Całego wątku jeszcze nie przeczytałem (zrobię to wieczorem w domu), ale Panowie, Patrow. dostał karę gdyż manipulował kursem bez zmiany udziałów, przewalali między sobą, a tutaj tak nie ma, jeżeli bdm czy ktokolwiek powoduje wzrost wartości akcji wraz ze zmianą stanu posiadania to nie ma o czy mówić, w świetle prawa wszystko jest ok! ...a to, że co chwila kupuje i sprzedaje, wystawia oferty i wycofuje, hmm.... no co nerwowy jest!
Dnia 2013-03-13 o godz. 14:54 ~mno napisał(a):
> Całego wątku jeszcze nie przeczytałem (zrobię to wieczorem
> w domu), ale Panowie, Patrow. dostał karę gdyż manipulował
> kursem bez zmiany udziałów, przewalali między sobą, a tutaj
> tak nie ma, jeżeli bdm czy ktokolwiek powoduje wzrost
> wartości akcji wraz ze zmianą stanu posiadania to nie ma o
> czy mówić, w świetle prawa wszystko jest ok! ...a to, że co
> chwila kupuje i sprzedaje, wystawia oferty i wycofuje,
> hmm.... no co nerwowy jest!
zanim zaczniesz czytać cały wątek spójrz na wykres AT od kwietnia ubr
można prowadzić kupno-sprzedaż bez zaniżania kursu co obrazuje analiza techniczna
jeżeli sam tego nie robi to z kim jeśli ulica w tym nie uczestniczy?
jeżeli to są powtarzalne działania w obrębie dwóch tych samych podmiotów to czy to nie jest manipulacja kursem?
No właśnie z tego co wiem to nie, tzn. jest to manipulacja ale praktycznie nie do udowodnienia, Patro robił tak np. zgadam się ja z Tobą, ja mam 1mln akcji i Ty, wymieniamy się akcjami na coraz wyższych poziomach i jak wywindujemy kurs na 10 zł zaczynamy sprzedaż, ale jeżeli będziemy zbierać akcję i umiejętnie sprzedawać od razu tak żeby wygenerować ruch w określoną stronę to jest to manipulacja ale nie udowodnisz jej, a czemu Patro. nie robił drugim sposobem skoro on taki bezpieczny. Powody są dwa 1.Nie ma gwarancji, że Ci się uda coś ugrać (stąd wtopa bdm) -1.4%, 2. Jeżeli już
Ci się uda to zyski nie są takie pokaźne.
oojjjj leszcze potraciły kase a teraz beda do KNF, SII pisac listy,
smieszni jestescie, knf bedzie mial ubaw, nic wam to nie da,
kurs coraz nizej a tu placz zamiast przyjac na klate ze sie zainwestowalo
w papier ktory jest w trendzie spadkowym, to listy piszą he, he
Ignorując debilne zapisy idiotów i kontynuując, mimo wszystko myślę, że KNF nie ma tu nic do rzeczy, tak działa połowa spółek o niskim obrocie (ale to tylko moje zdanie) - tak po prostu jest i tyle!
Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
Ci którzy manipulują kursem, teraz na dokładkę pewnie chcą uświadamiać ulicę, że wszystko jest w porządku i zgodnie z prawem :-)
Panowie przyjmijcie na klatę, że jak chce się kombinować, to czasami można za to beknąć.
Co prawda rzadko to się dzieje w tej pięknej krainie, ale zdarzają się wyjątki i właśnie Wy możecie stać się kozłami ofiarnymi tego chorego systemu.
chociaż pisanie zawiadomień o przekroczeniu przepisów czy nadużyć zazwyczaj nie przynosi skutku - nikomu się nie chce - to też jestem pewien że czy dany organ zajmie się sprawą zależy od ilość zawiadomień/pokrzywdzonych. im więcej tym jest większa szansa że pochyli się nad sprawą aby ją zgłębić.
w każdym bądź razie chyba zaczęli się odzywać ci którym w niesmak wszczynanie jakiegokolwiek postępowania...
po pierwsze primo zaglądam tu bo mam ten papier z ta różnicą że kupiony na dużo niższych poziomach, a większość tu wisi na haku ubrana na dużo wyższych poziomach
i szlak ich trafia jak inne spółki wybijają a tu dupa blada - taka jest prawda
ale leszczy zawsze prawda kole w oczy i jak ktoś na forum napisze nie po ich myśli
to epitetami rzucają dosłownie tak jak wy ...........
piszczcie sobie listy do knf, a gruby i tak ma z was polewkę i zrobi co mu się będzie
podobało, nie pisałem do tej pory ale jak czytam te ostatnie posty to dosłownie
jak na forum cedc tam też było kółko wzajemnej adoracji i snucie koncepcji zaniżania kursu, niektórzy widzieli 10 dolców, a jest 45 centów i Ci którzy właśnie widzieli te $10
już umawiali się na zakrapianą imprezę, teraz znikli z forum lub piszą po innymi nicami ...
z wami widzę jest tak samo już widzicie cenę 5-7zł, ba nawet niektórzy cenę z oferty ipo ile było 10 czy 11 zl ? jeszcze zyski nie zrealizowane już robicie imprezę he, he
ja pitole, macie co opijać że was gruby wyleszcza z akcji od 2 lat,
a kurs jest 77 groszków he, he
chyba się rozpisałem, no teraz możecie sobie po mnie pojechać, smiało, napiszcie
ze naganiam na spadki, w koncu to forum bankiera-standardzik he, he
a nawiasem mówiąc to mondial miał racje że na ten moment dystrybucja
i zrealizował zysk dobrze robiąc bo teraz sobie odkupi więcej po niższych cenach,
Poszukuję swojego pra dziadka z kąd pochodzi wiem tylko tyle za miał na nazwisko SZOT Zachariusz a żona Zofia i miał siostrę starszą i to że przyjechali z żoną do Białegostoku koło 1906r wiem ze byli majetni ale nic nie mówili bo się bali ponoć uciekali przed czerwoną armią jak były w rosji czystki. jak ktoś był by mi w stanie jakoś pomóc naprowadzić na trop z kad przujechali był bym wdzieczny. najpierw sie naucz jezyka polskiego a wtedy pouczaj nie pisze sie z kad tylko skad mam nadzieje ze masz albo bedziesz mial potomstwo rownie bystre jak ty czemp[ion sie znalazł
pewnie ligiec
poklepujcie się po plecach jaka to dobra spółka bo spadła z ok 11zł
na 77 groszy he, he, a list do KNF już napisałeś ?
nie zapomnij wspomnieć o rekomendacjach maklerów, o artykułach prasowych zmanipulowanych i o tym że na naszym bananie rządzi mafia w białych kołnierzykach he, he
Pozdrawiam inwestorów Westy/ kiedy impreza ?
może bym podjechał he, he
podobno czytasz forum to powinieneś wiedzieć kiedy.
oczywiście czuj się zaproszony.
ale jak będziesz pierdzielił takie głupoty jak tu na forum to zrobisz szybki wypad.
aha. zacznij terminowo regulować swoje zobowiązania finansowe bo przyda ci się duża gotówka- impreza akcjonariuszy westy to duży wydatek- providentem tego nie obskoczysz:-)
do ligiec
no, no już lepiej, humor dopisuje, widzę że melisa pomogła ...(
duża gotówka zawsze się przyda w końcu tu mam ją zamiar zarobić razem z wami,
tylko jak czytam te dyrdymały to postanowiłem z wami podywagować,
fajnie jest, a będzie jeszcze przepięknie he, he
tylko nie srajcie się tak z marzeniami o cenie emisyjnej .........
na otuchę powiem że liczę na rajd jak w zeszłym roku we wrześniu w ok. 5 sesji
wzrost blisko 200% więc provident się nie przyda .....)
a panowie jakbyście chcieli jeszcze pisać do KNF to proponuję załączyć poniższą rekomendację wydana przy kursie 2,97 zł
"......ustalając 12-miesięczną cenę docelową na 1,5 USD (5,4 zł)..."
kto posłuchał jest zarobiony przy kursie 77 gr.,he, he a miało być 5,4 zł
przecież to wyższa matematyka, podziękujecie bzwbk że was tak ubrało
w końcu już ponad rok minął od reko., które się sprawdziło he, he
i jeszcze oni za to ciężkie pieniądze za to biorą, qwa żenada
a nie można tak było od razu jak człowiek?
po co to pitolenie trzy po trzy. ładnie to tak przyjść w odwiedziny do kogoś butów nie wytrzeć i jeszcze obrażać zamiast ładnie powiedzieć dzień dobry?
teraz już na poważnie.
po pierwsze primo:
ile tak naprawdę wiesz o spółce i o tym co się stało z kursem w ciągu niespełna dwóch lat od debiutu? zakładam że nie za wiele ale możesz mnie wyprowadzić z błędu lub nadrobić zaległości jeśli cię to interesuje- może nawet będziesz dziwnie i mile zaskoczony kiedy się dowiesz z kim tańczysz.
po drugie primo:
mamy tutaj na tyle rozsądny akcjonariat że głupie uwagi spokojnie możesz spożytkować na innych forach a gdyby cię bardzo świerzbiły ręce zapraszamy do merytorycznej dyskusji.
i po trzecie primo ultimo:
nie zakładaj że każdy kto tu na forum podnosi "lament" albo chce o coś walczyć to leszcz który dał się ubrać. Ludzie tutaj inwestowali na debiucie poważne pieniądze w poważny biznes i po prostu zostali oszukani ale nie przez spółkę tylko przez rodaków złodziei na których nie ma kary bo w naszym kraju już tak jest że lekceważy się prawie wszystko i prawie wszystkich czego sam dowód dałeś dzisiaj swoim pierwszym wystąpieniem. taka już u nas kultura. a w zasadzie jej brak.
i na koniec jeżeli chodzi już tylko o mnie- nie mam nic do wycieczek personalnych- jeżeli są ku temu powody. zarumieniłbyś się ze wstydu gdybyś zobaczył moją średnią. chciałbym żebyśmy wszyscy taką mieli ale nie mam na to wpływu. wiem że niektórzy mają ponad 2 zł ale nie uważam ich za frajerów i nie szydzę z nich, nie wyzywam.
dobrej nocy życzę.
Grand dlaczego tak słabo pojechałeś i przytoczyłeś tutaj forumowiczów CEDC.
Ta firma ma jeszcze cień szansy na wyjście na prostą, jak ruska mafia tak zechce, zamiast doprowadzić do bankructwa, żeby przejąć aktywa.
Trzeba było pojechać grubiej i dać przykład BOMI.
Tam już nie ma nadziei, a pewnie na forum również byli optymiści.