• Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Zbityztropu [89.151.33.*]
    Zaraz Ci napiszą "spokój i cierpliwość"! Albo coś o "młodej spółce", "prawie do błędów" i "kilkuletniej strategii inwestycyjnej". Albo o "zarządzie z pasją" - to moje ulubione :)
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Tomek [188.33.240.*]
    Akcjonariusz - ty sobie odpowiedz czy warto bylo zrealizowac twoja strategie. Odpowiedz na twoje postawione pytanie nie ma sensu: patrz odpowiedz „zbityztropu”. Po prostu wiecie lepiej i to jest ok. Moja odpowiedz nic tu nie zmieni. Mamy inne strategie i jak widac nie maja one punktow wspolnych z wiekszoscia osob piszacych na forum. Zyskow zycze, nie tylko na Carbon!
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~ajtam [89.77.136.*]
    Dobra spółka ale coś tu jednak nie zadziałało.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~inz_Mic [31.0.84.*]
    Panowie wy piszecie o dwóch różnych rzeczach. Akcjonariusz ma rację w ocenie spółki i zgadzam się w 100% z jego argumentacja w pierwszym poście. Tempestfall to porażka Carbon. Wybrali tematyke w której jest dużo dobrej konkurencji, która zostawiła ich technologicznie daleko w tyle. Nikt kto zagrał w blade and sorcery czy gorn nie będzie zadowolony z walki w Tempestfall a to wpływa negatywnie na odbiór całej gry. Tomek natomiast ma rację że inwestowanie w którym emocje decydują o sprzedaży akcji jest bez sensu i zawsze kończy się strata. Nikt nie wie co będzie za rok, dwa, trzy. Ps: na bananie największe zyski zrealizowałem na wyprzedanych spekulacyjnych smieciach.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [94.254.207.*]
    Spokój i cierpliwość zadowoleni?
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~inz_Mic [31.0.81.*]
    Żaden akcjonariusz Carbon nie jest zadowolony po premierze Tempestfall .
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Pojawiają się pierwsze opinie graczy którzy zapłacili za grę i są pozytywne ku mojemu zdziwieniu. Na głównej pojawiła się reklama. Co prawda wyświetla się druga w kolejności ale jest. Może osoby poszukujące gry w stylu przygodowym rozkręcą sprzedaż.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Crb [83.23.124.*]
    Kilka mln zł spokojnie wpadnie do kasy spółki z tej wersji Warhammer. Obecnie Carbon nie jest drogie.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~czohracz [89.77.250.*]
    Na jakiej podstawie szacujesz te kilka milionów? Bo jestem ciekawy wyliczeń. Obecnie przy 50 opiniach to bardzo optymistycznie można szacować kilka tysięcy sprzedanych sztuk. Jeśli pójdzie super dobrze to do końca roku zrobią 200-300 ocen, co przełoży się pewnie na około 20 tysięcy sprzedanych sztuk. Przy średnim zysku z kopii na poziomie 50zl (odliczamy marzę oculusa, podatek i to co pójdzie na przecenach) to mamy milion zysku.
    A jak wyżej - to są optymistyczne wyliczenia. Chciałbym się gdzieś mylić, więc jeśli nasz jakieś merytoryczne kontrargumenty to zamieniam się w słuch.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Twoje szacunki są poprawne. Multi da nowe paliwo do sprzedaży Dark Times. Pewnie wyjdą paczki łączone na przecenie z ( Tempestfall, Dark TImes, The Wizards ), może łączona promka z innym wydawcą, To wszystko jednak banku nie rozbije, a 4mln przychodu i ok 1.5 mln zysku to max na 2022 r. Wychodzi na to, że niewidzialna ręka rynku nigdy się nie myli i ani mniej ani więcej tylko te 30 mln jest spółka warta na dzień dzisiejszy.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [94.254.176.*]
    Ale zawsze może być taniej
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~adm_nemo [91.239.206.*]
    Po "premierze" i pierwszym weekendzie gra ma 53 oceny. Ciemno, ciasno i z tyłu.
    Jak ktoś zada sobie trud zerknięcia na koszty vs przychody ze sprzedaży w Q1 to nietrudno wyczuć kolejny etap tego sukcesu, czyli drukarnię.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [94.254.197.*]
    Pole do dodruku maja spore ale nie gram na to
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Akcjonariusz [46.134.87.*]
    Trzeba zacząć śmieci wyrzucać ze swojego portfela i cokolwiek odzyskać naiwność i ten cholerny spokój i cierpliwość mydlila ludziom oczy... Dramat Panowie cierpliwi i spokojni czekajcie lata a zyski bedziecie realizować o lasce i z pomarszczoną twarza... Powodzenia
    W sumie mi nawet siebie nie szkoda... Bo od ponad 1,5 roku krytykuje i nie zrobiłem nic... Patrzę tylko na kiełbasę wyborczą zarządu, wieczne wciskanie kitu, i pseudo marzycieli co kiedyś CDR sprzedali za grosze i liczą tu na 1000zl...dramat
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [5.173.112.*]
    Sam sobie jesteś winny.
    Może i jestem kolego Johnie ale przynajmniej w odróżnieniu od Ciebie miałem intuicję i czułem że to jeden wielki badziew...Nie myliłem się przynajmniej... a Ty cały czas z Tomkiem i paru innymi żyjecie w innej rzeczywistosci spadnie to do jednocyfrowki dalej będziecie mówić że to inwestycja długoterminowa co z tego że ogromna strata... Wiecznie jak krytykowałem spółkę za jej działania to śmialiście się ze mnie brawo Wy!!!
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [94.254.216.*]
    Perspektywa robi różnicę jak ktoś wisi na 50zl+ to płacze ja średnia mam spoko więc spokojnie sobie czekam na rozwój wydarzeń.a więc wygrałeś zrobiłeś sobie stratę i możesz inwestować w inne spółki powodzenia.no chyba,że to inny akcjonariusz,który boi się uciąć pozycji i płacze jaki dramat.to forum bankiera najgorszy jest efekt potwierdzenia
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~asdf [5.253.206.*]
    Im szybciej zostaną odfajkowane dołki covidowe tym lepiej.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Akcjonariusz [193.32.180.*]
    Z tego co pamiętam a jestem na tym forum ok 2 lat przy kwocie 50 zł mówiłeś że wycena jest bardzo niska jak na spółkę razem z innymi pisaliście o wyimaginowanych poziomach paręset złotych jak premiere przesuwali też strasznie broniłeś spółki jak nie dotrzymali obietnicy z przejściem też broniłeś jak wyszedł średniak WH też bronisz teraz piszesz ze 50+ jak ktoś ma średnia to płaczę a do niedawna pisałeś że tanio... Trochę obiektywizmu, pokory i trzeźwego spojrzenia...
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [37.109.51.*]
    Pisałem,że po Wh może być 30zl to każdy pisał,że jestem szalony.przygotowywalem się na taki scenariusz jak i odwrotny.mysle,że temat został zakończony bez odbioru.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Znudzony [89.64.42.*]
    Dzisiaj był ponad tysiak akcji po 21zł i nikt nie był zainteresowany :) a jeszcze tydzień czy dwa temu ktoś tutaj pisał, że poniżej 24zł wszystko dobiera :D punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia. Tutaj będzie jeszcze poniżej 15zł
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~John [94.254.177.*]
    Możliwe
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~inz_Mic [31.0.71.*]
    Panie akcjonariusz. Wchodzę teraz po 20 na 3 lata. Zarobię czy stracę? Dobra spółka czy zła? Może akcjonariusz zły z głową w chmurach? Może edukacji inwestycyjnej za mało? Nie piszę tego złośliwie. Zapłaciłeś za swoją lekcje. Życzę Ci żeby ta przyniosła owoce w przyszłości. Pozdrawiam
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~greg [89.25.153.*]
    juz niedlugo 10 zeta
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Bułka_z_masłem [195.85.252.*]
    Chyba też zrozumiałem swój błąd. ALe trochę inaczej: napalony jak szczerbaty na suchary wziąłem na spadkach wojennych, a wcześniej po 50 zł. A dopiero teraz zbieram fakty. No i wyszło, ż e to wszystko wbrew swoim poglądom inwestycyjnym, nie spekulacyjnym: raz że to NC, dwa, ż e opisane czary mary, a trzy, to po prostu sprawdziłem gdzie jest siedziba spółki.
    Witki opadają, w co się człowiek wpakował. Dziesiatki milionów za spółkę, której siedzibą jest mieszkanie w gierkowskim bloku na peryferiach. Ja wszystko rozumiem, czasy pracy zdalnej itd., ludzie nie maszyny, świat wirtualny a nie biurka i maszyny do pisania w bilansie. Ale jakoś nie klei mi się to by wyceniać na dziesiątki milionów coś co zajmuje mieszkanie w bloku.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Bułka_z_masłem [195.85.252.*]
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/CARBONSTU/podstawowe-dane

Chyba, że te dane są nieaktualne. No to niech pr-owcy w spólce zadbają by były.
  • Re: Kilka słów prawdy o Carbon Studio Autor: ~Peter [194.233.96.*]
    Czy Ty nie mylisz czasem siedziby z biurem, gdzie siedza mlodziaki i jednak tworza kod?

Poza tym kwit ma 13 zlotych do zera, oraz 82 do maximow na 95. Przypadkiem wlasnie dzisiaj, 10 czerwca 2022 zrozumiales swoj blad inwestycyjny. Zapewne tez dopiero dzisiaj wywaliles smiecia i przylazles sie pochwalic na forum madroscia. Turlam sie ze smiechu hehehehehehehe
[x]
CARBONSTU -3,45% 5,60 2025-10-16 16:38:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.