• Re: RAPORT Autor: ~Jorg [83.29.31.*]
    Ja się na tym nie znam, ale z tego co wiem to utraciliśmy praktycznie suwerenność po traktacie lizbońskim podpisanego przez ŚP. Kaczyńskiego jesli sie nie mylę, i to prawo unijne jest u nas ponad prawe naszym, nawet Berkowicza słuchałem kiedyś ze nasza konstytucja została naruszona w tej kwestii. Tyle mam w tym temacie do powiedzenia, same ogólniki, bo sie po prostu nie znam.

Co do tego raportu. Masz koleżankę, która zajmuje się takimi rzeczami i masz info jak to działa. Brawo Ty. Jednak to i tak biurokracja, ktoś to musi przyjąć, ktoś musi pewnie coś podbić. A w tym kraju jak nie posmarujesz to tak to właśnie jest, zamiast trwac 4 miesiące trwa rok. A że w spółce ludzie nie ogarnięci moe nie umieją domagac się swojego i czekają na taki raport, nie ma to nie ma, a w urzedzie leży już gdzieś skurzony, i otwierany co jakiś czas, sprawdzając czy pojawiła się tam koperta ;)

Czas pokaże, jedno jest pewne spółka nie idzie do piachu. Kolorowo nie ma, ale jest poprawa, zgodzisz się z tym Ardis że poprawa jest czy powiesz że nadal syf kiła i mogiła?
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.22.97.*]
    To nie koleżanka tylko bliska rodzina i raczej nie ma powodu żeby mnie okłamywać.

Co do Unii to możes mieć zdanie jakie chcesz ale nawet musk JeRo jak by sprawdził sobie co znaczy implementacja to by wiedział do czego się odwołać. Zresztą jeśli serio uważacie, że ustawa jest bez znaczenia to po kiego grzyba wklejacie nowelę? Dopiero jak się okazuje, że za bardzo nie błyśnie to dyskusja co jest ważniejsze ustawa czy dyrektywa?
    Postawcie sobie może najpierw pytanie po co w ogóle nam parlament skoro dyrektywy z automatu stają się obowiązującym prawem.
    Żeby dobić JeRo cytat ze źródła w sam raz na jego poziomie czyli niezawodna Wikipedia.jak zwykle z wytłuszczone żeby było jeszze łatwiej

Dyrektywa Unii Europejskiej – akt prawa pochodnego Unii Europejskiej, którego mocą prawodawcy państw członkowskich Unii zostają zobowiązani do wprowadzenia (implementacji) określonych regulacji prawnych, służących osiągnięciu wskazanego w dyrektywie, pożądanego stanu rzeczy.
    Dyrektywy przyjęte wspólnie przez Parlament Europejski oraz Radę Unii Europejskiej, a także dyrektywy skierowane do wszystkich państw członkowskich są ogłaszane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej i wchodzą w życie w terminie przez nie wskazanym lub dwudziestego dnia od ogłoszenia.
    Dyrektywy mają różną wagę: zalecana, obowiązująca oraz wprowadzana na okres próbny. Dyrektywy w wielu kwestiach pozostawiają krajom członkowskim Unii znaczną swobodę wyboru rozwiązań.
    Jakkolwiek dyrektywa wprost jedynie zobowiązuje państwa członkowskie do ustanowienia danego porządku prawnego, to w świetle orzecznictwa Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, jeśli dane państwo nie dokona implementacji, obywatel ma prawo powoływać się bezpośrednio na dyrektywę wobec wszelkich przepisów prawa krajowego niezgodnych z dyrektywą. Koniecznym zastrzeżeniem dodanym przez ETS jest uzależnienie tego bezpośredniego skutku od tego, czy przepisy dyrektywy z punktu widzenia ich treści wydają się bezwarunkowe i wystarczająco precyzyjne.
    Przykładem dyrektywy i problemów z jej poprawną implementacją jest dyrektywa harmonizująca system podatku od wartości dodanej, tzw.dyrektywa VAT.

Także jeśli chcecie zakwestionować ustawę o kosmetykach to trzeba
    1. Przeczytać ze zrozumieniem
    2. Przeczytać wzmiankowaną dyrektywę.
    3. Znaleźć w niej wymogi sformułowane w sposób bezwarunkowy i precyzyjny.
    4. Przygotować skargę do ETS

Puki co ustawa jest obowiązującym prawem.
    Art 8 p4

• Re: RAPORT Autor: ~Jorg [83.29.31.*]
    I tak jak mówiłem, dalsza kicha na kursie ;) Sterowanie i zabawa w kotka i myszkę.
  • Re: RAPORT Autor: ~Tomek [31.61.141.*]
    Dnia 2016-02-15 o godz. 16:53 ~Jorg napisał(a):
    > I tak jak mówiłem, dalsza kicha na kursie ;) Sterowanie i zabawa w kotka i myszkę.

przyjdzie taki dzien i zrzut na 5 4 a póżniej już polecia i resplit koljena emisja
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.22.97.*]
    Skończyłem pracę na dzisiaj i tak zerknąłem zgodnie z oczekiwaniami JeRo nie odpisał.
    To bardzo dziwne bo jest w raporcie taka pozycja która go powinna bardzo ucieszyć, powinien nam ją wszem i wobec ogłosić i wtedy może kurs by był trochę dla niego korzystniejszy. Na prawdę dziwię się, ze togo nie robi.
    Co prawda strzelił focha i ze mną już nie dyskutuje (akurat w dziwnej chwili ta refleksja go naszła) ale żeby kowalowi 54321 czy 12345 nie rzucić tego w twarz. Bardzo dziwne. JeRo przeszedłeś do drugiej partii czy dalej szukasz por aporcie?
  • Re: RAPORT Autor: ~Jorg [217.99.146.*]
    Nie ciekawi ten kwartał. Osobiście uważam że ich pomadki sa rewelacyjne (używam, mama używa a mamy genetycznie suche i spękane usta) takie regenerum się przy nich chowa. Ta pomadaka mogła by z powidzeniem wkroczyc do rossmana czy Tesco.
    Mam nadzieje że w tym kwartale na nich troche zarobią. Tak więc do maja trzymam na pewno. Nie ukrywam że mam tu pokaźna strate jak na razie ;) Żeby nie było że naganiam, bo mi Ardi zaraz powie iż t własnie robie. :D

Pozdrawiam.
  • Re: RAPORT Autor: ~jerry [164.127.232.*]
    Dokładnie, przed majem nie ma sensu sprzedawać.
    Wyniki za I kw będą z pewnością duuużo lepsze niż te poprzednie.
    Ruszył sklep internetowy, sprzedaż wzrasta.
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.5.78.*]
    W tym właśnie rzecz, że w bieżącym kwartale macie przed nosem dobrą przesłankę pod wynik w kolejnym. Nie dziwię się, że jej nie dostrzegacie bo nie zauważyłem żeby któryś z kolegów robił z siebie Bóg wie kogo albo próbował i próbował się podśmiewać z przewidywań innych, które jak widać się po prostu sprawdzają.
    Nie ukrywam i mówię to wprost jedyne o co mi chodzi to usadzenie pewnego patałacha, który ordynarnie nagania na kupno podając się za jakiegoś bosa a raz zarazem wychodzi że nie potrafi nic na temat napisać.
    Rozpisuje się o jakichś zapasach zamiast zajrzeć do należności a tam 7mln czeka (ponoć) Trzeba by tylko wiedzieć co kur... są należności. Ale nasz geniusz analizy z kilkunastoletnim doświadczeniem na giełdzie utkną jak już pisałem na P i do N czasu mu brakło
  • Re: RAPORT Autor: ~jero131 [213.227.99.*]
    chłopczyku żałosny jesteś... analityku siedmiu boleści. Pomniejszyłbyś to przynajmniej o zobowiązania krótkoterminowe i wpierw przeanalizował rachunek zysków i strat ;)). Wszystko w tym temacie... Jak byś to napisał, nie uważało się w szkole na lekcjach ;))
    o przepraszam, szkoda czasu na takiego amatora... kolo jest rozbrajający razem ze swoim fąflem..

Jero ty już miałeś szansę się wypowiedzieć ale jakoś dziwnie unikałeś tematu więc teraz zamiast skomleć sam sobie pomniejsz 7 7 o 5 i nie wtrącaj się jak dorośli rozmawiają skoro takie deklaracje składasz po każdym wpisie. może pora by była się wreszcie ich trzymać
    Dorośli, chłopczyku jak wspomniałeś o gimnazjum to już więcej nic nie chce wiedzieć. Powinieneś mieć szacunek dla starszych od Siebie. Jak widać w wychowaniu i nie tylko masz braki...

Na szacunek to trzeba sobie zasłużyć
    alidrisi2 takimi wypowiedziami zapewne zapiszesz się w historii i będziesz mieć poklask głupoty. Z drugiej strony co więcej wymagać od takiego prostaka.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-alidrisi2-dokladnie-tak-a-wiec-zbieranie-od-niecierpliwych-i-gora,18518101.html
    Polecam dla rozrywki ;))
    Zwróć uwagę chłoptasiu Opublikowano przy kursie:  13,48 zł , po czym zjazd na 12,90 w październiku i 14,79 w listopadzie. Pokaż jakieś moje wpisy po 3 listopada. Ale lepiej pochwal się swoimi osiągnięciami.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-JeRo...wszystki wpisy....

• Re: RAPORT Autor: ~rewers [89.75.136.*]
    A co na to nasza była guru , niejaka Viola !!!!!!
  • Re: RAPORT Autor: ~12345 [89.229.181.*]
    Viola czy Lilka?
    Jest (była) jak spółka z NewConnec, tzn: roztacza szalone wizje, zapowiada, nagłaśnia coraz bliższy finał, po czym znika jak kamfora, przepada jak zyski z wirtualnej księgowości i nie wraca :)
  • Re: RAPORT Autor: ~Jorg [89.75.99.*]
    Ja o kozie wy o wozie.... Ja mówię że aktywizowała sie sprzedaż, że mają świetny produkt... A wy się kłocicie o naganianie, i przywołujecie lilkę. Po co? Zamiast się kłócić, niech każdy powie jak widzi raport w liczbach ;) A do ardisa... te należności i zobowiązania są tak od ponad roku, z niewielkimi różnicami raz w jedną i drugą stronę. osobiście uważam ze niestety część należności jest nie do ściągnięcia.
    Jorg przeterminowane należności aktualizuje się na koniec roku obrotowego i obciąża w tym przypadku pozostałe koszty operacyjne.. tak informacyjnie Pozdrawiam
    dlatego człowiekowi z innej jak to było ligi, próbowałem wbić do głowy, że jak już coś pisze o należnościach to powinien wcześniej przynajmniej się dokształcić i przeanalizować rachunek zysków i strat. Ale po co.. lepiej jest utyskiwać jak się g..no wie.
    Dzięki Jero nie wiedziałem o tym :)
  • Re: RAPORT Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    Jorg,
    rozwikłałeś już tajemnicę jednego numeru telefonu i jednego faksu dla holdingu spółek, które należą do Biomaxa?
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [79.191.166.*]
    Jero ja utyskuję? Ja ci tylko pokazałem gdzie są pieniądze, ty twierdziłeś, że ta kasa się nie liczy. Jakieś rozdwojenie jaźni?
    Największy postęp jaki widzę to taki że zacząłeś wreszcie sprawdzać co to wszystko znaczy.
    Co do Jorga oczywiście należności to tylko szacunek ale szacunek oparty na określonych zasadach i podlegający kontroli rewidenta więc zawsze lepiej założyć, że są trochę przeszacowane ale trzeba wziąć pod uwagę skoro myślisz o przyszłych wynikach. Ponieważ to należności krótko terminowe to w najbliższych raportach powinny się już pojawiać w konkretnej gotówce.
    Trzeba to obserwować i porównać ile należności pojawi się w bieżącym chociażby po to żeby mniej więcej oszacować jaki wpływ na wynik miały świąteczne zakupy a ile idzie normalnie. Szkoda że firma trochę szczędzi takich danych, nie wiedzieć czemu bo znam takie które, sprzedają więcej towaru, większy asortyment i przez więcej kanałów dystrybucji a publikują dane o sprzedaży co miesiąc.
    alidrisi2 co do Twojej wiedzy i przede wszystkim chamskiej osoby się nie wypowiadam. Dla mnie jesteś niewychowanym, zadufanym w swoim błędnym myśleniu, z dużymi brakami wiedzy człowiekiem. Tak jak napisałem, zanim pomyślisz obrażasz. Zdradzają Cię niuanse, tak jak z tymi należnościami wypaliłeś.. tak jak z ustawą. Rozmowa z Tobą to jak rozmawiać z 14sto latkiem, który uważa, że jest już dorosły, wszystko już wie a ma mleko pod nosem. Z drugiej strony kurs spadł na grosze i pozlatywały się tacy impertynenci (pewnie nie będziesz wiedział co to znaczy i pójdzie w ruch wujek google)
    JeRo znów ci przypominam, obiecałeś już z 5 razy, że nie będziesz komentował moich wpisów, robisz to za każdym razem kiedy nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania, za to proszony zawsze się wcierasz. Pokaz swojej wysokiej kultury i wiedzy dałeś już tyle razy i to nie niuansach ale w takich sprawach jak zrozumienie Konstytucji, że lepiej byś robił i się nie wychylał.
    Czekam na ten gwarantowany przez ciebie nominał.Tylko żeby te gwarancje miały jakąś wartość wyznacz datę graniczną, po której można będzie cie z nich rozliczyć. Na razie 3 tygodnie i nic a miało być już. To kiedy ludziom kasę oddajesz?
    dzieci też zadają pytania, tylko pytania i pytania a wiedzy merytorycznej jak widać brak... Swoją prognozę na najbliższe dni dałem jeżeli chodzi o kurs dałem, powtarzać się nie lubię. Jeżeli chodzi o przepisy dopytaj u rodziny, którą tak się chwalisz... bo błaźnisz się cały czas. Podałeś ustawę przed poprawkami, podałeś jakieś tam 7mln należności bez dokładnej analizy.. nie błaźnij się już chłopcze.

A czy te oprawki coś zmieniły w meritum sprawy? Może wreszcie zacytujesz jakąś istotną na poparcie sowich słów, zresztą po co poprawki do ustawy skoro ponoć dyrektywa ważniasze. Zdecyduj się wreszcie na jakieś stanowisko i się go trzymaj. Czy 7 milionów się nie zgadza? A ile jest?
    Co do reszty to nie dziwię się że nie powtarzasz prognoz po do tej pory żadna się nie sprawdzą poza zasadniczą że będzie trzeba dużo cierpliwości aż kiedyś ktoś doczeka że się stanie.
    W sumie nie wiem na co ty liczysz. Myślisz, że nie pamiętam jak nie dawno odsyłałem cię do doczytania co to są i skąd się pozostałe koszty operacyjne toś wtedy oczywiście stwierdził, że dyskusja ze mną nie ma sensu a po 3 dniach proszę jedyne jak do tej pory w miarę sensowne zdanie jakie napisałeś na tym forum :
    "przeterminowane należności aktualizuje się na koniec roku obrotowego i obciąża w tym przypadku pozostałe koszty operacyjne"
    Czy na prawdę liczysz na to że toś śledzący twoje poczynania nie będzie skąd takie fajerwerki?
    Zapomniałeś tylko dodać że Wikipedia cytuje za ustawą o rachunkowości bo to się trochę kłóci z twoją wizją ładu prawnego w Polsce. Nie uważasz, że twoje ulubione źródło wiedzy powinno się powołać na Dyrektywy PE i R 2013/34/UE
    Wy się tu kłócicie kogo racja jest mojszejsza, co nie w właściwie nic wspólnego z sytuacja spółki. Sam raport pewnie mogą w trzech wersjach podać, bo księgowość to magiczna dziedzina nauki. A kursie impas, ci co zgarneli po 5 i 6 groli chcą się tego pozbyć bez strat, a z drugiej strony nikt nie chce wywalać po 5 groli. I co? Do kolejnych wyników impas? Ktoś ma jakiś pomysł? Cierpliwy jestem ale jak by były jakis ruch było by lepiej, bo bez obrotów to nikt sie tym nie zainteresuje ;)
  • Re: RAPORT Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    Może nam guru alidrisi2 podpowie bo taki mądry ;) Gil pod nosem ale gniewny ;)) nawet nie będzie potrafił wytłumaczyć a uświadamiać go nie zamierzam dlaczego akurat tutaj będą pozostałe koszty operacyjne a nie finansowe? Tutaj tak jak mówisz Jorg Impas.. ciekawi mnie czy znajdzie się chętny do kwietnia na objęcie nowej emisji. Jeśli tak kurs musi powrócić do nominału. Ci co straszyli, że spółka przestanie istnieć zamilkli... winiczki się ukazały i żer im się skończył.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.139.164.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Sorki Jorgu ale jakie wy?
    Jak pytałeś o raport bezpieczeństwa no to Ci odpowiedziałem wg mojej najlepszej wiedzy po konsultacjach z fachowcem i na podstawie naszych przepisów. A że ktoś myśli, że próbując łapać innych za słówka swoją mądrość udowodni...
    Pytałeś o przyszłe wyniki podałem ci konkretną cyfrę, którą należy wziąć pod uwagę a że komuś ta cyfra raz się bo jej nie minie zleźć raz podoba ale ja nie mam praw jej podawać...
    Co do wersji raportu to masz całkowitą rację , dla tego zwracałem uwagę na to skąd poprawa wyników bo właśnie pozostałe koszty operacyjne na takie "zabiegi" są bardzo wrażliwe z wiadomych względów.
    Dla tego pisałem na koniec niedzieli, że może być 7gr licząc, że paru naiwnych się znajdzie co pomyśli że jest super ale widać lasy rzedną, świat się zmienia...
    Jedyny pomysł żeby wyjść z tego bez strat to naganiać ile wlezie ale tu na mnie nie licz ale są tacy, którzy ci chętnie pomogą.
    Możesz też czekać cierpliwie niestety jest w tym raporcie w jego części opisowej parę rzeczy budzących mój duży niepokój (patrz wątek o świeżych optymistach) być może niektóre niesłusznie, być może to ty je będziesz mógł częściowo rozwiać chętnie poczytam co wiesz jeśli Jero pozwoli to podzielę się tym co mnie jest wiadomo ale cudów generalnie bym się nie spodziewał. Jak zapewne wiesz wpakowałeś się dla cierpliwych mam nadzieję że stać cię na taka firmę.
    należy pamiętać, że alidrisi2 to taki charytatywny pomocnik jest. Tu Ci wklei ustawę z 2001 roku, tu Ci mówi, że dyrektywa mniej ważna. Jeśli by tak było po co wprowadzać poprawki od rozporządzeń, po to robić. Wszak podpisane traktaty są g..no warte, żadnych sankcji nie ma. Jak członek rodziny mówi to musi tak być, taka rada.. ciekawe czy spytał się czy kosmetyki są dla dzieci poniżej 3 roku życia ale po co.. Najlepiej błyszczeć mądrościami, utyskiwać jak się g..no wie. Nawet się nie ma akcji ;)), bo przecież to taki gorący kartofel. Zanim się alidrisi2 coś napisze, to piszę się prawdę a jak Ci ktoś zwraca uwagę, poprawia, wkleja aktualne przepisy, mówi Co inwestorzy przy oglądaniu Twoich należności powinni brać pod uwagę to się dziękuję jak Jorg. Tacy jak Ty to jest plew i tyle w tym temacie. Na innym wątku masz odpowiedź zagotowanego jera co do Farmpolu...
    o widzę, że chłopaczkowi nerwy puściły, szuka poklasku typowe...
    Widzisz Jero z każdym słowem zdradzasz się ze swoją amatorszczyzną. 3 dni zajęło ci żeby przeczytać ustawę od p 8 do p 11 a i to tylko dla tego, że wspomniałem ci o nim w poście szkoda, że dalej nie rozumiesz co znaczy "zachować do kontroli" 
    Dalej nie odróżniasz dyrektywy od ratyfikowanego traktatu ani hierarchii aktów prawnych. Wkleić ci znów Wikipedię dla odświeżenia pamięci? Mam taka prośbę następnym razem jak będziesz próbował coś mądrego napisać to podaj podstawę prawną zobaczymy na co się powołasz? Dla porządku podam, że oprócz traktatów i dyrektyw masz jeszcze do wyboru zalecenia i opnie. Dorzuć sobie jeszcze rezolucje, konwencje, deklaracje z ONZ a jak już skończysz zabierz się za NATO. W sumie fajnie że Jorg wspomniał ci o prawie międzynarodowym będziesz miał mnustwo zajęć

"mnustwo" pisze się przez "ó" zalecam studiowanie oprócz wikipedii również słownika ortograficznego chłopczyku. Jedynie co potrafisz to błaznować ale jest jakiś tam plus, bo dostarczasz humoru na forum. Szkoda czasu na taką amatorszczyznę.
    alidrisi2 a i pozwolę sobie dodać podstawę abyś wbił to sobie do głowy raz na zawsze ;)), przynajmniej coś z tego wyniesiesz ;)

Kto bez kreski pisze mnóstwo’
    ten w organie zwanym „głową
    ma zapewne groch z kapustą
    przez to błędów pisze ‚mnogo’
  • Re: RAPORT Autor: ~jerry [109.243.238.*]
    Dnia 2016-02-17 o godz. 17:29 ~jero131 napisał(a):
    > należy pamiętać, że alidrisi2 to taki charytatywny pomocnik jest. Tu Ci wklei ustawę z 2001 roku, tu Ci mówi, że dyrektywa mniej ważna...

tzw. wolontariusz

Gratulacje! wreszcie mnie dopadłeś. Faktycznie pisze się mnóstwo. To zasadniczo wszystko zmienia. Od razu raport wygląda lepiej. Pewnie jutro kurs poszybuje, wielkie sieci ustawią się w kolejce po emolixa a dzięki podziałowi komórkowemu twoja szara komórka wreszcie przestanie być samotna a do konstytucji piszą dyrektywy zamiast traktatów. Gratulacje uratowałeś tą firmę sam jeden.
    Ciekawe tylko co z tego będziesz miał skoro wolontariusze wyginęli? Może wreszcie zdradzisz co ty tu robisz rycerzu nie pokalany? Co będziesz miał z tych nagonek?

ps
    Powinieneś jeszcze raz przejrzeć moje posty, jeśli uda ci się wymienić ile razu nie postawiłem przecinka przed który i przed że to juz na pewno w następnym raporcie z miliard zysków.
    alidrisi2 skąd wiesz czy szara komórka się dzieli?? Czy mógłbyś podać podstawę tej swojej kolejnej złotej myśli??... no chyba, że znowu wyssałeś to z palca chłopczyku.
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.7.36.*]
    Tak jak wszystkie pozostałe w tym poście geniuszu. Pora wreszcie sprawdzić co to ironia w jakiejś dyrektywie.
[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.