• Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~AliBaba [95.142.247.*]
    Czyli dalej wciskasz ludziom demagogie.
    Kokejna "Ania" która jest w posiadaniu poufnych informacji.
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Dziadek [31.61.179.*]
    O szczegóły proszę już do ministra aktywów państwowych (pełni je obecnie Jakub Jaworowski, który objął stanowisko 13 maja 2024 roku.) Ministerstwo Aktywów Państwowych nadzoruje mienie państwowe, w tym spółki skarbu państwa, i dba o efektywne wykorzystanie aktywów państwowych. Jakub Jaworowski jest specjalistą w zakresie transformacji strategicznej i polityki publicznej, posiadającym doświadczenie w sektorze publicznym i prywatnym. Myślę że na chwilę obecną będzie wiarygodnym źródłem informacji. Pozdrawiam
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~on [95.49.94.*]
    Przypomnijcie sobie Poldka,
    taki sam bankrut swego czasu, ale w innych okolicznościach.
    Była polityczna sprawa ratować nie spółki tyjko budowy elektrowni.
    Za pazuchą były wybory!

Mostostale Ex zbankrutował na mafijnym okradaniu sołek budowlanych,
    nawet ustawa nie bardzo była logiczna jeżeli chodzi o waloryzację kontraktów,
    a szczgólnie jezeli dopłacic miało by tzw, Państwo.

Przypominam upadek Pia Piasecki, który zderzył się z urzędnikami skarbowymi,
    podejrzedwam, że chodziło im o jedno.

Nic nie dzieje się zgodnie z wytyczonym prawem - prawo jets tylko dla
    maluczkich.

Niestey w przypadku Rafki, której głeboko kibicuję,
    nioe ma szans.
    Wszystko poszło już za daleko więc nieprawne działania mogą być ryzykowne dla rządzących.

Z wyrazami pozdrowiennia dla oszukanych,
    a moize jednak Tusk zaryzykuje!

• Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Obserwatora [84.10.195.*]
    O czym ty człeku piszesz. W tym wątki Otto wyraźnie pokazał, że prawnie można przedłużyć działanie Rafako. Więc czy ktoś Ci płaci za pisanie tych bzdur, czy nie czytasz po czym piszesz.
    "O szczegóły" ?! No ale przecież tak się udzielasz na forum i zgrywasz takiego pewnego siebie to na pewno je znasz?
    Nie wycieraj więc sobie teraz mordy Ministrem Aktywów Państwowych i podaj jakieś fakty, chyba że to tak samo jak u "Ani", jesteś w posiadaniu poufnych informacji.
    P.S. Rafako nie jest aktywem państwowym, ani SSP, więc po raz kolejny zostałeś przyłapany na sianiu dezinformacji.
    Upraszam o dystans
    Ja również, upraszam wszystkich o ogromny dystans do demagogicznych wpisów Dziadka
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Romi [89.150.138.*]
    Plan jest taki żeby przejąć kontrolę nad Rafako do tego jest potrzebny większościowy pakiet akcji
    Racja
    Spółka podnieniona z podłogi z udziałem skarbu państwa z pomocą i RP. Dotacja z RP I UE. Pierwsze zlecenie: Otwarcie 50. Pierwszy kontrakt długoterminowy o zasięgu EU i 150. W najbliższym czasie proszę o spokój

Dotacjia z UE i pierwsze zlecenie. 50 pierwsze otwarcie.150 po pierwszym kontrakcie.
    Przepraszam za ortografię
    A może tak jeden z drugim wyjaśni po co komuś, choćby nawet Skarbowi Państwa, pakiet kontrolny w upadłej spółce?
    Już to wcześniej ci wyjaśniałem chodźmy po to żeby nie wywalać kolejnych setek milionów jak mogą to przejąć za kilka dziesiątek milionów po co dla RFK te 27 milionów żeby leżały na koncie
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Jack [31.60.71.*]
    To prawda, zostaje na giełdzie....
    Jeszcze 2 miesiące, potem protokół zniszczenia
    Ale Romi, Ty oczywiście zadajesz sobie sprawę że choćby nawet jakimś cudem Skarb Państwa zebrał 100% akcji z rynku, to nic to mu naprawdę nie daje?
    Oczywiście nie zadajesz sobie sprawy, że nic nie jesteś wstanie zrobić ze spółką w której siedzi Syndyk, bo jakbyście sobie zdawali z tego sprawę to byście z Dziadkiem takich bzdur nie wypisywali.
    Po zebraniu nawet 100% akcji, aby pozbyć się Syndyka, musiałbyś spłacić całość zadłużenia, czyli z grubsza władować te 2 mld zł.
    A więc po co to robić? Po co wyrywać akcje ulicy, a potem płacić 2 mld zł, skoro można zrobić taniej szybciej i prościej?
    Przecież zawsze można otworzyć nową zupełnie firmę, i od razu na dzień dobry masz w niej 100% udziałów bo to twoja firma, nazwać ją np. RFK Sp. z o.o. a później stanąć tą właśnie firmą do przetargu na majątek u Syndyka i kupić ten majątek za jedyne 100 mln zł, albo i nawet 150 mln zł?
    W ten sposób masz majątek Rafako wraz z prawami do loga i nazwy za około 20x taniej, niż sposób który Wy z Dziadkiem tutaj proponujecie.
    Chwila, przecież Skarb Państwa właśnie to robi i to na naszych oczach. Dali ARP 700 mln zł, a oni zamiast kupować za to akcje Rafako S.A. utworzyli sobie całkowicie nową spółkę RFK Sp. z o.o. i dogadują się z Syndykiem na dzierżawę a później wykupienie samego majątku. Niebywałe, jak na to wpadli?
    Rafako zostaje na giełdzie. Będzie strategiczną spółka dla RP z kilku względów..Panowie i Panie. To jest archetyp GPW. Wiem że mają Państwo mieszane uczucie ale w tym przypadku ewolucja wartości będzie miała nieoczekiwany zwrot
    He he he he XD
    "archetyp", rozwaliło mnie to
    Demagogia Dziadka jest powalająca XD
    WIG 20..Dywidenda 5 % dla skarbu państwa. Kontrakty rzędu 10 lat. Skala zysku..hmm PGZ plus. Proszę o wyobraźnię. Nie liczę kolei i energetyki..
    Żeby było że nie mówiłem
    Rafako to wyjątek, parę poziomów wyżej
    Przez Rafako przeleci coś czego najlepsza nawet spekulacyjna spółka nie przeżyła. I tu nie będzie: za 20 min zamykamy. A mówią..taki chaos..ja mówię..miło Cię poznać. Witamy
    Archetyp GPW
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Darknews [109.77.160.*]
    Ten wyjątek zakończy się około 2 tygodnie przed zdjęciem spółki z giełdy. Czyli na początku lipca . Wtedy już bez podbitek zaczniecie ze swoją spółdzielnia wywalać resztę akcji bankruta i skończą się wyjątki , archetypy, zbieranie akcji i całe te brednie 5 , 10, 15 zaraz się zacznie... Przede wszystko skończy się Twoje udzielanie na tym forum.
    Nigdy jeszcze się nie przewiozłem ani nikt ze mną windą w dół. Proszę o chwilę cierpliwości
    Masz rację Skarb Państwa zarobi na tym RFK Sp. z o.o. i na tych 10-letnich kontraktach które będzie ono realizować.
    I wspominasz cały czas o długu Rafako jest tylko jedna opcja żeby odzyskać tą straconą kasę kupić akcje po złotówce i sprzedać po 100 :) inne opcje jakie nie będą traci tą kasę skarb państwa
    Tobie się wydaje, że jak ktoś kupuje akcje na GPW to ta kasa leci na konto spółki?
    Brawo Ty...
    Leci na konto tego co kupuje i sprzedaje to jak ty kupujesz akcje i je sprzedajesz to na moje konto już leci kasa :)zajebiscie by było
    Chyba nie chcesz mi powiedzieć że firmy nie mogą kupywać akcji na giełdzie żebyś znowu nie kłamał
    Dalej nie rozumiem jak spółka Rafako spłaci swoje długi, bo ktoś sprzeda akcje po 100 zł.
    Chyba musisz mi to rozrysować, jak te pieniądze ze sprzedaży akcji trafiają na konto Syndyka?
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~kot [5.185.157.*]
    On chyba myśli, że wierzyciel obróci sobie akcjami Rafako (pomijam absurdalne założenie, że miałby z tego zysk) i w ten sposób będzie kwita z Rafako i Rafako nie będzie miało już długów.
    No absurd. Nie wierzę, że takie głupoty tu wypisujecie. Zapętliliście się w tych Waszych marzeniach.
    Następny geniusz w innym wątku pisze o shorcie na Rafako jako szansie dla ich akcji. Ania też pisząc o funduszu ma chyba na myśli zajęcie pozycji krótkiej. Ale po pierwsze żaden fundusz nie przekroczył progu raportowania, a jeśli teraz by wchodził, to z uwagi na delisting w lipcu. Także gratuluję geniusze.
    Ty jesteś taki obcykany jaki jest termin na informację że kupiłem 5%akcji Rafako
    A jak trafią jak nie będzie Rafako
    Dziadku, w szpitalu powinni odłączyć Cię od internetu
    Może być tak jak mówisz a może też być tak jak ja mówię tego jeszcze nie wiem
    I zdaje sobie z tego sprawę
    Jeden z nas będzie pluł sobie w brodę :)
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Gruby [178.42.137.*]
    Ja też pewne rzeczy słyszałem i śpię spokojnie i mam dodatkowy apetyt.
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Ania [37.31.34.*]
    Szykujcie się na początku tygodnia na info,fundusz wykupuje akcje i będzie chciał wykupić rafako.po tym info pion na kursie i Rafako spłacone przez fundusz.trzymajcie się mocno kto kupił
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Ida [37.31.5.*]
    Podoba mi się to Zakończenie
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Darknews [80.233.75.*]
    Jaki to fundusz?
    Czy to też tajemniczy fundusz widmo xD?
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~fachowiec [84.40.157.*]
    Fundusze mają swoje regulaminy i zarządzają pieniędzmi powierzonymi. W bankruta może sobie wchodzić tylko i wyłącznie inwestor prywatny. To co tutaj naganiacze wymyślają to bzdury patentowe.
    Nie bzdury a fakty
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Optymista [37.31.19.*]
    Rafako też przecież mogło dokupić sporo aukcji za grosze teraz tylko info że sporo kupiło i że chce spłacić zobowiązania i po wystrzeleniu kursu będzie w stanie odrodzić się na nowo a my też się odrobimy:)
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~Darknews [109.77.160.*]
    Fakt dlaczego nikt w Rafako nie wpadł na ten genialny pomysł . Kupmy 100 milionów akcji po 50 groszy a sprzedamy ja górce dziadkowi i jego ekipie po 50 zlotych no widać zabrakło tam w zarządzie geniuszu naganiacza dziadka xD
    Nie jestem naganiaczem lecz dziele się tym co najlepsze i co mogę dać od siebie innym. Sukces innych nie odbiera mi mojego
    W kupie siła, ale i smród większy ;)
    Apropos pozostania akcji w obrocie co do nadchodzących nowych działań i informacjach z ramienia RP I nie tylko..

Rada wierzycieli w postępowaniu upadłościowym ma na celu pomoc syndykowi, kontrolę jego działań oraz udzielanie zezwoleń na określone czynności. Wznowienie notowań spółki, która przeszła przez upadłość, nie jest bezpośrednio związane z radą wierzycieli, ale może być przedmiotem ich zainteresowania i monitorowania.

W postępowaniu upadłościowym rada wierzycieli pełni rolę ciała konsultacyjno-doradczego, mającego na celu reprezentację interesów wierzycieli. Jej zadaniem jest m.in. monitorowanie postępowania, kontrola działań syndyka, opiniowanie planu naprawczego i uchwała o zawarciu ugody.

Wznowienie notowań akcji spółki objętej upadłością może być związane z procesem restrukturyzacji lub też być efektem zakończenia postępowania upadłościowego i powrotu spółki do stabilizacji finansowej. Rada wierzycieli może wpływać na ten proces na różne sposoby..

Po ustabilizowaniu sytuacji 50 na początek. Następny krok: pierwsze i to konkretne zlecenie z branży potwierdzone komunikatem o wznowieniu działalności oraz dodatkowa pomoc z EU i 150. Skala oraz zasięg projektu będzie strategiczny dla RP jak KGHM czy Orlen ale z uwagą że wyjdzie ponad te granice (także terytorialne w EU). Co będzie dalej się działo z kursem..Chyba jednak nie będą to już złotówki. Pozdrawiam
    I szybciej niż się niektórym wydaje
  • Re: Rafako zostaje na giełdzie Autor: ~dobreinfo [83.23.104.*]
    Jednak Rafako zostaje na giełdzie do 21 lipca.
[x]
RAFAKO -6,72% 0,01 2025-07-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.