zamknięcie 52-53c byłoby super, a w zasadzie tak mamy ukształtowaną książeczkę popytu i podaży, cena się stabilizuje,
takie zamniecie przyniesie u nas na otwarciu widły 2,11zł, po uch zluzowaniu, raczej do 2zł byśmy nie zeszli, co najwyzej 2,05-2,07 tu były posrednie wsparcia o tym nie nalezy zapominać:)
niestety jeden z moich prestizowych klientów bedzie musiał też się ubierać, poniewaz na korekte miał zredukowanego IEA , a wraca dopiero ze świąt, żal że nie mogłem go osobiscie w środę ubrać, a tak też trzeba będzie robic skupkę pakietami...
Dzieki za info - no szkoda, ze nie mogles go ubrac, ale z drugiej strony dzieki takim kolesiom co sobie po prostu pojechali, my moglismy sie promocyjnie poubierac :)
Pewnie ten jego jeden pakiet to moje cale pozostale 1/2 ;) ale w takim razie teraz wiem, ze takich klientow co sie poredukowali na korekte i co powroca z wczasow bedzie wiecej + jeszcze pakietowe ubieranie czyli nie ma co czekac trzeba rano atakowac!!! W zaleznosci od TKO z rana mysle albo jak radzi egzaminator wejsc by trzeba PKC, albo poczekac jak piszesz na lekkie zejscie w granice 2.05 i zanabyc... No chyba, ze Austria cos wywinie, ale z tego co poki co widac to juz sie dzisiaj wystrzelali - i dobrze... W Pon bedzie jazda :)) /pozdro, Yankes
Witam! Cieszy mnie ,że twoje analizy IMMO z Warszawy łączysz od niedawna z tym co dzieje się w Wiedniu. Taka była moja prośba.
Życzę Ci w Nowym Roku 100 % :-))) trafności
Mariusz _TX
Mam propozycję. Nie zapychajmy tego forum informacjami typu : "W Austrii + .... "
Kto ma Wiedeń on line to wie co się tam dzieje. A kto nie, to już były przesyłane linki do notowań z opóźnieniem. A jeśli ktoś nie ma to proszę:
http://www.wienerborse.at/quote/?ID_NOTATION=4558546&TYPE=I
lub http://en.wienerborse.at/marketsearch/?SEARCHVALUE=immoeast
Będziemy mieć mniej zaśmiecone forum, ale za to bardziej konkretne merytorycznie.
ja nie narzekam Yankes, to moja praca i chleb, z tego min się utrzymuję, a każdy w ostatnim czasie miał niezłe korzysci, Ci co mnie posluchali zarobili niejednokrotnie i ponad 100% w miesiąc w czasie bessy, a ja miałem darmowa reklamę swojej osoby, choc nie ukrywam ze nie spodziewałem się aż takiego wzięcia:)
2,54 to nie 1,85 prawda:)?
scenariusz 4,29 zgdny z geometria rynku chyba zaczyna nam sie spełniać?
dzis zapewne więcej osób jest do niego przekonanych niż 30 grudnia
pozdr wytrwałych
kto miał TP ustawiony na spółce po 4,29 nieźle zarobiony od 1,85 zł.z 30.12.2008.
Taki był zasieg wzrostowy logarytmicznie z ostatniej fali, to co scenariusz spełniony, tym razem jak u krawca co do grosza:), polecam spółki fundamentalnie mocne, nie balony, zaczynam sie martwić o IEA, puls biznesu dziś okrzyknał IEA królem spekulacji:), ciekawe jak to sie skończy, zapewne niektórym bardzo boleśnie....
Zaraz , niby co ci sie sprawdzilo? 4,29 mialo byc na koniec stycznia a nie teraz. Sam gadales o korekcie kilka dni temu i nic. Ja tez myslalem, ze bedzie korekta ale troche pozniej i wyszedlem na poziomie 3,30, wiec mozna powiedziec ze lepiej trafilem niz ty. Znam sie troche na AT i jak nic powinna byc teraz zwala do 2,70-3 zl...a ze na razie nie ma to troche dziwne. Widocznie spolka stala sie tak znana, ze sporo ludzi uwierzylo ze wciaz bedzie hitem i nie oddaja papiera.
nie popieram DT, sprzedałem z ogromnym zyskiem bo potrzebowałem kasę na Polna i kilka inych spółek, nie jestem źle ustawiony, ale z checią wysłycham was co będzie drozsze o 120% za miesiąc, i nawet was nie skomentuję jak bedzie drozsze wczesniej??
Ok, oto moje przewidywania:
Zakładam armageddon na giełdach już w najbliższych tygodniach, więc wyjątkowo trudno będzie zarobić w najbliższym czasie. Jednak z małych spółek polecam euroimplant - rusza produkcja, ogromny potencjał wzrostu, kryzys im nie straszny bo mają środki na finansowanie, praktycznie zero konkurencji, a branża będzie rozwijała się błyskawicznie. Spółka niestety jest płytka więc radzę umieścić tam niewielką część portfela.
Poza tym 120% będzie można zarobić na polnordzie, ale..wpierw czekać aż się zwali na 20 zł.
120% będzie też możliwe oczywiście na immoeast jak się idealnie trafi w lokalny dołek i górkę.
Teoretycznie najwięcej będzie można zarobić na jutrzence lub sfinksie albo groclinie - są one w fatalnej sytuacji więc strasznie tanie - jedno dobre info i jest wystrzał w góre, jednak ryzyko duże.
pozdrawiam
cel 4,29 osiągniety, zapowiadałem korektę, to nie słuchaliście,...
szkoda tylko że wierzycie w moje przewidywania na wzrosty, a nie na spadki,...
kurs do linii wsparcia możliwy 2,87.
Euro nas trochę ratuje.
warto rozważyć delikatne kupowanie przy cenie 3 zł, 2,87 i obserwować czy nie wylamiemy linii trendu,
papier mógły się doleszczyć...
wtedy wejdą wiekszy, bo ostatnio to był istny balon 350% w 2 misiące, to nie perpetum moblie i muszą być korekty dla uzdrowienia spółki,
Ps. wiecej słuchajcie nganiaczy a skończycie jak z zakupem na cenie 4,29...
bankier a co myślisz o jutrzejszej konferencji? czy constania holand oda pieniążki? a czy immo sprzedało jakąś nieruchomość? jak zaliczymy korekte 2,87 jakie wzrosty możliwe?
kurde weż napisz na kici7sky@interia.pl byłbym zainteresowany współpracą
Praktyka pokazuje, że wzrosty na immo są mocniejsze niż wskazywałaby na to AT i podobnie ze spadkami - psychologia robi swoje. Dlatego wsparcie przewiduję dopiero na 2,70, ale dużo może tu namieszać tez kurs złotego, myślę, że czas na jakąś 5% korektę wzrostową na złotym co się zbiegnie ze spadkami na immo i panikarstwem i może nawet się skończyć na 2,50..dzięki temu później będzie jeszcze piękniejszy wystrzał w górę:)
pozdrawiam