• Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: optifunmaxis [77.113.178.*]
    Najlepsze przed nami, korekty nie straszne, sa zawsze.
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: _piotr_ [89.228.230.*]
    ja o spólce mówie albo dobrze albo wcale bo nie widze sensu wylewac swoich żalów na publicznym forum,zwlaszcza że to moje decyzje i moja kasa...
    forum sluży mi przedewszytskim do uzyskiwania szybkiej informacji bo zamiast wertowac wiele portali to zawsze ktoś coś w miare szybko wklei jak się cos pokaże nowego..i za to chwała przedewszystkim takim ludziom jak mario...
    reasumując jeśli ktoś z was zauważy z e ciągle pisze tylko dobrze to pewnie też pracuje w CDP...:)
    dla zainteresowanych ..pracuje w ENERGA SA ..;)
    pozdrawiam mario:)
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~majka [83.9.51.*]
    ja mam tylko nadzieję że chodzi o zniechęcenie abcdaty
    skoro cdp twierdzi ze maja oni objac akcje po 2,5 a do tego nowe emisje bez pp
    rozwścieczeni akcjonariusze
    przesuniete terminy konferencji
    jakubas dwa razy wywalał papier bez podania rozsądnego powodu
    itd itd
    to mysle ze abc moze machnąc reką na objecie akcji tym berdziej ze mozliwy spór przed sądem
    i wtedy konferencja o wiedzminie itd itd tylko proszę ciii moze sie nie kapną

nie fikac do mario bo on ma chyba najwiecej papiera z tego forum i najbardzie j "dotkliwie" odczuł ostatnie spadki na rachunku
    ale skoro nie gra na krórtko to interesuje go cena w połowie roku 2011 - mnie zreszta też
    i do tego czasu mam nadzieje wiele rzeczy sie wyprostuje

a wzrosty na cia pokozują potencjał optimusa który jak to michał k powiedział jest spółka dużo większą

spadków dużych już nie bedzie bo 2,4 wyglada tak mocno jak 1,2 przed rozpoczęcie wzrostów
    teraz akumulacja i odkupowanie papiera przez tych którzy wyszli powyżej 3 zeta

pamietacie jakie były wzrosty????????
    jedna sesja +kilkanascie procent i jesteśmy grubo powyżej 3 zeta a ostatnio było po kilka takich sesji pod rząd
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~chlor [188.122.20.*]
    "ja mam tylko nadzieję że chodzi o zniechęcenie abcdaty
    skoro cdp twierdzi ze maja oni objac akcje po 2,5 a do tego nowe emisje bez pp
    rozwścieczeni akcjonariusze
    przesuniete terminy konferencji
    jakubas dwa razy wywalał papier bez podania rozsądnego powodu
    itd itd
    to mysle ze abc moze machnąc reką na objecie akcji tym berdziej ze mozliwy spór przed sądem
    i wtedy konferencja o wiedzminie itd itd tylko proszę ciii moze sie nie kapną "

zniechęcić można male dziecko albo inwestora z forum bankiera ale nie ludzi, którzy prowadzą biznesy na wielką skalę. tacy ludzie siadają do stołu i kalkulują. na 200% zarząd CDP-OPT i zarząd ABC daty z czechowiczem na czele odbyli już dawno spotkanie i ustalili co następuje. takie pierdoły jak zacytowane powyżej działają na wyobraźnię leszczy. szczególnie wpływ na podjęcie decyzji wejścia ABC daty mają "rozwścieczeni akcjonariusze" hehe.
    Chyba już wszyscy zapomnieli o marce OPTIMUS i o logo firmy,
    tam nie będzie przepychanek tylko interes, jeśli się dogadają to ubiją go. waranty tutaj mogą być dobrym pretekstem do zronbienia dużego biznesu. będzie jakaś duża granda...
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~nowy... [78.8.109.*]
    ~chlor, co masz na myśli.
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~Jacy [83.4.231.*]
    Pan Jakubas nie jest zlodziejem jak piszecie ja nim jestem kupilem po 0.90 a sprzedalem po 3.30caly rok akcje byly b tanie 1.20 1.50 trzeba bylo brac to byscie nie stracili pretensje do samych siebie teraz miec .a po 2 nikt nie stracil jak nie sprzedal bedzie duzo wyzej kto sie boi 30% korekty niestety musi opuscic gielde kupilem znowu na spadkach a teraz juz trzymam do 2011 innym tez radze (co nie znaczy ze jestem zadowolony ze sposobu dzialania niektorych osob w spolce) pociesza mnie jednak fakt ze na innych jeszcze jest gorzej pozd.
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~11 [195.116.183.*]
    4 w jednym daje 3-y cyfry-zobaczycie-hej
  • Nikomu nieznana instytucja Autor: ~ciekawy [79.185.54.*]
    "Autor: mike-cdp [89.73.210.*], 2010-09-17 19:33
    Dnia 2010-09-16 o godz. 23:20 ~biz napisał(a):
    > Witam Panie Michale,
    w poprzednim wątku zadałem to pytanie
    > i tym razem je ponawiam.
    Chciałbym się dowiedzieć czy mówi
    > coś Panu fundusz GEM i czy Optimus ma z nim coś
    > wspólnego...
    Z góry dziękuje za odpowiedź, sądzę że wielu z
    > obecnych tu inwestorów interesuje ta kwestia.
    Pozdrawiam,
    > biz

Nic mi nie mowi, ale prosze pamietac, ze nie zajmuje sie strona realizacji transakcji gieldowych w naszej spolce. Na pewno gdy bedzie znana nazwa instytucji finansowej ktora w nas zainwestowala dowiedza sie Panstwo o tym (droga oficjalna).

Pozdr "

Czyli "instytucja finansowa" zainwestowala , ale nazwa jest jej nieznana. Nieznana wlasciwielom , ktorzy podpisali z nia umowy - to bardzo ciekawe :-) Moze byklby Pan uprzejmy zapytac kolegow badz samego siebie :-) z kim Pan podpisuje umowy .. :-)

Czy wie Pan, ze model biznesowy pewnego typu "instytucji finansowych' przewiduje ,z e drobni akcjionariusze dowiedza sie kiedy..ich rola jako sponsrow wygasinie ? :-) Mowic prosciej - po wszytkim?

Dziwi tez jedno - "pare lat" na gieldzie jestem i nigdy nie spotkalem spolki, ktora by sie nie CHWALILA, ze takie a takei tfi/ofe/zagraniczny fundusz obdarzyl ja zaufaniem i potwierdzil "instytucjonalnie" perspektywy wzrostu jej wartosci - CDP/Optimus to piewrszy taki przypadek :-)

Moze powienien Pan sie "doinformowac", bo o rzeczach nieistotnych jest mnostwo slow ,a o kluczowej - wlasciwiciele firmy nie wiedza Z KIM podpisuja umowy i nie maja pojacia, kto w nia zainwestowal - hmm..pewnie tak :-)
  • Re: Nikomu nieznana instytucja Autor: rysiu_dziki_kot [79.162.46.*]
    Witam Panie CIEKAWY.

Bardzo interesujaca wypowiedz w masie spamu i trollingu masy baranów wiedzionej na rzez.
    I do tego bardzo zadowolonej z tego faktu:-)))
    Jako ciekawostke do Pana wypowiedzi moge tylko dodac drobny szczegół , iż opisana przez Pana transakcja dotycząca sprzedazy 3 450 000 szt. akcji Optimusa SA była zrealizowana w 4 pakietówkach.
    Najwieksza pakietówka wyszła z OSOBISTEGO rachunku maklerskiego Pana Michała KICINSKIEGO PROKURENTA spółki publicznej OPTIMUS SA.

I ten Pan twierdzi ,ze nie wie kto był strona tej pakietówki i z kim ustalał cene:-)))))))))))))))
    Przecież cena 1,80 z SKĄD SIĘ WZIĘŁA i musiała byc KOMPROMISEM w negocjacjach między POWAZNA INSTYTUCJĄ FINANSOWA , a sprzedajacym czyli Panem Kicinskim.

Zawsze jest tak ,ze sprzedający chce jak najwiecej , kupujacy chce jak najmniej zapłącic.
    Zwykły targ.
    Zeby doszło do transakcji jej strony MUSZA SIE DOGADAC co do WYCENY która SATYSFAKCJONUJE obie jej strony.

Tego typu tłumaczenia jakie słyszymu to jawna KPINA z akcjonariatu OPTIMUS SA

Lub piszący na forum Bankiera osobnik MIKE CDP to tylko jakis PAJAC podszywający się pod Pana Prokurenta spółki OPTIMUS SA Pana Michała Kicinskiego.
    Bo jak mozna nie wiedziec z kim sie robi interes , tym bardziej dotyczacy tak duzych kwot pieniedzy.

A moze jesli sie kłamie w tej sprawie to jest to NIEPOWAZNA INSTYTUCJA FINANSOWA skoro tak ukrywa sie jej nazwe.
    Pojawia się zatem PODSTAWOWE PYTANIE =PO CO TO SIE ROBI i co za tym się kryje.

Bo nie jest to normalna sytuacja i TRANSPARENTNA.

Pozdrawiam Pana CIEKAWEGO:-)))

ps.A osobnika o nicku MIKE CDP podszywającego sie pod Pana Michałą Kicinskiego i robiacego z niego PAJACA proszę o ponowną mase bezwartosciowych faktów w stylu- ILE OGONÓW MA SMOK w jaskiejs tam grze
    lub
    iloma ciosami Gerałt załatwił przeciwnika w 86 scenie walki :-)))
  • Re: Nikomu nieznana instytucja Autor: ~hd [82.15.1.*]
    ciekawy ty Debilu, tyle lat na gieldzie i jeszcze nie wiesz, ze takie informacje sa przekazywane odpowiednimi kanalami?!!! moze jeszcze na gg ma ci to podac?!!!
  • Inwestor Autor: ~ciekawy [79.185.54.*]
    Oczywiscie - w przypadku inwestycji przez "normalny" fundusz, nie sa zawierane umowy - dziwi jednak ze kirownictwo spolki nie zna jej nazwy i zamiast "trabic" wszedzie "zobaczcie - (tu nazwa) - ta renomowana instytucja potwierdzila perspektywy naszej firmy" pewnie wciaz sie zastanawia, czy to J.P.Morgan Chase, moze BoA, albo choc Deutsche bank, czy jakis inny HSBC, a mzoe tylko :-) pekao czy ING :-)
  • Re: Inwestor Autor: ~tt [78.8.155.*]
    No jest to dosyc zastanawiajace ze jeszcze nie otrzymalismy zadnej informacji, troche smieszne ktos wszedl ale nikt nie chce powiedziec kto...
    Uwazam ze jest to troche niepowazne no ale w sumie wierze w fundamenty tej spolki....a wlasciwie w doswiadczenie Pana Kicinskiego oraz jego calego zespolu.
    Czasami odnosze wrazenie ze chlopaki z CD projekt ktorzy sa postrzegani jako powazni inwestorzy musza balansowac ..... pomiedzy nami a .... nadal wierze ze maja szczere intencje i jak juz wyskocza wszystkie trupy bedziemy na dobrej drodze i moze nawet lepiej zeby to wszystko teraz sie wyjasnilo niz co jakis czas jakies niepozytywne infa.Dobrze ze dzialaja dosyc szybko.Wszytko przed nami premiera wiedzmina, goog. com itd, ale uwazam ze inwestorzy nie beda traktowac tej spolki jako inwestycja dlugoterminowa, niestety za duzo ludzi przy korycie i to za cene sporo nizsza.
  • Re: Inwestor Autor: ~tt [78.8.155.*]
    Podsumowujac moja wypowiedz chcialem od siebie dodac tylko tyle ze zarobimy ale jakbusek, baranek ktory uwaza sie za przedsiebiorce bo jest troche starszy od nas, i przypadkowo se kupil akcje w latach 90 , zarobi na nas i na firmie CD projekt najwiecej.
    Pytanie brzmi co jakubasku masz wspolnego z CD projektem, czy ty wiesz baranku jak sie buduje silna firme?
    Panie Michale w Pana spolce jest duzo inwestorow ktorzy widza bardzo wielki potencjal w rozwoju Panskiej firmy, rozumiem ze byliscie w bardzo ciezkiej sytuacji a wiaznie sie z jakubaskiem, (celowo nie pisze firma Optimus poniewaz zalozycielem jej byl Pan Kluska) bylo ostatecznoscia.!!
    Uwazam ze warto by pomyslec o tym aby zmierzac w kierunku takim aby jakubaska bylo jak najmniej !!!Patrzac co sie dzieje to mysle ze za pare dni dowiemy sie ze fund ktory wszedl ma cos wspolnego z jakubaskiem , Panie Michale czy tak ciezko sie odlaczyc od niego? ale przynajmniej ograniczac jego wladze!!
    Rynek wierzy w Pana !!!
  • Re: Inwestor Autor: ~rtomala [88.77.42.*]
    jesli by tak bylo ze jakis fundusz zwiazyny z naszym biznesmenem w bialych skarpetkach to napewno jakas instytucja powinna sie tym zajac tym bardziej ze sprzedal swoje akcje wiedzac ze i tak dostanie je po nizszej cenie wiec odpowiedz nasuwa sie proste oczywiscie mam nadzie ze uf powazna instytucja bedzie naprawde powazna instytucja i
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~michalus [83.7.106.*]
    witam wszystkich, czytajac wypowiedzi pana Kicińskiego i innych forumowiczów, śmię twierdzioć że tym funduszem jest fundusz Pana Jakubasa związany z Mennicą o nazwie: Mennica Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych. Właśnie odpowiedział na wezwanie sprzedaży 10% akcji Ruchu i ma kasy ponad 60mln. Prosze zwrócic uwage ze Pan KIciński za żadne skaby nie ma ochoty powiedzi kto kupił, czy się wstydzi czy ma inny powód?? Przekazanie takiej informacj akcjonariuszom po tym co zrobili było by kolejną ,,miłom" informacją
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: rysiu_dziki_kot [79.162.46.*]
    Tez o tym myslałem
    Myslisz , ze ONI mogliby sie do TAKIEGO DRAŃSTWA posunąc?

Ale własnie zastanawiające jest WYMIGIWANIE sie MIKE CDP od odpowiedzi na tak proste i banalne pytanie.

To WIELCE WYMOWNE i zastanawia co UKRYWA?
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~michalus [83.7.106.*]
    rysiu, tak naprawde to w optimusie rzadzi jakubas, Cd nie ma kasy, a do tego jest zadłuzona du Jakubasa. Tak naprawde to ten cały prospekt napisał Jakubas.
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: rysiu_dziki_kot [79.162.46.*]
    Wiem o tym bo czytałem komunikaty
    12 czy 13 baniek
    Ale to regulują umowu i Zbyszek bez umowy -na krzywy ryj nie dałby tej kasy.
    Poza tym to jest wzajemne szachowanie.
    Doprowadzenie do trudnej sytuacji Optyka uderza równiez w udziały Zbyszka
    Jednoczesnie liczba głosów daje kontrole BEZWZGLĘDNĄ Młodym Dzentelmenom jak to zartobliwie podkreslił Zbyszek.
    Zgodnie z przysłowiem-złapał Kozak Tatarzyna , Tatarzyn za łeb trzyma.

Sprawy idą WSPÓLNIE i W POROZUMIENIU

Rączka rączke myje:-))))))))))))))))
    zbyszek już zarobił, kupił po 1zł sprzedał sredno po 3zł 5mln akci, k...wa 200% zysku i znowu ma tyle samo akcji bo sobie dodrukował, to jest złoty interes. Teraz zaczyna zwiekszac zaangazowanie przez swoje firmy. Mysle ze jakby prowadzili rozmowy z innym fundam to cen byłaby troch wyższa, miedzy 2,2-2,5. Zobacz wszystko jest po 1,8 wiec kupił to jeden człowiek, takie to proste
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~mn [213.17.216.*]
    Celowo zakupione przez FUNDUSZ" poniżej 5% by nie trzeba się odsłaniac i robić przekrety z notowaniami. Tylko "MISZCZ" OD CIEMNYCH ZAGRYEWEK mógł to wymyślec.!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.193.207.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    zobaczycie ze na walny zaden fund się nie zarejstruje, a to tylko potwierdzi teorie. Jezeli to nie fund jakubasa to mysle ze sie ujawni.
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~tt [78.8.248.*]
    Z drugiej strony jezeli wzial to Jakubas hmm... to wydaje mi sie ze w jego ocenie ten biznes ma duze powodzenie.Po co by mu bylo tyle papiera?, jezeli by mial obawy to jakis inny fund mogl by to wziasc ...
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~mn [213.17.216.*]
    Wziął pod progiem 5% i może sypać do woli bez informowania. To zwykły WAŁEK!
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~michalus [188.147.206.*]
    albo ma maszynke do schładdzania kursu, nawet jak ktoschce podciagnac np. ABC datato on sru....nie mosi nikogo informowac o zmianie stanu posiadania
  • zarzad nie wie czego wiedziec nie chce :-) Autor: ~ciekawy [79.185.54.*]
    mam obawy ze pan "Dobry wujek" juz sobie nie przypomni pwenych rzeczy, za to poijawi sie nowy watek, z nowym info i dziesiatkami odpowiedzi i pytan, ktore dla kazdego myslacego nie bede juz warte czytania :-) jest jednak nadzieja,z e odpowie tutaj, bo odmieniana w postach wyzej " wiara" - tu jest scisle przeliczalna na pienidze w jednej kieszeni , a ubytek w drugiej - w zamian za "wiare" :-)
  • Re: zarzad nie wie czego wiedziec nie chce :-) Autor: rysiu_dziki_kot [178.56.0.*]
    Muszę przyznac , ze bardzo miło się czyta wypowiedzi Pana michalusa i Pana Ciekawego.Bardzo rzeczowe i wnikliwe.Czytając inne fora dotyczace spólki Optimus nigdzie takich nie ujrzałem.Serecznie pozdrawiam w/w Panów
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~michalus [83.19.105.*]
    i wzajemnie Rysiu:::::))))
  • Re: info od CDP - male podsumowanie z mojej strony Autor: ~Pik_Pok [89.72.126.*]
    Pingwinek Pik-Pok pozdrawia świeży narybek!
[x]
CDPROJEKT -0,41% 243,00 2026-02-18 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.