RED teraz gramy na wzrosty nie na spadki tylko nie którzy tego nie mogą zrozumieć i dalej te swoje posty wypisują żal mi tych ludzi normalnie ..... RED jutro gramy okolice 3 zł chyba że się pojawi kolejne info to będzie wyżej a ty co o tym sądzisz ??? Miłego wieczoru
London nie pisz głupot wyszedłeś po 25 gr z jaką stratą ??? ja kupiłem w okolicach 1 zł trochę uśredniałem i też był ból jak widziałem takie ceny ale teraz jestem około 300 procent na plusie ty piszesz tu o tej spółce to co ty tu robisz koro nie umiesz grać na giełdzie interpretować wskaźniki które sugerują zakup lub sprzedaż danych akcji a ty piszesz że sprzedałeś po 25 gr co tym ty sugerujesz że ktoś ci oda teraz akcje wskaznik MFI wyższy od poprzedniej sesji więc nie wydaje mi się że ktoś się wyłamie i sprzeda ci akcje po niższym kursie jak 2 zł więc miałcz kocie miałcz
RED i będę trzymał do tej ceny co pisałem wszedłem tu może nie dzięki twoim wpisom lecz uważnie je czytałem i zacząłem się coraz bardziej interesować się spółka formacja spodka itp zaczolem też czytać raporty i liczyć ile akcji skupił zarząd ile doszło akcji do zarządu z akcji serii O i to co piszą na stronach www typu biznesradar to są bujdy Pielak powinien już mieć ponad milion akcji czy pani Padlewska a pan prezes Karolak też ma dość pokaźny pakiet a twoje wpisy zaczęły mnie coraz bardziej utwierdzać że tu będzie powrót na szczyty i też będą nowe szczyty RED dzięki i Pozdrawiam
nikt nie jest w stanie powiedzieć, w jakim kierunku idziemy: może 5 zł, może 10zł, może 15 zł, a może TELERANEK :) Nie sądzę, aby takie obroty zrobiła ulica. Pytanie jest takie, czy ktoś chciał przekroczyć 5%, aby się ujawnić. W przyszłym tygodniu sprawa się wyjaśni. My możemy podpiąć się pod decyzje podmiotów z większymi portfelami ( nie umniejszając nam zasobności portfeli). Obecnie rynek wycenia mega pozytywny scenariusz dla brastera i tego się trzymam. Ogólnie nie lubię takich ścian na wykresie, ale uwielbiam zyski XXX%, które generuje spekulacja na tych akcjach. Na biomedzie też zrobili ścianę "tylko" pod kandydata na lek na covid-19. Można? Można! Pomożecie? Pomożemy! Zajechało PRL :) MIŁEGO!
CO do AT, to oczywiście nic się nie zmieniło od sygnału, który opisałem. Na godzinowym widać już przegrzanie silników i nawet sygnały sprzedaży. Wiele wskaźników wykupionych, ale to nic dziwnego po takiej dynamice. To oczywiste, że będą korekty, najlepiej w locie :) Jakiś czas temu pisałem o moim, krótkoterminowym celu na akcjach brastera. Nawet ktoś mnie pytał o to. Dla mnie takim celem stał się poziom wyznaczony dwoma kreskami: potrójny szczyt z połowy 2016 i szczyt w korekcie z początku 2017. Już nie pamiętam, co tam się wówczas stało, pewnie jakaś umowa została podpisana. Nieważne. A druga kreska to linia z formacji RGR z przełomu 2018/2019 po wyłamaniu której doszło do gwałtownych spadków do historycznych minimów. Do tego jeszcze doszły zniesienia. Gdy ktoś sobie to poprowadzi na wykresie, to szczyt w piątek jest niższy o grosze. Czy jest to koniec trzeciej fali ( z pięciu) od historycznego dna? Kto wie.... Co będzie dalej? Nie wiem :) Pamiętajmy, że Braster jest w restrukturyzacji i każde nowe, pozytywne info winduje kurs do nieba :) i nic tutaj z AT. W mojej ocenie ważniejsze są informacje niż AT na brasterze. Jeżeli w przyszłym tygodniu nikt się nie ujawni, to będzie to dla mnie rozczarowanie. MIŁEGO!
Od września dopiero jestem na GPW. Kupiłem akcje BL jestem już w plecy 90 tys.
Miałem zarobić brakującą sumę i dołożyć dopiero wtedy kupić mieszkanie.
Zostało mi tylko 100 tysi. Jestem załamany i ciągle czekam na BL na odbicie akcji. Bardzo proszę napisz mi
jakie jest Twoje zdanie z BL.
Co do Biomendu: biegniesz na cienkiej linie nad przepaścią... Kilka razy wsparcie wytrzymywało, ale nie mam pojęcia, czy ponownie wytrzyma. Kilka razy pisałem o biomedzie na forum tej spółki, że problem tej spółki jest RZĄD - nieRZĄD.... Jak dla mnie nie ma woli powstania leku, bo jest pęd szczepień. Według mnie rząd nie chce dopuścić informacji, że jest lek, bo to obniży skłonność do szczepień. I nie mogę wytrzymać, jak widzę Horbana.... Dla niego kilkaset osób idących każdego dnia do nieba I TO TAK NIE JEST ŹLE! Osobiście nie trawię tego gościa. Poczytaj sobie jego związki z jednym z producentów szczepionki... Ja kilka razy wchodziłem i wychodziłem z tej inwestycji. Ostatni raz wyszedłem po tym, jak odszedł Piróg. Na razie stoję z boku. Jeżeli będzie lek, w co osobiście wątpię, zdążę kupić. Nie wiem, po ile kupowałeś, ale ZAWSZE ustawiaj sobie max zasięg spadku, który akceptujesz. Ustaw SL i się tego trzymaj! Musisz mieć swój punkt odniesienia, w którym zakotwiczysz swoje oczekiwania co do inwestycji. Polecam książkę Zielonki Punkt odniesienia czy Giełda i psychologia - to tak na marginesie. Ja np., mam mentalny, max jednocyfrowy SL. Tyle jestem w stanie zaakceptować. A wiesz dlaczego? Bo jak się pojawi -20% jeszcze masz nadzieję, że zaraz wróci kurs do poziomów zakupów. Czekasz. Jak strata rośnie do -40% -50% zaczyna się w głowie myślenie "teraz to już mi się nie opłaca sprzedawać" i zostajesz, bez własnej woli, inwestorem długoterminowym.... A powiedzmy sobie szczerze to jest oszukiwanie samego siebie, bo każdy chce zysków na teraz, nie za kilka lat. Tak na marginesie polecam książkę D. Ariely Szczera prawda o nieuczciwości :) I pamiętaj, że zyskiem jest wszystko to, co jest powyżej "0" w relacji przychody/koszty. Bo niestety nasz mózg przesuwa naszego punkty odniesienia i stara się nas przekonać, że jeżeli było do zrobienia 60%, a masz już tylko 40% to "straciłeś" 20%.... I pamiętaj, że zgodnie z teorią perspektywy strata boli o wiele więcej niż cieszą zyski. Jak nie będziesz w stanie mentalnie zaakceptować straty, którą sam ustawisz, to awersja do strat będzie "zjadać" twój kapitał. Zakładam, że właśnie to przerabiasz.... Sorki, że trochę z psychologii giełdy, ale odnoszę wrażenie, że tutaj jest problem... I jeszcze raz o samym biomedzie: masz okres wyczekiwania, gra jest 0-1. Dochodzi jeszcze możliwość szczepionki BCG, ale powiedzmy sobie szczerze: wielkie koncerny muszą zarobić na szczepionce na covid-10, a mała firma z Lublina ma budżet na poziomie .... średniej klasy menedżerów tych koncernów. POWODZENIA! Może jeszcze spotkamy się na biomedzie :)
Red dziękuję za wyczerpujące info.
Dla mnie początkującego na giełdzie Twoje zdanie dużo znaczy.
Jesteś dobrym człowiekiem i się nie zmieniaj, takich ludzi jest tutaj mało.
Moją stratę napewno odrobię i mieszkanie kupię ale trochę później.
Natomiast czytam Twoje wpisy, są merytoryczne i bardzo cenne tu na forum.
Pozdrowionka.
Pisałem tam gdzieś wcześniej o moim celu, który był dla mnie momentem wyjścia ze spółki. Przyznam, że to był potężny rajd od dołka. Ale jeszcze nie taki, jak na optimusie :) Ze względu na sentyment do spółki jestem znów od 1,6-1,7zł. Oczywiście 80% to wejście spekulacyjne, 20% to nadzieja w fundamenty (na razie na wyrost). Co mnie martwi, to brak info o przekroczeniu 5%. Choć na biomedzie też robili mega duże obroty bez wejście kogoś grubego i....z kurs przeszedł jak burza :) I tak samo, jak na brasterze na fali NADZIEI NA LEPSZE JUTRO ;) A dla mnie ostatecznie liczy się saldo na koncie, a nie tam fundamenty. POWODZENIA wszystkim!
dla szybkich i wściekłych polecam interwał godzinowy :) wskaźniki na mocne sprzedaj...Na dziennym wskaźniki wychłodzone. Tygodniowe ok. Nie ma innego wyjście, jeżeli chce spółka utrzymać pozytywne, wzrostowe nastawienie, by było jutro up. Kurs jest na wysokości 2/3 trójkąta....Akceptuje jeszcze zejście na SMA15 na dziennym 1,84 zł, w porywach do 1,78 zł. Jeżeli nie, to spadek 1,5 i najwyżej boczniak. SMA 45 to jedynie 1 zł :) W ogóle kurs przypomina mi końcówkę rajdu na biomedzie, praktycznie wszyscy wierzyli w wyjście górą z trójkąta i.... kurs zanurkował na poziomy jednocyfrowe. O biomedzie pisałem też pół roku temu, aby bajki o 100 zł wsadzić w... A wielu teraz piszę, że RED to troll. Życie. Niektórym uratowałem 70% kapitału :) Kiedyś pisałem, że brak info po przemieleniu milionów akcji mnie BARDZO zasmuci - i tak jest.... To tak dziś może lekko pesymistycznie zachętą do ODBICIA :) Jeżeli spółka nie chce kompromitacji, musi być jakieś mega info. I jeszcze do artykułu z parkietu: na brasterze było już takie dołowanie kursu przez fundusz. Obejmowali akcje z dyskontem i ładowali z rynek. Warto TROCHĘ POCZYTAĆ O FIRMIE, w którą się inwestuje. Zdecydowana większość, w tym ObserwatoR nie mają większego pojęcie o spółce, nawet o jej najświeższej historii. MIŁEGO!
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-nowy,44703205.html Nie ulega wątpliwości, że w BRAKUJE jeszcze drugiego silnika poza silnikiem spekulacyjnym, z turbodoładowaniem, dzięki wywiadowi na comparic, o którym wam napisałem. A jeszcze w kwestii wywiadu, który był 24.02.2021: Pani prezesie, jeżeli chce Pan na poważnie traktować biznes, to proszę dawać kopa w d.. takim "dziennikarzom": https://www.youtube.com/watch?v=tbaQ-4ME9BE SZANUJMY SIĘ PANIE PREZESIE!
red dobrze piszerz ale mam wrazenie ze zbierales tak jak ja w okolicy 2 nie wiem czy ale moje wrozenie na przyszy tydzien wyglada dobrze a reszta niech mysli co chce
Pisałem gdzieś na tym wątku, że wyszedłem po osiągnięciu celu, o którym zresztą też gdzieś tam pisałem. ROK trzymania akcji i trzeba było realizować zyski. Pomocne okazały się kreski, o których pisałem. Ponownie wszedłem gdzieś w ok. 1.6-1.7. Powodzenia wszystkim :)
ja tu siedzę od minimów i czekam cierpliwie na początek 15 zł resztę sprzedam po 20 zł jak myślisz RED dojdziemy do takiej wyceny czy raczej nie ma co się spodziewać oczywiście mówię o fundamentach jak by były a sam myślę że są a ty RED co na to
wracają co mojego wątku i wcześniejszego opisu moich decyzji co do brasterka: obecnie jestem poza spółką. Nie wykluczam, że będę znów na pokładzie, ale po jakimś MEGA info. Powodzenia!