Komu sie udalo wywalic po 1.9?
awbud i pemug NIEdogadali sie...dziwne od 15 wielkie obroty i w gore a zaraz potem negatywne info..
ciekawe KTO nie chciałmariazu...
awbud
pemug
czy ktos tzreci
Jak tam koledzy naganiacze siedzi wie na PEMUGU?
Dobieracie swojego bankrucika?!:))
W koncu działeczka, deweloperka super kontrakty i przejecia:)))))))))
Mam nadzieje ze wszyscy normalni juz wyszli z papiera powyzej 2 zł i zostało tu tylko kilku tych tepych naganiaczy co krzyczeli o 10zł pięc razy na dzień!!!:)))
Zjazd na groszuwki nieunikniony!!!!!!!! Gratuluje durnym posiadaczom
Widze nerwy puszczaj bdziewny naganiaczu, mam nadzije sam zostaniesz z tymi akcjami i oddasz ze złazmi w oczach po 24gr.
Cieszy mnie taki los bezmyslnych tepych naganiaczy co probowali ludzi w jajco zrobic zeby odkupili od ciebie to gowno co kisisz od 2,50, sam sobie je zerzryj, niok tego nie wezmie od cibie smierdzaca parówo!!!!!!!!!!!!!!
Juz ci pisałem zboku ze siedze na KOPEXIE i nie mam zamiaru tym gównem PEMUGIEM głowy zawracac. Wywaliłem smiecia i nigdy do niego nie wroce. A za swoje durne i bezmyslne naganianie naiwnych ludzi zostaniesz ukarany groszówkami na kursie. Piszę o tym od 2, 50zł , mamy teraz 1,60, odezwe sie nastepnym razem jak przebijesz 1,40:))))))
Ty mi tu nie ściemniaj z kopexem golasie, chyba że go trzymasz o 60zeta, a siedzisz to ty na muszli i srasz rzadzizną jak ci pemug dołuje a swoje frustracje wylewasz na forum, ty żałosny barani fleku!!!!!!!!
Widzę na tym wątku siedzi tylko jeden debil i brdzo mnie to cieszy ze nikt poza tym matołem nie ma nic wspolnego ze ścierwem pemugiem.
Koncze ten wątek bo z tym peadłem dyskutowac sie nie da.
Moze tu jeszcze wpadne dla śmiechu przed wakacjami jak gówno pemug bedzie juz na groszówkach:))))))
Jutrzejszy raport wiele nam powie. Uważam, że wynik za 4Q09 raczej nie ma szans na pokonanie wyników z 4Q08 (które to wyniki były wyjatkowo dobre). Dlatego też wskaźniki prawdopodobnie jeszcze się pogorszą. Jeśli będzie inaczej to znak, że w spółce zaczyna się dziać operacyjnie coraz lepiej. Czego oczywiście wszystkim akcjonariuszom życzę. Co o tym myślisz Senderosie?
Witam
Ten rok nie był dla Pemuga udany, brakowało dużych zleceń przez co były problemy z rentownością. O ile pamiętam wypowiedzi członka zarządu, na początku roku 2009 zapowiadał utrzymanie wyników z 2008.
http://www.wnp.pl/wiadomosci/pemug-chce-powtorzyc-wyniki,75240_3_0_0_0.html
Wiadomo, że to już sie nie uda, tłumaczą się przede wszystkim kryzysem w branży i spłatą zaległości wobec ZUS.
ZUS spłacony, w branży jakby odwilż, oczekiwałbym po 4Q wyraźnego zmniejszenia straty, tak żeby cały rok zakończyć na jak najmniejszym minusie. Ciężko prognozować dokładnie ile wyniesie wynik, przyznam że wszystkich zleceń na rok 2009 nie śledziłem. Jednak zysk powyżej 0,5mln PLN za 4Q jak dla mnie jest minimum przyzwoitości.
Spółki nie dotyczy sezonowość, więc raczej nie ma co kierować się porówanniem do 4Q roku poprzedniego.
Wreszcie ciekawa jest sprawa wyceny nieruchomości...
Ja bardziej liczyłbym na przyszły rok, na który już wiadomo że zakontraktowali duży portfel zleceń, więc jest szansa na powrót do kilkumilionowego zysku.
http://www.parkiet.com/artykul/25,895842.html
Kierowanie się wynikami 4Q08 uważam za zasadne z powodu nowych wskaźników. Dobre wyniki uzyskane w tym kwartale nie będą brane już pod uwagę przy obliczniu wszystkich wskaźników Pemuga. Dlatego tak ważne jest , by wyniki za 4Q09 były jak najlepsze, gdyż tylko one mogą zrównoważyć bardzo słabe pierwsze trzy kwartały 2009 roku. Nie wiem również, czy w 4Q09 nastąpiła podobna sytuacja jak w Q$08. Otóż spółka realizowała kontrakty i ponosiła ich koszty, natomiast przychody wykazywała dopiero po fakturowaniu, stąd też wzięła się taka cykliczność wyników i właśnie ostatni taki zrzut miał miejsce w czwartym kwartale 2008 roku. Ciekaw jestem, czy teraz też będziemy mieli taką samą sytuację. Za co jednak muszę pochwalić Pemuga to raportowanie. Wszystkie ich dotychczasowe raporty finansowe były bardzo jasne i rzetelne, bez żadnych trików księgowych etc. Miejmy nadzieję, że w końcu w parze z jakością raportowania pójdzie również jego zawartość. Pozdrawiam.
No tak, cykliczność rozumiana w tym sensie mogłaby i teraz nastąpić ( wykazywanie przychodów dopiero po fakturowaniu). Nie jestem tylko pewien czy taka sytuacja znów będzie miała miejsce, bo kontrakty w tym roku były małe i nie wymagały aż takiego zaangażowania Pemuga( nie cały projekt od początku do końca był przez nich obsługiwany).
Co do wskaźników, staram się nie przywiązywać do nich zbyt dużej wagi. Fakt, po odjęciu 4Q 2008 prawdopodobnie znów się pogorszą. Bardziej będzie liczyć się dla mnie tendencja, kierunek ich zmian. Póki co jest negatywna, więc kurs się obsuwa.
Jednak spółka ma niedługo podać prognozę zysku na 2010. To może być bardzo istotna inforamacja.
Troche niepokojące jest to obsuwanie kursu przed wynikami, do ostatniego dnia, nie wróży najlepiej.
Zobaczymy:)
No niestety raport nie jest dobry. Fajnie, że założyłeś Senderosie nowy wątek na Parkiecie. Mam tylko jedno zastrzeżenie. Początek wieku to był najgorszy okres w działalności spółki (była nawet postawiona w stan likwidacji). Rok 2009 owszem był okropny, ale daleko mu do roku 2001. Serdecznie pozdrawiam.
Ali a o czym z tobą można dyskutować?
Czasem tu wpadam i jeszcze nic sensownego na tym wątku nie napisałeś, a więc dotrzymaj słowa i odpuść sobie te dziecinne prowokacje.
od poczatku tego watku zeby trzymac sie od smiecia daleko , podbitka na ponad 2 złote była idealnym momentem na wyskoczenie, tak jak wiekszosc poinformowanych to zrobiła.
Palanci co pisali o 10 złotych zostali ukaranie a mysle ze kary jeszcze nie koniec i na groszówkach bedzie szybciej niz myslałem, bo pionowa krecha w dół sie wam zrobiła!!!
Szkoda ze ktos tu jeszcze siedzi poza tymi kilkoma durnymi naganiaczami palantami ze kosmos, niebo 10zł i wiecej!!!:)))))).
Gdyby nie działka co bradenie o niej pisali kurs byłby na 10gr, a ze macie ta działeczke to mysle ze dno absolutne z 70gr bedzie.