Proszę, wszyscy dobrze wiedzą dlaczego ciągle niżej byliśmy od Europy, ale jak nie wiesz to powiem. Kapitał zagraniczny nas opuścił a sami to nie podniesiemy (ulica nie kupuje), dywidendowy efekt czerwca plus problemy UE i nasze pomysły rządu to dodatkowe czynniki aby wyjść od nas przy mocnym dolarze. Że nie pociągnęli tak wysoko jak w UK to tylko świadczy jak nas traktują. Jednak jak ktoś chce to niech i gra wzrosty. Jadnak ja tu nie widzę graczy zajmujących długie pozycje na długi okres (góra kilka dni).
PS
Jak się człowiek dowiaduje, że dostanie prezent od Pana Prezesa to się morda cieszy. To takie sympatyczne wsadza Ci ktoś łapę do kieszeni wyjmuje Ci pieniądze, następnie kupuje jakiś badziewia na jarmarcznym straganie (oczywiście przepłacając) i Ci to daje, dodatkowo obdarowując wszystkich przypadkowych w około. Na koniec mówi popatrz jak świetnie, jaki to jestem super - wszyscy są zadowoleni, wszyscy możemy teraz pobalować. Jedynie Ty masz wielkie oczy i się jeszcze cieszysz, że jak Ci grzebał w tej kieszeni to Ci ja.. nie urwał.