Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,06 zł , zmiana od tamtej pory: -16,67%
Jero ja utyskuję? Ja ci tylko pokazałem gdzie są pieniądze, ty twierdziłeś, że ta kasa się nie liczy. Jakieś rozdwojenie jaźni?
Największy postęp jaki widzę to taki że zacząłeś wreszcie sprawdzać co to wszystko znaczy.
Co do Jorga oczywiście należności to tylko szacunek ale szacunek oparty na określonych zasadach i podlegający kontroli rewidenta więc zawsze lepiej założyć, że są trochę przeszacowane ale trzeba wziąć pod uwagę skoro myślisz o przyszłych wynikach. Ponieważ to należności krótko terminowe to w najbliższych raportach powinny się już pojawiać w konkretnej gotówce.
Trzeba to obserwować i porównać ile należności pojawi się w bieżącym chociażby po to żeby mniej więcej oszacować jaki wpływ na wynik miały świąteczne zakupy a ile idzie normalnie. Szkoda że firma trochę szczędzi takich danych, nie wiedzieć czemu bo znam takie które, sprzedają więcej towaru, większy asortyment i przez więcej kanałów dystrybucji a publikują dane o sprzedaży co miesiąc.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.