Przepraszam, że tak późno, ale teraz dopiero mam chwilkę.
1. S = 25 zł: 15.962 szt. (0,62% sp., 1,13% ff).
2. S >= 25 zł: 131.225 szt. (5,08% sp., 9,27% ff).
Przybyło 2,6K akcji.
Przybyło też tych poniżej 25 zeta: 28.223, czyli 4,6 raza mniej.
Najważniejsze są te ilości =>25 zł. Nieoficjalnie mamy już powyżej 5% udziału w spółce i ta liczba rośnie:) Jednak o powodzeniu akcji będzie można mówić dopiero po przekroczniu 10%. To już by nam dawało realne szanse na zarejestrowanie stowarzyszenia ... i co ważniejsze, pewność uniknięcia przymusowego wykupu akcji drobnych akcjonariuszy przez ZJ (sqeeze out).
1. S = 25 zł: 15.502 szt. (0,60% sp., 1,10% ff).
2. S >= 25 zł: 123.977 szt. (4,80% sp., 8,76% ff).
Ubyło 7,2K. To co tak szybko przybyło, zniknęło. Albo wstawione przez słupowatych, albo wstawione na krótki termin i się właśnie zdezaktualizowało. Proszę wszystkich uczestników akc ji jeszcze raz po sprawdzenie ustawionych terminów na swoich zleceniach.
Akcji poniżej 25 zł jest 27.113, ubytek o 1K.
Polanka drugi dzień z rzędu o 2% lepsza od rynku:)
Kto ma jeszcze jakieś wolne grosiczki, to polecam gorąco uzupełnianie portfela, nawet jak będzie trochę drożało jeszcze w tym tygodniu.
ładna piękna świeca je przykryła:)
poza tym, cały czas mamy do czynienia z blokowaniem kursu, który zafałszowywuje nieco wykresy i to on właśnie wygenerował czerń;
Mi wygasły zlecenia na 6k>=25, w tym jedno na S200 ;)
Także w sumie można doliczyć się wzrostu.
Rano wstawiam nowe zlecenia, oczywiście nie mniej niż 25
1. S = 25 zł: 16.702 szt. (0,65% sp., 1,18% ff).
2. S >= 25 zł: 138.920 szt. (5,08% sp., 9,82% ff).
Przybyło prawie 15K!
Poniżej 25 zł: 28.066 - przybyło prawie 1 K i jest tego 5 razy mniej, niż tych powyżej.
Ładnie kiełkuje ta nasza roślinka, ładniutko:) W końcu wiosna!
A co takim kiełkującym roślinkom na wiosnę jest potrzebne do mocniejszego wzrostu? Oczywiście deszcz (popytu). Na razie ładna pogoda, ale trochę sucho. Rozmawiałem dziś z jednym góralem, powiedział, że po Świętach ma zacząć padać na polanie. O jak wtedy wybije ta zieleń:)
bolo .... ja mam może czcze marzenia, ale mam nadzieję że może na początku tygodnia jeszcze uda się kupić trochę papierków poniżej 12, bo zastanawiam się w przypadku Polnej nad niedużym kredycikiem dla poprawienia stanu posiadania ;))) ale pewnie dopiero na początku przyszłego tygodnia ;((
Ale cóż w razie czego musi wystarczyć mi to co mam
możesz próbować, choć w tej sytuacji muszę życzyć Ci sporo szczęścia przy zakupie Polnej poniżej 12 zł od wtorku; nie martw się, wszystko co poniżej 25 bierz z zamkniętymi oczami:)
Witam!
Dzisiejszy zakup 1,5 k, wystawiłem na 26.
Postaram się dotrwać do tej ceny, choć zależeć to będzie od rozwoju sytuacji na rynku. Nawet jeśli sprzedam wcześniej, będę trzymał kciuki, i pozdrawiam akcjonariat Polnej.
jasna sprawa, najwyżej kupie trochę drożej, albo wogóle bo to co mam i tyle ile powinienem zarobić w zupełności powinno wystarczyć.
Ja raczej kieruję się zasadą : " Jeść łyżeczką ....."
1. S = 25 zł: 17.102 szt. (0,66% sp., 1,21% ff).
2. S >= 25 zł: 141.424 szt. (5,47% sp., 9,99% ff).
Przybyło 2,5K i mało co nie osiagnęło 10% free float :)
Poniżej 25 zł - 27.802, 5 razy mniej w stos. do >=25.
W zasadzie można powiedzieć, że wezwanie się zakończyło, jeszcze dla pozorów będą chcieli utrzymywać cenę w granicach rozsądku, tyle tylko, że nie będzie to tak łatwe, jak w tym tygodniu...
Sympatyczny góral potwierdził mi dzisiaj, że w przyszłym tygodniu spadnie orzeźwiający deszcz na polankę, a będą też i błyskawice - zauważycie je łatwo:)
Dzień doberek po dłuższych Świętach:)
1. S = 25 zł: 15.702 szt. (0,61% sp., 1,11% ff).
2. S >= 25 zł: 130.971 szt. (5,07% sp., 9,25% ff).
Ubyło 10,4K, ale zniknęło jedno zlecenie na 10,6K na 35,1 zł - pamiętam, że to był uczestnik naszej akcji i raz już mu się zdezaktualizowało, to może i tym razem o to chodzi:)
Góral miał chyba nosa (jak to góral), bo faktycznie zaczęło już z lekka padać. Dobrze to robi takiej roślince, umacnia się sukcesywnie przed większym wzrostem:) Kurs dziś lepszy o prawie 3% od rynku, no i obrót też całkiem, całkiem (były dni, że potrafił być 10 razy mniejszy!).
To może należy uwierzyć góralowi i w dalszych prognozach - powiedział, że deszcz się będzie stopniowo wzmagał, będzie też grzmiało i pojawią się błyskawice (może jeszcze w tym tygodniu:) Powiedział też, że do końca tygodnia zobaczymy "2" z przodu. No ciekawe, czy ma dobrego nosa - szybko się przekonamy, bo najpóźniej pojutrze:)
Bolo, od razu zrobiło się raźniej, jak wróciłeś:) oby Twój góral miał w dalszym ciągu dobrego nosa. Widać, że w dalszym ciągu roślinka jest sztucznie trzymana pod kloszem, aby słonko i deszcz dostały się do niej, jak najpóźniej. Jednak prawa natury są nieubłagane i promienie radzą sobie coraz śmielej!
mi też miło Was sczytać:)
jestem jeszcze trochę poświąteczny (a co, taka piękna pogoda, to aż szkoda było wracać do miasta) i zapomniałem do bilansu dodać jeszcze jednej wartości, którą badamy. Mianowicie liczba zleceń ponizej 25 zł to już zaledwie 18.012 szt. (najniższy wynik w czasie, gdy to rejestrujemy) - to nawet bez tych 10,6, które myślę, że na chwilę tylko zniknęło - jest ponad 7 razy mniej, niż tych na S>=25!!!
Wszystko sukcesywnie prowadzi to jednego - niesamowitego wystrzału. Kto ma jeszcze jakieś zleconka na 25 zł, to radzę poprzestawić wyżej, bo jak góral ma rację... :)
ja też spadowuję, zajrzałem na chwilkę, żeby sprawdzić, czy cokolwiek z prognoz górala się zaczyna sprawdzać i spokojniejszy o to dalej sielankuję:)
wpadnę chyba dopiero jutro, nie chce mi się za bardzo jeszcze tego kompa męczyć:)
jestem z wami ,zarejestrowałem się pod nowym nickiem i podoba mi się tutaj
zacząłem się nawet zastanawiać co bedzie jak po ewentualnym wzroscie ceny Polnej wyjdę z akcji i co ze sobą zrobię sierota? nie mogę więc sprzedac chyba ,że przewodnicy stada dadzą nowy cel.
witam a polecaŁEM Idm i Idm pda niezle dał zarobic i jeszcze da no ale nasza Polna ,,
polanka,, to da i tak wiecej zarobic ja sie trzymam 3 społek i jest gites
witam
dzisiaj wreszcie ustawiam swoje zlecenia na polance, bo jakiś czas temu mi się zdezaktualizowały i nie miałam czasu ponowić
ja też mam idm-ka Pda i myślę, że jeszcze da sporo zarobić, tak jak polna wkrótce
1. S = 25 zł: 15.702 szt. (0,61% sp., 1,11% ff).
2. S >= 25 zł: 111.236 szt. (4,30% sp., 7,86% ff).
Przybyło parę zleceń na prawie 1K, natomiast dziś zniknęło największe zlecenie na 20,5 K na 35 zł - dezaktualizacja, czy ktoś stracił cierpliwość? Efektem tego przez to jedno zlecenie mamy 19,7K mniej akcji. A wczorajsze 10K nie wróciło na razie...
Poniżej 25 zł - 20.504 szt. - przybyło 2,5 K i jest tego 5,4 raza mniej od >=25.
Czyli w podaży delikatne zamieszanie, miejmy nadzieję, że to jednak wynik wygaśnięcia tych dwóch dużych zleceń:)
Lepiej to wygląda w notowaniach - choć chłopaki usilnie próbowali zepchnąć kurs na koniec w okolice 11,5 zł, to i tak polanka zakończyła sesję prawie 2% lepiej od rynku. Coraz słabszy ten spychacz:)
No i obrót wciąż przyzwoity, jak na ten walor:)
Góralu, kiedy zagrzmi? Polanka chyba jest już gotowa do wystrzału! Czy jeszcze jednak jakieś wątpliwości co do pozostałych przy życiu zapór (jawnych, a przede wszystkim ukrytych)?
1. S = 25 zł: 17.935 szt. (0,69% sp., 1,27% ff).
2. S >= 25 zł: 117.009 szt. (4,53% sp., 8,27% ff).
Przybyło 5,7K. Ciekawe, co się dzieje z tymi dwoma zleceniami w sumie na ponad 30K, jakoś nie widać było, żeby były puszczone w sprzedaż ...; może ktoś się waha: "ustawić znów na 35, czy jednak poprzerzucać wyżej?" :)
Akcji do 25 zł jest 19.594 (ubyło 1K) - w ciągu dnia wyglądało to trochę ciekawiej, jak to wyliczył nam Jethro, po południu dostawili między innymi 3K na 13 zeta... co im po tym i tak będzie: mlask......, mlask .........., mlask..........., mlask ............ .
Polanka z brzydkiego minusa zakończyła dzień prawie 7% lepiej od rynku! Przy ładniutkich obrotach. To już dużo znaczy:)
dobry wieczorek, dzięki Jethro za zliczenie:)
dziś korekcina "mała" - trochę potrzebna chyba była polance...
obrót całkiem, całkiem; jutro będzie lepiej z wynikiem kursu:)
a o Centernecie to już jakiś czas temu mówili mi goście co projektują sieci telekom i światłowody ,ze są zlecenia od Centernetu i że Ojciec Rydzyk bedzie własne komórki robił z dzwonkami na modlitwę , zdrowaśkami itd i ,ze w ten interes kapitał z USA wchodzi
Ale olałem te infa i nie wszedłem w Midasa czego żałuję.
a co do dzisiejszej sytuacji to mysle ze moze ktos dzis sprzedał z tych, ktorzy weszli w piątek, widzac ze w skoro USA szykuje sie zwała to wiekszosc spolek dostanie po d... przypuszczam ze to byl ktos nowy, bardzo nie zwiazany ze społką bo widze ze starzy polniacy to zdyscyplinowana ekipa:)
Też tak myślę - prawdopodobnie ktoś nowy, krótkoterminowy, o drżących rękach. W końcówce sesji uzupełniłem KZS do pierwotnego stanu ... i w związku z tym mam do Ciebie pytanie. Co sądzisz o dzisiejszym komunikacie na bratnim Midasie?
powiem szczerze ze trudno do konca powiedziec...osobiscie ustawiam ze bedzie kiła mogiła i ten komunikat nic nie zmieni, ludzie na Midasie przeżyli dzis szok, po ktorym mogą się nie otrząsnac do 7.. 6 złotych... ja sie na razie nie tykam...raz ze wieksozsc wolnej kasy mam zablokowanej na Polnej, dwa-szykuje sie chyba wieksza korekta na rynku, a tego typu spolki jak Midas sa wrazliwe na taki klimat... trzy - mam na razie dosyc sledzenia notowan przecaly dzien bo Midasa nie mozna spuszczac z oczu nawet na chwile bo mozna sie obudzic z reka w nocniku... sam tez trochę dalem ciala bo wiedzialem ze na 11zl bedzie opor , mialem ustawic zlecenie na jakies 10,90-10,95 tym bardziej ze w piatek bylem w pracy wiec nie moglem sledzic na biezaco...mimo wszystko liczylem ze przebije go....zatrzymalo sie na 10,97 i zwala na 9,95..potem odrobil na koniec na 10,37...dzis tez z rana wiedzialem co sie kroi i molem spokojnie opchnąc ponad 10.. pozniej sie musialem ratowac po 9,65-9,6..no ale coz na szczescie 90% zysku i tak zostalo w portfelu. .na razie urlop na zielonej Polanie:)..chociaz osobiscie czuje ze sie pospieszylem i spadniemy jescze w okolice 10-10,50 złotych..no ale nie znam dobrze Polnej, moze jest cos czego nie wiem i moze mnie zaskoczy:) jakby co mam jescze troche srodkow na dodatkowe zakupy w tej okolicy, pzdr
to ja piszę o sytuacji kiedy Midas był po 5 zetów
teraz to sie tez na razie nie tykam
Polnej mam sporo kupionej po9-10 pln i nie wychodzę
myslę jeszcze o Orco i komputerowych /mam ABS/
odpisywałem na post Jethro-Tull, Twojego nie zauważyłem - przepraszam..tak masz rację..Karkosik chce sie bawic w telefonię komorkową...Centernet sponsoruje juz lige zuzlową... w TV TRWAM podobno tez leca juz reklamy i programy szkoleniowe, kilka dni temu Karkoisik kupił jakąś upadłą społke (Nordisk) z koncesją CDMA duzo wydajniejszego niz GSM..sa tez jakies tam akcje reklamowe komorek skierowane do wedkarzy.. widac ze sie zaaangazowal..i moze to i wypali ale jak dla mnie na razie za duze ryzyko.. na razie to tylko wizje....ja wchodzilem po 4,87 (polna wtedy byla 9,8 pamietam jak dzis, bo mialem dylemat:)