pozdrawiam wszystkich forowiczów
    Witaj Dan postaram się troszkę zaspokoić twoją ciekawość : eventus jest ubezpieczeniem ale przedstawiciele ( nie lubią słowa agent lub akwizytor) uważają że to produkt żadne ubezp. pierwsza nieścislość druga drobna przedstawiciel firmy HMI daje do podpisu umowę z firmą ERGO Hestia. jeśli chodzi o finanse? gwarancja dożywotniej wypłaty hmm jest oki ale czy powiedzieli co się stanie z resztą twojego kapitału gdy w wieku 80 lat umrzesz? ja czekałem 3 tygodnie na odpowiedź no i w końcu się doczekałem ;) cały kapitał z odsetkami przechodzi na wlasność ubezpieczyciela a to mi się bardzo nie podoba. dodam jeszcze że robiłem symulacje z procentami i w moim przedziale wiekowym wychodzi na moją niekorzyść. a jaka alternatywa? ja coraz bardziej jestem nastawiony na fundusze inwestycyjne najważniejszy czynnik to ze nie muszę czekać do 65 lat by korzystać z kapitału zgromadzonego no i najważniejsze w wyniku mojej śmierci całość jest dziedziczona i wypłacona no i zyski też są większe
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~Dan [83.6.78.*]
    Witaj andi43
    Dzięki za odpowiedz, fundusze ok można nieźle zarobić i szybko, ale zobacz jak ostatnio to za przeproszeniem w dupę dostało, i dlatego troszeczkę sie boje. No i nie znam sie na funduszach. Powiem Ci szczerze że mam znajomego który sie tym tematem zajmuje no i ostatnio sie głowi co zrobić bo stracił ponad 150tyś złotych. I wiesz troszkę się obawiam żeby moja kasa gdzieś też nie przepadła, ponieważ od jakiegoś czasu masa moich znajomych potraciła kasę.
    A z tego co dobrze pamiętam to w EVENTUSIE kasa jest też dziedziczona.
    Dzięki andi43 za odpowiedź, a powiedz mi sprawdzałeś inne produkty?
    Pozdrawiam
    Witaj Dan
    jeśli chodzi o straty jeśli zauważysz rynek obligacji też je zanotowuje a że ergo hestia Twoje pieniądze inwestuje w fundusze fakt niby obligacji ( mniejszy zysk mniejsze straty ) jednak 15% na obsługę konta z zysku nie jest mała kwotą co do dziedziczenia masz rację jednak jest to tylko w wypadku gdy umrzesz przed 80 rokiem życia wtedy spadkobierca wskazany w umowie otrzymuje rente za ciebie ale tylko do czasu gdybyś skończył 80 lat a póxniej pa pa. Tego już nikt nie powiedział? fakt niezręczne pytanie ;)
    a fundusze? tutaj też powinieneś nastawić się na inwestycje kilku lub kilkunasto letnią bo szybko się nie da no i odradzam nerwowość wtedy najłatwiejjest stracić
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~dorven [83.5.125.*]
    witaj andi43
    zainteresowały mnie twoje informacje nt eventusa, ale nie od strony inwestowania lecz dlatego,że ostatnio zaproponowano mi współpracę ,a że z natury jestem nieufna to nie podjęłam jeszcze decyzji. Po analizie twoich wpisów mam wrażenie ,że mogę być brzydko mówąc naganiaczem, który nadszarpnie mocno własny autorytet.Tak się złożyło,że szukam pracy ,a z racji na średni wiek, mimo wykształcenia nie jest to łatwe. jak rozumiem miałabym naciągać ludzi którzy raczej stracą niż zyskają ,choć zapewnia się mnie,że praca nie polega na akwizycji, to jednak agent przychodzi do domu i usiłuje przekonać klienta do zakupu trj formy ubezpieczenia.Czy możesz mi to bardziej przybliżyć. Z góry dziękuję. Jak wnioskuję masz doświadczenie jako klient.
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~dorven [83.4.44.*]
    witam
    jeśli ktoś pracował lub pracuje dla eventusa, chętnie poznam opinie
    z góry dziękuję
    Witaj Dorvin
    nie jestem klientem eventusa jednak moja znajoma próbuje sił jako przedstawiciel HMI chcąc pomóc dziewczynie występowałem w roli upierdliwego klienta i zadawałem dociekliwe pytania na które próbowała uzyskiwać i z rególy uzyskiwała odpowiedzi od swojej prowadzącej zresztą przez te pytania coraz chłodniej na nią patrziono. a opowieści ile się tam zarabia?? może faktycznie ktoś zarabia ale ilu jest takich i na jakim oziomie zarobki? znajoma przez 4 miesiące podpisała 1 umowę a umawiała ze 100 spotkań część w ostatniej chwili rezygnowala ze spotkania inni wysłuchali i rezygnowali więc przez te wmiesiące więcej zainwestowała niż zarobiła i co slyszy? że to jej wina (bo tak powinna prowadzić rozmowy by klient nie mial szans na zadawanie niewygodnych pytań) a nie produktu który jest rewelacyjny ;) dziwne tylko że nawet bliska jej dziewczyna która wprowadziła do eventusa tak ładnie mówi o zarobkach ale gdy miała pokazać na piśmie ile zarabia to hmm cisza.
    jeśli możesz to spróbuj pojedziesz na szkolenie prawdopodobnie do łysomic hotel rubens popracujesz i wtedy albo się ze mną zgodzisz albo nie
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~ja [83.8.231.*]
    wiesz nie każdy się nadaje do tej pracy oraz nie każdy musi kupić EVENTUSA to jest produkt dla klienta ,który chce mieć emeryturę a nie płakać na zadłużony ZUS...tak robią wszyscy na zachodzie i wiedzą ,że starość może być również piękna pozdrawiam ....mój kolega miał 10 rozmów i sprzedał 3 polisy .... hej
  • Re: EVENTUS Autor: ~Krzysz. [77.115.48.*]
    nie masz szczęścia nie wszyscy się nadają ....cierpliwość ,profesjonalizm, tolerancja,prawdomówność......a produkt trzeba dobrze znac....jedź na zachód np. Hamburg i zobacz gdzie ludzie oszczędzają i po co ..ja również miaeszkam w Niemczech lecz oszczędzam w Polsce ...jestem Polakiem a na emeryturze trzeba trochę pożyć.....pozdrawiam