Mielimmedia zmieniła siedzibę a w starych biurach (nawet nie wszędzie są komputery. Czyżby komornik zabrał?) pod szyldem Mielimmedia siedzi trzech chłopaczków w garniturkach, przy pustych biurkach i cały dzień palą szlugi. Pewnie "zatrudnieni" na czarno, jak Pani Joanna i cała reszta. Ciekawa ta pseudo - firma, hehehehehehe!
jasne, że sensacja. Może Mielimmedia już faktycznie jest "mielim" i nie istnieje a chłoptasie w gajerkach w pustym biurze to ściema, że NIBY MM jest, że NIBY działa? Czy ktoś słyszał, żeby ta firemka w legalu zatrudniała kogokolwiek i kiedykolwiek? Jeśli jest ktoś taki, kto wie albo był zatrudniony LEGALNIE w MM niech się odezwie, choć nie wierzę, że się znajdzie. Chyba że ostrowska, hehehehehehehe!
Re: punkt opłat Autor: ~pokrzywdzony przez mila media [83.21.244.*]
To wszystko prawada, co piszecie! Sam jestem ofiarą Milamedia i wiem, że jeszcze wielu przedemną było pokrzywdzonych i jeszcze wiele bedzie, jak ktoś z tym porządku nie zrobi!
gośc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to napisz co oni ci takiego zrobili!
>
no nareszcie ulka - jaszczurka zasyczała. I co? Ten ktoś napisze na forum co mu zrobiło powalone Mielimmedia a ty zaczniesz dochodzić, kto to napisał? Przecież dobrze wiesz co każdemu po kolei zrobiłaś. Chyba takiej amnezji nie masz? Chociaż po psychotropach to nie wiadomo co tam masz a czego nie.
Słyszałem, że kolejna edycja cyrku się zapowiada tym razem w Gnieźnie, znam już przybliżoną datę i wybieram się tam z kilkoma panami odebrać swoje. Zapraszam też innych wierzycieli bo przecież ich nie brakuje, zrobimy taką rozpierduchę, że......to co Koman odliczamy godzinki?? Już nie możemy się doczekać, aha i zabierz toyotę bo inaczej my zabierzemy ciebie.
Niedługo "biurowiec" MM zostanie wystawiony na sprzedaż.
Wpis w księdze już jest, a postępowanie w sprawie egzekucji z nieruchomości w toku.
Oczywiście Koman będziw wszystko skarżył, przesunie to wszytsko w czasie i znacznie zwiększy koszty - ale nie zmieni faktu - Koman zapłaci swoje długi.
O wpisie na hipotekę zostają również powiadomieni inni wierzyciele hipoteczni. ha ha ha
....i tak nastał koniec na samym początku, oczywiście wiemy czyj ;) Dopiero co kupione a już na sprzedaż?? Czy chodzi o ten "biurowiec" na Akacjowej 13?
o jakim remisie ty mówisz? I czemu mieszasz Accadię do długów Mielimmedia? Wiesz, długi MM powstały niezależnie od działalności ACC, więc winnych szukaj na podwórku Akacjowej 13 w Koszalinie a nie wśród firm, którym zazdrościsz, że się rozwijają i dobrze mają.
Najwygodniej obarczać winą innych za to, że się zasrało własne podwórko.
gość Napisał(a):
> skończ leniu te pierdoły pisac co cie obchodza
> czyjes długi piluj lepiej swojego nosa a nie
> siejesz zamęt
Z tego co zrozumiałem Leniu jest wierzycielem Mielimmedia, więc to nie są "czyjeś" długi. Co ty ulka chcesz ukryć? I po co? WSZYSCY wiedzą, że masz długi.
Ja prowadze taki punkt od wrzesnia i zaczyna sie to powoli rozkrecac mysle ze od wiosny juz zaczne zarabiac wieksza kase, zaznaczam ze nie jestem zwiazany z zadna siecia i sam wyrabiam sobie renome, przelwy realizuje do 2 dni i nie mam wogole reklamacji
Jestem zainteresowany otworzeniem takiego punktu, bez pośrednictwa innych firm.Jeżeli mozesz to podaj mi jakieś namiary, wskazówki gdzie i do kogo mam sie zgłośić w celu nawiązania współpracy.
Z góry dziękuje.
Część mieszkalna "biurowca" w dalszym ciągu w remoncie. Ewidentnie zwiększa to "atrakcyjność" dla potencjalnych nabywców.
Jak przewidywałem Koman odwołuje się, ale dni do spłaty długów są policzone. Może osoba z którą była u komornika wyjaśni mu w jakiej obecnie znalazł się sytuacji, bo nie jest ona godna pozazdroszczenia.
A jakie Mielimmedia ma głupawe hasełka: "monetki" na każdym plakacie. Zwróćcie uwagę. Co za debil to wymyslił? "Monetki". Autor tego tekstu najwyraźniej podnieca się kasą. Jak to się nazywa? Fetyszyzm? Nie uważacie, że to infantylne? Proszę o wypowiedzi.
JA RÓWNIEŻ JESTEM ZAINTERESOWANA OTWARCIEM PUNKTU OPŁAT, ZASTANAWIAŁAM SIĘ RÓWNIEŻ NAD AGENCJĄ PKO, JEŻELI KTOŚ MOŻE SIĘ NA TEN TEMAT WYPOWIEDZIEĆ TO BARDZO PROSZĘ. sAVIUOR MÓGŁBYŚ PRZESŁAĆ MI ADRES STRONY NA MAILA..:)
....heh wydaje mi się, że te "monetki" to kolejna próba podszycia się pod kogoś lub chociaż upodobnienia - przecież brak własnej koncepcji jest u nich widoczny od początku,,, Monetia - Monetki :) heheheh ale prywitywne!!!!!
W dniu 20.03.2006 r. do Izby Gospodarczej Przedsiębiorstw Finansowych wpłynął projekt dyrektywy Parlamentu Europejskiego w sprawie uregulowania rynku finansowego, a w szczególności rynku opłat masowych. Ministerstwo Finansów oczekuje uwag i postulatów związanych z działaniem rynku opłat masowych oraz sugestii w sprawie jego unormowania. Wszystkie propozycje dotyczące formy organizacyjnej działalności podmiotów zajmujących się realizacją przelewów tj. minimalnego kapitału zakładowego, obowiązkowych ubezpieczeń i zabezpieczeń klientów korzystających z usług firm pośredniczących są zbieżne z postulatami IGPF, które w formie interpelacji poselskiej zostały zgłoszone do kancelarii Premiera RP.
Ponieważ proces legislacyjny w Polsce może trwać wiele miesięcy, jesteśmy bardzo zadowoleni z projektu dyrektywy Komisji Europejskiej, ponieważ prawo unijne jest prawem nadrzędnym nad porządkiem prawnym krajów członkowskich. W związku z tym podmioty niespełniające kryteriów określonych w projekcie dyrektywy nie będą mogły działać na terenie RP w ramach działalności związanej z opłatami.
a w projekcie jest powiedziane - zabezpieczenie finansowe (od kilkuset tysiecy zlotych), ubezpieczenie zawodowe OC, ktore moj punkt juz posiada, kto nie spelni tych kryteriow bedzie musial zrezygnowac lub dolaczyc do duzej sieci operatorskiej, wiec nie ma sensu sie bawic w samemu skoro niebawem trzeba bedzie zrezygnowac albo i tak przejs do innej wiekszej firmy
W MM chyba przeczytali http://www.franchising.info.pl/main.php?id=article.php&article_id=3228
bo strona www.accadia.com.pl znikła. Strach zajrzał w oczy ?
minął kolejny rok- komornik zlicytował milamedia zabrał im wszystko, przegrali wszystkie sprawy WIĘC JAK TO JEST ŻE JESZCZE DZIAŁAJĄ ROZWIJAJĄ SIĘ I ROSNĄ W SIŁĘ
cały rok licytowali MM dobrze żę ona nadal istnieje i się rozwija niespełnione są nadzieje co niektórych weźcie teraz na rozum co za bzdury tu wypisują niektórzy czyżby się bali mocnej konkurencji
lodzia Napisał(a):
> cały rok licytowali MM dobrze żę ona nadal
> istnieje i się rozwija niespełnione są nadzieje co
> niektórych weźcie teraz na rozum co za bzdury tu
> wypisują niektórzy czyżby się bali mocnej
> konkurencji
Licytowali (tryb niedokonany) wcale nie oznacza zlicytowali i odzyskali część swoich pieniędzy.
O tym jak się ma MM to osobom z zewnątrz trudno cokolwiek powiedzieć.
Niemożliwość przeprowadzenia licytacji wynikała m.in. z ucieczki Komana z majatkiem. Prokuratura Okręgowa w Koszalinie postanowieniem I Dsn 239/06/K-n z dnia 28 października 2006 postanowiła uwzględnić zażalenie i uchylić zaskarżone postanowienie umarzające śledztwo w sprawie zaspokojenia wierzycieli przez Piotra Komana poprzez zbycie składników swojego majątku tj. o przestępstwo z art 300 § 1 i 2 kk. W uzasadnieniu czytamy m.in.:
"Jeżeli egzekucja jest nieskuteczna lub istnieje możliwość uszczuplenia zaspokojenia wierzyciela należy ponownie ocenić działania Piora Komana, które spowodowały, że wyzbył się on swojego majątku.
Nie budzi, bowiem wątpliwości, że Piota Koman sprzedał należący do niego samochód, sprzedał działkę, której był współwłaścicielem, sprzedał prawa autorskie, udziały w spółce, wyzbywając się tym samym stałego źródła dochodu.
Jak wynika z zebranego materiału na dzień dzisiejszy, działania te uniemożliwiły egzekucję. Wszelkie bowiem podejmowane przez komornika działania na ustalonym majątku Piotra Komana okazały się nieskuteczne, bo okazywało się,
że majątku tego się wyzbył."
Część majątku została przepisana na jego konkubinę Urszulę Ostrowską w stosunku do której toczy się przed sądem postępowanie w sprawie stwierdzenia bezskuteczności sprzedaży składników majątku firmy MM Piotr Koman.
Oczywiście pozwani odwlekają termin rozpoznania sprawy jak mogą, ale co się odwlecze to nie uciecze.
Wniosek o wpis w księdze wieczystej nieruchomości na Akacjowej 13 w Koszalinie złożony w sądzie. Ekzekucja z tej nieruchomości, pomimo tradycyjnych skarg na czynności komornika, w toku. Zostali o niej poniformowani wierzyciele hipoteczni, co ich z pewnością nie ucieszyło. Może zerkną do archiwum co tam Koman we wniosku kredytowym napisał (jeśli go złożył).
Złożony przez Komana pozew przeciwko autorowi praogramu Bilon o bezskuteczności oświadczenia woli o odstąpieniu od umowy został przez sąd oddalony. W związku z tym co w tej chwili sprzedaje MM i co pisze o prawach do sprzedawanego programu?
Czy sprzedający udaje że nie wie, że przed sądem toczyły się (a może toczą się następne) postępowania? Czy można te działania uznać za działanie w dobrej wierze? W przypadku kupujących oprogramowanie tak, o sprzedających wolę się nie wypowiadać.
Jeśli "lodziu" w dalszym ciągu uważasz MM za mocną konkurencję, to podziel się ze mną podstawami swojej wiary.
Kto jest mocny? Prezes Ostrowska? Współpracujący z MM spółka z o.o. Piotr Koman?
Nie buduje się domu na lotnych piaskach. Jeśli wiążesz swą przyszłość z tą firmą to jest to twoja świadoma decyzja.
Jak wspomniał jeden z poprzedników forum jest miejscem wyrażania opinii, dzielenia się wiedzą i doświadczeniami. Jeśli wiedząc to wszystko pozostaniesz przy swoim, to jak coś nie wyjdzie możesz mieć pretensje tylko do siebie, bo na pewno nie do MM.
Do moderatora: Przed usunięciem tego postu proszę o kontakt celem przesłania dokumentów potwierdzających przedstawione stanowisko.
Chciałabyś lodziu, żeby ktoś Ciebie tak naciągnął? To dla Twojego dobra te przestrogi, żebyś wiedziała, z kim przestawać a z kim nie. Powinnaś być wdzięczna!
Witam.
Jestem zainteresowany współpraca z MILAMEDIA. Czytam na forum wiele negatywnych komentarzy o tej firmie,ale niczego konkretnego sie nie dowiedziałem.Na czym dokładnie polegaja oszustwa i wyrządzone krzywdy przez MM.
Proszę o konkrety!
Koman wcielił w życie bardzo fajny sposób przedłużania rozpatrzenia skargi na czynności komornika.
1. Koman zostaje zawiadomiony o czynnościach podjętych przez komornika.
2. Składa skargę na te czynności.
3. Sąd wzywa Komana do opłty od wniesionej skargi w terminie 7 dni od otrzymania wezwania.
4. Koman wpłaca pieniądze w dniu następnym po wyznaczonym przez sąd.
5. Sąd odrzuca skargę (SR Wydział I Cywilny w Koszalinie sygn. akt I Co 3026/06).
6. Koman ponownie składa skargę.
Nie widziałem tego, ale juz slyszalem od klientow, że przeslanie tego materialu bylo takie: Placcie na POCZCIE bo tam jest bezpiecznie, a inni to najcześciej oszusci.
Przypomina mi się sytuacja z początku zeszłogo roku, kiedy to odbyła się wręcz "nagonka medialna" na niezalezne punkty oplat. Podejrzewam, że Poczta Polska co jakiś czas, kiedy spadają jej obroty, korzysta z podkupionych dziennikarzy aby jak najbardziej nagłośnić przekrety jakiś złodziei. Wiadomo jak takie newsy odbijają sie na naszych obrotach. Kiedyś przodowali w tym dziennikarze TVN, ale chyba za duzo chcą, więc Poczta korzysta z tych z TVP.
Z niepokojem oczekuje dalszych takich rewelacji, a jestem pewien,że na pewno beda.
Najgorsze jest to, ze nic nie możemy zrobić, no chyba, że ktoś ma jakiś pomysł.
Koman skarżył się do sądu na czynności komornika. I znów sąd nie uznał jego racji i skargę prawomocnie oddalił. Runęła kolejna przeszkoda do licytacji majątku po Milamedia Piotr Koman. Dzień ten coraz bliżej.
Wlasnie sie tez tak ostatnio zastanawialam.
Powiedzcie mi jedna rzecz - ktora to z kolei milamedia pada - i czy ktoras z wczesniejszych jeszcze istnieje??
Bylam w MM jakis czas - ale odeszlam do Intaxa - i ciekawa jestem czy Koman moze mi cos jeszcze zrobic czy jego firma juz upadla calkowicie i nie ma takiej mozliwosci.
Z gory dzieki za odpowiedz