Przyłączam się do prośby Tadeusza. Ja dzisiaj po 8mej o dziwo odebrałem telefon z infolinii dotyczącej płatności (w piątek zamawiałem rozmowę) ale oni tam są chyba tylko od ściemniania, bo zawszę słyszę to samo, że się skontaktują wewnętrzną komunikacja w mojej sprawie z księgowością
Ta infolinia to jakieś nieporozumienie....... Ktoś ma jakąś informację kiedy będą kolejne płatności za faktury majowe??? Dostali już Państwo pieniądze za faktury z maja?
Proszę czytaj co było od początku w dyskusji, za maj to chyba tylko Tadeusz dostał po stu telefonach, infolinia to ściema tylko nie wiem po co, bo w księgowości nic nie wiedzą, proszę jak ktoś coś dostanie to niech pisze, pozdrawiam serdecznie wszystkich współpracowników OF
Tak dla uściślenia - ja otrzymałem płatność za sprzedaż kwietniowa (fv wystawiona w maju). Czy Państwo czekacie tak jak ja na fakturę wystawiona w czerwcu czy jeszcze na te majowe?
Jesteś chyba jedynym o którym słyszałem, że dostał za majową fakturę.
Wszyscy czekają na majowe i czerwcowe. Niedawno słyszałem od regionalnego, że niektórym zalegają z kwietniowymi ...
Za sprzedaż kwietniową zapłacili w sumie 12 przelewów (dla 9/10ciu osób). Reszta nie dostała kasy za kwiecień, maj, czerwiec. Opóźnienia też są w sieci stacjonarnej (po raz pierwszy) oraz Direct. Póki "Dżoana" nie ogarnie kasy na spłatę bieżących zaległości wszystkie przelewy, dla wszystkich sieci zostały wstrzymane. Na dzisiejszej konferencji mieli podać "dobre" wiadomości a propos terminu płatności. Niestety "Dżoana" potwierdziła swoje umiejętności i nie udało się jej jeszcze (oby) tego załatwić - to jest przyczyna odwołania a nie problemy techniczne :) Dodajcie do tego zapadalność obligacji 6 sierpnia - muszą zapłacić 4,7 mln (min. Maurycemu) - już wiecie z czego je zapłacą? :)
Dnia 2021-07-19 o godz. 14:41 ~JZ napisał(a): > Ta infolinia to jakieś nieporozumienie....... Ktoś ma jakąś informację kiedy będą kolejne płatności za faktury majowe??? Dostali już Państwo pieniądze za faktury z maja?
Infolinia istnieje chyba tylko po to żeby nas spławić formułką , że "wysyłam mail w pana/pani sprawie do księgowości". Jakaś część odpuści i da im na chwilę spokój. Jeśli ktoś będzie drążył temat mocniej to po prostu mu nie odpowiedzą i dziękuję. "Nie mamy pańskich pieniędzy i co nam pan zrobisz??!" - z takiego założenia sobie wyszli. Skoro jak ognia unikają odpowiedzi na pytania o pieniądze to można by założyć , że nie mają w planach zapłacić ich w ogóle - zależy im widocznie tylko na przeciąganiu sprawy maksymalnie długo - stąd pewnie ta niedoszła konferencja i inne triki. Miło byłoby się mylić ale nie widzę z ich strony kompletnie żadnej realnej woli współpracy czy nawet dobrych chęci - wszystkie ich działania są wyrachowane oraz potęgują tylko chaos i nerwowość. Nie wróży to niczego dobrego.
Skoro przychody mają a trzymali wypłaty czyli koszty to będzie dużo kasy na koncie i na pewno ktoś zaraz zinterpretuje że kurs wystrzeli 12 może 3 zł do końca roku zanim upadną polosie ale ironia firmy faktoringowe teraz zarabiają na przeterminowanych należnościach pośrednika finansowego hehehe
Dyrektorem Generalnym i prokurentem, ale nie prezesem, został Tomasz Chwiejczak. Łebski Gość, ale z pustego i Salomon nie naleje. Jeżeli czarnecki (celowo małą literą) nie dosypie kasy to jest prosty kurs na upadłość
Czy ktoś dostał pieniądze w ostatnich 3tyg? Czy czekamy nadal? Prosze tylko, żeby spamujący Marek nie pisał tutaj swoich przemyśleń… interesują mnie poważne osoby.