Pierwszy raz ktoś nie wierzy w moje słowa i mnie sprawdza, to dobrze bo mogę i robię błędy (ale nie w tym przypadku), @ domin musisz zmienić brokera bo ci złe informacje przekazuje, godz 9:10:16 jest jedna transakcja kupna 500 szt zrobiona a 2 sprzedaży (w jednym zleceniu), moje 400 o 5,66 i 100 po 5,73. Jeśli sobie życzysz to mogę rysunek wkleić.
nie chodzi o to , że ci nie wierzę , może faktycznie coś jest nie tak w systemie ing ja mam o 9,11 5,73 500szt potem zjazd na 5,55 500szt. o 9,25 ...pozdrawiam
Już nie istotne, ważne dla mnie że eonet dalej leci ale chcę dokupować
Sprzedałem Agroton 500 po 2,64, gdyż w mojej ocenie definitywnie padło wsparcie na 2,80, łączna strata na nim 30groszy (70 groszy - 45 groszy na kółeczkach + 5 prowizja) czyli 25 groszy od 3,33 to około 10% . Problemem w Agrotononie to jest długie oczekiwanie na raport gdyż oni podają co 6 m-cy raporty i przez ten czas mogą być spadki, spodziewam sie dobrego (na 31.12 będę mógł oszacować bo poznamy kurs hrywny) dlatego na początku stycznia może wrócę do tematu Agrotonu.
faktycznie cos ing kłamie ...na wykresie transakcje po kolei 102szt , 533szt. , 50 , 500 i 500 co daje 1685szt. a wol. na juz jest 2485 gdzieś zgubili po drodze 600szt. ....nikogo nie posadzam o kłamstwo tylko dopytałem ....pozdro
Widzę że z 4fun się pospieszyłem , są widełki i kurs może do 6 zł spokojnie dojść, trochę zgodnie z analizą http://comparic.pl/zamknieciem-4fun-media-4fm-biomedlub-bml/
Na eonet pojawia się popyt przy 5,60 a podaż na razie zniknęła, czekam w okolicach 5,50
Mam zagłostkę z Briju, będą świetne wyniki o czym świadczą szacunki przychodów (2 mln zysk netto powinien być większy) ale od blisko 2,5 m-ca nie ma raportu o sprzedaży hurtowej złota do AGOSI ALLGEMEINE Gold , wcześniej co miesiąc były takie informacje, jak im nie sprzedają to skąd mają takie przychody, tak sobie rozważam i kto ma akcje Briju musi uważać (ja przy wynikach chyba będę sprzedawał).
@ adi1 - to na razie trafiłeś na eonet w dołek, ja mam średnio 7,20, staram się unikać newconnect ale trudno czasem powstrzymać się przed "okazjami" i łącznie spółek z nc mam 25% portfela (Onico, Danks, eonet) , swoją drogą to masz swoją teorię czemu tak eonet spadł i stał się wskaźnikowo najtańszą spółką na całym rynku ?
Popatrzcie że w analizie obs nazwał niską wycenę c/z 6 , a teraz w okolicach 2 , czyli o wiele taniej, nie wiem czy wiecie że eonet wymyślił itaxi.pl ale w 2013 sprzedał , https://itaxi.pl/ , no nic trzeba czekać że może jeszcze coś zrzucą akcji a następnie na wyniki.
Dzisiaj wreszcie zaczyna być Bowim podkupowany, może się obudzi i ruszy w górę.
Milkiland - kolejna ukraińska spółka z podwyższonym ryzykiem, patrząc tylko i wyłącznie na liczby to fatalnie wygląda, spadają od kilku lat mocno przychody generuje, straty na każdym poziomie, zysku operacyjnym, na sprzedaży i potężne na działalności gospodarczej (ogromne koszty finansowe), bilans słaby przez spore zobowiązania krótkoterminowe (kredyty i pożyczki), przepływy ujemne. Ja bym tego nie kupił a jak bym miał to szukałbym możliwości do sprzedaży tym bardziej że nie przewiduję aby produkty mleczne poszły spektakularnie w górę - tak jak jest z cukrem i Astartą.
@ adi1 - sam widzisz co się dzieje z Eurocentem, trochę spadł i teraz nic się nie dzieje, niestety teraz bez spekulacji lub dobrego infa ciężko jest kursem ruszyć.
@ petrodolar - musisz uważać z tym Agrotonem, on da zarobić jeszcze sporo ale ciężko powiedzieć kiedy, wyniki powinny być dobre ale do nich blisko 5 m-cy
Na Bowim wreszcie przebite 3,38, może się ruszyć, na https://akcjonariat.pl/start-aktualnosci-czytaj?cmn_id=6331 pojawił się odnośnik do artykułu który rano wskazywałem, może to pomaga.
Dobrałem eonet 300 po 6,94 (średnio) i łącznie mam 650 sztuk średnio po 6,63, wydaje się że podaż albo odpuściła albo się skończyła. Już więcej nie dobieram, chyba że po wynikach lub jak kurs spadnie w okolice 5 zł.
Dobrałem eonet 300 po 5,94 (średnio) i łącznie mam 650 sztuk średnio po 6,63, wydaje się że podaż albo odpuściła albo się skończyła. Już więcej nie dobieram, chyba że po wynikach lub jak kurs spadnie w okolice 5 zł.
Ale nadal widzę, że 1 sztuką ktoś podbija cenę znacznie wyżej. Jakby chciał ukryć podaż. Skąd Przezez przypuszczenie, że spadki się kończą. Kto rozsądny wyrzuca tak szybko akcje, zaniżając sobie ich wartość nawet o 30%. Mógłby spokojnie to rozłożyć na kilka tygodni i podejrzewam, że kurs niewiele by się zmienił. Dziwnie to wygląda i wątpię, żeby to był znak jakiejś potencjalnej zwyżki kursu. Ja chyba jednak poczekam do wyników ze swoim niedużym pakietem.
Tak jak napisał Szeniek WG AT Eonet cały czas negatywnie. Podbitka 2 akcjami i docisk do podłogi. Tak wygląda wywalanie akcji przez grubego podczas trendu spadkowego. Jest to o tyle nie bezpieczne że gubi zazwyczaj wywalają przy wzroście akcji a jeśli ktoś chce się w ten sposób pozbyć akcji to może być dalej tendencja spadkowa. Z mojej strony nie widzę nic w zachowaniu kursu co było by czymś pozytywnym.
@ szeniek i WiN - może macie racje nie neguję, jednak dzisiaj to kurs na koniec został 1 akcją sporo zaniżony (o 5%), gdybym ja sprzedawał na pewno bym nie zaniżał tylko podnosił aby technicznie znacznie nie pogorszyć. Planowałem kupić eonet w okolicach 8 zł, mam (20% taniej ) po 6,63, dla mnie nic w firmie się nie wydarzyło (przynajmniej o tym nie wiem) a jak ktoś wychodzi w takich cenach to jego problem, w przypadku dalszych spadków zamierzam uśredniać od 5 zł co 1 zł niżej, teraz to inwestycja "ambicjonalna" , dla wzrokowców załączam rysunek z podstawowymi danymi , zerknijcie na wycenę porównawczą + 1694 % (to jest potencjał wzrostu do wycen konkurencji), dodajcie sobie amortyzację (koszt tylko księgowy) do zysku netto i odejmijcie capex (inwestycję bieżącą) , wyjdzie 5,5 mln zarobku w ostatnich 12 m-cach i odjąć 10% własnych akcji to wyjdzie c/z 2 , popatrzcie na potężne przychody które rosną 4 rok z rzędu, zysk zresztą też, ta firma może w 2 lata zarobić tyle ile jest obecnie warta, to jest ewenement !!
Zupełnie cię rozumiem i też jeszcze niedawno kupowałem akcje pod fundamenty. Ale ostanie sesje zapaliły u mnie lampkę, dlaczego w tak zarabiającej firmie ktoś sprzedaje akcje w takim tempie. Tutaj inwestorzy powinni się bić o te akcje. Giełda, tym bardziej Newconnect już wiele razy uczył, że nie można nikomu ufać i wiele wałków zostało wykręconyc. Na ten moment poczekam na jakiś komunikat w tej sprawie albo chociaż na raport. I tak po takich spadkach musi wrócić entuzjazm co pewnie nastąpi po jakiejś konsolidacji na pewnym poziomie. Ja na razie obserwuję.
@ szeniek - nie zamierzam Ciebie i nikogo innego namawiać do zakupu eonetu, tylko piszę dlaczego ja kupuję, firma w wycenie taniego Danksa, która ma 10 razy większe przychody i 2 razy wyższe zyski, to nie jest jakiś wałek spółka (jakich 80% na newconnect) tylko duże przedsiębiorstwo zatrudniające 150 osób w kilku krajach europy (niemcy, austria, wielka brytania i inne), świadczy usługi dla banków, knf itp. @lukas8i8 - na forum eonetu napisałem o akcjach Chmielewskiego, jeżeli to on to teraz sprzedaje na stratach bo miał nabywane akcje po 6,17, 6,51 i 11,14 (nie ustali się dokładnie ile po ile), to jest w prospekcie emisyjnym na stronie eo.pl, oczywiście jak ma przymus to sprzeda i po 1 zł, ale zauważ że brak jest komunikatu o zejściu poniżej 10%.
Dobra, na forum bankiera więcej na razie nie piszę na temat eonetu, dopiero jak jakiś komunikat będzie z firmy to go skomentuję, jak wcześniej napisałem czekam aby dokupić po 5 zl i innych ruchów cen nie komentuję.
Nie ma co się spinać na siebie, a taka dyskusja może kiedyś przynieść jakieś wytłumaczenie tej sytuacji, gdyż dla mnie jest na ten moment niewytłumaczalna. Nie napisałem, że Eonet jest wałkiem, tylko że wiele razy to, co nam się wydawało złotem było tutaj zwykłym złomem. Prezes, obyś miał rację, gdyż chciałbym swój pakiet sprzedać z jak najwyższym zyskiem.
@ kasa24 - śmiało to niczego nie można kupować, wstrzymaj się do wyników
PKN podał mocne wyniki, ciężko jest określić jaki wpływ miał pakiet paliwowy ale ciekawa jest wypowiedź v-ce prezesa : miniony kwartał przyniósł "optymistyczne prognozy w zakresie sprzedaży, wiązane z regulacjami dotyczącymi ograniczenia tzw. szarej strefy. "Liczymy zatem na dalszą, skuteczną egzekucję wprowadzonych przepisów" - dodał.
AVIAAML - Co jest inwestory? Niedawno sypaliście papierkiem do 3,40 a teraz nik nie chce sprzedawać po 4,00? Przy okazji podziękowania dla Wojtka za wytypowanie tej spółki - sporo na niej zarobiłem.
@ petrodolar - a to nie Ty jesteś Wojtek, dziwny zbieg okoliczności że on zniknął z forum a Ty się pojawiłeś, podobny styl pisania tylko ip inne kompa :-) Co do Aviaaml to po wynikach się wszystko rozstrzygnie, jak mają być tak dobre jak dovado przewiduje to pękną wszystkie opory (4,15 pierwszy) i te kilkadziesiąt % poleci w górę, ja się nie podejmuję prognozowania wyników
Onico - jest 199 i szansa że przebije 200 jeszcze dzisiaj, takiego kursu nie spodziewałem się tak szybko, dawałem jakieś 6 m-cy, w 2 m-ce urósł o 70% i to bez żadnej korekty, nie ukrywam iż korci część sprzedać ale trzeba czekać, pojawi się jeszcze analiza na zamówienie w comparic.pl to może jeszcze wzrost przyspieszy. Na chwilę obecną Onico amortyzuje mi wszystkie straty na innych spółkach, na Danks (dzisiaj) i eonet czy Bowim, jest dobrze.
@ fazianga - nie mam żadnych pomysłów jak może się sytuacja rozwinąć, wydaje mi się że trzeba teraz już chyba trzymać akcje gdyż zaraz koniec roku i kolejna kasa może być do podziału, nie wypłacili w tym roku dywidendy bo zostawili na projekt Bridge Alfa, nie ma projektu to jak dla mnie powinni wypłacić w przyszłym roku 2-3 mln dywidendy (za 2015 i 2016 ), na koniec roku z 8 mln będą mieli gotówki, niech wydadzą na przejęcia i nowe dofinansowania 3-4 mln, dadzą 2-3 mln dywidendy to zostanie 2-3 mln gotówki plus znowu coś zarobią, i tak powinno się kręcić.
Konsorcjum Stali pokazało szacunki przychodów i zysku netto za 3 kw, przychody wzrost o 5% ale zysk netto wzrósł o 160% (o 5,3 mln) , może to dobrze wróżyć wynikowi Bowim, dzisiaj widać że kurs na większych obrotach ma ochotę rosnąć, jest szansa że stratę odrobimy :-)
Danks się znowu nie trzyma kalendarza inwestora. Po co piszą w raportach, że raport za kolejny miesiąc pojawi się do 14 dnia następnego miesiąca, gdy od kilku miesięcy przekraczają te terminy nawet o 6 dni. Jeśli tak doradzają, to ja dziękuję.
nie zniknąłem ))))))))))))) wyjechałem w delegację do pracy nie mam czasu na czynny udział ,,,,,,,,,,,,,,,,szukam cos ciekawego ,,,,,a na razie nie robię żadnych zakupów ,,,,jestem zapakowany w parę spółek i czekam ,,,,ja zawsze tak robię kupuje i czekam nawet dość długo ,,,,,,chyba że wydarzy się cos bardzo niepokojącego to sprzedaję ,,,,,,na razie obserwuję
@ szeniek - raczej na Konsstali na razie się nie zmieni choć nie wykluczam że jutro z 5 % do góry odbije a później znowu w dół, choć pewności nie mam
@ danek - możesz zadzwonić 22 678 89 85 lub wysłać emaila danks@danks.com.pl i powiedzieć że tydzień jest opóźnienia, mnie to w zasadzie jedna rzecz w raporcie interesuje : czy nadal są dwa biura do przejęcia czy jedno ?
@ wojtek - wziąłem Cię za petrodolara, eurocent nie może 8 mln obligacji uplasować, dziwię się że taką dużą kwotę nie rozbili na dwie czy trzy części
@ kasa24 - wczoraj ktoś 10% jedną akcją obniżył a dzisiaj podwyższył, nic na razie się nie zmieniło ani fundamentalnie ani technicznie, fundamentalnie jest dobrze (przynajmniej tak się wydaje) a technicznie tragicznie - mocny krótkoterminowy trend spadkowy, ważne że sprzedający nie chce dużo poniżej 6 zł sprzedawać
szkoda że eurocent nie może uplasować obligacji bo ewidentnie interes kwitnie a brakuje kasy na pożyczki ,, rozwój może nie spowolni ale będzie się rozwijał równomiernie ale bez impulsu ,,,,,, nic to ,,,po wynikach podejmę decyzję czy zwiększyć pozycję ???????
Co do Eonet to ktoś podbija 2szt akcji i sprzedaje (ewidentnie ktoś sypie i chce uzyskać za swoje akcje jak najwyższą cenę) i robi to w dość profesjonalny sposób. Na takich spółkach z tak małym obrotem ktoś kto ma dużo kasy zapakowane w spółkę może robić z kursem co mu się żywnie podoba niestety. Co do Bowim zobaczymy. Na razie mamy technicznie powrót pod wsparcie linię trendu wzrostowego na sporym obrocie (co w takiej sytuacji wcale nie jest pozytywne ani negatywne. Po prostu nijakie. Zobaczymy jak kurs będzie się zachowywał przy próbie przebicia tej linii. No i co najważniejsze jakie będą wyniki. Mogę się oczywiście mylić ale wydaje mi się że wyniki będą słabe i właśnie po wynikach będzie można kupić akcje. Ale to moje przypuszczenia i jak będzie inaczej odpuszczę spółkę. Eonet wygląda technicznie źle a Bowim nijako. http://www.bankfotek.pl/view/2030962 Ja teraz aktualnie próbuję szczęścia za ZEPAKU, ENERGI oraz TAURON Wszystkie kupione wczoraj rano. Zobaczymy Zepak wygląda rewelacyjnie technicznie dlatego kupiłem. http://www.bankfotek.pl/view/2030964 Blisko SMA200 Pięknie wygląda MAcD (kurs spółki chodzi jak w zegarku pod ten wskaźnik) Blisko wsparcia Jak dla mnie zasięg wzrostów przynajmniej do poziomu ostatnich szczytów czyli do około 14 zł i tam pewnie sprzedam obserwując co dalej. Pozdr ! :) Dla tych zainteresowanych EUCO http://www.bankfotek.pl/view/2030968 Wykres dalej wygląda byczo i jest spokojnie możliwy podjazd pod górną linię ograniczenia kanału spadkowego Ja już akcji nie mam bo siedzę na innych spółkach :) Pozdr !
Nikt z nędzy i zera nie dojdzie do milionera. Bo na giełdzie trzeba mieć kapitał a nie zero A ludzie żyjący w nędzy nie będą grać na giełdzie. Nie wiem czemu ale strasznie mnie to irytuje :) Pozdr !
Co do tej spółki to znajdujemy się przy wsparciu na poziomie około 23,60 Wyprzedanie jest tak spore że należy w tym miejscu mieć na uwadze przynajmniej próbę możliwe że dość pokaźnego odbicia ... Ciekawa propozycja na jutro :) Na pewno spółka warta obserwacji