• Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Oko [5.173.222.*]
    ~Remik - nie, nie mylę się. To Ty się mylisz. Owszem - środki pieniężne przeznaczone na inwestowanie były wcześniej opodatkowane. Ale opodatkowany jest tylko zysk od inwestycji czuły jak włożysz do banku milion a dostaniesz 10 tys odsetek to podatek Belki obejmie te 10 tys. Jak kupisz akcja za milion a po wzroście ich kursu sprzedasz za 2 miliony to podatek Belki obejmie ten drugi milion zysku. Dzieci w szkole podstawowej to wiedzą. Widzę, że kolejny "finansista" się tu trafił :)
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Yoyo [31.0.0.*]
    Ile zaoszczędzimy dzięki obniżce podatku od zysków kapitałowych?
    Jeżeli przekroczy się limity od nadwyżki, trzeba będzie zapłacić zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 19%. Eksperci wyliczyli więc, że można będzie zaoszczędzić na tym rozwiązaniu nie więcej niż niecałe 2 tys. zł rocznie. Aby korzystać z kwoty wolnej, trzeba jednak spełnić dodatkowy warunek. Oszczędności muszą być zdeponowane na minimum rok. 2000 pln oszczędności rocznie :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Jeżeli rzeczywiście tak będzie to w przypadku zysków na giełdzie to lipa...
  • Re: Belka Autor: ~Yoyo [31.0.0.*]
    jeżeli przekroczy się limity od nadwyżki, trzeba będzie zapłacić zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 19%. Eksperci wyliczyli więc, że można będzie zaoszczędzić na tym rozwiązaniu nie więcej niż niecałe 2 tys. zł rocznie.
  • Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~darek [83.28.64.*]
    wracając do meritum,aktualną wycenę Energi można liczyć na wiele sposobów,np.można porównać w/g wskażników/mnożników z IPO ,dane z bankiera,np,przychody,zysk netto,ebitda,wk Energi w 2012' wynosiły odpowiedno,11,1 mld,0,45 mld,1,6 mld,18,5 zł/akcja, SP wycenił Energę w IPO uwzględniając 10-20% bonifikaty dla kupujących za 7 mld.Wtenprosty sposób możemy wyliczyć mnożniki jakie zastosowano w wycenie akcji Energiprzed IPO z 13'
    -przychody 11,1/7=1,58
    -zysk netto 7/0,45=15,5
    -ebitda 7/1,6=4,37
    -c/wk=0,92
    Mamy dostępne dane za 23',więc licząc analogicznie wycena Energi metodą porównawczą do IPO z 13' według danych za 23' powinna wynosić
    -licząc przychodowo 26x1,58=41/0,414=99 zł
    -względem zysku netto 0,61x15,5=9,45/0,414=22,8 zł
    -wzgledem ebitda 2,88x4,37=12,58/0,414=30,4zł
    -wzgledem c/wk 27,8x0,92=25,6 zł
    Średnia arytmetyczna=44,45 zł to cena za Energę,(matematyka nie kłamie) z 10-20% bonifikatą dla Orlenu.
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~tor [31.61.181.*]
    Dobrze ze Remik poinformował o wzieciu w piątek ok.29k akcji w tym 25k. blokady po 13.5 - wiekszą czesc całego obrotu na sesji Mamy teraz potwierdzenie ze ten co wychodzi bezwzględnie chce te akcje zamienic na gotowkę Chyba tylko staremu układowi -dawnemu sternikowi -maklerowi brzytwa przystawiona do szyi /sprawy prokuratorskie/ nie zostawia mozliwosci ruchu Widac ze starzy -nowi nie doszli do porozumienia i do wezwania jest daleko -w tej sytuacji lepij dyzmom akcje sprzedac Oczywiscie my spokojnie mozemy czekac bo znamy realna wycene firmy Nawet najbardziej pesymistyczny tutaj Oko tez trzyma akcje i liczy na ładny zysk

• Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Ty naprawdę wierzysz że jakiś leszcz z bankiera kupił w jednym ruchu 29K papiera?
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Remik [31.60.103.*]
    Dziecko masz dla twojej świadomości po 40 zł -28778akcji!
    Pozdrawiam

Czekam na rozstrzygniecia
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Finansista [83.223.235.*]
    Przede wszystkim Remik nigdy nie pisz po fakcie, że kupiłeś jesteś niewiarygodny.
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Yoyo [31.0.0.*]
    Napisz sobie na kartce dowolną sumę i dla ciebie to będzie wartość akcji Energa . Proponuję 1500 pln z jedną akcję Może za 13 at tyle będzie warta . Wiem że trudno dostać się do lekarza specjalisty więc tobie współczuję .
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~darek [83.28.64.*]
    a coś merytorycznie potrafisz?gdzieś jest błąd w wyliczeniach?bo to jedynie proste porównanie z IPO Energi,Ty piszesz coś o podatku belki,podatek belki Ciebie nie dotyczy,więc nie martw się na zapas,żeby zapłacić podatek od zysku trzeba miec zysk,a takie dziecko wiatru i kurzu zysków mieć nie może,skoro prostych działań matematycznych nie pojmuje,chyba,że przez przypadek?
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Pepe [37.31.6.*]
    Problem z tym darku że Twoje przekazy są tak jednostronnie że piszesz tu o 40-50 zł a jak przyjdzie co do czego i fafara da ci 17-20 zł to pierwsze co zrobisz ty i pewnie GG to założysz nowy wątek typu "Prezesie Fąfara - dziękujemy jest Pan wielki" choć te 17 to będzie mniej niż 8,35 zł w 2020 r gdzie całą gospodarka stanęła i każdego media covidem nastraszyli!!!!
    ja nie wiem co/ile zaproponuje Orlen,wiem natomiast na 100%,że nie ma tutaj nikogo oprócz GG kto jest w stanie w przypadku propozycji nadal krzywdzącej akcjonariuszy się przeciwstawić
    Guru - to teraz jeszcze wystaw za tę cenę swoje akcje - zobaczymy czy ktoś kupi :) Ponadto ja chętnie sprzedam Ci swoje za 30 zł, dobra niech będzie moja strata - dam ci bonifikatę, żebyś miał 50% zysku - za 29 zł. Kupujesz? Czysty zysk dla ciebie :)
    Dnia 2025-02-17 o godz. 08:50 ~Oko napisał(a):
    > Guru - to teraz jeszcze wystaw za tę cenę swoje akcje - zobaczymy czy ktoś kupi :) Ponadto ja chętnie sprzedam Ci swoje za 30 zł, dobra niech będzie moja strata - dam ci bonifikatę, żebyś miał 50% zysku - za 29 zł. Kupujesz? Czysty zysk dla ciebie :)

a kogo ineresuje te Twoje"kilka"akcji???,dla takich jak Ty mam to,nie dziękuj,ucz się;-)

Konsekwencje dla kursu usunięcia spółki z indeksów GPW(zdaniem fachowców z tytułami naukowymi)

Usunięcie akcji spółki z indeksów giełdowych jest bardzo istotnym czynnikiem wpływającym na ich wycenę z uwagi na wymogi szeregu inwestorów instytucjonalnych (w tym: zagranicznych). Przynależność spółki do indeksu można uznać za kluczowy warunek niezbędny do spełnienia w myśl wielu realizowanych polityk inwestycyjnych. Zakłada się bowiem (w szczególności w przypadku inwestorów zagranicznych) odwzorowywanie ekspozycji na dany rynek (branżę) zgodnie z udziałem poszczególnych spółek w indeksach, a ich usuwanie z tychże wymaga od inwestorów bezwarunkowego zamykania pozycji i reinwestycji środków w podmioty tworzące aktualnie obowiązujący skład indeksu. Oznacza to, że w momencie usunięcia spółki z indeksów publikowanych przez GPW Benchmark inwestorzy, których ekspozycje (szczególnie w warunkach rozwoju inwestowania pasywnego, opartego o odwzorowywania pozycji indeksowych m. in. w ramach Instrumentów typu ETF) bazują na polityce inwestycyjnej opartej o ściśle określone zasady – bez względu na kondycję i ocenę spółki byli zobligowani do redukcji pozycji lub ich zamknięcia, a akcje spółki przestały być dla wielu z nich przedmiotem możliwych inwestycji. Co za tym idzie, biorąc pod uwagę znaczącą rolę inwestorów instytucjonalnych w obrocie giełdowym – prowadzi to do znaczącego obniżenia popytu na akcje spółki i uniezależnienia się kursu spółki od właściwego benchmarku
    Nie chcesz kupić guru w tak dobrej cenie co ci oferuję - wniosek jest prosty - sam nie wierzysz w to co piszesz o wartości Energii... A fundusz jak bardzo chce to zainwestuje w Energę taką jaką jest - patrz Esaliens. Małym hipokrytą jesteś wmawiającym wszystkim dookoła ile to nie są warte akcje Energii ale samemu bojącym się je kupować bo są dla ciebie już za drogie :)
    Trollom nie ma sensu odpowiadac -oni tu przylecą rzucą mięcho na ogien /bez faktow/ i pod koniec m-ca merdając ogonem lecą do pana wylizac michę
    (...)choć te 17 to będzie mniej niż 8,35 zł w 2020 r gdzie całą gospodarka stanęła i każdego media covidem nastraszy(...)
    -popatrz na tępy przekaz pepe,gospodarka stanęła w 20',covid itd,,w domyśle Energa była bliska bankructwa a miłościwy Obajtek proponując 7 zł ją uratował,a fakty są takie,że to bolszewickie wezwanie planowano wcześniej,gdy o cowidzie nikt jeszcze nie słyszał,a wezwanie po 8,35 zł finalnie doprowadziło do wykreślenia Energi z indeksów i brak popytu ze strony funduszy na akcje.Ale pepe nadal rżnie głupa i udaje,że czarne było białe
  • Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~emeryt [5.184.65.*]
    Co do podatku belki to informacje które rozpowszechniacie dotyczą przedostatniej propozycji która została skrytykowana przez opinię publiczną i w ostatnim przekazie konferencja na GPW i późniejsze wywiady ministra finansów jest przekaz że podatek belki będzie obniżony /trudno powiedzieć na ile ale mówi się o 9 % /dla inwestycji długoterminowej / na podstawie matematyki taki wybiorą czas inwestycji aby jak najmniejszy koszt dla budżetu i jak najmniej osób skorzystało / mówi się inwestycja minimum 3 lata /może też zostanie ta kwota wolna 2 tysiące o której wspominaliście ale to nie jest pewne .Niby tez szybko .najszybciej ma być wiadomo więcej a jak będzie zobaczymy w przyszłości Więc może z ewentualnych zysków oby jak najczęściej ponadprzeciętnych zapłacicie połowę aktualnej stawki podatku belki jeśli spełnicie warunki

Przy okazji belki na IKE jeśli spełnicie warunki brak ,dywidendy wpływają bez potrącania podarku, nie musicie składać corocznego Pitu , jeśli zajdzie potrzeba to wypłacacie część lub całość wtedy płacicie podatek na aktualnych warunkach ,o procencie składanym który pomaga to już niech Wam pepe wytłumaczy bo przekroczyłem ilość liter w wpisie Jest tez opcja IKZE
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~emeryt [5.184.65.*]
    Tłumaczyłem wielokrotnie że co innego jest rzeczywista wewnętrzna wartość spółki a co innego kurs giełdowy .Wracamy do pytania dlaczego kupujemy akcje danej spółki .

agencja Fitch przewiduje,że Elektrownie CCGT motorem wzrostu EBITDA w grupie ENERGA która w wytwarzaniu wzrośnie do prawie 2,5 mld zł od 2026 r., po uruchomieniu bloków CCGT w Ostrołęce i Grudziądzu o łącznej mocy zainstalowanej 1,3 GW,wspierają także wpływy z opłat za moc a także wybudowanych i nabytych odnawialnych źródłach energii aktywa. Dla porównania, prognozowana EBITDA na 2024 rok w segmencie wytwarzanie wynosi 450 mln zł wobec 488 mln zł w 2023 roku. ...teraz mój dopisek samo wytwarzanie według analityków da 2,5 miliarda EBITDA plus plus prawie 3 miliardy dystrybucja ...ile dorzucą obrót plus pozostałe ale może 0,5 miliarda EBITDA więc już za 2026 rok będzie 6 miliardów EBITDA

Link do raportu
    https://www.fitchratings.com/research/corporate-finance/fitch-affirms-energa-at-bbb-outlook-stable-04-12-2024

oczywiście jeśli powstanie elektrownia jądrowa to elektrownie gazowe podzielą los aktywów węglowych ale do tego czasu mając na uwadze miliardy dopłat z rynku mocy będą rentowne a później te braki EBITDA zapewnia nowe OZE które powstanie do tego czasu ,magazyny Energii ,Mamy 2 koncesje na morskie farmy wiatrowe które w partnerstwie powstaną ,SMRy będą w Ostrołęce ,dystrybucja będzie mieć większą EBITDA W przyszłości jest szansa że grupa Energa będzie mieć 10 zł zysku na 1 akcje jaki wtedy będzie kurs nie wiem ale wierzę i czekam cierpliwie na ponadprzeciętne zyski z inwestycji w akcje spółki ENERGA ...robiąc symulacje na koniec tego roku kurs 20 zł /założyłem największy wzrost % bo Orlen w końcu przemówi ...na koniec 26 roku kurs 25 zł itd w następnych latach 32 zł potem 40 zł potem 50 potem 60 zł ....czyli 6 lat ...nie jest to nierealna symulacja jeśli nie nastąpi wcześniej krach ale nawet krach tylko opóźni ponadprzeciętne zyski z tej inwestycji a jak będzie osądzi przyszłość To że ja czy aktualni akcjonariusze akcji nie kupują to nie znaczy ze nie będzie wzrostów ..dlaczego niewierzący we wzrosty nie sprzedacie akcji Energa też uważacie że jest szansa że będą wzrosty więc przyszłość odpowie na pytanie jakie będą te wzrosty .Jeśli przejrzymy kursy wielu spółek rok temu czy dwa lata czy wcześniej i przy ówczesnych kursach też moglibyśmy niedowierzac że będzie aktualny kurs na tych spółkach .Jak będzie kurs w przyszłości spółki Energa jeśli poczekamy to i zobaczymy kto ma racje .

• Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~oń [31.61.242.*]
    W 2026r. chcesz się tu dalej kopać z koniem ?
    ~Remik - wygląda na to, że mocno się pomyliłeś wychodząc z Kernela i wchodząc w Energę - jedno i drugie za wcześnie :)
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Ciebie to nie grozi, ty zawsze będziesz stał z boku i komentował golasie.
    ~fan22 - a dałbyś radę tak bardziej po polsku a mniej oo rosyjsku? Ja wiem, że w języku ojczystym łatwiej się pisze ale spróbuj...
    Szybko nie swoją kasę liczysz,jakieś kompleksy masz,czy co?
    ~darek - na twoim punkcie guru mam kompleks - takiego małego hipokryty :)
    niepotrzebie,zamist iść w zaparte,moze przemyśl co piszę,co inni pisza, a dojdziesz do podobnych wniosków,teraz priorytetem jest pomyślne zakończenie tematu z Energa,reszta jest drugorzedna
    Na szczęście sam potrafię myśleć, wyciągać wnioski i nie potrzebuję guru, który będzie mi mówił co mam kupować, co trzymać, co sprzedawać w codziennym przekazie dnia :)
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    może GG na konferencje 27.2 w sprawie wyników Orlenu wręczy prezesowi ofertę do zakończenia fuzji rozpoczętą 5 lat temu ze swoją wyceną i terminem realizacji - może by ich to trochę zmobilizowało
    Jedno jest pewne,GG działa,obserwuj komunikaty,np.dzisiaj jest jak na własne życzenie"wpuszczono lisa do kurnika"
    Więcej na
    przeciwnadurzyciom facebook
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    obawiam się że na dziś jednym ze sposobów było by uderzanie do kandydatów n prezydenta aby zwrócić uwagę na problem jakości zarządów w SSP lub do ministra Jaworowskiego z MAP bo widać doskonale że orlen działa na polityczne zlecenie i dlatego ten temat tak długo jest przeciągany -
    Trump, tu może pomóc tylko Trump - oczywiście pod warunkiem, że obiecacie mu dobry deal np połowę swoich akcji :)
    oko,poczytaj sobie tym razem lewą stronę diagramu,mozesz też wydrukować,będziesz miał kolorowankę,czyli coś co lubisz;-)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/44428eaf73032111
    Z wiarą w ten swój diagram przypominasz mi jednego z bohaterów Vabank 2, który w jednej z końcowych scen bliski obłędu wyliczał ile pieniędzy wydali na ucieczkę do Szwajcarii a finalnie okazało się, że to były bodajże okolice Pułtusku... :)
    czyli, diagram,(pisany przez prawnika/ów?)bez znaczenia,opinia,(dyrektora centrum analiz .....)że notowania spólki wykreślonej z indeksów GPW są funta kłaków warte,bez znaczenia,wyrok SA,miażdżący w swojej sentencji dla Orlenu,bez znaczenia,bo niejaki "oko" z forum bankiera wie lepiej-ciekawe;-)
    A przez jakich prawników i przez kogo opłacanych ten diagram pisany guru? Wiesz, że w sądzie w każdej sprawie są minimum dwie strony - najczęściej reprezentowane przez prawników a wygrywa tylko jedna. To jak to jest - prawnicy tej drugiej się nie znają? Przecież w pozwie o dywidendę GG była reprezentowana przez prawników wysoko opłacanych. I przegrali. Czyli co - nie znali się na przepisach prawa. Sam wielokrotnie widziałem pisma pisane przez prawników bez większej wartości - klient chciał, zapłacił to napisali. A sąd tych prawników dosłownie rozjeżdżał... Śmieszny jesteś guru :)
    Są ludzie ze bedziesz im nachalnie lac na ryło a oni bedą krzyczeć ze boża rosa leci
  • Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~emeryt [5.184.65.*]
    Widzisz Oko sąd nie jest wszystkowiedzący a szczególnie w skomplikowanych sprawa związanych z GPW ,często posiłkuje się mądrzejszymi od siebie albo daje się przekonać czy wręcz zmanipulować argumentami prawników jednej ze stron .Widzisz ja ten diagram wyszperałem i twierdzę że zrobili go prawnicy związani z tym sporem a skoro nie zrobili go prawnicy GG więc sugerowałem zrobili go prawnicy wspierający ENERGA/ORLEN w tym sporze czyli RKKW /przy okazji pozdrawiam bo są dobrzy to należy uczciwie przyznać i lepsi od prawników GG a wiem co piszę bo miałem z nimi kontakt przy jednym ze sporów na innej spółce też o cenę wezwania .Jednak nawet Oni nie dali rady wygrać z prawdą po stronie akcjonariuszy i uczciwą sędziną .Przykre że RKKW z wspierania drobnych akcjonariuszy zaczął wspierać wzywających i osiągnął też korzystne rozstrzygnięcia dla wzywających .Pomimo tego że sprawy mają wspólny mianownik cena wezwania to każda jest inna.Można wykorzystać uzasadnienie i rozpocząć nowy spór ale to może potrwać z 10 lat więc nawet ja tego nie zalecam ale w ostateczności tak należy zrobić .Dlatego zalecam cały czas wykorzystanie pozytywnego nastawienia do pojednania prezesa Orlenu i zaproponować negocjacje w poszukiwaniu kompromisowego rozwiązania sporu i w ramach wizji Orlenu ugrać jak najwięcej. Przy okazji Wy jako samoluby mówicie tylko o sobie a poszkodowanymi są tez Ci którzy akcje pod presja pozbawienia notowań sprzedali w wezwaniu ...Co z nimi ,,,Wy byście ich poświęcili dla kilku srebrników w cenie wezwania ...dlatego temat jest bardzo trudny i najlepiej aby ich roszczenia się przedawniły .Czyli GG ma ogólnie słabych prawników ale ja gdybym to organizował może miałbym jeszcze gorszych ale krawiec kraje jak mu materii staje ...Formuła że GG sama pokrywa koszty licząc na ewentualne prowizje za sukces ich przerosła finansowo .ale Wy nie jesteście lepsi nawet nie potraficie zapewnić konkretnych wpływów z 1,5 % z Pitu /przy okazji czy konsultowaliście z GG I czy potwierdziliście to co udowadniałem w wpisach ze niema tego KRS w wykazie instytucji którym można wpłacać . Przy okazji ten prawnik grupy Warszawskiej który chyba teraz koordynuje pozew dywidendowy wygrał taką sprawę reprezentując drobnych społka KCI ale mimo tego i tak dywidendy nie otrzymali drobni bo nie podjęli dalszych kroków prawnych aby to wykorzystać .Tutaj na Energa w końcu trafi się na skład orzekający który dostrzeże pokrzywdzenie i wygracie .Jednak tylko zgoda buduje i metoda negocjacji można wypracować i w tym dywidendowym sporze kompromis / metoda oszczędnościową skup akcji po jak najwyższej cenie aby jak najmniej akcji stracić na który Orlen nie odpowiada czy inne rozwiązania ale należy wysłać zaproszenie do negocjacji upublicznić w w parkiecie i w depeszy PAP ...ale skoro nie chcecie może jesteście dogadani na jakiś wariant nie wiem .Moja wizja ponadprzeciętnych zysków to dalsze notowania ale rozumiem że niektórzy chcą wyjść z inwestycji wiec takie rozwiązania aby im to umożliwić i dalsze notowania .
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~ptak1234 [37.31.26.*]
    Co jest z tym KRS napisałem do SII i do GG czemu US wyrzuca,
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~emeryt [5.184.65.*]
    Należy to jeszcze sprawdzić ale ...

W wykazie organizacji pożytku publicznego uprawnionych do otrzymania 1,5% podatku dochodowego od osób fizycznych za dany rok podatkowy w roku następnym znajdują się organizacje pożytku publicznego, które w terminie spełniły obowiązek sprawozdawczy 

Termin zamieszczenia sprawozdań za 2023 rok minął 15 lipca 2024 roku. Dla organizacji mających rok obrotowy inny niż kalendarzowy termin ten upłynął 2 grudnia 2024 roku (z uwagi na to, że w 2024 roku 30 listopada przypada w sobotę, brany był pod uwagę kolejny dzień roboczy, czyli 2 grudnia).

https://sprawozdaniaopp.niw.gov.pl/

złożyli 24 lipca czyli jeśli dotyczy ich ten termin to po terminie ...pytanie czy jeśli nie dochowali terminu to celowo czy taki bajzel mają .....pytanie 2 czy mogą podjąć działania aby ich wpisali na listę i czy będzie im się chciało
    Dnia 2025-02-17 o godz. 21:10 ~ptak1234 napisał(a):
    > Co jest z tym KRS napisałem do SII i do GG czemu US wyrzuca,

SII sprawdza w ministerstwie,jeżeli możesz wstrzymaj się tydzień,dwa ze złożeniem pit 24'
    (...)Czyli GG ma ogólnie słabych prawników ale ja gdybym to organizował może miałbym jeszcze gorszych ale krawiec kraje jak mu materii staje(...)
    -z tym się nie zgadzam RKKW kontra DK w fundamentalnym sporze delistingowym 0-1 przez nokaut,II pozwy dywidendowe(inna kancelaria) są w apelacji,trzeci pozew czeka na ustalenie pierwszego terminu rozprawy,dlatego nie masz podstaw by twierdzić,że GG współpracuje ze "slabymi"prawnikami,wprost przeciwnie współpracuje z najlepszymi prawnikami,czego potwierdzeniem jest,że jeden z nich został prezesem Energi
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Roro [83.5.214.*]
    GG to ma ok 2mln akcji. Za chwilę Esaliens będzie miał więcej.
    Dnia 2025-02-18 o godz. 11:42 ~Roro napisał(a):
    > GG to ma ok 2mln akcji. Za chwilę Esaliens będzie miał więcej.

o kolejny, któremu GG kłuje w oczy,w GG oficjalnie+nieoficjalnie jest szybciej 20 mln akcji nie 2 mln,i bdb, bo rozdrobniony akcjonariat jest łatwiej rozgrywać,więc,jedyne co trollom zostalo,to wycie na forum z bezradności ;-)
    ~emeryt - oczywiście, że prawnicy to mistrzowie manipulacji. Jedną ze stron pójdzie do prawnika i za kasę podejmie się jej reprezentowania nierzadko jeszcze wiele obiecując. I jakby przyszła druga, przeciwna strona do tego samego prawnika i mu zapłaciła też by go reprezentował być może wiele obiecując. W sporze Solorza z dziećmi jezdnych i długich reprezentują prawnicy za dobre pieniądze - ale nie mogą mieć racji jedni i drudzy. Sąd rozstrzygnie. To że jakiś prawnik wyrysował diagram to jeszcze nic nie znaczy. Nic...
    zawsze możez sprzedać,emeryt,ja inni argumentują dlaczego nie powinno się tego robić,że w obecnej sytuacji należy walczyć do końca,Ty masz inne zdanie ale cały czas tutaj jesteś-po co?skoro w/g Ciebie nie warto?Proste pytanie po co?ktoś Ci płaci za to"plucie"zniechęcanie,bo tylko takie wytlumaczenie ma sens?
    Guru - każdy zawsze może sprzedać. Każdy może wierzyć w to co piszesz, ale każdy też może mieć własne zdanie. Ty uważasz, że tylko ty masz rację i przywilej na prawdę. Ktokolwiek ma inne zdanie jest dla ciebie wrogiem, odszczepieńcem. Wyznajesz zasadę "kto nie jest z nami jest przeciwko nam". Co do pytania o płacenie za wpisy - każdy sądzi po sobie guru...
     Co do pytania o płacenie za wpisy - każdy sądzi po sobie
    -dla mnie w zupełosci wystarczającą zapłatą będzie uczciwa cena za moje akcje,nic więcej nie potrzebuję,jak wykazałem wyżej Ty na takie rozwiązanie nie liczysz,stąd,oczywiste pytanie,dlaczego jeszcze nie sprzedałeś?I jeszcze jedno to,że możesz k/s akcje to również konsekwencja wygranego pozwu delistingowego,czyli konsekwencja wyroku SA który w/g Ciebie nic nie znaczy,zaorujesz i kompromitujesz sam siebie na każdym kroku-mimo to brniesz dalej ....
    Guru - ja wiem czego dotyczy wyrok i co oznacza. To ty ubzdurałeś sobie, że znaczy coś więcej i się tutaj kompromitujesz. Wierzysz, że akcje są warte ponad 40 zł i wszystkim tutaj to piszesz ale nie kupujesz po 13,50 zł bo za drogie tak jak emeryt - hipokrytą jesteś.
  • Re: Tylko Energa,zawsze Energa ...... Autor: ~Pepe [37.31.6.*]
    Darek guru- za kilkanascie dni minie już rok od przejęcia Orlenu!! A temat Energi dalej niejasny i nierozwiązany. Dywidendy dalej brak choć deklaracje mogli złożyć teraz. Notowania dalej odsunięte od indeksów !!!!! Co się zmieniło oprócz pisania pochwalnych listów GG? Rok zwodzenia!!
[x]
ENERGA 0,14% 14,40 2025-10-20 17:02:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.