• Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [213.195.164.*]
    no i co z tymi 10 groszami? :)
    miały być wczoraj lub dziś...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [83.5.53.*]
    Wszystko jak nalezy w tym tygodniu 10 groszy zostanie napoczete.. pisze to i powtarzam niczym mantre... Wspomni ~mistrzunio me slowa... Pozdrawiam.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.23.185.*]
    no zobaczymy...została sesja dzisiejsza i jutrzejsza...trzymam za słowo...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [193.150.47.*]
    Zgodnie z moja prognoza...wlasnie zostalo wessane 2 miliony z prawej zebrane i natychmiast milion po lewej chetnych na zakupa wiec to dzis jednak 10 groszy zaliczamy... Serdecznie pozdrawiam.
    a na 9 wciąż ukryte...nie wiadomo ile ;) więc nie mów hop bo pewnie znowu nie przejdą...
    o czym mowisz? jakie ukryte po prawej jest 10 groszy a po lewej chetni na zakup po 9.... Jesli naganiasz na spatki to prosze minimalnie intelektu dodaj do wypowiedzi....minimalnie.... bo ciezko nawet w polemiki z Toba wchodzic...Pozdrawiam serdecznie.
    nerwy wzięły górę i "SPADKI" przez "t" wpisałem...grrrr widzisz ~MISTRZUNIU.... powienienem zapisac z jakim przystajesz.... takim sie stajesz ale nie chce byc juz zlosliwy :)
    było ukryte...ale zostało zjedzone albo zdjęte...jeśli zamknie się na 10 to przeproszę za krótkowzroczność;)
    ale sam widzisz że co poziom dokładają bańkę na sprzedaż...niby w karnecie pustki a potem musi zejść z 5 milionów co by poszło wyżej...
    10 groszy wlasnie padlo. Dziękuję za uwagę :) następny przystanek stotny to przebicie 12 groszy nie powinnio to trwac dluzej nizli najblizszych kilka dni... realna koncowka przyszlego tygodnia...Choc analizowac to bede na biezaco .Pozdraiam serdecznie.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~dwa [62.121.118.*]
    fajnie się Was czyta Panowie ;)

jeszcze fajniej się obserwuje kurs Fut. Osobiście liczę tu na powtórką z Runicomu
    no i bańka też dostawiona na 11 groszy...co oni kombinują?...
    aaaaaa .... co za czlowiek......... tego sie nawet nie da komentowac...to moze powiem tak... piekna pogode mamy, a w weekend 20 stopni .. Pieknie chyba wybiore sie na rybki....Pozdrawiam.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [83.7.224.*]
    w zwiazku z tym iz ~mistrzunio jest niestety naganiaczem na spadki postanawiam bojkotowac jego kopie obecnego wątku. Uwazam iz kontynuacja rozmow w tym miejscu da wszystkim wiekszy poglad na szczerosc intencji i kompetencje poszczegolnych uczestnikow forum.Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~git [83.23.212.*]
    Witam wszystkich.
    Wszedłem po 0,09 i jestem z Wami :) Może trochę późno, ale zobaczymy. Nawet jeśli założyć zjazd do 0,02 czy 0,03 to ewentualny ruch w drugą stronę wart jest moim zdaniem podjęcia ryzyka.
    Widzę, że scenariusz nakreślony przez Don Alvara na tym papierze sprawdza się precyzyjnie, aż do bólu :)
    A jakie widoki na najbliższe tygodnie?
    Wczytujac sie w moje dotychczasowe posty mniej wiecej znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie... Gorna granica wzrostow w ciagu nablizszego kwartalu to poziomy 0,28-0-32 .
    Oczywiscie zasmucic musze wszelakiej masci ganiaczy ktorzy chcieliby aby walor rosl dziennie o 30% bez ustanku.. Moim skromnym zdaniem poziomy 0,10-0,12 to sa najblizsze dni. Przelamanie 0,12 w ciagu kilku kilkunastu dni powinno skotkowac silnym odbiciem z ktorego nie do konca bylbym zadowolony obawiajac sie korekty.Krotkotrwalej, lecz jednak odpowiedniej w sile do wystrzalu o ktorym mysle...Na te chwile arkusz rysuje powyzszy scenariusz jak bedzie sie rozwiajala sytuacja w najblizszych dniach..no coz wiele zalezy od drobnych akcjonariuszy ktorych niestety latwo wystraszyc .Tak czy siak ugniatamy dzis poziom 0,09-0,10 a przyszly tydzien licze na 20% wyzej. To sa jedynie moje postrzezenia nie jestem nieomylny..jednak jak dotad czytajac moje wpisy pomylki w rokowaniach prozno szukac z czego jestem rad .Was nie namawiam , choc nie ukrywam iz z pewna satysfakcja wracam do wpisow sprzed dni kilku-kilkunastu...Milego dnia.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [79.184.47.*]
    dzisiaj weekend na futurisie - obrotów brak...
    tutaj odpoczynek więc także życzę w ten wiosenny dzień udanego wypoczynku!

Don Alvaro - najbliższy kwartał czyli do końca czerwca?
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [83.10.14.*]
    Witam serdecznie...obecny tydzien niezwykle wazny dla FUTURISa.Czego sie spodziewam? Na te chwile umacnianie sie stabilnosci na poziomie 10 groszy i atak na 12....a to powinien byc jedynie drobny przystanek.Im spokojniejsze podejscie pod wyzsze poziomy tym lepsza perspektywa wzrostu. Trend i kierunek polnoc. Wskazniki mowia kupuj. Warto zerknac na wykres:
    http://www.biznesradar.pl/notowania/FUT#1d_lin_lin

Pozdrawiam
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~git [83.23.227.*]
    Alvaro, a czytałeś o emisji obligacji? Co sądzisz? Wkleiłem tu linka ale go usunęli.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [83.26.156.*]
    Emisja obligacji w przeciwienstwie do dodruku akcji to jedynie wsparcie dla wartosci powyzszej spolki. Nowy wlasciciel jak widac chce spolke rozwijac inwesujac a nie drukujac...Oznacza to rowniez ze liczy sie ze swoim akcjonariatem nie chcac rozwadniac waloru.Podobnie miala sie sytuacja w Runicomie. Takie spolki ciesza...bo nie jest to standard wsrod NC zeby zarza tak dojzale i z taka determinacja dazyl do rozwoju spolki.Zwroc uwage na stope zwrotu w poprzedmi roku ktory byl rokiem fatalnym na rynkach...Runicom osiagnal ponad 200 % wzrostu wartosci...Pokaz mi inna spolke tak prowadzona.Dlatego o Futurisa rowniez jestem spokojny.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.11.135.*]
    na wskaźniki nie masz co patrzeć bo teraz wszystkie sugerują - sprzedaj;)
    kto tak się bawi kursem przed otwarciem?
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [83.26.156.*]
    Niestety musze Ciebie zmartwic...Wszystkie wskazniki mowia kupuj.. Stabilnosc to nasza najwieksza sila.....A nizsze obroty dzis...noc coz.. Po wzroscie w ostatnich 30 dniach o ponad 100% uznajmy to za namiastke korekty. Silne rece akcjonariuszy winny potwierdzic moje przypuszczenia na najblizsze dni.

Warto przeanalizowc roczny wykres:

http://www.biznesradar.pl/notowania/FUT#1r_lin_lin

Z ktorego jasno wynikaja wspaniale informacje dla akcjonariatu:
    po pierwsze stala zmianie trendu waloru.
    po wtore wielokrotnie wzmozone obroty na walorze w rysie historycznym.To zmienia nam spolke w prawdziwa perle na parkiecie NC. Ten tydzien mielimy poziomy 9-10 gr i czekamy na pierwsze podejscie pod 12 groszy przelom tego i nastepnego tygodnia. Winien potwierdzic moje prognozy.Milego dnia.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.21.81.*]
    patrząc po obrotach - chyba już zebrali ile chcieli...i na tym koniec...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.11.135.*]
    coś dzisiaj nikt nie handluje - poza wywaleniem 170k obrotów zero...
    Alvaro - to kiedy te 12 groszy?
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [87.205.103.*]
    Futuris S.A. przydziela wszystkie oferowane obligacj

Futuris S.A. zamknął emisję obligacji korporacyjnych pozyskując 1,5 mln zł na dalsze inwestycje kapitałowe. W przeprowadzonej w ostatnich dniach ofercie prywatnej nabywców znalazły wszystkie oferowane papiery.

Termin wykupu obligacji został określony na dzień 19 marca 2013 roku. Oprocentowanie papierów wyniesie 14% w skali roku i będzie płatne kwartalnie. Pozyskane z emisji środki zostaną przeznaczone na kolejne inwestycje w perspektywiczne spółki, głównie z sektora nowych technologii i IT.

Czy coś więcej trzeba dodać ? Jest OK.
    no obligacje sprzedali - wysoko oprocentowane...

a wiesz może gdzie się podziała kasa z emisji?? bo chyba nie wydali całej tej sumy na dwie wydmuszki warte księgowo łącznie może z 2-3mln...

zadałem to pytanie firmie ale odpowiedzi się nie doczekałem...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Lou :-) [83.3.93.*]
    Ale chłopcy macie zabawę :-)
    Muszę przyznać, że Wasze polemiki wnoszą mnóstwo kolorytu na tym portalu.
    Co do Futurisa ............,to Alvaro ma niesamowity zmysł analityczny ...... i nosa.
    W tym tygodniu dotkniemy 12 :-)))
    skąd Wam wychodzi te 12 groszy? zostały 3 sesje a jak na razie nie możemy przejść 0,10...
    co gorsze całkowicie wysiadły obroty...więc kto ma niby rozebrać te bańki na 10 i 11 groszy?:)

ale trzymam kciuki za Wasze targety - a niech i będzie 2 złote ;)
    chyba pojawili się wreszcie pierwsi zniecierpliwieni :D
    przynajmniej jakiś obrót będzie...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [79.191.2.*]
    Zacna to kwestyja aby obrot byl....nie wazne w ktora strone byleby byl....- dzien bez ~mistrzunia to dla mnie dzionek stracony ;)

Tak....obroty mamy jakie mamy....wedloog wszelakich wskazan na niebie i ziemi wyglada mi to stabilnie...wyrzucane drobniutkie paczuszki po pare groszy to naturalny proces czyszczenia arkusza z drobnych niecierpliwych. Dla wartosci waloru to jedynie in plus.Im twardszy akcjonariat w dloniach swych akcyjki przetrzymuje tym stabilniejszy wzrost w dluzszej perspektywie dla waloru.

Nic nowego dodac na te chwile nie mozna obijamy 9-10gr by wzbic sie Q 0,12 dlaczego te 12 groszy jest takie istotne? Mam nadzieje iz przekonamy sie wszyscy w najblizszych dniach....Tymczasem zycze wszystkim przyjemnego popoludnia....i chwili relaksu....w milym towarzystwie.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~miszczuniu nasz [46.113.190.*]
    od miszczunia śmierdzi na kilometr opłaconym naganiaczem na spadki
    tylko naganiacz po tylu kompromitujących tekstach:

"co nikt nie chce Ci zdjąć akcji z 8 groszy? :D...było zbyt pusto i tyle - będzie się kisić teraz długi czas na tym poziomie..."
    "a powiedz mi kto te miliony akcji wysypuje po 8 groszy? :) "

dalej siedzi na forum i mendzi na każdym poziomie:

"żeby tylko się nie okazało że to runicom z części się skrócił..."
    no i co z tymi 10 groszami? :) miały być wczoraj lub dziś...
    no i bańka też dostawiona na 11 groszy...co oni kombinują?...

a to już totalna parodia:

"na wskaźniki nie masz co patrzeć bo teraz wszystkie sugerują - sprzedaj;)"
    "patrząc po obrotach - chyba już zebrali ile chcieli...i na tym koniec... "
    "no obligacje sprzedali - wysoko oprocentowane... "

stary - niezły jesteś, niby od niechcenia takie wcinki np. o wysoko oprocentowanych obligacjach hehe, ty zbierasz Futuris czy twój pan? zamydlasz na umór, ale łatwo cie przejrzeć,

czekamy na dalszą część Kabaretu "Miszczuniu"

• Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.23.198.*]
    no to żebyś się nie zdziwił jak na koniec tygodnia zamiast zobaczyć 12 groszy będzie 9...;)
    no i co pisałem...zaraz 9 zasypia...a Wy śnicie o 12 w tym tygodniu...
    no i gdzie teraz jest Alvaro i inni prześmiewcy??
    do końca tygodnia została dzisiejsza i jeszcze dwie sesje...czekam na 12 groszy:P
    aha mam do Pana Alvaro jeszcze jedno pytanie na które mam nadzieję że odpowie choć wątpię...a mianowicie - na co poszło te 30 mln zł z emisji? :) bo zakupili z tego dwie spółki Novian tmt oraz Itvent...tylko że ich wartość z "lekka" odbiega od sumy jaką pozyskali więc gdzie reszta kasy?...a teraz jeszcze te obligacje...co się dzieje z pieniędzmi w tej spółce?ale dziwnym trafem nikt nie chce podać informacji o tym za ile kupili i ile są warte rzeczywiście te firmy a to ukrywanie przed akcjonariuszami baaaardzo istotnych informacji...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [195.117.208.*]
    Witam serdecznie...~mistrzunio wiele czasu ma dzis wolnego..widze..,,Nie mam wobec kolegi zadnego obowiazku spowiadania sie ze swych przemyslen...pozwole sobie jednak pytaniem na pytanie niejako odpowiedziec....skoro tak wiele watpliwosci ma kolega ~mistrznio wobec tejze spolki. Jaki ma sens zaliczanie sie do grona jej akcjonariuszy?

Po co swoje ciezko zarobione pieniadze kolega inwestuje w spolke w ktora nie wierzy i o ktorej jak sam pisze nic nie wie...To zastanawiajace...nie mniej jednak...Pozwole sobie swe posty przypomniec sprzed dni kilku...Napisalem iz mietosimy poziomy 0,09-0,10 do konca tygodnia a na przelomie obecnego i pryszlego liczymy na 0,12 i to po raz kolejny pozwole sobie przypomniec...realia rynku nie daja gwarancji jednak analiza ruchow akcjonariatu, przeplywow pieniadza oraz obrotu na poszczegolnych poziomach daje nam bardzo obiecujacy scenariusz. Ciekawi mnie jak wielu sposrod moich milych adwersarzy z obecnego forum bedzie tu ze mna gdy dotrzemy do poziomow o ktorych pisalem wczesniej... czyli przebicia 0,30 ... jedno wiem napewno..na ujadanie ~mistrzunia zapewne liczyc moge .... :)
    jestem aktualnie trochę z przymusu...tzn zakupiłem te akcje już dość dawno i z taką stratą nie chcę ich oddawać...
    widzę, że niestety nawet Pan nie zna odpowiedzi co się stało z kasą? bo pewnie wartość tych "spółeczek" z pewnością jako wszystko wiedzący akcjonariusz Pan zna...

jak najbardziej życzę tych 30 groszy - nawet do Świąt ;)

widzę tylko, że coś tu brzydko pachnie od jakiegoś czasu - Runicom wziął co by zwiększyć wartość księgowo - bo kupili za 25% wartości...ale czy drobni na tym skorzystają - nie wiem...księgowo to się "kupy" nie trzyma...

a Panu skąd wychodzi te 30 groszy? w 18 jeszcze mogę uwierzyć, ale dlaczego ma być takie to drogie (to by oznaczało wartość około 55 mln zł)? co ma się wydarzyć by to tyle kosztowało?

pozdrawiam serdecznie i oczekuję na dalszą dyskusję;)
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~Don Alvaro [79.191.4.*]
    Zostawmy perspektywe kwartalna w spokoju..dzis analizujemy to co mamy , czyli jaskrawa przebudowe wartosci spolki pod kazdym jej wzgledem zaczynajac na tym w jaki sposob komunikuja sie z akcjonariatem oraz rynkiem, a czym poprzedni wlasciciele nie grzeszyli...na przebudowie swego portfela i zmianach w sposobie dywersyfikacji jego wartosci.

Cieszy mnie iz kolega zaczolbyl wierzyc w "0,18" ;) ale spokojnie na to przyjdzie czas...najwazniejsze dla nas to udane podejscie pod 0,12.... ze tak nudnie pozwole sobie powtorzyc.....Milego dnia...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~git [83.23.233.*]
    Na tygodniowym na 0,12 dolna krawędź chmury :) Ciekaw jestem co z tego będzie.
  • Praca magisterska -- Strategie gry na GPW Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80454/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
    Odnośnie nowego otwarcia spółki o którym piszę od kilku dni oto kolejny dowód na moje słowa:

Na 20 kwietnia br. zarząd Futuris S.A. zwołał Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie, które zdecyduje o zmianach w statucie spółki. Proponowane zmiany mają na celu przede wszystkim uporządkowanie kwestii związanych z uprawnieniami właścicieli po przejęciu przez Runicom S.A. kontroli nad ponad 40% pakietem akcji, które miało miejsce przed kilkoma tygodniami.

źródło: Sirius PR

Nowy właściciel, nowe porządki. Tylko tak dalej.Pozdrawiam.
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.23.24.*]
    to już było - wstawiłem info wczoraj...
    dzisiaj dalej mielonka....
    nawet mielonki nie ma - nic się nie dzieje :(
    jakby stragan zamknęli...od godziny 10 praktycznie bez handlu...
    Cala gielda dzis na czerwono...wiec otocnia wsparcie nie daje...uwiarygadniamy jedynie silna pozycje 10 groszy po lewej 4 duze pakiety na niecaly milion, Fakt jasno wskazuje zainteresowanie naszym walorem przez powaznieszych inwestorow.Nastepny przystanek 0,12....niebawem ;-) Milego dnia.
    a tak przypadkiem to nie Twoje bańkowe pakiety na 10 i 11 groszy? ;)
    Ja juz po spowiedzi przedswiatecznej ;) a wiec klamac mi nie wypada.... zapewniam ze nie mam wystawionych pakietow ani na 0,10 ani na 0,12, ani na 0,13..... Milego dnia.
    dla wnikliwych...na 0,11 tez mnie nie ma ....
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [83.23.56.*]
    no to jak dzisiaj mieliśmy się otrzeć o 12 groszy...
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~mistrzunio [79.184.51.*]
    chyba jednak miałem rację że tydzień skończymy na 9 groszach...:(
  • Re: GRUBO ZBIERAJĄ Autor: ~258 [80.3.155.*]
    ubywa zlecen sprzedazy, nie wytrzymali ciśnienia i zprzedaja
    ja poczekam
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.