Ja dzisiaj wywalilem 1500 akcji, bo straciłem nieco ciepliwości w POLNA. Co nie znaczy, żę nie dokupie ponowanie, ale narazie nic nie zapowiada zadnego odpalu, wiec spokojnie bede obserwowal. Mam jeszcze 2000 - ale te sobie zostawie. Szlak mnie trafia jak widze, gdy wszystko idzie do gory w co chetnie bym zainwestowal a my sie tu dalej kisimy.
Wczoraj o godzinie 20.39 napisałem, że zmieniam taktykę na Polnej. I zacząłem zmieniać.Co chyba widać.
Teraz Was zaskoczę - bo, mi Was żal. Tak po ludzku - żal.
redaktor..a już wczoraj zacząłem Cię traktować poważnie....ale Ty jednak jesteś dzieciak z piaskownicy...ale jakoś mi Ciebie nie jest żal...ot taki wybryk natury....
słonce dlaczego poln anie odpowieda na pytania zadawane przezemnie na pulsie biznesu?
moze kolej na nastepne pytanie? mogłby ktos z tu obecnych zadac nastepne było by miło
hadess...to jest niestety problem z Polną...polityka informacyjna jest do...d...y....zresztą nie tylko to....kilkakrotnie pisałem, że marketing też jest kiepski....w sferze informacyjnej pozostały nawyki PRL-u....niech się klient martwi co ma u nas kupić....mam nadzieję, że pod patronatem Jakubasa to się wreszcie zmieni....
Tak jak zauważyłem, wymieniacie sie poglądami na temat Polnej od jakiegoś czasu ( w 90 % są to poglądy pesymistyczne, in minus dla Polnej ) - ale !!!! tymi poglądami wymieniają się "nowe osoby " , które " nagle i całkowicie przypadkowo " zainteresowały się Polną ..... ciekawe, jak na spółkę która nie zalicza się do żadnej z grup, c/wk ma za wysokie jak na dzisiejsze czasy, i wogóle jest do d..y.
A tu co ? Dzisiaj na godzinę 11 z minutami obrót 162 k , i kurs delikatnie do góry....
Kolega PABLO ze "starej gwardii" miał rację wczoraj wieczorem ;)
Nie chce tutaj nikogo obrażać i wymieniać z nicków, ale cóż taka prawda.
Panowie ( i Panie ) - Polna to dobra ( nawet bardzo dobra inwestycja ) - ale nie dla trzęsących portkami, dla tych którzy są w stanie zainwestować pieniądze na dłużej niż na 1 dzień ....
Pozdrawiam przeserdecznie i udaje się na spoczynek......
"Nie chce tutaj nikogo obrażać i wymieniać z nicków, ale cóż taka prawda"
Prawda jest taka, że Polna od 3 miesięcy jest w trendzie spadkowym (no może teraz bocznym), a jeśli porówna się to do wzrostów WIGu to jest to tragedia. Jak chcesz mnie obrazić? Na razie to my mamy rację, więc możesz gadać zdrów, faktów nie zmienisz.
Cieszy mnie że nowe osoby interesują się Polną , i nie mam tylko Ciebie tutaj na myśli. Mówie też o innych którzy on ok. miesiąca zaczeli odwiedzać wątki dot.. Polnej i pisać na nich swoje uwagi / spostrzeżenia.
Racje masz napewno co do tego że narazie trend jest spadkowy / boczny, i że porównując do wigu Polna nie spełnia oczekiwań.
Ale podejrzewam Ciebie i innych kolegów którym najbardziej to nie w smak, że po prostu dokonaliście zakupów na poziomie 12-14 zł / papier i fakt może być taki że narazie tracicie, albo co najwyżej bujacie się na takich samych poziomach.
Ja chce tylko powiedzieć, że osobiście nie narzekam bo na polnej jestem od początku roku ( vide inne moje posty ) i narazie jestem do przodu. Fakt - nie jest to zarobek taki jak na Skokach , Dragowskich i innych spekułach , ale każdy wybiera i decyduje sie na ryzyko wg własnego uznania.....
Zauważ, że opluwane i wyśmiewane przez " Was" towarzystwo bolo7 ( w tym i moje - jeśli mógłbym się do niego zaliczyć ) narazie zpasowało jeśli chodzi o udzielanie się na forum, bo nie ma to większego sensu - czytaj ciągłe kłótnie i licytacje.
Pretensjami wobec siebie nie zmienimy kursu, a wg mnie leszcze trzęsący portkami już wystrzelali się z papieru i został w miarę zdecydowany akcjonariat, który zdaje sobie sprawe ile warte sa akcje i ile można na nich zarobić. Pozostaje to jednak kwestią czasu ...
Ale cóż - pretensje i ośmieszanie innych to przecież takie polskie .... i ileż dające satysfakcji.
Ja póki co życzę cierpliwości i proszę o nie odbieranie mojego postu jako zarzuty i pretensje... ;)
Kolego, piszesz w miarę racjonalnie i chwała Ci za to. Moje zarzuty dotyczą generalnie pisania bzdur przez osobnika o nicku Jethro-Tull, które wykraczają poza wszelkie cywilizowane standardy. Patrzac na Polną, jest to przeciętna spółka, bez znaczacych perspektyw rozwoju, co nie znaczy, że nie może urosnąć jej kurs. Ale urosnie znaczaco tylko wtedy jak ZJ zrobi jakis myk a'la Optimus
Jak to mówią "nic się nie stało" ;) Czyżby to dalej kaktus się wyprzedawał? Ja tam kiszę spokojnie ze swoim pakietem. Z wolnych środków dokupiłem Zastal i mały pakiecik Ecard zobaczymy co z tego wyjdzie. Od piątku urlop więc po powrocie zobaczę czy będę in plus czy in minus:) Pozdrawiam ekipę.
Wyprzedalem sie jak kurs podjedzal na wiekszych obrotach ostatnio do 12 zl wiec kursu wam nie zwalilem - ani przedtem ani teraz. Spokojnie jak troche zarobie to wroce i wezme z prawej :)
Ciągle tylko gadanie o tym że perełka, że komuś puszczają zwieracze itp... Żenada, a co takiego sprzedać Polną i zarobić gdzieś indziej i wrócić?? Przecięż tu nic od pól roku się nie dzieje i dziać jeszcze przez kilka następnych miesięcy nie będzie raczej.. Gdzie ten mądry Jethro i inni którzy co dzień wietrzyli odpał?! Spółka jest ok, ale jeszcze nie czas na nią!
Jethro jest od jakiegoś czasu w Gdańsku, wylegiwuje się na plaży i kąpie w morzu ... i tak do 4 września. Tematyka giełdowa zeszła na dalszy plan:) Ale swoje akcje, zarówno PLA jak i HDX cierpliwie trzymam.
Pozdrawiam
Jethro witaj na Pomorzu, widze że trafiłeś w moje strony :)
Ja wypoczywam od 20 czerwca i nie zamierzam przerywać urlopu. Słoneczko, jeziorko, kąpiele, rybki i tak do września.
Podobnie jak u Ciebie "inwestowanie" spadło na dalszy plan. Zaglądam na forum, aby poczytać co inni mają do powiedzenia ;)
Akcje i kasa leżą i czekają na bardziej intensywne zarządzanie... ale do tego jeszcze długa droga, dzis dopiero 5 sierpnia :)
A ja wyprzedaję dalej. Teraz już nawet PKC, bo widzę, że żarty się kończą.
Jethro-Tull, przy Twoim niefarcie w wyborze spólek jak już jesteś w Gdańsku to pamiętaj, " nie każdy chłop z widłami to Posejdon"
Wiem, że może to zabrzmi sarkastycznie, bo przecież posiadacz akcji POLNEJ to raczej człowiek znerwicowany, ale co tam - Jethro-Tull - wesołego pobytu nad morzem.