• Re: a co myślisz o długich na franka ? Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Tygodniówka na CHFPLN sugeruje, że pora na wzrosty, jednak wielomiesięczny boczniak każe na to patrzeć sceptycznie. Moim zdaniem jeżeli dobije do 4,0 to będzie dobrze...

• Re: a co myślisz o długich na franka ? Autor: ostry- [83.22.124.*]
    ech , trzeba było ubrać się we fraka wczoraj .
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: kplaja [178.37.232.*]
    Bezczelnie trzymanie + KGHM musi się skończyć. Dziś jeszcze 1875 zaliczy  pod 25 rocznice.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: artimar [83.30.149.*]
    a dlaczego niby plus na KGHM musi się skończyć? Dopiero od wczoraj tak naprawdę koryguje po spadkach.
    Sztucznie utrzymuje rynek na powierzchni,
    Miedź połamała wsparcia 214 już w czwartek,
    Rekomendacje też nie pomagają.
    No i Zosia tak twierdzi :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: mielonka [77.65.20.*]
    a ja z kolei twierdzę, że bezczelnie dołuja PKO i PKN (ich spadek "waży" 4 razy tyle co podbitka KGH) :)
    Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
    Zasadniczo dziwi mnie, dlaczego rynek nie skorygował aby mieć to za sobą, i myśleć o kolejnych wzrostach.
    A PKO pod co ma rosnąć?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: mielonka [77.65.20.*]
    a pod co spadać, od wczoraj chyba nie powiększyli podatku ? :)
  • PZU Autor: ~arbez [89.64.21.*]
    o następny schodek w dół poproszę .....może być (sorry L-ki) całym indeksem
  • nie ma wyjścia ! Autor: ~arbez [89.64.21.*]
    - Nasza giełda jest absolutnym liderem w naszej części Europy. I powiem tak: to wspaniale, to super – powiedział Andrzej Duda. 12 kwietnia na GPW odbyła się uroczystość inauguracyjna obchodów 25-lecia Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, na której wystąpienie miał Prezydent RP.

Nie mam wyjścia trzeba jak najszybciej pozbyć się S-ek  :(

• Re: nie ma wyjścia ! Autor: mielonka [77.65.20.*]
    "jak wynika z naszych niezależnych badań poziom zadowolenia z służby zdrowia wzrósł ostatnio o 50% i to może cieszyć, choć jeszcze sporo pracy przed nami" (wynik badania ankietowego - zadowolonych z opieki jest 3, a poprzednio 2 na 100 ankietowanych) :)
  • @mielonka : Potwierdzam wzrost zadowolenia. Właśnie za własne pieniądze Autor: emeryt_giełdowy [83.11.62.*]
    Dnia 2016-04-12 o godz. 14:33 mielonka napisał(a):
    > "jak wynika z naszych niezależnych badań poziom zadowolenia z służby zdrowia wzrósł ostatnio o 50% i to może cieszyć, choć jeszcze sporo pracy przed nami" (wynik badania ankietowego - zadowolonych z opieki jest 3, a poprzednio 2 na 100 ankietowanych) :)

w ciągu 1 dnia od decyzji wykonuję zabiegi rehabilitacyjne na nogi.

• idę na całość ... Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.27.170.*]
    podjąłem decyzję wejdę w kghm jak spadnie do 61,8 % fibo ( liczone ze wzrostu od 51 do 79,3 ), czyli do 61,8 zł - podobają mi się te równe wartości 61,8 ,może GRUBAS skusi się na to...a teraz do ogródka...pozdrawiam
  • Re: idę na całość ... Autor: ~arbez [89.64.21.*]
    ...myślałem że szpanujesz na salonach, a Ty ciągle w polarku .... a co do KGH i M to jak się GRUBY dowiedział o Twoich planach to mu nic innego nie pozostało jak dostosować się do strategii
  • Re: idę na całość ... Autor: ~mlodyleszcz [164.139.7.*]
    korekta sie konczy, bedzie up...
  • Re: idę na całość ... Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    tez tam czekam, choc dzisiaj liczyłem na wiekszy spadek przed jutrzejszym PE
  • Re: idę na całość ... Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    a poki co mam s na miedzi od 70
    nie chce rosnąć...... będzie spadać
    nie chce spadać....będzie rosnąć
    a jak nic nie chce .....to co będzie ????.......powinna dostosować się do trendu

• Re: idę na całość ... Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    Ja mam L od 68.6 z wczoraj :)
  • Re: idę na całość ... Autor: odetta [193.239.56.*]
    Dnia 2016-04-12 o godz. 15:23 tomaszke napisał(a):
    > Ja mam L od 68.6 z wczoraj :)

Ja właśnie też
    ...zgodnie z busolą .....SOUTH
  • Re: idę na całość ... Autor: mielonka [77.65.20.*]
    tyle razy pukali do drzwi, że w końcu miśka obudzili :)
  • Re: idę na całość ... Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.27.170.*]

• Re: idę na całość ... Autor: mielonka [77.65.20.*]
    czy ten mały to kurde?
  • Re: idę na całość ... Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    No i pięknie.

W magiczny czwartek 1960?

Pozdrawiam :)
    tak , ten mniejszy to dziecko Zosi, Kurde - przygarnęła go , jak znalazła wygłodzonego nad brzegiem strumienia...tutaj uczy go łapania i patroszenia pstrągów, zanim przejdzie do nauki "golenia" wołowiny
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Jak się rynek na coś uprze, to jednak nie jest łatwo pchnąć go w inną stronę. Poprzednio próbowano niemrawo, teraz uderzono mocniej, ale choć wyciąganie ponad 1900 wygląda sztucznie, to nie byłoby dyskusji, gdyby użyto porządnego wodospadu. Najwyraźniej nie chcą, a na trwałe pójście wyżej na razie nie mają siły.
    Mogę się mylić, ale ten tydzień potańczymy przy dołach, a w przyszłym tygodniu (chyba, że już w magiczny czwartek ;-) ) spróbujemy ruszyć do góry...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: ~pozniej [37.47.106.*]
    jutro juz podejdziemy na 1920,a w magiczny czwartek krecimy na 1960, jutro ostatnia szansa na tanie elki, pozniej moga to puscic w kibel mam to gdzies
  • Prywatyzacja całego systemu podatkowego i przekazanie go w ręce ....... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.62.*]
     komercyjnej spółki celowej odpowiedzialnej za przygotowanie systemów informatycznych.

Pomysł kapitalny - oddanie możliwość zbierania i handlowania danymi dotyczącymi wszystkich obywateli RP w ręce wybranej grupie osób. 
    Państwo nie może sobie poradzić z handlem danymi informatycznymi np. telefonami, a zamierza sprywatyzować cały system podatkowy. 
    I to wszystko podlane "dobrym" sosem: 
    "Wskazał, że każdy miesiąc opóźnienia zmian kosztuje budżet państwa 3 mld zł. Wiceminister zaznaczył, że projekt jest bardzo wrażliwy pod względem bezpieczeństwa, bowiem wielu grupom przestępczym zależy na tym, aby te zmiany nie weszły w życie."
    Gabriela Masłowska z PiS oceniła, że zmiana idzie w pożądanym kierunku i ma poparcie posłów PiS. Pytała m.in., czy spółka sama wytworzy oprogramowanie, czy też zleci to instytucjom komercyjnym. Jej zdaniem wartością dodaną byłoby, gdyby spółka zbudowała system informatyczny przy pomocy własnych informatyków, aby posiadała własne kody źródłowe.
    "Skiba, odpowiadając na pytania posłów mówił m.in., że spółkę powołuje się także dlatego, żeby osoby doświadczone miały motywację do zaangażowania się w ten projekt. Dzięki temu - tłumaczył - będzie można zatrudnić osoby o najwyższych kompetencjach, które są liderami w projektach informatycznych."  

Całość link 

Panie Szałamacha już raz zinformatyzował Pan razem z Min. Jackiewiczem i Jasińskim "metryczkę watykańską" nazywaną wegetariańską w taki sposób, że sam nie potrafił Pan z tego systemu informatycznego korzystać.
    Zamiast prywatyzacji systemu podatkowego niech Pan zlikwiduje wszystkie dziury w tym systemie, a uzyska Pan co najmniej kilkanaście mld zł. z tytułu zwolnień i ulg w tym systemie.
  • Podjechali w górę w Stanach Autor: ostry- [95.160.157.*]
    i na surowcach też niezłe ssanie .
    ciekawe czy u nas jutro otworzą z dużą luką do góry.
  • Re: Podjechali w górę w Stanach Autor: tomaszke [89.73.196.*]
    Kilka punktów powinni.

Aż dwie czerwone łapki dostałem za magiczny czsartek z 1960 :)

Ciekawe...
  • Re: Podjechali w górę w Stanach Autor: ~waldi [88.199.122.*]
    prawdziwego ... grubasa .... poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy :-)

• Re: Podjechali w górę w Stanach Autor: ~PZUZZZZ [83.11.134.*]
    spkojnie z tym hurra optymiznem, obserwujmy PZU

czy przebije trwale 35,5 czy nie

wtedy bedziemy mowic o hossie haha
  • Quo wadis Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Quo wadis GPW dzisiaj
  • ale jadą na DAX Autor: ostry- [83.30.74.*]
    masakra.
  • Re: Quo wadis Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    30 mln obrót na akcjach.
    114 mln obrót na kontraktach.

WIG20 otworzyli idealnie bez luki, więc wygląda jakby miało rosnąć.
  • Re: Quo wadis Autor: ~dzis [83.11.134.*]
    tak wygladalo, pierwsza wieksza zapora podazowa tez zjedzona bez problemu , chodzi mi o ta na 1926

wig otwarty bez luki, moze byc ciekawie, systematyczne podejscie, nie szarpane bedzie swiadczoly o normalnym popycie,

amerykanie tez powinni cos od siebie dzis dolozyc, pozyjemy, zobaczymy
  • Re: Quo wadis Autor: ~Miki2020 [89.68.163.*]
    http://static1.businessinsider.com/image/51e01981eab8ea0c0c00001d-1200-816/bull-photo-2.jpg
  • Re: Quo wadis Autor: ~Miki2020 [89.68.163.*]
  • Re: Quo wadis Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    oj nie jest to miłe dla mojego niedźwiedziego portfela ...trzeba zastosować procedurę #2
  • Re: Quo wadis Autor: mielonka [77.65.20.*]
    już wczoraj mi się wydawało, że przyjdzie mi wreszcie zapłacić za moją butę i arogancję wobec rynku... Oczywiście nic z tego nie wyszło i spadłem na cztery łapy konkretnie się odbijając... Cóż może następnym razem :)
    Właśnie Gessner zauważył CDRL, o którym ja pisałem jakiś czas temu, ale w końcu nie kupiłem, uciekł mi, a nie mam zwyczaju gonić uciekającego pociągu... A w zeszłym roku ostry sprzedawał CDRL'a za 16,18, dziś miałby prawie 100% zysku...
  • Re: Quo wadis Autor: ostry- [83.30.74.*]
    a żeby to człowiek znał przyszłość ......
    to zamiast CDRL sprzedałbym WIG20 za wszystko :-)

• Re: Quo wadis Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    No popłynęli ładnie.

Miedziak oszalał :)

Podtrzymuję prognozę na czwartek: 1960.
  • Re: Quo wadis Autor: ~teraz [83.11.134.*]
    duzo wiary od kwitu oderwali na miedziaku tym wyzszym otwarciem bo kazdy liczyl na zamkniecie, a tu zoNK

teraz powinni podjechac pod 79
  • Re: Quo wadis Autor: mielonka [77.65.20.*]
    nie chodzi mi o znajomość przyszłości, chodzi mi o rozkminienie, jak poprowadzić taką pozycję, która da 100%... A jak widać zdarzają się i nie było żadnych negatywnych sygnałów, które kazałyby Ci ją zamykać (może strach o cały rynek? ) + dobre perspektywy (500+), można skakać i skubać po 5%, a można spokojnie siedzieć na dupsku podwyższając SL :)
  • Re: Quo wadis Autor: ostry- [83.30.74.*]
    łatwo powiedzieć.
    jak ją zamykałem to jeszcze o 500 na dziecko nie było mowy.
    a samodzielny rząd PIS-u nie był w ogóle brany pod uwagę.

a co do programu 500 na dziecko to beneficjentem prędzej będzie Sobieski niż CDRL
  • Re: Quo wadis Autor: artimar [83.26.44.*]
    mielonka. To jest tak proste, że aż niewykonalne. Ja biorąc KGHM po śr. 71zł. z perspektywą ataku 80zł. przeczekałem spadek, dołek ale na pierwszym mocnym odbiciu wywaliłem po 68,75 aby odnowić w okolicach 67. Juz niżej to opisałem.
    Aby wytrzymac długi i duży wzrost z otwartą pozycją to chyba trzeba sobie odpuścić czytanie wszelkich portali finansowych, forum etc, bo przeciez były dwie negatywne rekomendacje dla KGHM z cena 68 a potem 48zł. i jakoś przypakdowo te rekomendacje wydane były w trakcie ruchu spadkowego no i w okolicach dołka :).
    Do tego ci przestraszeni, co na forum podkreślają, ze kghm powinien kosztowac 50zł. i że po raporcie strata na akcji minus 25zł. - to zawsze "świetny" powód do ucieczki na jakimś odbiciu :)
    Jak masz własną prognozę to warto ją do końca przetestować i w razie błędu stop wywali a jak zacznie stabilniej rosnać to sobie tego stopa podnosisz i zarabiasz.

• Re: Quo wadis Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    Ja ostatnio zrobiłem S na 1913...tylko, że to było przed ostatnim atakiem na 2000...

Wytrzymałem i zamknąłem z zyskiem jak wróciło, ale zbroja do czyszczenia była :)

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ CZWARTY Autor: artimar [83.26.44.*]
    witam i generalnie ciekawie się zrobiło. Co drabinkowcy od S teraz robią z krótkimi na akcjach i indeksie? Te wysokie wzrosty to pewnie zdaniem niektórych pompowanie balona przed zwałą a według innych to może mocniejsze odreagowanie.
    A z KGHM to dałem się "zmanipulowac" (na własne życzenie) forumowemu pesymizmowi bo gdybym trzymał ten pakiet do dziś to już po 1zł, netto na jednej akcji a tak oddane po 68,75 z chęcią odnowienia na spadku - i dupa blada z tego spadku :)
    Na forum KGHM nie brakuje marud i malkontentów co widzą spadki do 50zł. a przecież ten dołek 66,50 w zestawieniu z wykresem dziennym to był piękny sygnał do odreagowania więc wystarczyło ustawić stopa na 66zł. i trzymać - echh kolejna sprawdzona prognoza zbyt szybko porzucona :)
    Wkurzony otworzyłem PKO BP i mam nadzieję, że mi to wynagrodzi :).

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.