• @zosia3005 : Z lewej kieszeni do prawej ręki. Tylko po co? Autor: emeryt_giełdowy [83.20.235.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Z-lewej-kieszeni-do-prawej-reki-Tylko-po-co-7494858.html 

Pan Krzysztof Kolany jest uważnym obserwatorem i analitykiem. Czyta, analizuje i wyciąga wnioski.
    On wie, że jest uczestnikiem ważnych z punktu widzenia pokolenia 40+ wydarzeń z zakresu polityki ekonomicznej.
    Wydarzeń, za które przez następnych 20-30 lat będzie ponosił skutki.

Przeczytaj dokładnie - wszystko co zostało napisane w tym ostatnim akapicie tekstu Pana K.Kolanego.
    "Po drugie, po ogłoszeniu informacji o „podkupywaniu” Orlenu przez PERN wreszcie wyjaśniło się, skąd to nagłe zainteresowanie posłów PiS zasadami obrotu giełdowego. Teraz jest już jasne, że proponowane ograniczenie obowiązku  ogłaszania wezwań jest zmianą skrojoną na potrzeby polityków renacjonalizujących (tj. polonizujących) kolejne sektory polskiej gospodarki."

Pan K. Kolany może czytał poniższy wątek
    https://www.bankier.pl/forum/temat_panie-morawiecki-doradca-premiera-tuska-myslacym-nie-musi,21174713.html 
    w którym napisałem cyt. "OFE zgodnie z Pańską wolą liberałów trzeba było znacjonalizować i jak znam życie za parę lat ponownie będzie można (stylistyczna korekta) prywatyzować.
    Czyli Pański program 500+ to dokończenie dzieła rozpoczętego w 1998 r., który nazwać można "SZYBKI OBRÓT KAPITAŁU" - jest taki wskaźnik rozwoju gospodarki."

Ale to było do przewidzenie, jeżeli wie się co jest przyczyną, a co skutkiem.
    Warszawa, 30.10.2011 (ISB)  – Bankier.pl
    Pawlak: "Lex specjalis - casus KRAUZEGO" i OFE
    https://www.bankier.pl/forum/temat_pawlak-lex-specjalis-casus-krauzego-i-ofe,10493406.html
    Warszawa, 19.03.2012 (ISB)  – Bankier.pl
    ŚWIADOMY SABOTAŻ i V EKONOMICZY ROZBIÓR POLSKI.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_swiadomy-sabotaz-i-v-ekonomiczy-rozbior-polski,11090377.html
  • Re: @zosia3005 : Z lewej kieszeni do prawej ręki. Tylko po co? Autor: zosia3005 [188.146.152.*]
    Przeczytałam dokładnie wszystko zanim wkleiłam link .
    Dobrze , że są jeszcze takie osoby jak p. Kolany , bo to co pisze to niby oczywistość .. i wiele osób zdaje sobie sprawę o co chodzi
    ale ... niewiele może pozwolić sobie na to aby wyrazić a zwłaszcza pisać czarno na białym takie komentarze publicznie .

Młodym, którzy nie wiedzą mogę .. z doświadczenia przepowiedzieć , że
    prawdopodobnie ( słowo konieczne z powodów formalnych ) ..
    kolejna ekipa rządząca przeprowadzi znów prywatyzację .. i tak koło politycznej fortuny się zamknie.

Jest to przykre dla mnie z perspektywy obywatela Polski
    ale dotknie młodych .. bo to młodzi , prężni obywatele będą na musieli się zrzucać na utrzymanie naszego pokolenia .. my na nich na szczęście już nie .. taki drobny bonus za staż .. :-))

• Re: @zosia3005 : Z lewej kieszeni do prawej ręki. Tylko po co? Autor: zosia3005 [188.146.152.*]
    Zamiast wklejać czerwone łapki
    radzę zabrać się do roboty ..
    bo na końcu czeka emerytura obywatelska 1000 zł ( w wariancie optymistycznym )
    i zęby w ścianę .. :-)))))
    Żeby nie było zbyt prosto ...ma granicach mur na 5 metrów jak w NRD
    .. mury są ostatnio w modzie ...
    a paszport , nie we własnej szufladzie .. tylko ... jak to kiedyś było .. :-))
  • Re: @zosia3005 : Z lewej kieszeni do prawej ręki. Tylko po co? Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Pani Zosiu Najukochańsza,
    właśnie dlatego tu jestem, żeby mieć emeryturę.
    Nie liczę na państwową, bo z niej jak nawet ją dostanę
    wystarczy mi na bułki, które najtańsze będą po 2 zł sztuka.

Właśnie dlatego jestem na studiach (ale nie aż tak bardzo) i gra(łe)m tu i gram na forex,
    by później nie obwiniać samego siebie za to, w jakiej sytuacji się znalazłem.
    Chcę zrobić wszystko do czego mam możliwości.

Ważniejszy fakt jest taki, że z emerytury ledwo wystarczy mi na jedzenie,
    nie mówiąc już o tym co i jak wpłacę na depo, żebym mógł grać.

Polecam tę stronę:
    http://hazardzistaja.blogspot.com/

Sakitoru, na prawdę mi imponujesz. Im dłużej gram na tym forexie, tym więcej rozumiem.
    Zauważyłem również, że od kiedy jesteśmy sterowani zagranicą, na naszej giełdzie pojawia się coś takiego, jak test rynku.
    W godzinach 9-10, odbywa się ruch w przeciwną stronę, przeciwną do kierunku po godzinie 10,
    oraz w po 15 odbywa się kolejny taki ruch testujący, po czym następuje zwrot.

I to się nazywa prawdziwy rynek, w końcu coś się dzieje, a nie "relatywna słabość", "relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość","relatywna słabość".

arbez jakie efekty czytania forum po fajrancie? Ja nie narzekam.
    grubycity tez jesteś dobry, tylko pytanie czy tak grasz jak piszesz? L na kgh masz?

Tyle ode mnie, jak będę miał coś ciekawego do napisania to napiszę.
  • @kurde Autor: zosia3005 [188.146.152.*]
    Kurde ... mały Misiu ....
    cieszę się , że dobrze Ci idzie .... ale ..
    giełda czy forex .. jeden pies .. może być czymś w rodzaju hobby
    ale życia nie należy na tym budować ..
    sam wkleiłeś link do hazardzisty .. :-((

i .. nie chodzi nawet o to ...czy jesteś w tym dobry czy nie
    to totalnie jałowe zajęcie .. społecznie kompletnie nieużyteczne
    zawsze będę cię zachęcać do jakiejś pracy , która .. górnolotnie mówiąc
    wnosi jakąś wartość do społeczeństwa

Wiem , że to kazanie z serii .. "gadał dziad do obrazu"
    więc .. po prostu .. życzę Ci powodzenia !
    Pozdrawiam :-)
  • Re: @kurde Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Czegos nie rozumiem,wszyscy graja na spadki,i wszyscy zarabiaja.A kto traci?
  • o kurde, Zosiu Autor: yntelygent [87.206.193.*]
    Zosiu,
    to, co napisałaś, to sedno egzystencji inwestora
    tabelki, cyferki i wykresy to niesamowicie jałowe zajęcie,
    dlatego chwalę sobie, iż pacholęciem będąc np. sadziłem roślinki w doniczkach i patrzyłem jak rosną,
    to pozwoliło mi w dorosłym życiu podejmować wyzwania, które mają widoczny, namacalny efekt
    i nawet jeśli nie są moim głównym źródłem dochodu, albo i żadnego dochodu nie przynoszą, to sprawiają niesamowitą satysfakcję

po to żyjemy, aby coś stworzyć, chociażby sierpem i młotem,
    a nie tylko zamieniać zera z jedynkami za pomocą klawiatury
  • Re: o kurde, Zosiu Autor: arbez [89.71.140.*]
    I po balu "panno lalu" mój pies TREND-EK  pokręcił po południu ogonkiem i obwieścił mi donośnym szczeknięciem że obracamy się na północ...skoro tak to co mogę innego zrobić jak ponownie polubić L.
    KGHM to już raczej papier dla koneserów, spółki  w żaden sposób nie można wycenić fundamentalnie - jedynym odnośnikiem jest porównawcza cena z maja 2015, ale jak ma nie rosnąć, jeśli CU powoli rośnie a inne kopalnie tak samo szalone.
    Jakby nie RUDA i jej 4% wzrost to u nas za wiele się nie działo, ale skoro wszystko rośnie i nawet Meksyk mimo pogróżek Trumpa miał wczoraj  około 2 % wzrostu i inne EM na szczytach, to przecież nie mamy wyboru.
    Co do dyskusji o pracach "użytecznych i nie" to już dawno się to na w naszym świecie przeinaczyło.......społeczeństwo płaci furę kasy ludziom którzy parają się bezużytecznymi profesjami (spekulanci, piłkarze, bank-sterzy, producenci gadżetów elektronicznych i nie tylko, gier.....i całej masie innych różnorakości), a wytwórcy i wykonawcy wyrobów i prac tzw. społecznie użytecznych i potrzebnych częstokroć ledwo wiążą koniec z końcem. Życie jest krótkie więc i czas pozytywizmu minął. Jak niedawno poinformowano 8 men-ów ma tyle kasy co połowa ludzkości....wiec o czym tu gadać.
    Ale .....tak jak na giełdzie w dłuższych okresach czasu wszystko musi się wyrównać......była pod koniec osiemnastego wieku rewolucja francuska, ok 120 lat później rewolucja bolszewicka jak do niej dodamy 120 lat......to ........
    Ale nie ma co się przejmować problemami świata, ważne żeby jutro coś przyciąć, a przynajmniej żeby nam nie odcięli ......:)))))
  • Re: o kurde, Zosiu Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Jankesy juz pokazuja kierunek na jutro.Obawiam sie,ze eska Zosi p 2032c,bedzie polknieta na otwarciu i dalej na 2100 pkt.
  • @yntelygent @arbez Autor: amiki [79.185.169.*]
    dzięki za posty
    co do trendu to dzisiaj chciałem łapać noże i pewnie trochę pokaleczą ale czego się nie robi dla nauki
    jutro będę próbował ratować się drugim portfelem (wiem, wiem, do niczego dobrego to nie prowadzi)
    co do prac u podstaw to miałem niesamowitą frajdę widząc jak studenci łykają to co im tłumaczę
    było to niestety już lata temu
    co do grubego to ten "nasz" już się cieszy, że Zosia może być w plecy
    wcale mnie nie interesuje jego deklaracja czy gra czy nie (kurde)
    bardziej mi się podoba postawa kilku "grubych", którzy jak co roku na trójce dali dobroczynnie 'kilka złotych"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Przed chwila dzwonil kolega,bo patrzy na Stany i miedz i nie dowierza ,ze wybili sie gora.Ma nieprzespana noc,bo siedzi oczywiscie grubo na eskach indeks + Kghm,ma dylemat czy usredniac czy zamykac na otwarciu.Radzilem mu pare dni temu,ze by dal sobie spokoj z eskami i aby obrocil sie na longi.Niestety nie posluchal,jak wielu na tym forum,jutro dzien prawdy i ciekawa sesja.Pozdrawiam.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: zosia3005 [188.146.152.*]
    Koledze chyba wybili szkiełko w okularach skoro widzi
    że miedź wybiła się górą ..
    .. w tym celu trzeba wyjść TRWALE powyżej 276 .. bo na 275,20
    zakończyła się w dniu 28.11.2016 ( intra ) nieudana - jak dotąd - próba pokonania bariery 270-275
    a i dzisiaj się na to nie zanosi ..

Jak będą tak stukać w sufit .. to może kiedyś go rozbiją ..
    Bóg wie po co - pewnie dla zasady ...ale to inna kwestia ..
    natomiast dzisiaj ... kolega nie musi tym sobie zaprzątać główki ..
    niech śpi spokojnie ...
    Pozdrawiam "kolegę"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SZÓSTY Autor: arbez [89.71.140.*]
    Koledze najlepiej nie doradzać, bo można stracić kolegę...decyzję musi podjąć sam.
    Wszystko zależy jaką ma średnią, jakie ma środki na depo i jaką ma psychikę.
    Miedź to bardzo spekulacyjny surowiec, dziś nie powinna się wybić ze strefy oporu, ale w nocy i nad ranem jak rynek płytki to duże ruchy się zdarzają.
    Niewątpliwie w którymś momencie nastąpi kontra podaży i będzie mocna bo struna napięta też mocno, ale kiedy to nastąpi to nikt rozsądny nie będzie zgadywał.
    Jeśli grubasy mają wystarczająco kasy to mogą pociągnąć do szczytu z 8 maja 2015 czyli 292 $, ale może się też nie udać.
    Jeśli idzie o innych producentów miedzi to już ten poziom osiągnęli (możesz sprawdzić na Stooq  COPX.CU), nasza gwiazda odstaje ze względu na wiadome sprawy bo w tym czasie kosztowała 130.
    I jeszcze jedno w piątek zaczyna się w Chinach, Nowy Rok.....tydzień wolnego, ale jak to zinterpretować to nie mam pojęcia, czy w tym okresie będą chcieli zwalić czy jeszcze podciągnąć.
    upsss...źle podałem symbol producentów  powinno być   COPX.US

sorki......dzisiaj wzrośli o 4.8%
    Tydzień wolnego w Chinach .. to tydzień bez zakupów
    tego i owego .. np. miedzi ..

Jak wrócą po tygodniu , kto wie co zastaną ...
    .. jak przywita ich Prezydent Trump ..
    dopiero przystąpił do wydawania "ukazów" ... :-))
    Oczywiście to dla kreatorów rynku miedzi niewiele znaczy
    a dla ceny KGHM .. to już zupełnie nic nie znaczy
    bo od 2009 roku ma słabą korelację z ceną miedzi

link

jest też przewartościowany w stosunku do W20

link

ale ostatnio KGHM niewiele waży w indeksie ..
    .. i jak pokazuje wykres powyżej - niewiele może pomóc
  • Zosiu Autor: sakitoru [94.254.177.*]
    Błąd techniczny, nie możesz zestawiać akcji z indexu z indexem i twierdzić że jest przewartościowana, to jest normalne że w indexie będą czarne konie średniaki i poniżej benchmarku, natomiast napewno da się wykorzystywać miejsce w którym jest index do przewidzenia ruchów na spółce, jak to mielismy chocby z zatrzymaniem rajdu kgh na 114,60 bo i index był w korekcie przy czym index znacznie wczesniej dał znać niż nastąpiła kilku złotowa korekta na kgh którą dało się wyliczyć, aczkolwiek i tak bym nie założył S na czymś takim.

Natomiast jeśli teraz index wyprowadzi 5 fale i umocni się o 10% to kgh pewnie o 20 bo zdecydowanie jest w indexie czarnym koniem.

Moim zdaniem kgh dotrze do 121, później zacznie spadać ale o index zadba kolejna grupa np. energetyka, ropniaki, pzu, banki i w ten sposób kgh skasuje L a index i tak pojedzie na 2100. ale to tylko hipoteza. narazie ruch jest zbyt młody.
  • Re: Zosiu Autor: zosia3005 [77.255.193.*]
    Te rysunki są bez związku z AT , mają jedynie obrazować , że
    KGHM od kilku lat zachowuje się lepiej od miedzi i od W20
    chociaż ... fundamentalnie nie ma żadnych podstaw , bo
    ostatnio ma z roku na rok coraz gorsze wyniki .. i to są fakty .

Teraz tez pokaże raport 2016 dopiero pod koniec marca
    kiedy świat będzie przygotowywał się do wyników za  I kw. 2017
    celowo , aby mieć przestrzeń i czas do wyciągania .

Kto tak ciągnie ten KGHM i po co - nie wiem , ale ..
    .. kolejny raz się przekonałam , że to najbardziej spekulacyjny papier w W20
    i kolejny raz widzę , że nie należy go dotykać ..... 
    liczyłam że w końcu nastąpi jakiś kontakt z realiami - ale się przeliczyłam
    .. mój błąd ... była na mojej czarnej liście.
    Jeśli ta moja rozgrywka na KGHM zakończy się stratą ,
    potraktuje ją jako .. karę dyscyplinarną za łamanie własnych reguł
    Tak czy inaczej - bardzo długo będę KGHM omijać .

Muszę teraz pędzić znów do zajęć społecznie - użytecznych .
    Pozdrawiam wszystkich
  • Re: Zosiu Autor: roman17 [78.10.254.*]
    Te rysunki są bez związku z AT , mają jedynie obrazować , że
    KGHM od kilku lat zachowuje się lepiej od miedzi i od W20
    chociaż ... fundamentalnie nie ma żadnych podstaw , bo
    ostatnio ma z roku na rok coraz gorsze wyniki .. i to są fakty .

a czy to nie jest spowodowane wzrostem kursu dolara?
  • No to nieźle... Autor: sakitoru [94.254.177.*]
    @Kurde Zosia dobrze prawi, również traktuje cyferki analizę trendu szukanie matematyki w trendzie jako rozrywkę, i wątpie że kiedykolwiek zrezygnuje z pracy która tworzy wartość dodaną. I nie stawiaj sobie zbyt wygórowanych celów bo oczekiwanie zysków które pozwolą mi się utrzymać na emeryturze to jak na początek bardzo blokujące elastyczność deklaracje.

Obecnie... do czasu potwierdzenia końca dużej fali 4 szukałbym najniższych punktów oporu, a jak już potwierdzą dużą piątkę to 2125 mnie nie zdziwi.
  • Czas na S? Kto nie ryzykuje ten... Autor: oleksandra [91.227.212.*]
    Powiem tyle podoba mi się ten entuzjazm na WIG20. Dzisiejszy dzień przeznaczam na ładowanie S. Jednak jak do końca tygodnia inne rynki pokażą siłę to oczywiście redukcja S i szukanie punktów wyjścia minimalizujących straty. Ryzyko do potencjalnych zysków w perspektywie długoterminowej wydaje się bardzo korzystne.
  • Re: Czas na S? Kto nie ryzykuje ten... Autor: rotsewni [37.8.195.*]
    Dzisiejsza sesja niejednego zadziwi...
  • Re: Czas na S? Kto nie ryzykuje ten... Autor: sakitoru [94.254.177.*]
    No ja juz zaksiegowalem 2 razy wiecej niż przez tydz czekania na S..... apewnie mogą i 70pkt zrobić szpilą ale ja wiem jaką mam statystykę i jak 40pkt dostalem w 10min. to pasuje.
  • Re: Czas na S? Kto nie ryzykuje ten... Autor: sowik100 [31.0.43.*]
    Dobrze ze pozamykalem s . Ale ciagna. Strach cokolwiek tykac. Zosi to pewnie pozamykalo te s na kghm. Wspolczuje.
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Wiadomo,. jak jest sciana strachu to tylko do gory.Pisalem wczoraj ,ze maly esik Zosi po 32 bedzie polkniety na otwarciu,i tak tez sie stalo,teraz znowu wszyscy pisza,ze znowu lapia eski,i znowu bedzie dramat przy 2100 pkt,prosze was o jakies otrzezwienie poki nie jest za pozno.
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Nie egzaltuj się niezdrowo , nie jestem taka strachliwa
    co miałam - trzymam dalej ,  łącznie z tym Rudym dziwadłem ..

Co to .. dzisiaj jest koniec giełdy czy koniec świata .. ?
    mam czas ... nie piekarnia ..
    Do miłego !
    Zosia uparta jestes jak male dziecko,wczoraj cieszylas sie ,ze zlapalas kolejna eske na kghm po 115,50, dzisiaj mamy 120 zl i strata 450 zl,jezeli usredniasz od 105 zl,to juz masz niezla strate.Kghm zlapalo juz trend i spokojnie moze jechac na 200 zl,dlatego taka gra jaka stosujesz musi sie skonczyc katastrofa i wyzerowaniem depozytu.
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: sakitoru [94.254.177.*]
    Gruby moze miec rację.... czas na realizację perspektywy UTAD mija, a i wolumen na tą perspektywę nie wskazuje, obawiam się że ta konsolidacja wyjdzie górą, tym bardziej że index wystartował bez luki czyli nie chcą pozostawiać smrodu i rozterek, a banda mocna.... ojjj wysoko aktualnie. 2105 Dla kgh silniejsza banda 130 no nic zobaczymy co w okolicach 14 ale chyba wrocę do L. A ten impuls i tak jakoś powinni zamknąć 50pkt bez korekty ojjjj stare czasy wracają.
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: miki202020 [91.226.50.*]
    Zosia gra bardzo małą ilością kontraktów, raczej tylko żęby sobie cos dorobić niż faktycznie zarabiać pieniądze.
    Pewnie może sobie pozwolić na takie drabinki dużo dłużej...
    Mysle rowniez,ze wysoko postawione stopy Ostrego rowniez pekna,poniewaz robi sie dodatnia baza,a to zaproszenie do gry arbitrazu.Przekrecenie sie bazy do 30 pkt-40 pkt bardzo realne, i dopiero wtedy mozna zagrac na krotko.
    E tam ..
    Baza od kilku dni jest spadkowa ( kontrakt wyżej niż indeks )
    to nie znaczy , że od razu spadnie .. ale ... grajki są już przygotowane
    Baza spadkowa a LOP napompowany ..
    .. zapraszamy do zabawy ..

Orlen odpadł .. Ruda się zasapała ( i tak mało waży )
    ostatni walczy bank PKO .. uzbrojony w rekomendacje na 22 zł .. :-))
    Zosiu niby grasz tyle na gieldzie,a nie rozumiesz prostych prawidel.LOP napompowany bo trend jest potwierdzony otwieranymi nowymi elkami,rekomendacje negatywne aby odebrac tanio papier od drobnicy.TO kiedy bedziesz kupowac,jak anale ci napisza rekomendacje na PKO BP ,ze bedzie po 60 zl,KGHM po 300 zl, PKN po 150 zl,przeciez wiadomo,ze wtedy bedzie odwrot.Gratuluje ci takiego patrzenia na rynek.Pozdrawiam
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: mielonka [77.65.25.*]
    poczochrana sesja... Wczoraj pełen wątpliwości upchnąłem 1 eskę za 2000, niestety reszta została, pełen nadziei wziąłem dziś S na PKO za 30,45 - tu też mnie powiozło, posiadane akcje niestety nie w pełni rekompensują straty na koniach. Cóż przyjdzie oddać nieco pieniędzy tęższym głowom :)
    Mielonka , nie pękaj ..:-)
    moim zdaniem , jeśli nawet Cię trochę przewiozą , będzie to pożyczka-chwilówka
    S na PKO ok. 30,50 całkiem dobre .. małe depo , łatwo można dobrać wyżej - tu Misia nie pokonają
    celem jest podtrzymanie indeksu ... dziwny pomysł , uważam że bez przyszłości
    Zobaczymy ile mają kasy ..
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: oleksandra [94.254.130.*]
    Strach się bać brać S. Ja jednak zaryzykowałam. Worek pełny. Teraz czekam na wejście Jankesów. Wtedy decyzja czy coś ująć. Ewntulnie jako zabezpieczenie L na SP500. Co do dokładnia do S to dopiero po pozytywnym scenariuszu dla już posiadanych S. Niech żyje dodruk i wiecznie L :)
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    No to chyba poszlo.... teraz tylko kapitulacja podazy i 2100 jak nic. dziś wig20 chyba skonczy na +3.....
  • Re: Czas na L? Kto nie ryzykuje ten... Autor: waldi2012 [80.50.230.*]
    Ciekawe czy w końcu podłączą pod ten wzrost prąd (czyt. energetykę).
    Juz niedlugo twoj problem sie rozwiaze,bo przy 2100 pkt w panice bedziesz zamykac swoje eski.Radze jeszcze obrocic sie na L,poki jeszcze jest dobry poziom.
  • Kto nie ryzykuje ten... Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Widzisz gruby jak miedź zawraca pod 270 .. ?
    Mówiłam wczoraj koledze aby się nie martwił

Nie twierdzę , że jeszcze nie powalczą , ale w tej chwili wygląda to słabo.
    KGHM i PKO czeka taki sam los jak PKN ...
    .. tyle , że jeszcze nie wiemy kto odpowiada za ten wyciąg ..
    ktokolwiek to jest .. nie będzie kupował wiecznie
    mam za to przeczucia , że ... to kupuje jakiś "podmiot" krajowy .. 
    .. bo sprzedaje ( jak przy Orlenie ) pewnie ulica i zagranica ... :-))
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Zosiu... to co jest teraz to do konca sesji moze być 2085 pozatym wspominalem ze kgh złapią na 121... w punkt ;D ale o index się nie muszę martwić, orlen jeszcze pokaże, nie wyglada na wykonczony falowo. już nie mówiąc o PGE bo ten to po pierwszym wzrostowym pullbacku.
  • obecnie... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Index przekroczył zakres dla UTAD czyli jestesmy w 5 fali, licząc klasycznie (2 rowne 1 dluga)2105 ale są możliwe modyfikacje, srednie różnice, sumy.
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: mielonka [77.65.25.*]
    z esek na FW została symboliczna 1 sztuka, a Alior dzielnie wstawia się za moim portfelem i wychodzę na sowity plus. A ciągnąć mają czym - energetyka, PGN, PKN, PZU też można pociągnąć na +4% (jeśli można PKO, to czemu nie PZU...?)
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Zosiu moze miedz robi sobie odpoczynek przed dalszym wzrostem,ale kolega zrobil kolejny blad bo dobral esek na indeks na otwarciu, i jezeli nie zawroca a zaczna cisnac do konca,dzisiaj wieczorem telefon od maklera i doplata albo zerowanie depo.Kazdy jest kowalem swojego losu,ale pewnych rzeczy nie rozumiem,jak spadali z 2500 kt,wszyscy plakali ,ze ciagle spadaja,jak rosna wszyscy zaciskaja zeby bo ciagle rosnie i laduja eski.
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    OK
    PKN już odpadł .. co dalej zobaczymy jutro kiedy pokażą wyniki ,
    PZU - być może .. ale generalnie wszystko już wyciągnięte na maksa

Bardzo możliwe , ze to już wyciąg pod FED , który decyduje za tydzień
    niefortunnie Chiny będą miały wówczas początek długiej przerwy ..

Ciesze się Mielonka , że w sumie zarabiasz .. 
    ale uważam , że dzisiejszy wyciąg to blef
    Zosiu Orlen nie odpadł.... gumka mu się napina.

Dobra spadam, nie suneli by tak gdyby jankesy mialy ich zaskoczyc. A dzisiaj już nikkei pokazal jaki jest sentyment.
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: mielonka [77.65.25.*]
    już wielokrotnie pisałem, że moja gra nie polega na przewidywaniu przyszłości, czy ładowaniu się w "nadzieje", ale na chłodnej ocenie ile mogę stracić na danej pozycji, wyliczeniu ryzyka i przy prowadzeniu stratnej pozycji realnej wyceny możliwości "odrobienia" lub minimalizacji straty. Na pozycji S straciłem 0,5% kapitału i to sygnał do jej zamknięcia, na akcjach zarabiam, więc to ciągnę.
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Robi sie nieciekawie,podaz cofa sie polke wyzej,eski zaczynaja wymiekac.Koncowka moze byc bardzo ciekawa.
  • Re: Kto nie ryzykuje ten... Autor: .jason [178.219.132.*]
    gruby solidnie dla mnie popracował. I jak obserwuję dla mielonki też Ja dam mu odpocząć.
    Ja postanowiłem zaufać temu co widzę... skoro S potrafilem trzymać tydzień wraz z weekendem... chyba że zrobi się dziwnie po otwarciu janków. ale nie sądzę.
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.