• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.156.143.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~uryt [188.147.96.*]
    niestety trzeba współczuć tym co siedzą tu latami -
    trudno nie mieć zrytego beretu
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~moc [31.135.199.*]
    Do Kusego
    Witaj. tak przypatruję sie Twoim wypowiedziom i w sumie to nie wiem jaką postawę prezentujesz . Wydajesz sie swiadomym inwestorem który zglębił meandry rynku szeroko pojętej diabetologii. Uswiadamiasz tutaj nas że jest to biznes cieżki w ktorym Bioton i Yifan w sumie nie mają szans i są skazani na pożarcie. Po czesci mozna to zrozumiec gdyż prawda jest taka że klasyczna insulina to obecnie jedynie ok. 10 % rynku a pozostałe 90 % nalezy do analogów insuliny - więc jesli projekt nie wypali to przyszłość BIO jest słaba.
    Jednak z czesci Twoich wypowiedzi wynika ze ( mimo sprzedazy na wyskokach) cały czas jestes w akcjonariacie i wrecz zwiekszasz posiadanie a pakiet przez Ciebie posiadany jest znaczący jak na Twoje finanse.
    Więc skąd u Ciebie - niemal w każdym poscie - taka negatywna ocena BIO ? mimo że ( juz w mniej wyraźny sposób) komunikujesz ze jestes powaznie zaangażowany .
    Chyba że ja żle odczytuję Twoje wypowiedzi
    Ja zaznaczam że oczywiscie posiadam akcje BIO - ale nie jest to zaden powazny pakiet w stosunku do moich finansów. Obserwuję papier i otoczkę ( czyli np. watki na tym forum) - ale nie jestem jakoś emocjonalnie uwikłany

• Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~uryt [188.147.96.*]
    Dnia 2024-02-07 o godz. 12:39 ~moc napisał(a):
    > Do Kusego
    > Witaj. tak przypatruję sie Twoim wypowiedziom i w sumie to nie wiem jaką postawę prezentujesz . Wydajesz sie swiadomym inwestorem który zglębił meandry rynku szeroko pojętej diabetologii. Uswiadamiasz tutaj nas że jest to biznes cieżki w ktorym Bioton i Yifan w sumie nie mają szans i są skazani na pożarcie. Po czesci mozna to zrozumiec gdyż prawda jest taka że klasyczna insulina to obecnie jedynie ok. 10 % rynku a pozostałe 90 % nalezy do analogów insuliny - więc jesli projekt nie wypali to przyszłość BIO jest słaba.
    > Jednak z czesci Twoich wypowiedzi wynika ze ( mimo sprzedazy na wyskokach) cały czas jestes w akcjonariacie i wrecz zwiekszasz posiadanie a pakiet przez Ciebie posiadany jest znaczący jak na Twoje finanse.
    > Więc skąd u Ciebie - niemal w każdym poscie - taka negatywna ocena BIO ? mimo że ( juz w mniej wyraźny sposób) komunikujesz ze jestes powaznie zaangażowany .
    > Chyba że ja żle odczytuję Twoje wypowiedzi
    > Ja zaznaczam że oczywiscie posiadam akcje BIO - ale nie jest to zaden powazny pakiet w stosunku do moich finansów. Obserwuję papier i otoczkę ( czyli np. watki na tym forum) - ale nie jestem jakoś emocjonalnie uwikłany
    >

zostaw to nieszczęśnik, który wisi na haku od ponad 10 lat.
    Frustracja miesza się z wiedzą, bo KUSY czyta te raporty po raz n-ty. Jedynym pocieszeniem, satysfakcją jest to, że coś tam napisze na forum. Poza tym ma zwykłego doła, a po 50tce to niestety b o l i. A ból niweluje agresją, która jest takim chwilowym plastrem, ale jak to z opatrunkami trzeba zmieniać, więc będzie nieprzyjemny raz na jakiś czas.
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~KUSY [176.111.230.*]
    To bardzo proste, choć może wydawać się nielogiczne. Ja kupiłem w 2011 pierwszy pakiet Biotonu za swoje pieniądze. Po ok. 11 gr to dziś 11 zł. Chyba po roku to sprzedałem na podbitce do niewiele ponad 12 i postanowiłem nie wracać. Jak Rysio dostał ultimatum, był na musiku i wywalał po 2 gr to jednak postanowiłem odkupić. Za całość. To była chyba połowa 2013. A w połowie 2015 ożeniłem te akcje jak była gorączka biotonowa i jeden Chińczyk chciał pokazać drugiemu Chińczykowi który ma dłuższego:D Tak się zapędzili, że sprzedałem któremuś z nich po niecałe 16 zł o ile pamiętam. I tyle. To był mój główny zarobek. Miałem sporo szczęścia i pomógł mi też brak jakiejś fundamentalnej wiary w te akcje. Tu nie ma wiele filozofii. Potem i jeszcze dziś sobie podgrywam. Często trafiam, bo po podskokach najczęściej wraca do bazy, ale zdarza się że trochę wtopię. O swojej pierwotnej kasie z 2011 zapomniałem. Ja już o tym tu parę razy pisałem, ale jak pytasz w dodatku bez inwektyw, to Ci odpisuję. Ja staram się patrzeć na Bioton realistycznie. Widzę za i przeciw. Tu faktycznie może być kiedyś grubo, ale w najbliższy czasie nie przewiduję. Pozdrawiam!
    To było do kolegi moc, bo uryt pisał coś o frustracji i agresji z mojej strony. A..... i że to dla tego że tak mocno wtopiłem :) Strasznie się zaniepokoiłem że ja się tak okropnie zachowuję. Muszę nad sobą panować. Bezwzględnie :)))))))))))))))
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~XXX [77.222.226.*]
    współczuję inwestycji. Może oddasz po 3zł
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.189.*]
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Jb [77.254.4.*]
    Technicznie jest bdb, odbilismy kolejny raz od 3,5. Iskra popytowa i mamy 4.
    Wkrótce info o analogach
    Na dniach 4+

https://android.com.pl/nauka/672017-koniec-zastrzykow-polski-biotts/
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~moc [172.226.62.*]
    Kusy - mówiłeś że współpraca z Biotts to nic wielkiego że Bioton tylko będzie zwykłym dostawcą insuliny ( którego w domyśle dowolnie można zmienić ) . Jednak jest zgoła inaczej - te firmy wspólnie to opracowują i uzyskany produkt (plaster z insuliną) będzie wspólną własnością technologiczną z wszelkimi prawami własności które się z tym wiążą . Tego nie będzie miał nikt na świecie . Jakie bedą "konsekwencje" - każdy się może domyślić
    Bardzo doceniam, że jest na forum taka osoba, z którą można spokojnie i merytorycznie wymienić myśli. To rzadkość. Tym bardziej nie chciałbym Ciebie obrazić, ale widzę, że jednak wpływ Jb swoje robi. Mam pytanie, gdzie w tym artykule jest napisane, że Bioton podpisał jakąś umowę odnośnie praw do tego patentu? Jest mowa o ścisłej współpracy z wiodącą firmą...Celem współpracy jest połączenie wiedzy technologicznej obu firm, aby opracować rozwiązanie pozwalające na ograniczenie skutków ubocznych ble ble ble...itd itp. Wszystko cacy, ale Bioton już zaczynał współpracę z Biomedem Lublin z Sequoją i z KRKĄ. Miał komercjalizować insulinę w Brazylii. Nic z tego jak dotąd nie wyszło. To nie znaczy że teraz nie wyjdzie. Trzeba wierzyć i trzymać kciuki, ale jak nie zobaczę z tego jakiejś kasy, to nie uwierzę. I nie tylko ja, bo chętnych do kupowania jest jak na lekarstwo. Wracam do pytania - do kogo należy patent? Odpowiedź - do Biottsa. Oby im się razem świetnie układało i zarabiało. Podobno mają zacząć na tym zarabiać w 2027. Oby i oby razem! Z tego artykułu niczego nowego się o plastrach nie dowiedziałem. Biotts tych plastrów z różnymi lekami będzie robił mnóstwo a z Biotonem tylko insulinowe w dodatku tylko do cukrzycy typu 2. https://mamstartup.pl/naskorne-plastry-zamiast-igly-wroclawski-biotts-patentuje-alternatywe-dla-zastrzykow-ozempic-i-wegovy/ Pytałeś o tą moją "dwoistość" że mam akcje a widzę same minusy. Ja jestem rozczarowany Biotonem. Od dziewięciu lat w chińskich rękach i kapitalizacja 315 baniek, czy to ma budzić optymizm? Ile razy przekładano finał analogów? O jednym analogu nie wiadomo nic, a z drugim nie zaczęli jeszcze badań klinicznych. Ja bym bardzo chciał żeby Bioton w końcu osiągnął nominał tj. 20 zł. Ja wtedy przytulę półtorej bańki, będę bardzo szczęśliwy i będę mówił same dobre rzeczy o Biotonie. Na koniec powiem, że nie wyznaję zasady, że jak mam akcje, to o spółce tylko dobrze albo w ogóle. Jest tu taki jeden mulasty "ynwestor", który wychodzi z tego założenia i pisze najczęściej jedno i to samo obraźliwe zdanie . Bioton póki co, to strasznie gówniana spółka i tyle.
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~J23 [88.156.143.*]
    To po co to gowno caly czas kupujesz .
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Jb [188.146.114.*]
    Apple tez wypuszczało dziesiątki nieudanych produktow, np. konsole do gier. Musisz probowac na wielu polach, na ktoryms wypali. Insulina/leki na odchudzanie Biotonu - podawane przez plaster Biotts ... Hit
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Misou [83.30.46.*]
    Bioton nie ma czegoś takiego jak opisałeś. Nie wprowadzaj w błąd.
    Juz pukamy do przedsionka niebios bram, iskierka i mamy 4+
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Misiu [37.225.57.*]
    Puknij się najpierw w głowę.
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Jb [5.173.19.*]
    Ruszy, spokojnie. Przyjdzie na niego czas
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Misiu [89.70.190.*]
    No jak dobrze pójdzie, to za 10 lat to będzie HIT.
    Tak jak pisalem spoldzielnia xxx,kusy i misiu zatoczyli kolejne kolko.
    Bo byłeś niegrzeczny.
    A swistak zawija cenny walor w sreberka....
    Bo jestes cwokiem
    Przeproś, bo uwalimy niżej.
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Fred [37.225.70.*]
    Może właśnie trzeba to ściągnąć niżej, do strefy większego popytu. I może w końcu to ruszy w oczekiwanym kierunku.
    Kurs nie spada, znaczy jest popyt na tym poziomie i bedzie roslo.
    Wkrótce info o analogach i skokowy wzrost ceny
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.156.143.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jb [5.173.19.*]
    https://portal.abczdrowie.pl/w-aptekach-wciaz-brakuje-lekow-problem-pogarsza-jeszcze-brak-zamiennikow

Brakuje lekow na cukrzycę, lada chwila mega rajd na walorze
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jb [5.173.19.*]
    https://portal.abczdrowie.pl/w-aptekach-wciaz-brakuje-lekow-problem-pogarsza-jeszcze-brak-zamiennikow
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jb [77.254.4.*]
    Będzie rosło, coraz szybciej
    Lada chwila eksplozja kursu,
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~oza [83.243.37.*]
    sprzedaj nerkę i kupuj za wszystko.
    W nerce nosze portwel, zatem nie jest na sprzedaż.
    Ale dzieki za dobre rade
    Tej wiosny zobaczymy 5. Raport za 2023 w marcu i oczekiwane uruchomienie analogow.
    Ku*wa stary, twoje wróżby się nie sprawdzają.
    Bo w nie nie wierzycie...
    Tymczasem Yfan odbija ponad 5%. Czas na naszego niedocenionego walora
    Raport wykaże kolejną stratę (link). Nie ma żadnych sygnałów z rynku i z AT żeby coś się miało zmienić. Spółka wciąż dług spłaca długiem i wciąż jest na granicy BEP Ew. info o analogach będzie miało charakter spekulacyjny a nie zmieniający trend, podobnie jak info o plastrach. Szkoda że Jb (Jełop biotonowy) ze względu na pusty portfel, nie bierze udziału w grze. Byłby łatwym dawcą. Androny można mu oczywiście pisać, od tego jest forum.

https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/47530437,noble-securities-bioton-raport-analityczny-w-ramach-gieldowego-programu-wsparcia-pokrycia-analitycznego

Jeśli ktoś w ogóle sugeruje, że jakaś wiara w coś ma wpływ na notowania akcji, to pomylił instytucje. Sprawami wiary zajmuje się kościół, na giełdzie przydaje się umiejętność czytania wskaźników i trzeźwa ocena. Zanim się pisze bzdury o 5 - 6- 20 zł do końca roku na przykład, dobrze jest wiedzieć ile akcji zostało sprzedanych w przeszłości i na jakich obrotach i gdzie są linie opory i wsparcia...itp. Oczywiście nikt nikomu nie zabroni robienia z siebie Koziołka Matołka. To można robić każdemu. Tylko dzięki takim potrąconym przez los kolesiom, to forum wygląda tak a nie inaczej.
    Jedyny pozytyw, jeśli w obecnej sytuacji można dostrzec, to ten, że kurs uklepał poziom 3,6 i że będzie to mocne wsparcie. Pod warunkiem, że raport będzie przewidywalnie zły, bo dobry nie będzie. Obecnie jest to już w cenie. Jeśli będzie gorszy od przewidywań, to dalsze spadki będą bez względu na to czy się w coś wierzy, czy nie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.156.138.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jb [77.254.4.*]
    Wypociny forumowych troli , niby expertow, nie zatrzymają fali popytowej. Rakieta wkrótce wystartuje
    Ktos wie jak idzie sprzedaż w 2024?
    Kiedy ruszaja z komercyjna sprzedażą analogow?
    Zbierac, trzymac zwieracze, bedzie grubo w 2024. 6-8zl bardzo prawdopodobne
    W lutym 4+, w marcu 5. Tego sie juz nie zatrzyma po info o analogach
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Misiu [83.30.48.*]
    Pitolisz.
    Czekamy na info o analogach i raport roczny. Dodatkowo współpraca z Biotts i inne projekty np. wsparcie startupow.
    Wiosna będzie gorąca
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Jb [188.146.115.*]
    Jutro odbicie zobaczycie
    Ostatnie dni na darmowe zakupy, odbicie bedzie zaskakujące
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Misiu [83.30.44.*]
    A w domu wszyscy zdrowi?
  • Re: Bio analogi - rajd 2024 Autor: ~Jb [188.146.114.*]
    Pasy zapięte? Odliczenie....
[x]
BIOTON 1,11% 4,55 2025-09-24 15:57:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »