Dnia 2008-06-09 o godz. 11:57 ~Kuba napisał(a):
> SZOKiem jest w jaki sposób Ci tyle wyszło: 26520,79 zł?????
> Żeby osiągnąć takie zyski stopa zwrotu powinna wynosić
> ponad 15%!
Przy zakładanej przez Ciebie 5% stopie zwrotu
> będzie to ok. 7985,32 zł
Licząc więc swoją emeryturę na 15
> lat będzie:
54 000 + 7985,32 = 61 985,32
61 985,32 / 15 =
> 4 132,35 / rok
4 132,35 / 12 = 344,36 / miesiąc
Najpierw
> więc ujawnij swoj formuły matematyczne, bo ja też chce tak
> zarabiać! Dopiero potem krytykuj obce produkty.
Do
> wszystkich czytelników tego forum:
Moim zdaniem cały ten
> wątek to kompletna ściema!
90% wypowiedzi jest pisana albo
> przez sprzedawców Eventusa, albo przez jego zagorzałych
> przeciwników (pewnie agenci z innych firm).
Nie dajcie się
> zwieśc ani jednym, ani drugim!
i czytajcie OWU!
> Pozdrawiam
Kuba
Witaj
wyliczenia są jak najbardziej słuszne przy założeniu 5% zysku bo jak wiesz zysk naliczany jest co roku w nastepnym roku zysk z poprzedniego jest jjuz twoim kapitalem wiec to naprawde proste wyliczenie uprzedzam nie jestem zadnym agentem tylko człowiekiem którego interesują szczegóły a gdy słyszę że coś jest genialne najlepsze itp zapala mi się czerwona lampka ;) a jak zaznaczyłem we wcześniejszych postach mialem możliwość poprzez dziewczynę zadawania pytań przedstawicielom eventusa. To na jaką wypłatę się zgadzamy podpisując umowę to jedna strona medalu ale przywłaszczanie moich ciężko zarobionych pieniędzy po mojej śmierci to wybacz już bardzo mnie obchodzi a Ciebie nie? cały problem w tym że musimy nauczyć się oszczędzać by później nie narzekać a to w jaki sposób czy fundusze emerytalne , inwestycyjne ( zresztą każdy fundusz emerytalny też inwestuje pieniądze w fundusze inwestycyjne ) lokaty bankowe itp
ważne jest oszczędzanie i wybór takiego instrumentu gdzie twoje pieniądze nie przepadną po śmierci
pozdrwawiam