• Re: OBROTY ! Autor: ~stypa [89.71.216.*]
    Ja jednak liczę na poprawę kursu ZWG jeszcze przed połączeniem. Samo ZWG powinno mieć dobre wyniki, bo nie ma żadnych przesłanek ku temu, że jest źle - tym bardziej, że drugie półrocze zawsze było lepsze. Pamiętajmy, że największy spadek ZWG zanotowało 25 czerwca wraz z informacją o zatrzymaniu Falenty - około 16%, a później było już regularnie w dół. Według mnie najbardziej prawdopodobny jest wariant o wykorzystaniu "kryzysu" do jak najtańszego przejęcia. Jeżeli w lipcu Sutkowski zwiększał stan posiadania, a i Falenta się całkowicie nie wycofał, to jest to dobry prognostyk.
  • Re: OBROTY ! Autor: ~jack [89.74.85.*]
    Co do wyników to za 3 tygodnie już będą za 3 kwartał. Od momentu ogłoszenia w maju planu połączenia, kapitalizacja obu spółek obniżyła się o połowę. Jaki to ma sens? No chyba, że chodzi o ten dodruk ponad 28 mln. akcji.....
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    dodruk już dawno powinien zostać "skonsumowany" w cenach tym będziej że to nie dodruk pusty, ale dodruk obciążony konkretną wartością (60 mln wartości księgowej Bumechu)

Jesteśmy na 3 zł, a w 2012 na koniec roku byliśmy na ok 5 (czyli wyżej o 50 procent a dotego

w 2012 - przychody 19 mln zł za rok i 5, 6 mln zł zysku netto

teraz w 2014 przychody za cały rok będą ok 100 mln zysk netto ok 20 mln netto, niech będzie ostrożnie 15-16
    Dodruk to dodruk, zysk na akcję spada, A rok temu kurs był ok. 10 pln i co z tego? Najlepiej niech przejmą, część na sprzedaż, zostawić tylko to co rentowne i czekać na odbicie w branży górniczej kilka lat....może kapitalizacja ok. 200 baniek wróci???????
    Skąd te 100 baniek przychodu??? Góra 80-85.
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Zobaczymy na koniec roku. Zawsze u nich 2 półrocze jest lepsze od pierwszego i tyle w temacie
  • Re: OBROTY ! Autor: ~byk [82.139.3.*]
    A ja dalej uważam ,że urośnie i na koniec roku będzie w przedziale 4,00-5,00
    po podaniu wyników i po informacji o połączeniu .
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stypa [89.71.216.*]
    Bardzo by mnie taki scenariusz ucieszył :) niemniej jestem ostrożniejszy... celuję, że 4,2 to będzie górna granica.
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.