• Re: jak otworzyć sklep Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Macieju Czarnaowco.

Miej litość... "dokladne informacje prosze przesylac na e mail czarnaowcaa@o2.pl
    z gory dziekuje i pozdrawiam".

To Ty masz interes, więc to Ty pisz do specjalistów. Oni Ciebie mają w nosie tym bardziej po takim rozkazującym tonie.

Jesteś młodym człowiekiem i chcesz coś zrobić. To się chwali. Lubię ludzi odważnych, dlatego poradzę Ci coś, czego nie uczą w szkołach - a powinni:

Jeśli czegoś potrzebujesz, to przede wszystkim:

- Odrób pracę domową, to znaczy zastanów się, do kogo i w jakiej sprawie piszesz.
    - Zaoferuj coś w zamian za wyświadczenie przysługi, o którą prosisz.
    - Przedstaw jasno swoją prośbę.
    - Zaproponuj swoją współpracę przy rozwiązywaniu Twojego przecież problemu.
    - Przedstaw się - nie zdawkowo, ale też i nie rozwlekle. Pisz konkrety.
    - Staraj się być równorzędnym partnerem w proponowanej transakcji.

mirgag
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.96.17.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~monkakk [193.93.90.*]
    Witam!
    Chciałabym otworzyć nieduże stoisko z ubrankami dla dzieci i zabawkami.
    Firmę już założyłam wcześniej. Prowadzę sprzedaż przez internet, ale słabo idzie.Kasę fiskalną też mam i towaru na jakieś 1000 zł netto. Muszę znaleźć tylko lokal, no i kupić meble. Problem polega na tym, że nie mam na to pieniędzy. Może ktoś mi podpowie jak je zdobyć, i jaką sumę musiałabym na to wszystko przeznaczyć? A może są firmy, które oferują towar na dłuższy termin spłaty? Czy mój pomysł ma szansę powodzenia? Jeżeli nie to będę musiała zamknąć firmę i iść na bezrobocie. Pomóżcie!!!
    Monkakk

Czemu Ci nie idzie interes w Internecie? Sprawdź od samego początku co robisz by znaleźć błędy.

A w ogóle masz biznes plan? Sprawdzasz, czy postępujesz według założeń opisanych w biznes planie?

Wyślij mi link do Twojej strony/sklepu. Może Ci pomogę... Musisz wiedzieć, że moi znajomi mają dobre utargi na takim właśnie towarze, który Tobie nie idzie.

Pozdrawiam

mirgag@2com.pl
    mirgag (CoM-TexT) Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Monkakk
    >
    > Czemu Ci nie idzie interes w Internecie? Sprawdź
    > od samego początku co robisz by znaleźć błędy.
    >
    > A w ogóle masz biznes plan? Sprawdzasz, czy
    > postępujesz według założeń opisanych w biznes
    > planie?
    >
    > Wyślij mi link do Twojej strony/sklepu. Może Ci
    > pomogę... Musisz wiedzieć, że moi znajomi mają
    > dobre utargi na takim właśnie towarze, który Tobie
    > nie idzie.
    >
    > Pozdrawiam
    >
    > mirgag@2com.pl

monkakk
    Nie idzie mi, bo nie mam sklepu. Sprzedaję tylko przez Allegro. A tam totalny zastój.
    Monkakk

To, że nie podałaś linku do swojej strony na Allegro już jest błędem - przecież to byłaby reklama...

Na Allegro nie ma zastoju i nie będzie - podobnie jak na Świstaku, czy innych sklepach.

Przede wszystkim postaw tylko na dzieci i zacznij sprzedawać szeroki asortyment towaru - od ubrań, po zabawki, szczoteczki i pasty do zębów dla dzieci, smoczki, butelki do mleka jak i ściągacze do pokarmu, chusteczki i pieluchy itd itd. To jedno.

Drugą sprawą jest zdobycie marki. Aby ją zdobyć trzeba czasu. A Ty już się zniechęcasz? Tak, dobrze myślisz. Odradzam Ci rezygnowanie ze sprzedaży, ale radzę Ci poradzić się praktyka (nie teoretyka), jak ruszyć z biznesem, który już przecież posiadasz.

Nawet duże firmy wynajmują praktyków/doradców którzy badają całą firmę celem zwiększenia zysków firmy. To nie jest żaden wstyd. Odwrotnie, tak postępują ludzie inteligentni.

Wstydem jest tylko zrezygnować i zostać "jednym z przegranych"... Pomyśl nad tym...
    monkakk

Witam ponownie!
    Wszystko co mi podpowiadasz jest super, tylko,że te rzeczy w hurtowni są za drogie, lub ludzie na Allegro sprzedają bardzo tanio, albo bez zysku.
    Podaję przykład: rzecz w hurtowni kosztuje 10,00 zł netto, a na Allegro znajduję taką samą rzecz za 12,00 zł. Więc jaki sens ma sprzedaż tego. Ja nie zarobię na tym nic. Tak jest z większością rzeczy. Ludzie chyba te ceny z księżyca biorą. W sklepach to ludzie mają marżę 50%, a nawet i 100% . Ja o takiej mogę tylko pomarzyć. W tamtym roku jeździłam do Głuchowa, ale widzę, że i to przestaje się opłacać. A może ktoś ma pomysł gdzie znaleźć tani towar, to by mi pomogło ...
    W obecnych czasach, konkurowanie samą ceną jest najgorszą strategią. CI, co nie mają zysku padną. Na rynku zaczyna panować postrzegana WARTOŚĆ UŻYTKOWA, a nie produkt jako taki.

Pastę do zębów kupujemy nie po to być mieć pastę, ale po to by nie mieć próchnicy, by pachniało nam z ust.

Odkurzacz kupujesz nie dlatego, by stał w kącie, ale by był lekki, funkcjonalny, cichy, ładny i aby ciągnął jak nie powiem kto…

Wiertarkę kupiłem dlatego, że miała udar, jest cicha, mocna, mogę założyć duże wiertło i wiercić lekko beton itd. itd.

Produkt to nie tylko pudełko. Produkt to: cena i cechy tego towaru, który sprzedajesz. Zacznij sprzedawać cechy, nie towar…

Te zaś cechy mają (mogą, bo też nie muszą) wartość dla potencjalnego nabywcy (mogą mu przynieść określone korzyści).To wszystko musisz klientowi pokazać, poinformować.

Małe firmy Internetowe jak Twoja, w ogromnej większości wypadków mają jedną wspólną cechę: strategię owczego pędu. Szukają jakiegoś "pomysłu na dobry biznes”, czyli jakiegoś magicznego towaru, który da im wielką sprzedaż z wielka marżą.

Odpowiem tak:

Popatrz na jakiekolwiek zawody. Na każdym podium są tylko trzy miejsca dla trzech wygranych, reszta zawsze stanowi tych, „co się na podium nie załapali". Są jeszcze Ci, którzy odpadli na samym początku w eliminacjach.

Zawsze tak będzie również w biznesie, ale zawsze warto próbować załapać się na podium lub przynajmniej pozostać w grupie.

Jak konkurować? Już Ci troszeczkę odpowiedziałem…
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~monikakk [193.93.90.*]
    WItam to znowu ja !

Myślę,że twoje słowa bardzo mi pomogły i podtrzymują mnie na duchu.
    Zaczynam działać. Pora zakupić nowy towar i nie przejmować się tym starym, który nie do końca się sprzedał. Widocznie w tym interesie już tak jest, że nie wszystko do końca się sprzeda. Dziękuję za pomoc. Szkoda, że tak mało osób zagląda na tą stronę. Może ktoś się jeszcze odezwie ? Liczę na to.
    Pozdrawiam
    monkakk.
    Pamiętaj, że jeżeli już coś dystrybuujesz i zaczynasz mieć wątpliwości czy to, co masz, jest najlepsze dla wybranej grupy docelowej, to jeżeli nie chcesz zmieniać produktu, musisz zmienić grupę.

Pozdrawiam i powodzenia.
    Myślałam o zmianie grupy, czyli o własnym sklepie. Myślę, że tam bym więcej rzeczy sprzedała. A jeżeli nawet nie to marżę mogłabym mieć większą. Ale niestety, po przeczytaniu ile ludzie wkładają pieniędzy na start to wiem, że w moim przypadku to niemożliwe. Teraz coś się ruszyło w interesie, ale wiem, że nie na długo.
    Poczytaj sobie. Tutaj Mirek Szmajda (mój imiennik) opowiada o Allegro. To mądry chłopak. Od Niego dużo się nauczysz.

http://www.sprzedawcainternetowy.pl/
    Ciekawa strona http://www.sprzedawcainternetowy.pl/.
    Dziękuję!
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~777 [89.228.196.*]
    Pomyśl korzystnym sposobem na własny biznes, którego jestem autorem. Mowa mianowicie o reprezentowanej przeze mnie sieci lokali opartych o franczyzne pod marką „777”. Przystąpienie do naszej sieci gwarantuje powstającym lokalom korzyści jakich nie są wstanie uzyskać sami. Wśród niniejszych korzyści warto wspomnieć o najważniejszych:

Ø Promocyjne ceny na alkohol, tytoń, napoje i całą gastronomię – czego powstający lokal nie uzyska na wstępie – w momencie przystąpienia do 777 jest on natomiast traktowany jako sieć, z którą dostawcy współpracują na szerszą skalę , a co za tym idzie już pierwszy dzień współpracy daje lokalowi atrakcyjne promocje cenowe, co pozwala z kolei oszczędzić 50% wydatków inwestycyjnych właściciela

Ø 777 zorganizuje dla lokalu wstawienie maszynek do gry najwyższej jakości (firmy Fortuna), co zapewni lokalowi wzrost zysków od 10.000zł. miesięcznie

Ø Już na wstępie współpracy lokal otrzymuje od browarów dodatkowe pieniądze za każdy sprzedany hektolitr, co proponowane jest wyłącznie lokalom sprzedającym piwo w większych ilościach … w ten sposób za każdy sprzedany hektolitr w zależności od ilości ogólnej sprzedaży piwa lokal otrzymuje dodatkowo od browaru od 45zł.

Ø 777 dla swoich klientów organizuje specjalne promocje w lokalu z udziałem browarów, polmosów … a także zaopatruje swoich franczyzobiorców w niezbędne gadżety , które spełniają role marketingowe w lokalu, nadając mu prestiż.

Ø Sieć 777 zapewnia lokalowi zorganizowanie lokalnej promocji medialnej , oraz 50 % rabatu na występy gwiazd sportu oraz muzyki polskiej i zagranicznej.

Ø Ekipa 777 bezpłatnie w ramach współpracy zapewnia szkolenia dla właścicieli pomagające w unikaniu strat , również spowodowane nieuczciwą kadrą pracowniczą

Ø 777 zapewnia także bezpłatne doradztwo w zakresie prawnym i projektowaniu wnętrz lokalu, jak i pracy nad marką lokalu. 777 dla klientów przygotowuje również pełną dokumentację niezbędną dla sanepidu.

Wstąpienie do sieci 777 to także szansa dla istniejących już lokali chcących zwiększyć swoje zyski o około 50%

Logo 777 jest logiem opatentowanym, co zapewnia franczyzobiorcy wyłączność na ekspozycję loga. Przystąpienie do sieci 777 nie wymaga zmiany nazwy lokalu, a jedynie wywieszenie banera, który działa przyciągająco na klientów. Współpraca z 777 daje pewność zwiększenia ilości klientów o co najmniej 50% … 777 to cyfry kojarzone ze szczęściem i wygraną , jest marką wyrazistą i przyciągającą , co doskonale sprawdza się również w przypadku salonów gier, kasyn , czy lokali posiadających na wyposażeniu maszynki do gry. Przecież to właśnie „777” są cyframi zwycięstwa w większości maszyn. Koszty przystąpienia do 777 są niewyobrażalnie niskie , a można je jeszcze obniżyć wrzucając opłatę w koszty (wystawiana jest faktura), oferta jaką 777 składa swoim franczyzobiorcom sprawia , iż jedynym kosztem otworzenia lokalu gastronomicznego jest koszt pomieszczenia i wyposażenia.

Bardzo proszę o zainteresowanie się tematem, a w przypadku niejasności informacji, tudzież ich uzupełnienia służę informacją telefonicznie: 0-503-065-085

aneta Napisał(a):
    > Chcę rozpocząć działalność gospodarczą , która
    > miałaby polegać na prowadzeniu slepu ze zdrową
    > żywnością i nie wiem od czego zacząć?
    > Tzn. czy najpierw mam szukać lokalu, a potem
    > rejestrować działalność, czy czynsz za pierwsze
    > miesiące można negocjować niższy,i skąd mam
    > wiedzieć czy lokal będzie pasował do wymogów
    > sanepidu (bo chcę handlować art. spożywczymi)
    > gdzie się zaopatrywać w towar ? czy są jakieś
    > hurtownie tego typu, czy szukać producentów? gdzie
    > nabywa się regały itp. , gdzie zamawia się szyldy
    > i reklamy? Czy potrzebna jest kasa fiskalna
    > odrazu?
    > Trochę tego dużo ale to tylko mała częsć tego co
    > chciałaby jeszcze wiedzieć .
    > czy ktoś jest mi wstanie odpowiedzieć na te
    > pytania?
    > Z góry dziekuję.
    > pozdrawiam
    > aneta
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.32.*]
    Iwona Szypulska.

Jak zacząć? To temat rzeka. Napisz do mnie, może Ci pomogę.
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Karolina [109.243.179.*]
    Prosze o pomoc,chcialabym otworzyc sklep dzieciecy. vichy2311@wp.pl
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~mmilaniak [89.174.127.*]
    Witam!

Chciałabym otworzyć sklep z odzieżą dla dzieci typu 5.10.15.
    Co muszę zrobić? Proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję!
    Warto przeczytać posty o działalności gospodarczej, można o niej się dowiedzieć na www.mf.gov.pl i www.1praca.gov.pl ,
    ale są to ogólne informacje o działalności gospodarczej, a co do sklepu jeszcze Was Panie będą interesować przepisy sanitarne, ppoż., no i może zezwolenia.

Najtrudniejszy będzie wybór formy opodatkowania, jest, co najmniej kilka, i kwestia VAT - w tych sprawach rozsądnie by było zapytać czynnego księgowego prowadzącego biuro, bo zauważyłem, ze "znajome księgowe", zajmujące się problematyką biznesową, maja nieco wąskie pojecie o np. alternatywnych formach opodatkowania.

Po prostu, w pewnych sprawach/tematach należy być na bieżąco...
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Młoda dziewczyna [87.96.78.*]
    Witam.
    Mam 19 lat i zależy mi na otwarciu własnej działalności gospodarczej.Niemam pojęcia od czego mam zacząć,oraz czy wiek nie przeszkodzi mi w zdobyciu koncesji na alkohol.Prose o pomoc.
    To kontakt: martusia19890@wp.pl
    Jeśli Młoda Koleżanko masz 18 lat, to nie widzę przeszkód, by otrzymać koncesję na sprzedaż alkoholu.

A zacząć?... już zaczęłaś.
  • Re: jak otworzyć pizzerie Autor: ~Michał J. [91.94.243.*]
    witam....chce otworzyć pizzerię ,i nie wiem od czego mam zacząć,i jakie są procedury i co jest wymagane,oraz czy mogę liczyć na jakieś dotacje????ZA POMOC Z góry dziękuje.....
  • Re: jak otworzyć pizzerie Autor: ~kitek [94.195.82.*]
    ja też chcę otworzyć pizzerie i nic nie wiem pomocy
  • Jak otworzyć punkt wywoływani zdjęć oraz nadruky na płytach cd?? Autor: ~mateusz666x [80.55.246.*]
    Witam moje pytanko mieszkam w małym miasteczku gdzie jest tylko jedno miejsce gdzie można wywołać zdjątka, pomyślałem że z związku że zykałem status osoby bezrobotnej to otworze działalność, która miała by polegać na wywoływaniu zdjęć, nadrukiem płyt CD i DvD, oraz retusz zdjęć i sprzedaż takich rzeczy jak płyty oraz tuszę do drukarek.
    Całość miałby wyglądać inaczej niż odbywa się do tej pory:)
    Moje pytanka:
    - Czy jako osoba bezrobotna mogę starać sie o kredyt?
    - Czy takie pomieszczenie musi spełniać jakieś wyjątkowe kryteria??
    - Najważniejsze od czego zacząć??

Z góry dziękuje
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~POCZĄTKUJĄCY 1987 [83.6.86.*]
    Chcę rozpocząć działalność gospodarczą , która miałaby polegać na prowadzeniu slepu ze zdrową żywnością i nie wiem od czego zacząć?
    Tzn. czy najpierw mam szukać lokalu, a potem rejestrować działalność, czy czynsz za pierwsze miesiące można negocjować niższy,i skąd mam wiedzieć czy lokal będzie pasował do wymogów sanepidu (bo chcę handlować art. spożywczymi) gdzie się zaopatrywać w towar ? czy są jakieś hurtownie tego typu, czy szukać producentów? gdzie nabywa się regały itp. , gdzie zamawia się szyldy i reklamy? Czy potrzebna jest kasa fiskalna odrazu?
    Trochę tego dużo ale to tylko mała częsć tego co chciałaby jeszcze wiedzieć .
    czy ktoś jest mi wstanie odpowiedzieć na te pytania?
    Z góry dziekuję.
    pozdrawiam
    aneta
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~timi32 [83.21.173.*]
    Chciałbym otworzyć sklep z kasami fiskalnymi oraz je serwisować.jakie trzeba załatwić formalmości związku z tym?
  • Re: jak otworzyć sklep z używana odzieżą? Autor: ~kornela [80.101.190.*]
    JAK OTORZYĆ SKLEP Z UŻYWANA ODZIEŻĄ?
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Jacek P [83.23.35.*]
    Witam!

Szukasz pomysłu na działalność gospodarczą? Nie wiesz jak zacząć? Przeraża Cię brak wiedzy na temat podatków, rachunkowości, administracji?

Mogę pomóc w założeniu działalności gospodarczej. Poprowadzę Cię "za rękę" przez wszystkie procedury i pomogę wystartować. Możesz korzystać z mojej pomocy dopóki się nie usamodzielnisz. Pomogę w sprawach administracyjnych i księgowych.

W dzisiejszym gąszczu przepisów trudno jest się połapać. Sam popełniałem mnóstwo błędów na początku prowadzenia firmy. Dzisiaj po wielu latach prowadzenia własnej działalności mogę doradzać innym. Jeśli ktoś potrzebuje rzetelnej wiedzy, może napisać do mnie.

Na początek muszę wiedzieć jaką działalność mógłbyś prowadzić, w jakim mieście, czy masz już jakiś kapitał, urządzenia, wiedzę?

Swoje usługi świadczę odpłatnie, ale zapewniam Cię, że zainwestowane dzisiaj pieniądze w rzetelną informację pozwolą zaoszczędzić wielu kłopotów w przyszłości.

Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Adres e-mail: helpme@final.net.pl . Strona: www.final.net.pl Telefon kontaktowy: 0609 190 886 - Jacek P.
  • Re: jak otworzyć sklep dziecięcy Autor: ~Gonia [83.6.97.*]
    Witam,ja również chciałabym otworzyć sklep dziecięcy-typu wózki,foteliki,ubranka,akcesoria dla niemowląt.Czy orientuje się ktoś jaki to byłby koszt i skąd mam to wszystko wziąść?
  • Re: jak otworzyć sklep dziecięcy Autor: ~diament [212.76.37.*]
    witam wszystkich. Chciałbym otworzyć jakiś biznes w Warszawie bądź okolicach. Pomóżcie mi co otworzyć najlepiej
  • Re: jak otworzyć sklep dziecięcy Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Diament.

Pytanie Twoje jest conajmniej dziwne, ponieważ pomysł na biznes jest najkosztowniejszą sprawą. Czyżbyś za darmochę chciał znaleść jelenia, który Ci to powie, czy tylko popełniłeś niezręczność?

Zacznij sam myśleć. Zacznij od książki telefonicznej, internetu, gazet regionalnych.

Pomyśl, co lubisz robić i co Ci sprawia przyjemność, bo Twoje hobby może być najlepszym pomysłem.

Pozdrawiam i powodzenia.
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Izabella [221.128.14.*]
    Mieszkam od wielu lat w Azji (Singapur) i zastanawiam sie w jaki sposob zajac sie eksportem butow do Polski. Buciki tu sa tanie i o niebo ladniejsze niz to co sie widzi na Polskim rynku.Szukam wspolpracy z osobami ktorzy juz maja wlasne sklepy obuwnicze .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.210.164.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~gastromex.pl [82.139.41.*]
    Służę pomocą w formalnościach związanych z założeniem sklepu. Wykonuję projekty technologiczne,.ale zarazem bezpłatnie doradzam.
    Kontakt: gastromex@wp.pl tel. 0-513 828 828
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~kika0108 [88.156.174.*]
    Witam! Czy udało Ci się coś dowiedzieć? Chcę otworzyć sklep z ubraniami dziecięcymi nexta i primarka ale nie wiem jak wyglądają sprawy z rozliczaniem się itp.
    Pozdrawiam!
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~rafvis [92.41.33.*]
    kika0108 Napisał(a):
    > Witam! Czy udało Ci się coś dowiedzieć? Chcę
    > otworzyć sklep z ubraniami dziecięcymi nexta i
    > primarka ale nie wiem jak wyglądają sprawy z
    > rozliczaniem się itp.
    >
    > Pozdrawiam!

no wlasnie nic nie wiem w sprawie rozliczenia sie z tego. szukalem po internecie i nic. dowiedzialem sie jedynie, ze na towary tego typu nie ma zadnych oplat celnych, ale to tez chyba do konca tak nie jest. nie wiem nawet gdzie czegos moge sie dowiedziec. chyba trzeba bedzie dzwonic do urzedu celnego i do urzedu skarbowego, ale w tym drugim czegos sie dowiedziec to chyba bedzie ciezko. jak ktos cos znajdzie na ten temat to prosze o namiar gdzie tego mam szukac. z gory dzieki wielkie i pozdrawiam. Rafal.
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~rafvis [92.41.19.*]
    Wita. Mam na imie Rafal, mam 25 lat i w chwili obecnej mieszkam w Anglii. Czytam wasze pytania co do zalozenia roznego rodzaju sklepow, ale chyba raczej nie znalazlem nic co by mnie dotyczylo. Widze rowniez, ze "mirgag(CoM-TexT)" ma duza wiedze na ten temat i w zwiazku z tym mam pytanie do niego, a raczej prosbe o podpowiedz. Oczywiscie pytania nie stawiam tylko do kolegi, ale rowniez do kazdego, kto wie cokolwiek na ten temat. Czy moglbys mi podpowiedziec co kolwiek na temat otwarcia sklepu z nowa odzieza kupiona w sklepach w UK. Chodzi mi glownie o to czy nie bede mial klopotow z racji tego, ze sprzedaje nowe towary, czy potrzebuje jakies pozwolenia na ich sprzedaz. Nie sa to ubrania markowe. Chce kupowac ubrania w sklepach typu "primark". Jakie moga tez mnie czekac podatki z tego tytulu? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~m [80.53.207.*]
    rafvis Napisał(a):
    > Wita. Mam na imie Rafal, mam 25 lat i w chwili
    > obecnej mieszkam w Anglii. Czytam wasze pytania co
    > do zalozenia roznego rodzaju sklepow, ale chyba
    > raczej nie znalazlem nic co by mnie dotyczylo.
    > Widze rowniez, ze "mirgag(CoM-TexT)" ma duza
    > wiedze na ten temat i w zwiazku z tym mam pytanie
    > do niego, a raczej prosbe o podpowiedz. Oczywiscie
    > pytania nie stawiam tylko do kolegi, ale rowniez
    > do kazdego, kto wie cokolwiek na ten temat. Czy
    > moglbys mi podpowiedziec co kolwiek na temat
    > otwarcia sklepu z nowa odzieza kupiona w sklepach
    > w UK. Chodzi mi glownie o to czy nie bede mial
    > klopotow z racji tego, ze sprzedaje nowe towary,
    > czy potrzebuje jakies pozwolenia na ich sprzedaz.
    > Nie sa to ubrania markowe. Chce kupowac ubrania w
    > sklepach typu "primark". Jakie moga tez mnie
    > czekac podatki z tego tytulu? Z gory dziekuje za
    > odpowiedz. Pozdrawiam.

Witam, ja również poważnie zastanawiam się nad sprowadzaniem takich ubrań i szukam osób które wiedzą jak to zrobić, bo przecież kupując w anglii w sklepie nie dostaje się faktury tylko paragon. Jak rozwiązać sprawe tego żeby tu w polsce się z tego legalnie rolziczyc?
  • sklep z pieczywem Autor: ~ania5 [83.6.255.*]
    Chciałabym otworzyć sklepik z pieczywem ale nie wiem jak to zacząć. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję
  • sklep z pieczywem Autor: ~ania5 [83.6.255.*]
    Chciałabym otworzyć sklepik z pieczywem ale nie wiem jak to zacząć. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję. Kontakt:e-mail tomaszek6230@op.pl
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~helios [83.19.39.*]
    Najlepiej skontaktuj sie z sanepidem, szyldy i reklamy najtaniej na allegro i w google, kasa fiskalna do 20 tysiecy nie jest Ci potrzebna
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Klaudia1987 [79.163.186.*]
    Witam chcialabym otworzyc sklep motivi lub wangler i lee tylko prosze mi powiedziec od czego zaczac??? Jaki jest kosz tego??? Czy firmy udostepniajace odziez kredytuja przez jakis czas czy tylko wklad wlasny???
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~www.programksiegowy.pl [95.41.92.*]
    Trebor zakladasz dzialalnosc gosp. na zasadach ogolnych jak wiekszosc z nas bez wiekszych szkolen i utrudnien. Kupujesz i sprzedajesz dalej. Kwalifikacje - musisz miec zapal do pracy tylko tyle pozniej wszystko przuyjdzie z czasem.
    Witaj, mogę Ci pomóc w odpowiedziach na wszytkie Twoje pytania,zapraszam do korespondencji mailowej: gastromex@wp.pl lub do kontaktu telefonicznego: 0-513 828 828. chętnie pomogę. sam wykonuję porjekty technologiczne również sklepów monopolowych, dużo takich otworzyłem, z chęcią pomogę. Mariusz
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~Łukasz WlcK [89.74.201.*]
    Witam.

Mam pytanie chcial bym otworzyc sklep z orginalna odzieza drugiego lub trzeciego gatunku tzw. Defect. Czy ktos orientuje sie czy w takim wypadku trzeba podpisywac jakas umowe z duza filią np. Adidasa czy Pumy? I czy jest duzo formalnosci i zalatwiania przy takim sklepie?

Z gory dziekuje za pomoc:)
    Z miłą chęcią pomogę Wam odpowiedz\ieć na nurtujące Was pytania. Wykonuję projekty technologiczne z opisem dla sanepidu lokali gastronomicznych i sklepów i innych związanych z gastronomią i otwierałem dużo takich zakładów - służę pomocą. Proszę nie udzielać błędnych informacji na forum co do projektów. Sanepid rządzi się swoimi prawami. Co dwa tygodnie mają szkolenia co do interpretowania przepisów od Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego, ale rzadko ludzie są o tym informowani, a wiele przepisów można w dwojaki sposób interpretować, dlatego wykonując projekt i dając go do zaopiniowania przez Sanepid narażacie się na to, że zostaniecie potraktowani rygorystycznie, tj np zlew dwukomorowy, zamiast jednokomorowego, bo takie widzimsie będzie miała pani która dawno już powinna być na emeryturze,a która pracuje w Sanepidzie i lubi rządzić, poza tym trzeba czekać do miesiąca na zaopiniowanie projektu,a tak jak ja, załatwiam te sprawy u niezależnych biegłych, którzy opiniują mi projekt i Pani z sanepidu przychodzi i nie może podważyć opinię biegłego, który w moim przypadku sam jest pracownikiem sanepidu woj. w Warszaiwe z 30letnim stażem i Pani może tylko sprawdzić czy lokal został wykonany zgodnie z projektem podbitym przez biegłego.Więcej informacji udzielam mailowo: gastromex@wp.pl lub najchętniej telefonicznie od 7 do 23.00 tel: 0-513 828 828
  • Re: jak otworzyć sklep alkohole świata Autor: ~jolcia [145.237.93.*]
    Witam.

Chcę otworzyć sklep alkohole świata.
    Proszę o wszelkie informacje na ten temat.

Pozdrawiam.
  • jak otworzyć sklep z markową odzieżą levis,lee,wrangler Autor: ~markus1379 [77.16.81.*]
    Witam chcę otworzyc sklep z markową odzieżą,/levis,lee,wrangler/ w miescie 30 tyś. mieszkańców.Poszukuję hurtowni,kontaktów z przedstawicielami fabryk lub osób prywtnych które doradzą i podzielą się woimi doświadczeniami w prowadzeniu tego typu działalności.Najważniejsze są kontakty jak zdobyć tą odzież i skąd,oraz koszta otwarcia sklepu.Na necie zabardzo nie ma na ten temat informacji.Z góry dziękuję za wszelkie info,miłego dnia,marek, email markus1379@wp.pl
  • Re: jak otworzyć sklep z kosmetykami Autor: ~aim [77.16.81.*]
    cześć,chcę otworzyć sklep z kosmetykami ale nie mam pojęcia jak do tego mam się zabrać tzn.gdzie mam szukać dostawców towarów,może ktoś ma jakieś namiary na hurtownie,przedstawicieli firm produkujących kosmetyki,czy oni sami dostarczają towar,jakie sa przybliżone koszta otwarcia takiego sklepu,jeśli ktoś chce się podzielić swoimi doświadczeniami z góry dzięki za pomoc,asia
  • Re: jak otworzyć sklep Autor: ~emittus [212.182.93.*]
    Witam,
    Chciałabym otworzyć sklep The Body Shop w jeszcze budowanej galerii. Ile kosztowałby mnie mniej więcej wynajem? Czy bardziej opłacalne jest otworzenie stoiska w takiej galerii z kosmetykami czy z odzieżą firmy, której jeszcze nie ma w mieście? Jak po kolei wygląda postępowanie w założeniu takiego interesu? Z góry dziękuję ślicznie za odp.
  • Re: jak otworzyć sklep chemiczny Autor: ~Edyta_o22 [83.18.198.*]
    Mam serdeczna prośbe do osób które założyły sklep chemiczno-kosmetyczny o pomoc i poradę.Posiadam lokal 30m.koszt wynajmu 400zł.Mam oszczędnosci 20 tys.Czy to wystarczy na poczatek?i prosze mi powiedzieć jak nawiazuje się kontakt z hurtowniami?Będę bardzo wdzięczna.