myślę,że merytoryczna wymiana opinii,czy tez Analiza techniczna,to jest to o czym warto popisać,na forum to raczej niemożliwe,a tak nawiasem,jestem ciekaw,jakich programów używacie do AT drodzy forumowicze?
Czy wy ludzie zdrowi jestescie? Naoisze wam 11... a sam sprzeda przy 10... i dokupi przy 8.50 i znow wróci. Czy wy nie rozumiecie ,ze to reprezentant sternika i on id was zbiera 8nfo
Teraz dopiero czytam ten wątek, po wybiciu się BOŚ-a, i potwierdzam to co na początku napisał Fryderyk - już w styczniu pięknie rozrysował według Eliotta i teorii liczb cały spadek BOŚ-a od 127 zł do 6.44, i dołączył jako przykład do swojej książki. Jest tam dokładnie, zgodnie z Eliottem, rozrysowane każda fala. Założył po takim spadku jaki rodzaj korekty ABC według Eliotta powinien mieć miejsce w tym miejscu wykresu, i właśnie wczoraj zaczęło się to realizować. Ponieważ nie upoważnił mnie do podawania publicznego jaki będzie zasięg tej korekty (czyli to nie koniec spadków, to tylko korekta wzrostowa całych wieloletnich spadków), no to nie podaję, w każdym bądź razie sporo ponad 100% jeszcze do góry :-) Tyle że zatrzymaliśmy się wczoraj w punkt na 0.786 zniesienia ostatniego ruchu spadkowego, to może świadczyć o powstawaniu.... kto zna geometrię, to skojarzy z ostatnim wpisem Fryderyka, no prościej się nie da :-) Czyli może istnieć szansa (o ile nie wybiją szczytu w poniedziałek) że uda się jeszcze trochę taniej zakupić ten walor. Sam mam sporo, średnia w plecy, więc nie sprzedałem, czekam aż będzie wyżej, i raczej się doczekam, tak jak doczekałem się na Getinie po kilku miesiącach od zakupu, zacnych zysków :-) Najdroższą choć niedużą partię BOŚ-a mam jeszcze po 13zł, wtedy traktowałem Fryderyka tak jak Wy teraz, a obecnie potrafię już samodzielnie typować spółki do zakupu, zgodnie z jego teoriami, tak jak np. Getin, Grupa Azoty czy Play, choć oczywiście takiej szczegółowej analizy jak on nie jestem w stanie wykonać, same świeczki i techniki Fibo wystarczają aby tu zarobić, ale by kupować spore partie w punktach ekstremum wieloletniego wykresu to wysiadam, choć spory pakiet Getina mam po 10 groszy :-)
Dodam od siebie, że Fryderyk nie jest żadnym wysłannikiem szfagrów, tylko normalnym graczem jak my, tyle że rozmiłowanym w zaawansowanej analizie technicznej, to wszystko co pisze jest trudne, ale jeśli chce się odnieść sukces na giełdzie, gdzie 80% inwestorów traci, to trzeba mieć warsztat na bardzo wysokim poziomie. Bardzo ciężko będzie dokształcić się na tyle, aby samodzielnie robić tego typu analizy jakie wykonał np. dla BOŚ-a, ale nigdzie nie ma łatwo, potrzeba lat praktyki i codziennej nauki.
Dnia 2019-02-09 o godz. 19:36 indiana napisał(a): > Teraz dopiero czytam ten wątek, po wybiciu się BOŚ-a, i potwierdzam to co na początku napisał Fryderyk - już w styczniu pięknie rozrysował według Eliotta i teorii liczb cały spadek BOŚ-a od 127 zł do 6.44, i dołączył jako przykład do swojej książki.
Zgadza się "Tgy" - to jest człwieczek spółdzielni, wypisuje brednie. Jak kupią koledzy to wzrośnie do 100zł, gdy sprzedają to BOŚ jest śmieć i spadnie do 1 zł. I tak wkoło.
zobaczymy,sprawdzimy analizę kolegi,poobserwuje BOS bez kupowania,jak będzie miał racje,to przy następnej spółce zastanowię się,jedna biała świeca wiosny nie czyni,to jest moja analiza!
Bolek, nie przeczytałeś uważnie tego, co napisał Indiana. Moja analiza BOŚ, to nie tylko okres ostatnich kilku tygodni, ale obejmuje ona ruch fal od samego szczytu jaki był przed laty. Każda fala, jest dokładnie opisana. Każde wydłużenie, proporcje i czas trwania. Chcesz się uczyć AT to do mnie napisz. AT to nie kreski, to wyciąganie wniosków, to praca twórcza, na początku ciężka i niewdzięczna. To nie znaczy, że zawsze będziesz miał rację, ale to znaczy, że tą rację będziesz miał częściej niż inni, a jak złapiesz bakcyla, to się przekonasz, że jest to całkiem przyjemne zajęcie. Pozdrawiam
Chodziku, na BOŚ wygląda to dosć ciekawie bo przebiło linie spadkową poprowadzoną po wierzchołkach tego trendu spadkowego dwu a nawet pięcio letnią. Jaki zasieg w tej sytuacji? Na początek dycha wynikająca z ORGR. I czy to koniec?
Kolego, a jakie to ma znaczenie jaka będzie cena dzisiaj ? Dla mnie żadne ! A jaka będzie cena docelowa, zobaczymy, ja mam swoją, jak dobiegnie końca formacja. Nie było motyla, no bo gdzie motyl w lutym ? Za to jest coś bardzo pięknego, a mianowicie luka startu i to jest wiadomość w dniu dzisiejszym najważniejsza, a nie to gdzie dzisiaj kurs dotrze. Pisałem tu nie tak dawno o domniemanej formacji Odwróconej Głowy z Ramionami. Teraz słowo "domniemana" ulega wykreśleniu. Oczywiście należy poczekać spokojnie na kurs zamknięcia dnia, bo jest on ważny. Może nastąpi ruch powrotny do linii szyi, wtedy należy go wykorzystać do dobrania BOSia. Tak jak pisałem, bank marny, co nie znaczy, ze nie można na nim dobrze zarobić, czego Wam i sobie szczerze życzę.
zazwyczaj jestem ostrożny kiedy stary chodzik coś pisze, ale muszę się przyznać , choć nie jestem zwolennikiem Eliota, że twój wykres jest profesjonalny. Ja wolę klasykę czyli kreski, trendy, kliny rgr i inne. Mam kłopot jedynie z miesięcznym. Teraz korekta , robią klina zniżkującego na niskich interwałach. z potencjalnym wybiciem górą po wychłodzeniu. wykres: https://imgur.com/a/VLgDG6Q pozdrawiam Jac
linia szyi wybita . na 8,15 jeśli faktycznie to zagranie ma sens proszę prześlij mi swoją prognozę. ja mogę pokazać moje kreski. adres: eurofoods@eurofoods.pl
wskaż proszę choć 1 spółka gdzie masz pewność 90%? Nie patrz na kurs przez pryzmat dnia wczorajszego tylko jutrzejszego. czasem co się wydaje być drogie jest tanie.
Dnia 2019-02-11 o godz. 14:20 ~fab napisał(a): > Co tam mistrzowi wyszlo? Bo kryguje sie napisac?
Witam Państwa! Doradzam pomyśleć i spojrzeć np. na wykres 60 min. świecowy. Widać tam młot i jako następną świecę, zawierające się w nim doji...(póki co)... Na razie zniesienie fibo swingu rozpoczętego 7.02 nie dochodzi nawet do poziomu 38,2%! To coś mówi np. o sile podaży... Obserwujcie i wyciągajcie wnioski. Nie czekajcie, że Wam ktoś podpowie. Pzdr.