@ szeniek i WiN - może macie racje nie neguję, jednak dzisiaj to kurs na koniec został 1 akcją sporo zaniżony (o 5%), gdybym ja sprzedawał na pewno bym nie zaniżał tylko podnosił aby technicznie znacznie nie pogorszyć. Planowałem kupić eonet w okolicach 8 zł, mam (20% taniej ) po 6,63, dla mnie nic w firmie się nie wydarzyło (przynajmniej o tym nie wiem) a jak ktoś wychodzi w takich cenach to jego problem, w przypadku dalszych spadków zamierzam uśredniać od 5 zł co 1 zł niżej, teraz to inwestycja "ambicjonalna" , dla wzrokowców załączam rysunek z podstawowymi danymi , zerknijcie na wycenę porównawczą + 1694 % (to jest potencjał wzrostu do wycen konkurencji), dodajcie sobie amortyzację (koszt tylko księgowy) do zysku netto i odejmijcie capex (inwestycję bieżącą) , wyjdzie 5,5 mln zarobku w ostatnich 12 m-cach i odjąć 10% własnych akcji to wyjdzie
c/z 2 , popatrzcie na potężne przychody które rosną 4 rok z rzędu, zysk zresztą też, ta firma może w 2 lata zarobić tyle ile jest obecnie warta, to jest ewenement !!
link