• Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: germany12 [86.63.118.*]
    Ja jestem zdania ze idm to jedna z najlepszych społek na idm a wiec siedze na ,, dupie ,, i nie szukam gorek ani dołkow oni inwestuja z perespektywa kilku letnia a wiec jak sie nie podobał komus raport z tego połrocza to jego problem mi on pasuje i tyle a na at nie patrze jak bym miał patrzec na at to polna juz dawno bym musiał sprzedac,
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Germany, nie porównywałbym AT IDM z AT Polnej, bo przyznać musisz, że na polance jest "miodzio" w porównaniu z IDM... Po drugie, nie można analizować AT bez AF i oszacowania prawdopodobieństwa realizacji takich, czy innych scenariuszy.
    Inwestujesz długoterminowo w IDM i biorąc pod uwagę to co przytaczasz, ta spółka rokuje szanse na dużo wyższą wycenę i jak nie chcesz się bawić, to lepiej spokojnie sobie przeczekać burze, wahania, bo jak jesteś zbyt pazerny na łapanie lokalnych górek i dołków, to możesz się nieźle przejechać i finalnie dużo mniej zarobić, a w skrajnych sytuacjach nawet stracić.
    Moja wypowiedź jest w kontekście tematu tego wątku, jako osoby, która dopiero rozważałaby wejście - dla mnie nie jest to wciąż dobry moment...
    Jak ktoś już ma akcje i wierzy w jej długoterminowy wzrost, to może nie kombinować i spokojnie siedzieć na d...ie. Ale jak ktoś się waha, czy się mocniej już teraz zaangażować w IDM, to nie musi wcale rzucać się na tą spółkę dlatego, że już taniej się nie kupi - nie sądzę, żeby przy tym AT IDM rozpoczął stałą jazdę w górę, a wręcz - według mnie - czeka go jeszcze korygowanie w stosunku do dzisiejszej wyceny. Nie biorę pod uwagę DT, na którym można praktycznie zarobić każdego dnia, jak ktoś ma odpowiednie narzędzia i jest niezły w ich wykorzystaniu.
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: kaktus83 [91.94.216.*]
    Ja powiem tak - kupiłem idema za 1,95 i pozniej dobierałem cos w okolicach 2,6 - wszystko sprzedałem za 2,82.
    Dwa dni temu kupiłem za 2,41 ale sprzedałem ze stratą 2,36. Wczoraj kupiłem pod sam koniec dnia za 2,2 i dzisiaj wyskoczyłem po 2,33. Zawsze coś, ale w ogólnym rozrachunku jestem na ideemie sporo do przodu. Jest on płynny i faktycznie w DT można się pobawić. Liczę na to, że jednak na rynku zacznie się porządna korekta i uda mi się IDM-a kupić jeszcze w okolicach 2 zł ( pewnie germany nie będzie ci to na rękę jak tak spadnie :)), ale wtedy zapakuje się za całość jaką mogę na to przeznaczyć czyli jakieś 35 tys zł i potrzymam tak jak ty - na dłużej.
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: germany12 [86.63.118.*]
    kaktus mi to lotto czy spadnie do 2 czy nizej ja mam pikna srednia a jesc niewoła a w dt nie mam czasu sie bawic choc szkoda
  • Re: Dziękuje Germany_12 ! Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    Mnie też powinniście dziękować . Co prawda ie podsunąłem wam fajnej spółki ale za to codziennie wznoszę toast (a nawet kilka) za Wasze trafne inwestycje...
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.