Germany, nie porównywałbym AT IDM z AT Polnej, bo przyznać musisz, że na polance jest "miodzio" w porównaniu z IDM... Po drugie, nie można analizować AT bez AF i oszacowania prawdopodobieństwa realizacji takich, czy innych scenariuszy.
Inwestujesz długoterminowo w IDM i biorąc pod uwagę to co przytaczasz, ta spółka rokuje szanse na dużo wyższą wycenę i jak nie chcesz się bawić, to lepiej spokojnie sobie przeczekać burze, wahania, bo jak jesteś zbyt pazerny na łapanie lokalnych górek i dołków, to możesz się nieźle przejechać i finalnie dużo mniej zarobić, a w skrajnych sytuacjach nawet stracić.
Moja wypowiedź jest w kontekście tematu tego wątku, jako osoby, która dopiero rozważałaby wejście - dla mnie nie jest to wciąż dobry moment...
Jak ktoś już ma akcje i wierzy w jej długoterminowy wzrost, to może nie kombinować i spokojnie siedzieć na d...ie. Ale jak ktoś się waha, czy się mocniej już teraz zaangażować w IDM, to nie musi wcale rzucać się na tą spółkę dlatego, że już taniej się nie kupi - nie sądzę, żeby przy tym AT IDM rozpoczął stałą jazdę w górę, a wręcz - według mnie - czeka go jeszcze korygowanie w stosunku do dzisiejszej wyceny. Nie biorę pod uwagę DT, na którym można praktycznie zarobić każdego dnia, jak ktoś ma odpowiednie narzędzia i jest niezły w ich wykorzystaniu.