• Re: Polna blisko odpału !! Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    cieszę się, że jako jedyny wykazałeś się krztą cywilnej odwagi i spróbowałeś ocenić sytuację, choć Twoje problemy z prawidłowym podaniem mojego nicka napawają mnie niepokojem o stan Twojej psychiki...
    jak można było się nie mylić co do wcześniejszych prognoz, jak tylko na Polnej, w przeciwieństwie do wielu spółek w czasie hossy 2009, "mistrzowie" tak spieprzyli sprawę, że to "tylko" wzrosło o 100% (złapiesz i 150% od dołka do szczytu sprzed roku) i zaraz potem spadło; a gdzie Wasze prognozy zejścia poniżej 10 zł, a wręcz dojścia do 5 zł - ŻADNA Z NICH SIĘ NIE SPRAWDZIŁA ! Jesteśmy 3 razy wyżej! Zauważasz to? Przeczytaj jeszcze raz moje posty - zwróć uwagę, że nie ma tam krzty euforii, jedynie próbowałem Was tylko złapać na wydaniu opinii w takiej sytuacji, jakich już było wiele na Polnej, ale Wy wówczas milkliście jak trusie, a nie dopiero jak spadnie;
    moim skromnym zdaniem to już nie spadnie do 12 zł;
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~jurek [89.228.213.*]
    spadnie, nie spadnie, co za różnica, najwyżej sie dokupi...
    po co ta cała gadanina ?
    tak czy owak za rok, dwa i tak bedzie min. po 50
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~SEMP [83.11.80.*]
    Ach szkoda ze w weekend nie interesowalem sie gielda a tymbardziej forum bankiera :((i co z tym odpałem śmieciucha?jak karton po tanim winie.. buchnelo ogniem i szybko przygaslo :)kto madrzejszy z TWA napewno wyskoczyl po dwoch latach kiszenia ogóra :))Nastepnym razem, nastepnym odpałem (chciałbym tu zaznaczyć w szczególności cienkiemu bolkowi ze moim watkiem wskazalem wam droge, ze polna blisko odpalu!!. i odpalila.To ze zgasla to vhyba wszyscy wiedzieli ze tak sie stanie. Tak jak zaczalem tak powtorze znowu. Kto byl madrzejszy uciekl ze smieciucha na podbitce. Dajcie szanse nowem TWA pokisic ogora :)
    spodziewałem się korekty dzisiaj, dlatego zależało mi, żebyście dali swoje komentarze przed 8.00, a teraz to sobie swój wpis możesz wsadzić...
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~semp [78.28.18.*]
    korekta heh.. zbyt dumnie nazwane
    raczej powrot na swoje miejsce
    a co sie spodziewales ze przed 8 bym napisal ze pojdzie w gore?:))
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~wasyl [83.31.212.*]
    Oczywiście, powrót poniżej 13 PLN nastąpi szybciej niż całe TWA myśli. A'propos, naprawdę uderzający w bolcu jest brak samokrytyki, nawet odrobinki SAMOKRYTYKI. To że chce trzymać akcje przez najbliższe 3 lata - jego sprawa i jego wybór. Ale błagam, bolo7, po co to zakłamywanie rzeczywistości, zaprzeczanie faktom i zaprzeczanie wcześniejszym wypowiedziom. Polna miała ruszyć rok temu, 6 miesięcy temu, miesiąc temu. i co? i g.... Otrząśnij się chłopie i przestań pieprzyć. Trzymaj akje, ale przestań pieprzyć, pozdrawiam
    następny, któremu brakuje bolca - ludzie, co Wy macie za życie seksualne... nie wspomnę o orientacji...

nie wkręcaj mnie i nie manipuluj - nie odpowiadam za nieudaczników, którzy wszystko po kolei spieprzyli, mój błąd, że dużo wcześniej podejrzewałem przede wszystkim Jakubasa jako potrafiącego trzymać w ryzach swoje aktywa, a on okazało się stracił kontrolę nad spółką (miał ją kiedykolwiek, pomimo takiego udziału?) i przykisił całą hossę (przecież więcej kisi niż my), w przeciwieństwie do swoich kolegów karków i innych krauzów; no teraz zapowiedział, że powinno się ruszyć, ja mu wierzę, czy jestem naiwnym idiotą, że mu wierzę, czy postradałem juz wszystkie zmysły, powiedzcie mi to? czy mam lepiej czekać, aż on opuści ten pokład i wtedy dopiero Polna odżyje? he?
    nie musicie mi podpowiadać, rzuciłem okiem na forum Parkietu i tam słusznie piszą, żeby wreszcie przestać liczyć na Jakubasa; trzeba było postawić jakiś czas temu na innego rekinka, Zbigi zamydlił mi i wielu osobom oczy, takim mi się kiedyś wydawał zaradnym biznesmenem, potem inwestorem, a tu czar prysł ostatecznie... nigdy więcej nie dotknę tego, gdzie macza swoje palce Jakubas, ale teraz muszę wytrwać do końca mojego, albo jego ;)
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~xawery [85.222.86.*]
    Dzisiaj 13 zł prawie dotknięte. Teraz zapewne powolny spadek. Powolny bo jak wiadomo akcjonariusze Polnej nie są zbyt bystrzy, niechętnie sprzedają swoją perełkę i próbują ratować kurs pakiecikami po 200 czy 500 sztuk, powiększając tym samym swoją przegraną pozycję. Gdyby tak można grać na krótko Polną :))). Z miesiącem przesadziłem, góra dwa tygodnie, choć nie można definitywnie wykluczyć szybkiej zwałki. A nuż bolec sprzeda ;)) ? Choć to raczej niemożliwe, to książkowy przykład wiecznego przegranego który ,mimo że już otwarcie przyznaje się że kupno było błędem (choć to oczywiście to wina Jakubasa nie jego broń boże), to z tego błędu się nie wycofa. Bo co? Nie wiem. Ale i takich na giełdzie trzeba.
    dlatego popełniłem błąd palancie, że miałem kiedyś fałszywie dobre zdanie o Jakubasie; no cóż, wielu osobom zamydlił oczy... w takiej sytuacji, jak okazało się, że raz, że jest sk...em, bo trzymał za mordę kurs przed wezwaniem, w trakcie i po i odstraszył wszystkich, którzy mogliby wywindować ładnie kurs w hossie 2009, tak potem, jak to on, nie potrafił upilnować swoich aktywów, pozwalając wpakować spółkę w opcje, które przeżarły parę baniek, potem nieudacznicy nie potrafili sfinalizować żadnej akwizycji, choć mieli określone możliwości, a potem przeprowadzić lepiej spółki przez kryzys; jak teraz z tych jego pięknych zapowiedzi znów wyjdzie g...no, to nie pozostanie mi nic innego, jak poczekać na czas, kiedy spółka urośnie niezależnie od tego, czy będzie podawała jakieś newsy, czy zabłyśnie ekstra wynikiem, czy innymi cudami na kiju, taki okres następuje na giełdzie prędzej, czy później, a charakteryzuje go powszechna euforia, przyznasz, że w tej ostatecznej sytuacji, gdy zawiodą po drodze wszelkie próby ożywienia Polnej, spółka ta ma niezły potencjał wzrostu; a powiedz mi w końcu raz, co Cię tak bardzo interesuje to, jakie mam akcje, ile czasu? dlaczego od kilkunastu miesięcy póbujesz mnie i wszystkich innych do nich zniechęcić, a nigdy jeszcze nie wypowiedziałeś się źle na temat głównego winowajcy tego bajzlu, czyli największego akcjonariusza Polnej? nie chodzi o teorię spiskową, tylko logiczną odpowiedź na Twoją rolę na tym forum, bo przecież nie interesuje Cię inwestowanie w Polną, a to forum jest dla takich osób
    Dlaczego Polna miała rosnąć w hossie 2009? Rosły dobre lub perspektywiczne spółki, płynne i nieracjonalnie tanie Przykładów można wymienić dosłownie setki, jak MCI, BSK, BRS, PKO, AMC. Oczywiście zabrały się z tym też trochę średniaki. Czemu miała rosnąć Polna? Jak zwykle rynek się nie mylił, a obecna wycena i tak jest za wysoka w stosunku do wyników i jakości zarządzania przez Jakubasa, którego spółek nie kupuje. Nie rozumiesz, że cytując "akcje to nie losy na loterii, stoi za nimi konkretna spółka". W tym wypadku spółka śmieć. Liczysz na jakaś szaleńczą hossę za kilka lat. Może tak być, ale nie musi. Widać Twoja znajomość historii giełdy zaczyna się na przełomie XX wieku. Ostatnio rzeczywiście były dwie szaleńcze hossy. Ale były też okresy jak lata 60-70 w USA zdominowane przez długotrwałą bessę. Bodajże 20 lat zajęło odzyskanie poprzedniego szczytu. Oczywiście każdy liczy na kolejną mega hossę ale tak nie musi być. Same koncepcja trzymania śmiecia licząc, że zdrożeje jako ostatni na fali hossy jest absurdalna. Nie wiem, po co Ci to piszę, bo nauka powinna kosztować, widać mam dobre serce. Przecież już napisałem, czemu tu piszę. Z zaciekawieniem obserwuję taką zacną grupkę leszczy i zmiany waszych nastrojów.
    to inaczej, spójrz jakie spółki potrafiły ładnie wzrosnąć, w sensie nieporównalnie gorszej sytuacji i to na kilkaset %; a też nie można powiedzieć, że Polna w ogóle nie wzrosła, bo przez chwilę była na niej nawet około 150%-owa stopa zwrotu licząc od dołka, ale nie o tym mówimy przecież, bo patrzę się, że po kilkunastu miesiącach jestem nieco ponad 40% na plusie, czyli absolutnie nie ma się czym chwalić
    Jakie spółki? Podaj przykłady. Wiadomo, że na bankrutach można sporo zarobić, ale i się sparzyć. Polna nie jest bankrutem i nigdy nie miała ceny bankruta.
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    wygląda na to, że znowu masz xawery taki sam jak ja początek IP. bolec jak nic zwęszy spisek, bo zbieg okoliczności to to z pewnością nie jest.
    tłumaczą się winni, osiołki jedne, pilnujcie interesu dalej, pilnujcie, ha-ha :)
  • Re: Polna blisko odpału !! Autor: ~jacek i placek [79.163.16.*]
    bedzie up, up,uppppppp!!!!!:) XAWERRRY JESZCZE ZBLEDNIESZ.POZDROW.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.