• Re: praca w BZ WBK? Autor: ~caca [213.158.196.*]
    dobrze płacą do czasu,raz czy dwa palnów nie wykonasz i Cie wykopia chyba że liżesz kogo trzeba
    pozdrawiam
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~bankowiec88 [195.20.110.*]
    Popieram, wcale tak dobrze nie jest jak planów nei bedzie a teraz ludzi poporostu nie ma to nie wiadomo z ktorej strony bac sie ataku....:( Przykre ale prawdziwe ehhh a tym co zwolniono Współczuje ze zostaliscie tak potraktowani ale Co Nie Zabije to Wzmocni :)) Moze to i dobrze ze was zwolnili macie szanse na nowo A po tylu latach bedziecie chetnie przyjmowani.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~caca [213.158.199.*]
    Dnia 2009-04-09 o godz. 11:59 ~bankowiec88 napisał(a):
    > Popieram, wcale tak dobrze nie jest jak planów nei bedzie a
    > teraz ludzi poporostu nie ma to nie wiadomo z ktorej strony
    > bac sie ataku....:( Przykre ale prawdziwe ehhh a tym co
    > zwolniono Współczuje ze zostaliscie tak potraktowani ale Co
    > Nie Zabije to Wzmocni :)) Moze to i dobrze ze was zwolnili
    > macie szanse na nowo A po tylu latach bedziecie chetnie
    > przyjmowani.

zwolnili mnie 01.03.09 i jakos nie zauważyłam kolejki po moje umiejętności,nie masz pojęcia jak ciężko o pracę,ciesz się że ją masz
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~on [212.145.211.*]
    Dnia 2009-04-09 o godz. 11:59 ~bankowiec88 napisał(a):
    > Popieram, wcale tak dobrze nie jest jak planów nei bedzie a
    > teraz ludzi poporostu nie ma to nie wiadomo z ktorej strony
    > bac sie ataku....:( Przykre ale prawdziwe ehhh a tym co
    > zwolniono Współczuje ze zostaliscie tak potraktowani ale Co
    > Nie Zabije to Wzmocni :)) Moze to i dobrze ze was zwolnili
    > macie szanse na nowo A po tylu latach bedziecie chetnie
    > przyjmowani.
    Tak zgadza sie; do 'Biedronki'!
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~dyrektor [212.145.211.*]
    No takie juz zycie przegrany przyjacielu: albo lizesz, albo jestes lizany. No ale ty bedziesz zawsze lizal...
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~dobry duszek [91.94.136.*]
    Praca w tym banku jest koszmarem....Nikomu nie polecam.. Dyrektorzy stosują na każdym kroku mobbing... ogólnie robi się tu przekret za przekrętem i ma się serdecznie gdzieś klientów liczy się tylko zysk dla banku... Ogólnie wszystko co sie dzieje w tym banku jest kamuflowane przez dyrektorów, a jak jest wiedzą ludzie, którzy tam pracują....Uwirzcie mi terror...
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~pracownik [83.15.103.*]
    Z Twojej wypowiedzi wynika że nie nadajesz się do żadnej pracy- no chyba że ktoś będzie Ci płacił za siedzenie za biureczkiem i czytanie gazety. Pracodawca płaci Ci za wykonywanie pracy a jeśli jej nie wykonujesz w należyty sposób to Twój problem. Ja pracuję w BZWBK od 10 lat i w 100% polecam pracę w tej firmie. Bardzo dobra atmosfera i dobre zarobki. Wcześniej pracowałam w kilku bankach i nigdzie tak dobrze mi się nie pracowało. Firma bardzo pilnuje aby nie stosowano mobbingu, dbają o pracowników i nie ma żadnych przekrętów - no chyba że stosował je "dobry duszek" no i pewnie już nie pracuje. Bank bardzo przywiązuje wagę do satysfakcji Klienta. Plany są w 100% wykonalne, no chyba że nie potrafisz sprzedać dwóch kart kredytowych w miesiącu:-))
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~wytrwały [188.33.178.*]
    Tę odpowiedź napisał chyba ktoś odpowiedzialny za wizerunek banku,sądzę po ostatnim zdaniu. Niech sami usiądą i się pokażą jak się sprzedaje, bo siedzieć i analizować słupki, teoretyzować to każdy potrafi.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~asddd [89.230.202.*]
    bosz... ale oszołom to napisał berecik korporacyjny zryty, że ho ho, ciekawe jaki poziom depresji załapie jak tego lizodupa wywalą z bączku:))))
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~pracownik [83.8.179.*]
    Ja pracuje 10 lat i w naszym oddziale nie jest zaciekawie. Plany nie do zrealizowania MASAKRA ! Codziennie na dywaniku i relacje z planów, że nie miescimy sie w ramie czasu, ze mamy sprzedawać itp.a o etyce pracy to nawet nie mówię bo jej nie ma kto dobrze nakręca klienta to ok bo ma sprzedaz a ten co uczciwe sprzedaje to niestey nie zawsze ma ja w 100%. Źle sie pracuje.
    pozdrawiam
  • zarobki w BZ WBK? Autor: ~aquash [62.87.160.*]
    Mam rozmowę w BZWBK. Nie wiem jakie są płace na stanowisku doradcy klienta.
    Proszę o info, choćby widełki
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~aleks23 [89.229.239.*]
    a ile sie zarabia?

pozdr. www.meblenet.pl
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~pracownik banku [5.185.37.*]
    4000 brutto
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~ja [83.29.197.*]
    zgadzam sie nie warto pracowac w tym banku...
    mnie zwolnili uzasadniając to że jestem kobietą i mogę zajść w ciążę...dużo zależy od obszaru w jakim się pracuje..a zwlaszcza od kierownictwa i współpracowników...
    a to że panuje tam donosicielstwo i lizustwo to jest rzecz normalna...tam poprostu trzeba komuś nieżle w d...wejśc aby zostać w pracy lub awansować!!!!!
  • praca w bzwbk Autor: ~doradca bzwbk [91.94.244.*]
    ja tez odradzam prace w bzwbk, ja jeszcze pracuje, ale jest to praca z dnia na dzien, ciagle tylko strasza, ze jak nie wykonujemy planow, to takich ,,do niczego,, pracownikow centrala nie bedzie trzymac, im sie bardziej oplaca zwolnic wyszkolonego pracownika, po to by za jakis czas przyjac prosto z ulicy za pensje polowe mniejsza niz teraz zarabia wyszkolony pracownik, szkoda, ze tak nas traktuja, zwalniaja dobych pracownikow, ze szkoda dla klientow, bo klienci nie lubia jak sie zmienia doradca, czy to firmowy, czy klientow. indywidualnych,, a plany sa masakryczne i wieksze z m-ca na m-c......
  • Re: praca w bzwbk Autor: ~bankowiec [79.162.113.*]
    to prawda, plany ,,wziete,, z kapelusza, a w Polsce kryzys, wiec nic dziwnego ze ludzie z wieksza rozwaga podchodza do kredytow, nie biora ich w takim stopniu jak jeszcze pol roku temu, powinni w planowaniu brac to pod uwage a nie zwiekszac plany, zeby pograzyc ludzi w pracy,
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~las [193.42.230.*]
    prosze o kontakt, to wazne do1968@gazeta.pl
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~anonim [77.253.43.*]
    Bez przesady. Bank to firma nastawiona na zysk. Chcesz tam pracować to musisz to zrozumieć i zaakceptować.
    Kilka lat pracy na różnych stanowiskach. Zawsze byłem zadowolony.
    Rzecz na którą warto zwrócić uwagę, a niestety nie da się jej sprawdzić przed podjęciem pracy to nastawienie i relacje w zespole.
    Ludzie w banku są najważniejsi. Tutaj pojawia się stanowisko kierownika/dyrektora którzy muszą zapewniać poza batem, miłą atmosferę. Praca w kieracie i realizowanie się to mit.
    Ja trafiłem na ludzi o ogromnej wiedzy, sympatycznych i wykazujących zrozumienie dla nowych. Jak jest teraz sam nie wiem.

powodzenia w pracy
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~Gal [77.113.238.*]
    no to uwierz ze teraz jest inaczej niestety zydecydowanie gorzej niz zapamietany przez Ciebie obraz
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~con [94.254.153.*]
    byle nie w oddziale w kolobrzegu bo bedziesz musial sprzatac dyrektoprce mieszkanie i wyprowadzac psa na spacer.
    Powiedzcie proszę co w tym momencie można by było zrobic (gdzie uciec) zeby jakos normlanie zarabiac i nie miec takiego strasznego ciśnienia??? Jest coraz ciezej a pęsje nadal zamrozone wrrr:/
    Składać cv gdzie indziej czy przeczekac???
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~agatka [83.21.155.*]
    Składać cv zawsze można ,ciekawe jak długo będą jeszcze zwalniać?
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~rumeczka [77.254.4.*]
    a ja wlaśnie dostałam umowę na czas nieokreślony, co prawda bez podwyżki ale prowizja za kredyty MŚP to właściwie moja druga pensja, fajny mam oddział więc nie narzekam...
    To masz szczescie bo na zwykłym doradcy napewno nie mozna zrobić sobie "drugiej pesji" przynajmniej teraz. A umowa na czas nieokreślony jakos idzie jak krew z nosa, byłam optymistką ale coraz bardziej zastanawiam sie co bedzie dalej.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~karola [82.177.221.*]
    NIE POLECAM TU PRACOWAĆ!!!!!!!!! w tej firmie pracownik traktowany jest jak śmieć,upokarzanie, mobbing, stres to codzienność, zarobki marne,plany coraz większe i nie do wykonania ,wzięte chyba z kosmosu, te słowa kieruje do młodych ludzi którzy myślą że praca w banku da im mozliwośc rozwoju i kariery,niestety rzeczywistośc jest brutalna i całkiem inna od powszechnej opinii. Bankowiec to inaczej akwizytor, nie potrafisz sprzedawac/ wciskac/ to nie dlaciebie ta praca.
    Też tak mysle praca w tym banku to stanie w supermarketach z ulotkami, na ulicach z ulitkami, co miesiąc wykazywanie się kolejnymi pomyslami aktywizacji sprzedazy a co to za radocha jak nagle jakas pani z ulicy zobaczyc cie w banku i powie "o a ja myslałam ze pani sobei tylko dorabiała z tymi ulotkami" to jest zenujące !!! niewiem czy sie zdecyduje odejsc ale coraz czesciej widze ze sa prace mniej stresujące gdzie mozna po 15 pojsc spokojnie do domu i nei martwic sie nagodzinamy albo dopinaniem planów
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~iii [83.21.72.*]
    wiem coś o tym też tam pracuję
  • Re: do autora: rumeczka Autor: ~office [87.250.174.*]
    Dnia 2009-06-15 o godz. 19:22 ~rumeczka napisał(a):
    > a ja wlaśnie dostałam umowę na czas nieokreślony, co prawda
    > bez podwyżki ale prowizja za kredyty MŚP to właściwie moja
    > druga pensja, fajny mam oddział więc nie narzekam...

prośba o kontakt na e-mail: alexa011@wp.pl

pozdrawiam
  • Re: do autora: rumeczka Autor: ~optymistka [88.156.35.*]
    Ja też nie narzekam. Dobry pracownik utrzyma się nawet w trudnych czasach.
  • Re: do autora:optymistka Autor: ~koala [195.20.110.*]
    Nie bądź taka optymistką - niedość że ucinają etaty to w tych czasach z miesiaca na meisiac zmienia sie jak w kalejdoskopie. !!!
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~ja [212.145.211.*]
    Drogie dzieci narzekajace na zle i ciezkie warunki pracy.
    Skoro jest wam tak zle to macie trzy wyjscia:
    - zmywak w Irlandii
    -status bezrobotnego w Polsce
    -praca w supermarkecie na kasie
    Jak same widzicie zycie nie jest uslane rozami i by miec co jesc i na czym spac, nalezy troche pracowac. Skoro ktos podjal, jak widac z postow , bledna decyzje przyjecia was do pracy, w oparciu o wasze wyksztalcenie, bo raczej w doswiadczenie nie wierze, gdy czytam te 'madre' wypowiedzi, to ruszcie dupy i pracujcie. A po godzinach proponuje gre w lotto, moze wasze zycie sie zmieni.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~JA2 [195.20.110.*]
    jestem ciekawy, drogi "ja" w jakim departamencie pracujesz, bo na pewno nie na sprzedaży w bezpośrednim kontakcie z klientem - pod presją planów z wiecznie wracającymi nie takimi decyzjami, jakie by się chciało (plany są w chili obecnej totalnie oderwane od rzeczywistości) a propozycja wyjeżdżania na zmywak do Irlandii świadczy o nieznajomości obecnej sytuacji tego kraju - nie ma tam pracy nawet na zmywaku a i rzeczywiście rozważyć supermarket - tam nie ma planów a zarobki podobne a nie żadko nawet atrakcyjniejsze mogą być! ;)
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~Gre [195.20.110.*]
    Witam wszystkich. W pracy, jak to w pracy - bywa różnie. Wiele zależy od przełożonych. Procuję w tej firmie 11 lat. Od kilku na stanowiskach kierowniczych. Chwalę sobie: kulturę organizacyjnę, komfortowe warunki pracy, szkolenia, zarobki. Nie wybieram się do innei firmy, póki co.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~Kecaj [89.77.239.*]
    Zarobki tak, duży plus
    szkolenia - skończyły się w 2008 r.
    kultura organizacyjna: są zmiany na plus (trochę mniej biurokracji) i na minus (zwolnienia po cichu, nowi dyrektorzy-krętacze - za czasów prezesa Ksenia tego nie było)
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~johny [77.253.165.*]
    Ja bym nie radził. W obecnych czasach niby polityką jest, żeby nie zwalniać pracowników a mimo to robią to i to po cichu. Z drugiej strony jeszcze nie pracowałem w firmie w której tak bardzo Twoja kariera zależy od zwykłej WAZELINY, czyt. przypodobaniu się szefowi! (a pracowałem w wielu firmach).
    O szkoleniach w obecnych czasach zapomni.
    Jedyny zdecydowany plus jak dla mnie to socjal.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~oddziałowiec [89.151.24.*]
    Zgoda, nie doświadczenie, zaangażowanie tylko "układy" tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji. Są Oddziały gdzie nepotyzm to standard.
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~nowy [83.238.75.*]
    hej,
    właśnie dostałem pracę w jednym z oddziałów bz wbk w dużym mieście, proszę o info jakie są tu płace, czy są jakieś szkolenia wyjazdowe?
    bardzo proszę o opinie! sprawa dla mnie bardzo ważna,
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~laska [77.88.136.*]
    masz rację w 300 % to co się teraz dzieje to horror, najpierw każą ci sprzedawać na maksa a potem straszą głupimi rankingami i audytem to jest chore, Prezes Kseń widział w pracownikach ludzi a Morawiecki ma nas w d....
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.76.37.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.239.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.20.110.*]
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~monia19-75.1975 [212.76.37.*]
    @Obs debile to chyba tam pracują. To są fakty !!
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~ktoś [83.238.75.*]
    a stanowisko Doradca Klienta? nie stolica, ale też duże miasto, czy są szkolenia wyjazdowe? jeśli tak to, jak długo trwają i gdzie się odbywają?
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~aga [87.96.115.*]
    ktos?
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~ktoś [83.238.75.*]
    słucham?
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~Praconik [195.20.110.*]
    Praca doradcy klienta jak w każdym innym miejscu na tym stanowisku.Masz do realizacji plany sprzedażowe,najprawdopodobniej też obsługę kasową.Zależy w jakim opddziale pracujesz. W sumie fajna praca i dużo możesz się nauczyć.
    Co do szkoleń to na pewno jako nowy pracownik bedziesz je mial, a pozniej tez się zdarzają:)
    Pozdrawiam i zyczę powodzenia
  • Re: praca w BZ WBK? Autor: ~x29 [89.171.61.*]
    Na początku, to miła i sympatyczna praca, pracownicy i dr. są jak najbardziej mili dla nowej "buźki "oddziału .Jednak gdy dostaniesz plany sprzedażowe, to zaczynają się częste i nieprzyjemne rozmowy z dyrektorem oddziału, który tylko się cieszy i uśmiecha jak masz wyrobione już prawie 100% planu. Nie mówię już o tym, że dyrektor, dopytuje się każdego pracownika oddziału jak pracuje i się zachowuje nowo przyjęty pracownik, często łamiąc reguły moralne i etyczne. A więc dopuszcza do takich rozmów w sferze prywatnej, odwożąc pracownika starszego stażem do domu. Po czasie miłej sielanki, odbiera się wrażenie pracy z mafią :(((