• Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~sas [188.146.64.*]
    A o spółdzielniach słyszałeś? Facet, który z taką ochotą pokazuje ilość akcji, a jednocześnie pisze, że wybicia nie będzie dokąd nie będzie głównego? Radzę uważać
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~ased [108.171.128.*]
    nie no sas teraz to odjechales--gerwazy w spoldzielni :)

stawiam pytanie otwarte - dlaczego Sniper dobiera i nie odpala tematu?
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~sas [188.146.64.*]
    Rozumiem, sugerujesz że coś ma z głową? D: Zdrowy by po prostu cicho sprzedawał akcje, bo nagle odkrył swój błąd. No chyba, że jest w spółdzielni i pokazuje akcje jednocześnie nadając na spółkę i fund dając do zrozumienia: patrzcie w każdej chwili mogę sypnąć. Innej możliwości nie widzę...
    a ja mowie ze mial wiecej akcji, czesc sprzedal i liczy ze odkupi nizej dlatego delikatnie sieje ferment. ogolnie jest przekonany ze to dobra inwestycja dlatego wie ze nawet jak spadnie a on odkupi nizej (sprzedal pewnie niewiele wyzej niz jest teraz) to bedzie na plus.

z reszta sam sie przyznal ze czesc sprzedal wiec w sumie trafilem w dziesiatke
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~sas [188.147.66.*]
    Sprzedawać i kupować trzeba było w zeszłym roku. Teraz to minima i można wyrwać niewiele akcji, chyba że wyżej )))
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: gerwazy- [83.20.247.*]
    @Sas
    czlowieku, litosci...

>A o spółdzielniach słyszałeś? 
    Mam jedno mieszkanie w spoldzielni, ale oni nie chca dawac akcji ;-)

>Facet, który z taką ochotą pokazuje ilość akcji, a jednocześnie pisze, że wybicia nie będzie dokąd nie będzie głównego?
    Dalem sie wam sprowokowac. Nienawidze chamskiego naganiania i uwazam, ze nie bedzie tu zmiany trendu dopoty, dopoki bedzie tu siedzial akcjonariat groszolapow z dwoma tysiacami akcji zaklinajacy rzeczywistosc na bankierze. Wiem, ze to glupie ale duzo indywidualnych zaczerpuje wiedze z tego forum. Uwazam, ze spolka ma perspektywy, ale uczciwie trzeba sobie powiedziec, ze pora naprawde redukowac zadluzenie. Staram sie byc uczciwy, a ze czasem oceniacie to surowo no to coz. Osobiscie wole gorzka prawde niz slodkie pierdzenie.
    Niekoniecznie wzrosnie dopiero po przejsciu na glowny parkiet, ale na razie w tym widze glowny motor do wzrostu. A co musi sie zmienic zeby nastapila zmiana trendu? Glowne prawo ekonomii: PODAŻ > POPYT

Poki co mozna podziekowac Abris, Getbackowi, Deloittowi. Kupa rozlala sie na szeroki rynek.
    www.obligacje.pl/pl/a/knf-proponuje-zwiekszenie-nominalu-prywatnych-obligacji-do-400-tys-zl
    To moze zabic emisje prywatne. Leczenie cholery malaria.

>Radzę uważać
    Gerwazy wrogiem ludu, hehe :-)

>Rozumiem, sugerujesz że coś ma z głową? D: Zdrowy by po prostu cicho sprzedawał akcje, bo nagle odkrył swój błąd.  No chyba, że jest w spółdzielni i pokazuje akcje jednocześnie nadając na spółkę i fund dając do zrozumienia: patrzcie w każdej chwili mogę sypnąć.
    Jeny, jeny. Dzieki SASowi zaczynam sie czuc jak krezus mogacy sterowac kursem, a nawet losem spolki!
    Tutaj taka plynnosc, ze jakbym chcial sprzedac moje ponad 50k akcji to rzadko kiedy mialbym ku temu okazje. Co do swojego zdrowia psychicznego nie bede sie wypowiadal, a co do sprzedazy akcji - nie potwierdzam. Zostaje tu do wyzszych poziomow. Obecnie jestem na minus.
    Naprawde to tak duzo akcji? Czuje rozczarowanie bo myslalem, ze macie wiecej wiary w FKD wyrazona w portfelu.

>a ja mowie ze mial wiecej akcji, czesc sprzedal i liczy ze odkupi nizej dlatego delikatnie sieje ferment. ogolnie jest przekonany ze to dobra inwestycja dlatego wie ze nawet jak spadnie a on odkupi nizej (sprzedal pewnie niewiele wyzej niz jest teraz) to bedzie na plus. 
    Tzn poprzednio sie wyplulem z akcji do zera bodaj w przedziale 1.35-1.65. Zaczalem wchodzic ponownie zbyt wysoko. Rozum podpowiadal, ze bedzie nizej ale chcialem miec jakas baze do zbierania.
    Dementuje bym sial ferment by skupowac. Mam jakies zlecenia kupna, bo nie lubie jak gotowka lezy bez ruchu i w sumie ktos musi chociaz pozorowac obrone kursu. Ostatnim zleceniem chcialem tez sprawdzic kolezke, ktory wystawil batonik 19.5k akcji czy bardzo mu sie pali. Chyba mial chwilowy kryzys, bo nie bawi sie dalej.
    Poza tym sa tez inne perspektywiczne spolki. Nie moge wrzucac wszystkiego w FKD, a do Buffeta troche mi brakuje :-(((

>Teraz to minima i można wyrwać niewiele akcji, chyba że wyżej )))
    To kupowac, moze wzrosnie. Czy na dlugo? Nie wiem.

P.S. Niech drewno bedzie z wami.

ehhh, kurde. Zapomnialem wylaczyc na moment naganiania na spadki

POPYT > PODAZ
    Jeszcze mi cos przyszlo do glowy.
    Jesli uwazacie, ze moje wpisy maja jakikolwiek wplyw na kurs spolki moge zniknac z forum FKD do nastepnych wynikow kwartalnych i spotkamy sie ponownie po nich.
    TAK - lapka w gore
    NIE - lapka w dol

Wiazace dla mnie bedzie minimum 10 glosow.

P.S. Chyba jest nas tu przynajmniej dziesieciu? lol

• Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~Lukasso [77.253.97.*]
    Nie znikaj z żadnego forum i pisz co chcesz bo żadnego grubego nie interesuje Twoje 50k sztuk bo nawet jakbyś miał ich milion na nikim to nie zrobi wrażenia. Spółdzielnie interesuje tylko i wyłącznie ich zysk a nie Twoje akcje i posty. Najgorsze jest to że żadna spółdzielnia nawet nie wie że ta spolka istnieje. A jeśli wie to co oni mogą tu zrobić jak tu na s jest po 20k sztuk jak oni potrzebują na 1 zlecenie 1mln sztuk. Nie te wolumeny dla nich. Ja nie wiem kto ta spółkę pociągnie bo na GPW wymagana jest kapitalizacja 48 mln od spółek z nc
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: gerwazy- [135.245.248.*]
    Ja wiem, ze to jest absurdalne, ale jestem oskarzany o manipulacje kursowe ;-D
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~sas [87.239.222.*]
    Nie jesteś oskarżany o manipulacje, tylko że chcesz wpłynąć na decyzje sprzedaży niektórych tu czytających. W Twoją uczciwość już miałem uwierzyć, ale coś za często o niej piszesz
    ))) Co do Krezusa, który jak wiadomo marnie skończył, czuj się zwolniony, bo jestem przekonany, że są tu osoby, które mają więcej akcji
    ))) A wybicie będzie, zarówno z powodów technicznych, jak i związanych z fundami. Tu nigdy ulica nie decydowała o wzroście jak i spadku...
    odjazd bedzie ale dopiero po wprowadzeniu serii D
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~sas [188.147.104.*]
    Kiedy mogą wejść?
    tak naprawde lada dzien
    To by się zgadzało z wykresem
    Panowie,

Staram sie zrozumiec te logike i zaprawde nie jestem w stanie. Wytlumaczcie mi prosze jak krowie na rowie.
    Aktualna podaz jest raczej znikoma, a kurs spada.
    Po wprowadzeniu ponad 7 milionow akcji objetych po 60 groszy mozna oczekiwac, ze podaz moze byc wieksza. O ile? Nie wiadomo, bo nie wiadomo kto to tak naprawde je objal. Dlaczego wtedy popyt ma wtedy magicznie rosnac, skoro piszecie ze wtedy kurs sie odlobkuje. Dopiero wtedy rzuca sie na to "grubasy"?
    Chcialbym te 2zl chociazby i jutro to pobieglym od razu po nowiuskiego Stingera V6.
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~Lukasso [77.253.97.*]
    Nie mam pojęcia Gerwazy ale jak chłopaki tak piszą to tak bedzie
    Marzenia się spełniają i będziesz miał Stingera ale matchbox :-) Tym sposobem faktycznie mnie przekonałeś, że Twoim problemem jest szpanerstwo i chwalenie się stanem posiadania. Taki małomiasteczkowy sens życia :-( Mimo wszystko spróbuję odpowiedzieć na pytanie jeśli Ty mi pokażesz ten spadek od maja...
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~MrDi [185.246.205.*]
    Gerwazy to jedyny gosc ktory tu sensownie gada. Reszta to mastur._. od wystrzalów
    Każdy sądzi po sobie, Ty z pewnością masturbujesz się na tym forum, zamiast przejść na spółki, na których Twoim zdaniem będą wzrosty. Bez odbioru
    >Tym sposobem faktycznie mnie przekonałeś, że Twoim problemem jest szpanerstwo i chwalenie się stanem posiadania. Taki małomiasteczkowy sens życia :-(
    Potraktowales to zbyt doslownie, ale jesli kategoryzowanie mnie powoduje ujscie nadmiaru cisnienia to dla bezpieczenstwa rob to dalej. Czuje sie jakbys wytaczal mi jakis pojedynek, tylko ze tu nie ma wygranej ;-D Ja bym jednak proponowal mniej gadac a wiecej kupowac. Gdyby wszyscy entuzjasci z bankiera zebrali po 5 tysiecy akcji na tych poziomach to mysle, ze bysmy rozebrali sypacza. Doslownie. Wedlug mnie to malym puszczaja zawory. Fakt, ze niektorzy jak ostatni sypacz moga miec po 20k acji (to co zeszlo dzisiaj to pewnie ostatnie zlecenie 19.5k). Trzeba zdjac te kilkadziesiat tysiecy goracej lawy nadpodazy i sie przekonac. No chyba, ze wiekszosc zupelnie stracila wiare w poprawe zadluzenia. Sygnaly z rynku nie sa najlepsze dlatego myslec trzeba o splatach tu i teraz. Koncza sie czasy latwego zapozyczania i lepiej zeby zarzad wzial to sobie do serca, zeby nadal nie sprintowac 2 metry przed sciana.

>Mimo wszystko spróbuję odpowiedzieć na pytanie jeśli Ty mi pokażesz ten spadek od maja...
    Nie ze mna te numery Bruner! Daje ostatnie szesc miesiecy. Lepiej? Gorzej? 

link

Eureka! Powiesz, ze w maju bylo to samo. Nie jestem najgoretszym zwolennikiem przewidywania przyszlosci na podstawie przeszlosci. Za duzo zmiennych.
    Ktory mowi prawde a ktory klamie i niby dlaczego? Who knows?

Interwal tygodniowy

link
    Ok, najbliższe dni zdecydują
  • Re: jakies komentarze po zmianie WEO? Autor: ~Mrdi [83.7.147.*]
    Sas to wy sie wzajemnie adorujecie no i jakie najblizsze dni. Siedze tutaj z swoimi akcjami.

Mysle że bardzo dobrze ze FKD ze wzgeldu na zachwianie na rynku obligacji została docisnieta to pozwoli zmienic troche myslenie zarzadzajacych a nie budowac firmę na długu, która moze sie wyłożyć w kazdej chwili. Z drugiej strony wystarczy sie rozwijac i nie zadłużać bardziej i tez relacja długu do wszelkich wskazników spadnie. Ciekawe jaki bedzie portfel zamówien na 2019 bo narazie nic sie nie dzieje.

Tutaj nic sie nie zadzieje przynajmniej do kolejnego raportu, pozostaje czekac i ja poczekam
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.