Nie trzymam, sprzedałem za to allegro na farcie, co prawda - 3%, ale po wczorajszym info mogło być -9% wiec nie ma, co narzekać. Za to ponownie odpaliło mi nanogroup inlocze na dobry rajd. Jestem konsekwentny dokupilem CDR dzisiaj, ult, PCF i draw dostance. Na tej ostatniej mialem taki tam pakiecik, ale widzę, że prezio zmienia formułę kontaktu i mnie to przekonało, aby zwiększyć zaangażowanie. R22 się skróciłem przed wynikami, zostawiłem 1/4 do obserwacji wyszło ok 50%. A reszta stoję z boku, dzisiaj korciło mnie, żeby dokupić tauron przy 2,48, ale postanowiłem się wstrzymać może będzie test 2,35 - 2,38 lub ogłoszą porozumienie z górnikami i dzida na 3,2x cholera wie. Mercator też zakupiłem dzisiaj, w sumie drugi raz w ogóle mam tą spółkę, ale stwierdziłem, że wzrost zachorowań może pobudzić popyt do ataku i tak do 450 chce sprawdzić czy wyjdzie.
Widziałeś Dino? Cały dzień kiszenia, potem w godzinę jazda pod 56zl, po czym
szybciutki zjazd do bazy. Wygląda to tak, jakby dzisiaj juz 3 wiedźmy były :).
Mercator powinien hulac dzisiaj po tym info, a tu nici. :(.
Cały ten rynek wygląda na słaby i chyba wszystko się musi przeczyścic pożądanie, bo siły na wzrosty brak.....
True, tez obstawialem niezly ruch na mercu po infie, a tu niewypał. Może czekali z przejściem na wybicie, od dzisiaj jest w WIG20, a co do Dino to chce poczekać, siła na papierze jest, w CD sporo wpakowałem. No już dosyć tej korekty w USA i Europie robią ATH a u nas jak zwykle na odwrót, ale być może masz racje, że musi się jeszcze przeczyścić, żeby mogło dalej wybić
A i zapomniałbym dotankowałem ponownie trakcje parę sesji temu, 3,xx narazie się trzyma i myślę, że tu potrwa jakiś czas konsola i następnie wybicie pod 4,2x
słabo dinuś wygląda :(. oj słabo. myślałem że będą chcieli wyciągnąć go na rolce, ale widzę że powrót do bazy się zapowiada :(. Im lepszy raport tym większy zjazd widzę. mercator to dopiero masakra. Po takim raporcie i takim info..... muszę się napić :). trzymaj się Reznor.
Odnoszę wrażenie, że sporo spółek, które powinny ładnie się odbić jest ostro trzymanych na smyczy. Może ma to sens, żeby zaraz przy większym wzroście nie było spania, ale nie ukrywam, że jest to męczące. Może kwiecień będzie lepszy
teoretycznie ma pod co rosnąć :). A praktycznie to Pan Prezes zapowiedział jakieś 6 premier na ten rok (!) Tylko że mamy kwiecień za pasem, a żadna z tych gier nie ma terminu premiery. :))))
Tak to jest Wers, chociaż ja myśle ze Varsav będzie grane w tym roku:) jak jeszcze trochę poleci to się skuszę. O Nemesis tez ani słowa, nawet na maile nie odp.
Ps. Wziąłem dzisiaj ten Twój Cdr po 212 zl. Mówię, Santa zachwala to załaduje trochę - co mi tam :). Ale z ciasnym stopem bo to dziadostwo podejrzane jest :).
Jeśli dzisiaj wyciągną na szpili to jesteśmy uratowani :))). A serio, to wszystko od Amerykanów zależy. Od wczoraj na Cdr nowy fund siedzi i shortuje. Ja tam stop loss ustawiłem w miejscu zakupu. Najwyżej prowizje dołożę. Gra warta świeczki. Zapiąć pasy Panowie.
Powiem nieskromnie że pod koniec sezonu timing mnie raczej nie zawodzi :).
A serio, to na tym cdr to widzę mi nieźle odp. i to w obie strony.
No nic, kolejne dziecko do pilnowania. ...... i to z ADHD :).
nie wiem Reznor co powiedzą, sam też się zastanawiam....... tutaj mogą być odpały w każdą stronę. Trzeba uważać. Oni mogą wyjść i powiedzieć że sorry, ale braki kadrowe i w ogóle o patch i DLC to zampomijcie na pół roku. Ale mogą też zapowiedzieć Wieśka (tak tylko żeby poszczuć). Obie sytuacje możliwe i niewykluczające się jednocześnie. A ja jak nie wiem jakie "fundamenty" mnie czekają to gram czysto technicznie i spierdalam jak tylko widzę że deszcz nadciąga :))). Póki co wskaźniki wyprzedane i mogą to nawet próbować pod 240zł do końca tego tygodnia wyciągać. Kto wie? I wtedy może stamtąd ruszyą we wtorek w górę lub w dół. Boś dał reko na 231, ale to kpina. Dziś ładna sesja i piękne odleszczanie.
Jak popatrzeć na wykres tygodniowy to kurs dwa razy testował już 205zł (historyczne wsparcie) i ani raz "nie doszedł" XD. Dobrze to wróży póki co. Kwestia jeszcze tego co się będzie u nas na wig20 działo (?). Kasa z allegro musi gdzieś zaparkować :))). No i nasdaq na końcu, w jakiś kleszczach siedzi i też ciężko wróżyć w którą stronę to pójdzie. Zmiennych jest mnóstwo, ale póki co technika po mojej stronie. Jestem obecny non stop na sesji w polsce i reaguję na bieżąco. Na nic się nie nastawiam, bo to jest teraz najgorętszy kartofel na GPW.
ps. Santa, nie wiąże się z CDR na dłużej niż to konieczne. Są do rozegrania ogromne emocje , jak to Reznor powiedział, a dziś była okazja więc się podłączyłem. Co do siedzenia w korpo to ma to swoje plusy niewątpliwie ale to zupełnie nie dla mnie. Mnie się jest trudno komukolwiek podporządkować, i mimo że nic na rynku nie zależy ode mnie, to jest zajęcie dające ogromną wolność. pozdr.
haha:) Pozdrawiam spokojnie na CDP przyjdzie pora ale ja we wróżenie z fusów się nie bawię. Dla mnie exit to bd multi prawdopodobnie, dowiemy się pewnie wstępnie za kilka dni jakie mają plany. Dobrze że nikt z Zarządu akcji nie sprzedał to dobrze świadczy (te kilka sztuk w sierpniu czy jakoś tak to nieważne) - oni stracili najwięcej. A Ty Wers przecież lubisz krótkoterminowe akcje, a CDP obecnie krótkoterminowo to pięknie short by zarobił, no może oprócz tego wzrostu kilkudniowego w styczniu na 370:)
Ale czas żebym się też za czymś inny rozglądał, cdp cdp trzeba do przodu iść, a na razie nie mam pomysłu.:) Nic mi się z PL gamdevu obecnie nie podoba. CRJ nie po 1k bo nie zgłupiałem SoA dało ciała, 11bit super spółka ale braku czasu na analizę fundamentalną - jakby ktoś zrobił i chciał się podzielić to chętnie przyjmę.:)
Pozdrawiam Panowie, wybaczcie że mniej piszę ale ja korpo lud.
Wers, CDP kupiłeś, to teraz już musi iść w górę :). Osobiście wchodziłem tutaj po raz kolejny i nie ukrywam, że liczyłem na szybsze odbicie, ale widać na zysk będę musiał trochę poczekać. Mimo wszystko o ten walor jestem spokojny. Zgodzę się z Santą, że multiplayer może być bardzo dużym plusem, co realnie powinno wpłynąć pozytywnie na kurs. Jak na teraz to według mnie kluczowe są dwie informacje. Ile zarobili na CP2077 oraz informacja o W4.
Allegro pikuje. Kierunek 52? Zastanawia mnie CLC, pomimo informacji o akcjach po ~2zł i ostrej dystrybucji w styczniu, 46 - 47 trzyma się dobrze.
:). ja zdania co do CDR nie zmieniłem. Rozegram najbliższy tydzień i spadam. (kolega mi oddał pieniądze w weekend, a tu była okazja na kursie i tyle). Przy negatywnym sentymencie na szerokim, nie da rady żeby poszło do góry :(. Dobre PMI jak widać nic nie zmieniają więc korekta za pasem. Co do CLC to ładny raport, i szerokie plany, Może się coś na wiosnę ruszy, bo na razie kiszonka :(. Allegro bliżej 45 chyba będzie. Ale nie mam kasy, bo na Dino siedzę jeszcze. pozdr.
Rzeźniczek też widać liczy na szarpnięci typu squezze short, ale ja takim optymistą aż nie jestem :).
https://stooq.pl/mol/?id=18036
Jeśli kurs pójdzie na południe i do końca tygodnia zbliży się do 235-240zł , to tam się zastanowię co dalej.... Być może wywalę połowę i uśrednię cenę nabycia w dół, zakładając że zarząd da plamę....
Jeśli amerykańce zaczną walić jak opętane, i do końca tygodnia będziemy szli na południe w kierunku 205, to mnie stop loss wywali po 212.20. I nie zarobię nic.
Takie moje scenariusze kolego Komar. Natomiast przy najlepszym z możliwych wiatrów, zakładając że strategia będzie wspaniała i wszyscy się nagle zlecą, nie zakładam hypu powyżej 270zł.
Wers, nie ukrywam, że liczę na wzrosty od kwietnia. W gamingu mam wrażenie, że ciekawsze informacje oraz ruchy będą dopiero koniec marca lub kwiecień. PCF wydanie gry 1 kwietnia, Bloober, do końca marca ma się wyjaśnić temat M&A. Carbon, możliwe, że przedstawią pod koniec marca jakiś trailer WH. CDP podobnie koniec marca/początek kwietnia. Na OZE kiszonka: CLC, Grodno, 01C. Wszystko trzymane za pysk i jak tylko jakieś ruchy do góry to strzał od sternika.