• Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    @zaza
    FW20 - podobnie
    S na KGHM już dziś można było rano część zamknąć ok. 0,50 zł niżej ( to plus ) i odświeżyć znacznie wyżej .... myślę że w kolejnych dniach będzie co najmniej taka możliwość aż do gwałtownego odwrotu .
    Dokładam co 2 zł ( część odświeżone ) .

Wszyscy dobrze wiedzą , że ta cena jest absurdalna ..
    .. wystarczy trochę zaczekać ...
    i choć biorę pod uwagę , że mogę się mylić ....
    to tylko teoretycznie , 
    bo praktycznie nie mam nawet cienia wątpliwości
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~qwerty [188.146.135.*]
    Jest duze prawdobodobienstwo, ze miski beda jeszcze dzis w poplochu zamykac pozycje wzmacniajac tym samym wzrost.
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Byk niech się lepiej przygotuje 
    .. na rating Fitch dla Polski w przyszłym tygodniu :-))

Ostatnio Bycze wyczyny sprowadzają się do ..
    .. zamykania porannych luk
    takie poranki muszą być .. dość stresujące .. ?!

Natomiast Misiek ... siada rano przy kompie
    w piżamce pije pachnącą kawkę ... klik ..
    zamyka zarobione S ... i czeka aż Byk wyłoży kasę i podbije wyżej
    aby Miś mógł odświeżyć i jutro z rana powtórzyć tę sama operację
    hehehe .... :-)))

• KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ostry- [83.22.73.*]
    Można by rozważyć strategię tego typu KGHM L FW20 S
    albo
    PKN L FW20 S
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~tami [80.50.233.*]
    Zastanawiam się czemu tak dołowali KGHM a teraz ciągna bez ustanku - toć to prawdziwa szulernia bo mogą wyciągnąć nawet pod 90zł - a kto im broni.

Co do PZU to akcje są bardzo niedowartościowane w stosunku do wypłacanej dywidendy - być może my jeszcze czegoś nie wiemy i nastąpi zwalanie kursu do 25zł , ale generalnie strasznie ekstrema wyciągaja spółki w wiekszości co by nie było Państwowe.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~Aleksandra [89.66.110.*]
    Weźcie pod uwagę, że UK włączyło kolejną drukarkę. Obecnie już pracuje trochę tych drukarek na świecie. Te wydrukowane pieniążki trzeba w coś wrzucić. Gdzie Wy byście dziś wrzucili pieniążki jakby wam ktoś właśnie dostarczył i cały kontener? W złoto? W kopalnie złota? A może w surowce? A dlaczego w takim razie nie w kopalnie surowców? Jakbyście chcieli zainwestować w kopalnie surowców to, kiedy i w jakie?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Korci mnie L na fpzu, problem mam taki że nie gram przeciwko trendowi, ale 27,7 wydaje mi się ceną bardzo  promocyjną...chyba że jest jakiś " bad news" o którym jeszcze nie wiadomo.
    Chyba jedynie taki, że fama głosi, że poprzez PZU odbędzie się ponowna nacjonalizacja banków w Polsce. PZU kupił Alior, PZU ma zamiar kupić PKOSA… zaś druga fam mówi, że system bankowy we Włoszech padnie, jako pierwszy chyba, że go DB wyprzedzi.
    Zaś trzecia fama to taka, że jak się robi coś za nie swoje pieniądze i nie wyjdzie to trudno. Po prosty Stachu się w biznesie nie sprawdził - i tyle.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.156.139.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: pikami [88.156.139.*]
    moderator mnie usunął :)
    nie wiedziałem, że cytat z wiersza dla dzieci  podlega cenzurze.
    moder ogarnij się.
    ciekawe czy ktoś zdążył przeczytać - 1 zielone dostałem zanim wykasował posta.

• Cibulkova : Syndrom tatusia - Radwańska 1 : 2. Autor: emeryt_giełdowy [79.191.22.*]
    Panie Celt i Wiktorowski coś trzeba zrobić z tym syndromem (grę w środek kortu). 
    Kondycja Radwańskiej - rewelacyjna. Technika zawsze była OK. Poprawa mentalności to klucz do zwycięstw.
    Serwis Radwańskiej bardzo słaby. 

Panie D. Olejniczak - podzielcie się tym który dopinguje, którą zawodniczkę. 
    Proponuje niech jeden komentuje i mówi - jak dobrze zagrała Cibulkova, a drugi mówi co zrobiła źle Radwańska, że przegrała piłkę. 

Pojedynek kapitalny i mocno podnoszący ciśnienie.

• pikami Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Zdążyłem przeczytać, a jak się zdziwiłem gdy post został usunięty.
    Moderator, ja nie wiem, ale Ty masz chyba jakąś manię wielkości albo coś innego za małego. Żenada.
    Tam nie było nic niezgodnego z regulaminem...

KGHM zawrócił lekko/
    Tauron też powinien, nie wiem kto normalny kupuje te dwie spółki tak drogo.

Pieniądze to nie wszystko :D
  • Re: pikami Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    Widzę, żę KGHM obrał wreszcie jedyny słuszny kierunek. Jak ładnie się zamknie to będziemy mięli tydzień spadkowy...
  • Re: pikami Autor: ostry- [83.22.73.*]
    no i można by powiedzieć z dużej chmury mały deszcz ( przynajmniej na FW20) bo na MWIG40 to tak różowo nie jest.
    no ale na średniakach nie ma Grubas interesu ...
  • Re: pikami Autor: pikami [88.156.139.*]
    @kurde
    no dokładnie-nic tam nie było takiego żeby usuwać.no ale dobra zmiana jest ;)
    jako, że w pt. zaczynam 2 tyg. urlopu to do piątku  pozamykam wszystko na fw20 i fusdu16. f akcyjne zostawię bo nie są aż tak depozytożerne ;)
    Poranne L po 1698 na razie się sprawdziło. średnia wyszła 1720 i w razie czego dużo nie stracę. zostawiam wszystko do jutra i powyżej 1730 bym się po trochu zamykał...jak dadzą.
    ostatnia wrzutka przed urlopem - żeby nie było, że piszę po fakcie co otwieram. niektórzy tu liczą nie swoja kasę to niech mają ułatwione zadanie:P
    link
  • Re: pikami Autor: ostry- [95.160.157.*]
    I znowu wyciągnięte z poziomu 16xx
    który to już raz w tym roku .
    ciekawe co będzie dalej.
  • Re: pikami Autor: ~er [88.199.10.*]
    1400 szt. obrotu na konikach FW40. Wzrost o 30% LOP. Dzisiaj gruby napełnił worek eLek na FW40. Dalszy obraz na najbliższe dni już znacie - 1900 WIG20. Jak się nie sprawdzi idę uprawiać pietruszkę.....(Kiedy nie wiadomo co i gdzie - WIG40 prawdę Ci powie..)
  • Plan Morawieckiego - w jaki sposób zbudować polski kapitał .... Autor: emeryt_giełdowy [83.24.133.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Morawiecki-Pieniadze-z-OFE-chcemy-przekazac-Polakom-7428039.html 

Panie Premierze idź Pan na całość. 
    Jak wynika z sondy SMS, w której uczestniczyłem 36% Polaków to mentalni złodzieje.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_ofe-36-polakow-to-mentalni-zlodzieje-tak-wynika-z-sondy-sms,21097623.html

Ma Pan moją zgodę na NACJONALIZACJĘ 36% środków z OFE na Fundusz Rezerwy Demograficznej.  
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kuczynski-Przekazanie-25-proc-aktywow-OFE-do-FRD-to-nacjonalizacja-3554764.html 
    pod warunkiem, że będą to środki tych i tylko tych 10 mln Polaków - mentalnych złodziej, którzy chcą dzieli po równo coś na co składało się NIE PO RÓWNO 16,5 mln obywateli uczestników OFE. 
    Niech się Pan tylko nie pomyli i nie zabiera tym którzy uczciwie wnosiło stosowne wpłaty do OFE.

Może wtedy tych 10 mln mentalnych złodziej czegoś się nauczą
    Sienkiewicz niczego ich nie nauczył pisząc "Kali kraść to dobrze. Kalemu ukraść to źle." to może zabranie im i tylko im, czegoś ich nauczy.

Jak na historyka z wykształcenia, Prezesa BZWBK oraz akcjonariusza spółki publicznej widać, że niewiele się Pan się nauczył i nie wiele Pan zrozumiał z tego co się stało z zaufaniem inwestorów do rynku kapitałowego oraz dlaczego Pański Program jest tyle wart co Pańskie Oświadczenie Majątkowe.
    Pan nawet nie rozumie do czego i jak został wykorzystany "PODATEK BELKI" i w czyim interesie jest jego obniżenia. 
    Zamiast zmodyfikować "PODATEK BELKI" 1 na 1, chce Pan obniżać coś co będzie wykorzystane przez tych, którzy zostali na GPW i akumulowali kapitał przez 5 lat kosztem spółek publicznych i inwestorów indywidualnych - osób fizycznych. 
    Pytam się czyje Pan interesy reprezentuje, jeżeli nie wprowadza Pan prostych rozwiązań, które zrównałby podmioty prawne i osoby fizyczne inwestorów indywidualnych. Nie wie Pan do czego służyła zmiana art. 358 i następne oraz 585 KSH. 

Zamiast pisać elaboraty z programem, którego Pan Prezes Kaczyński nigdy nie zrozumie, bo do niego dociera jedynie to, że NIE MOŻE TO BYĆ PLAN szkodnika BALCEROWICZA, proponuję napisać wspólnie z Min. Finansów Panem Szałamachą na 1 kartce A4 w formacie metryczki WATYKAŃSKIEJ zwanej WEGETARIAŃSKĄ krótki i prosty program oparty na następujących założeniach.

1/ Pracujesz i odkładasz ile chcesz. Odchodzisz na emeryturę kiedy chcesz. 
    2/ Prywatne Konto Emerytalne (PKE) - środki na nim gromadzone zwolnione są od opodatkowania przez minimalny okres np. 30 lat. Jedynym właścicielem i dysponentem konta jest osoba fizyczna. 
    Przypominam, że osoby prawne są zwolnione od płacenia np. podatku od dywidend, a osoby fizyczne indywidualni muszą zapłacić obecnie 19% podatku. Osoby prawne mają ulgi i zwolnienia, a osoby fizyczne -m inwestorzy indywidualni traktowani są jako dawcy kapitału i głosów wyborczych.
    3/ Państwo nie kombinuje, nie nacjonalizuje, nie tworzy specjalnych funduszy zarządzanych przez polityków i ich kolegów. 
    Państwo sprzedaje swoje produkty np. obligacje, akcje np. JSW, Energa, i inne spółki (hihihi) , a osoba fizyczna decyduje, czy kupuje co państwo mu zaproponuje. 

Moje PKE po 26 latach ma się dobrze i to pomimo tego, że zaczynałem od 4 mln (starych złotych – 400 zł. po denominacji), w ramach radosnej twórczości naszych polityków i pseudo przedsiębiorców - akcjonariuszy większościowych zostało pozbawione 1,5 mln zł. w wyniku stosowania art 258 KSH i następnych, tzw. skup akcji własnych oraz 5 letniego okresu rozliczania straty podatkowej (unikania płacenia podatków) oraz zapisania w straty nadzwyczajne 800 tys. zł. kapitału emerytalnego zapisanego na koncie w ZUS-e.

Nie trzeba ukraść pierwszego miliona, aby mieć po 26 latach inwestowania 10 tys. emerytury miesięcznie.
  • Re: pikami Autor: ~tralalala [5.185.84.*]
    Dnia 2016-07-04 o godz. 17:00 pikami napisał(a):
    > @kurde
    > no dokładnie-nic tam nie było takiego żeby usuwać.no ale dobra zmiana jest ;)
    > jako, że w pt. zaczynam 2 tyg. urlopu to do piątku  pozamykam wszystko na fw20 i fusdu16. f akcyjne zostawię bo nie są aż tak depozytożerne ;)
    > Poranne L po 1698 na razie się sprawdziło. średnia wyszła 1720 i w razie czego dużo nie stracę. zostawiam wszystko do jutra i powyżej 1730 bym się po trochu zamykał...jak dadzą.

2tyg.?

no ja bym pozamykał wszystko co długie :)
    a odnośnie tego forum to polecam piosenkę z dedykacją dla Ostrego....

https://www.youtube.com/watch?v=u9LH_y159sg
  • Re: pikami Autor: ostry- [95.160.157.*]
    dzięki
    a odnośnie wyjeżdżania na wczasy z pozycją to przypomniał mi się mój wyjazd do Maroka kiedyś , wór pełen akcji i przekonanie że już jest tak nisko że już w zasadzie nie ma gdzie spadać.
    I jak byłem w Marakeszu upadł Lehman Brothers :-)
    to fakt.....jakaś "bomba" to zawsze może wybuchnąć.....i wtedy to nawet gruby się zdziwi.
    nie straszcie mnie :P najwyżej jak wrócę to się zdziwię ;) akcjom nic nie będzie - ofe jeszcze chyba nie zaczną sypać więc przewiduję spokojny lipiec. wracam 23.07 liczę, że zdążę przed ewentualnym krachem ;)

• o 2400 więcej Autor: amiki [178.43.72.*]
    gdyby ktoś zrozumiał zamysły Morawieckiego i to w jaki sposób emerytura wzrośnie o 2400 to poproszę o krótkie wyjaśnienie
    ja nie jestem w stanie przez to przebrnąć - właśnie skończyłem wycinanie 10-cio metrowej wierzby
    ciekawy jestem czy znowu pojawią się spoty z emerytami pod palmami
  • Re: 1600-1650 odleszczanie, dalej na 2000 i potem więcej Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.24.57.*]
    plan prosty , drugie denko na PKO BP 21,5 i do góry

pzdr z gór w okolicy Krosna ! :-)

wasz kuracjusz bolec

p.s. Ostry - bez Ciebie to forum umrze obawiam się

• Re: 1600-1650 odleszczanie, dalej na 2000 i potem więcej Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Bolec
    Kuracjusz z Rymanowa Zdroju czy Iwonicza Zdroju ?
  • Re: 1600-1650 odleszczanie, dalej na 2000 i potem więcej Autor: ~tami [80.50.233.*]
    Witam forumowiczów,
    Z przykrością informuję że dzisiaj testujemy 1650 na wig20.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.6.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 1600-1650 odleszczanie, dalej na 2000 i potem więcej Autor: ~Aleksandra [89.66.110.*]
    Co poniektórzy się może ucieszą - kij ma dwa końce. A dzisiaj to raczej byk zostanie nim obity.
  • OSTRY jestes PAZDANEM tego forum !!! Autor: ~mlodyleszcz [164.61.210.*]
    ;)
  • Re: OSTRY jestes PAZDANEM tego forum !!! Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Dziś przypada Dzień Łapania za Biusty. Tylko nie szalejcie za bardzo, żeby 5 lipca nie przerodził się w Dzień Dostania z Liścia

*cytowane z macronext
  • Re: 1600-1650 odleszczanie, dalej na 2000 i potem więcej Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.24.105.*]
    ja w Iwoniczu - pogoda super, no było trochę gorąco ze 2 dni, ale teraz 24-26C i słonko z małymi cumulusami, jedzonko extra- chyba tu przytyję...czekam spokojnie na pko bp po 21,50, oby nie zwalili na 15 zł...
  • KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ostry- [83.5.217.*]
    OSTRY jestes PAZDANEM tego forum !!!

hahaha , tak zupełnie przypadkiem się składa że znam Pazdana .
    Mieszkał kilka lat po sąsiedzku na moim osiedlu gdy grał w Górniku.

I co ja mogę powiedzieć . No , muszę zostać tak długo jak będziecie mnie tu chcieli.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Jeśli weszłyby w życie zaprezentowane wczoraj rozwiązania, to po pierwsze nie pojawi się nad rynkiem gigantyczny nawis podażowy, a po drugie od 2018 roku zostałby skierowany na rynek nowy strumień pieniądza w postaci przepływów na Indywidualne i Pracownicze Plany Kapitałowe na poziomie 12-22 mld zł rocznie. Jak widać, dzisiejsze spadki w Eurolandzie nie robią na nas jakiegoś większego wrażenia. Poza samą kwestią uczucia ulgi związanej przynajmniej ze zdjęciem ogólnej niepewności odnośnie rozwiązań ws. OFE warto też wziąć pod uwagę, że krótkoterminowo znajdujemy się w kompletnie innym (niższym) miejscu, aniżeli pozostałe rynki.
    * Tomasz Gessner
  • Do trzech razy sztuka Autor: zosia3005 [77.255.194.*]
    Bronią sie jak moga , ale ..
    .. wygląda na to , że spadna znów pod 1700
    tym razem juz chyba trwale .. nie tylko intra
  • Re: Do trzech razy sztuka Autor: ~sowik100 [195.205.160.*]
    Wszystkie indeksy w dół , surowce rownież . Złotówka słaba a nasi próbują trzymać i walczą.
    Ale moim zdaniem zleci poniżej 1700 i to z hukiem
  • Re: Do trzech razy sztuka Autor: ~Aleksandra [89.66.110.*]
    Oj jak dzielnie nasz Wigus - nasz Gruby najmocniejszy w całym UE! Brawo GRUBY.
    OK, poszydziliśmy a teraz konkrety. Dobrałam dziś FW40U ze średnią 3279. Prawdopodobnie jutro albo za kilka dni oddam połowę. Resztę planuje zostawić i jadę na wakacje.
    Jako, że bardzo podziwiam Panią Zosię a Gruby ciągle zachęca aby podnieś średnią to jeszcze se dobiorę kilka koni. Mam nadzieje, że Gruby sponsoruje moje wakacje.
    PS
    KGHM się boje i nie ruszam, ale jak rzeczywiście porządnie spadnie to wezmę go w akcjach.
  • Re: Do trzech razy sztuka Autor: zosia3005 [77.255.194.*]
    Po fałszywym ruchu ... bazowe zaczna dyskontować Brexit
    my mamy Brexit + OFE nie widzę żadnych szans ....
    sprawa OFE jest jednoznaczna .. wybielanie nic nie pomoże
    KGHM już mnie tylko śmieszy .. Grubemy zaraz te portki spadną

To moje subiektywne zdanie - każdy gra sam
  • KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ostry- [83.5.217.*]
    Bierzcie pod uwagę że zaproponowane zmiany wejdą ( ?) w życie za półtora roku .
    Dla rynków finansowych to bardzo , bardzo długo.
    Poza tym z punktu widzenia inwestora spoza Polski nie są one jednoznacznie negatywne.
    Można się np. spodziewać że przyszły właściciel akcji z OFE będzie chciał jak największą dywidendę z każdej spółki . Skończą się być może skupy akcji zamiast dywidendy i inne kręcenie lodów przez właścicieli spółek giełdowych.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~takie [83.27.6.*]
    w tym tygodniu powyzej 1800

jak ja kocham jak eskowicze pisza, ze najsilniejsi w europie

jak europa rosla dziennie po 2-3 procent my bylismy w miejscu to juz nie przeszkadzalo, nie bylo tekstow, ze gruby wyciaga , zeby wziac wysoko S ki

kazdy dobiera slowa pod siebie, zenada, zero obiektywizmu

kghm to eski sie mozna zastanawiac ale dopiero po 74-78 zl
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~bedzei [83.27.6.*]
    idealnie, usa korekta do 2080 i ropa korekta do dolnej linii trendu

oj bedzie w tym tygodniu magiczny czwartek !
    Proszę, wszyscy dobrze wiedzą dlaczego ciągle niżej byliśmy od Europy, ale jak nie wiesz to powiem. Kapitał zagraniczny nas opuścił a sami to nie podniesiemy (ulica nie kupuje), dywidendowy efekt czerwca plus problemy UE i nasze pomysły rządu to dodatkowe czynniki aby wyjść od nas przy mocnym dolarze. Że nie pociągnęli tak wysoko jak w UK to tylko świadczy jak nas traktują. Jednak jak ktoś chce to niech i gra wzrosty. Jadnak ja tu nie widzę graczy zajmujących długie pozycje na długi okres (góra kilka dni).
    PS
    Jak się człowiek dowiaduje, że dostanie prezent od Pana Prezesa to się morda cieszy. To takie sympatyczne wsadza Ci ktoś łapę do kieszeni wyjmuje Ci pieniądze, następnie kupuje jakiś badziewia na jarmarcznym straganie (oczywiście przepłacając) i Ci to daje, dodatkowo obdarowując wszystkich przypadkowych w około. Na koniec mówi popatrz jak świetnie, jaki to jestem super - wszyscy są zadowoleni, wszyscy możemy teraz pobalować. Jedynie Ty masz wielkie oczy i się jeszcze cieszysz, że jak Ci grzebał w tej kieszeni to Ci ja.. nie urwał.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~pamietaj [83.27.6.*]
    przy mocnym dolarze to sie kupuje, nie wychodzi
    jak jest kiepsko to się spada a nie rośnie :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~vater [178.42.143.*]
    Aleksandra, bój się Boga
    to ty masz ja... ja i boisz się,
    że Ci urwą ???

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ~jason [178.219.132.*]
    Aleksandra jest ofiarą naszego zacofania. Gdyby już w przedszkolu był(a) wychowywana w duchu Gender - dziś nie miał(aby)
    takich problemów z tożsamością płciową. :)
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.