justysiu, kochanie a może warto zainteresować się tobą? kim ty jesteś że chcesz walczyć? z kim i o co?,a może powalczymy razem; żmijko ty moja pisz pisz podniecają mnie takie kobiety (...)
"punkt opłat" to pewnikiem ostrowska dodaje sobie otuchy, leczy kompleksy, bo nikt przy zdrowych zmysłach, kto ją widział nie napisał by czegoś takiego. cycka i tyłka z lupą trzeba szukać.
wikar :/ , chyba masz doświadczenie z wpychaniem rąk do cudzych kieszeni, przyznaj sie; zawsze to czerpiemy wiedzę z własnego doświadczenia, a może ktoś tobie grzebał w kieszeniach nie było to przyjemne? nie było delikatne? a może ja włoże moje dłonie do twych kieszeni, tobie też pomogę, justysiu nie łam się jestem z tobą (...)
boom, ty moja płci nieokreślona; a ty tutaj to w jakim temacie? jaką masz wiedzę, temat czego dotyczy? chcesz? przetłumaczę tobie ale określ w jakim języku; jak trudnym się staje dla ciebie odbiór polskiego języka to może warto było myśleć wcześniej o edukacji (...)
wiesz ostrowska, jestem bardziej w temacie niż ci się wydaje i polski znam lepiej od ciebie aczkolwiek, cieszę się, że się odezwałaś i że twój ostatni post jest zrozumiały, bo poprzedni to ISTNY BEŁKOT. To pewnie wynik wizyt na Słonecznej?
Wszystkich wierzycieli z wyrokiem przeciwko Komanowi, lub bez proszę o zgłaszanie się do Prokuratury Rejonowej w Koszalinie ul. A. Lampe 34 i kierowanie tych informacji pod sygnaturą 1 DS 933/06.
Przedmiotem sprawy jest: "uszczuplenie zaspokojenia wierzyciela ... przez Piotra Komana poprzez zbycie składników swego majątku ... tj. o czyn z art. 300 par. 1 i 2 kk".
Na konferencji Koman z Ostrowską musieli się nieźle z kapeluszem nabiegać i datki zbierać bo już dzień po (24.07) wpłacił kilka tysiączków komornikowi.
gościu siądź pod mym liściem i odpocznij sobie; hmmm, ja też lubię ostrą zabawę, ale może zaczniemy od czegoś prostego, zwą 'to' nektarem bogów, czy chcesz zaznać tej słodyczy? wiem, że chcesz każdy podświadomie o tym marzy; nie wstydź się warto przyznać sie do własnych słabości, ja dam tobie chwilę rozkoszy, później przejdziemy do tego co ty lubisz /pamiętam, dobrze pamiętam co lubisz najbardziej; przypominasz sobie te nasze zabawy/ (...); justysiu jestem z tobą (...)
leniu ja to lubię takich jak Ty chłoptaczków, pewnie jesteś młody, silny, umięśniony, i masz walory... wiesz o czym ... lubię takich jak ty a jesteś taki bo to wypływa z tego co piszesz.. inni tez tak myślą. Umów się ze mną. Nie pożałujesz dam ci rozkosz.
będziesz tym dominującym - lubię dominujących - spotkajmy się proszę
z wielką nieśmiałością i ja muszę się przyznać do tego, że kocham lenia /niech będzie mi wybaczone/, daj mi jakis znak. twoj karol
http://www.tiutiaputia.com/nadziendziecka/lizak.htm
Witam!
Od chwili gdy opisałam swą sytuację na forum często tu zaglądam....czasami mimo wszystko się śmieję,czasami zastanawiam....
Teraz mam pytanie o jakiej konferencji piszecie?Jaką kasę Koman ma jeszcze prawo zbierać?Moja i męża umowa była podpisana jako 9 /chyba/ i my w związku z nią nic do kapelusza mu nie musimy wrzucać.Wiem jednak,że wersji umów było kilka czy o to tu chodzi?Z tym jest związane?
Pozdrawiam
Wkurzyłam się!!!!MM doskonale wie ,że nasze punkty/2/ już nie istnieją ale na ich stronie jak najbardziej .Wiem ,że ładnie to wygląda jak jest ich dużo a im się wydaje ,że są przez to wiarygodniejsi.Marzę by pewnego dnia zawitał do mnie ktoś kto chce podpisać umowę z MM jak przejrzy cztery grube skoroszyty to nawet na MM nie spojrzy.Panie Koman może wreszcie czas usunąć nieistniejące punkty z mapki?????
Moze by i usunal.
Ale zadajce sobie pytanie - czy on potrafi to zrobic??
Na ich stronie ciagle jest "aktualna" baza KIR sprzed ponad pol roku (a taka baza ukazuje sie dwa razy w miesiacu).
Widac ze juz go wszyscy przejrzeli i nawet nie potrafi znalezc osoby ktora by mu poprawila strone.
Sprawdź jaki miałaś numer w swojej sieci i podaj nazwę programu którym pracowałaś. To się może przydać bo wiele spraw jest obecnie prostowanych w sądzie.
Nikt nie jest w stanie sprostować w sądzie, w sposób ogólny umów zawartych przez Komana. Są to sprawy indywidualne. jeden wyrok nie załatwi wszystkich spraw - wynika to z tego, że umowy MM były zmieniane. I umowy z 2004 r. różnią się treścią w stosunku do tych późniejszych itd.
Do Szuji!
Drogi Szujo, przeczytałam artykuł i nie mam zamiaru nikogo bronić.Ty moją sprawę znasz i wypowiedziałeś się na forum jakie jest Twoje na ten temat zdanie - właściwie na nasz, mój i mego męża.
My też mówiliśmy i jesteśmy przekonani ,że wina leży po stronie programu!Mam dowody bankowe ,że pieniądze trafiały po dwa razy na konta klientów i to jest ważny dowód....ale dla kogo?????Komu zależy by codziennie spisywać setki skarg?Policji śledczej na pewno nie!Najłatwiej jak wiem ,nakłonić lub namówić by podejrzany sprzeniewierca przyznał się do przywłaszczenia w zamian za obietnicę pobytu na wolności,szybsze załatwienie,,sprawy''mniejsze kłopoty.Prokurator w tym momencie macha przed nosem nakazem aresztowania i wygłasza komunały dla przeciętnego śmiertelnika zupełnie niezrozumiałe.Śledczy nawet oświadczyli ,że w przypadku mego męża, postawiony zostanie zarzut zaniedbania a nie sprzeniewierzenia cudzej własności/kk286&1/.Rzeczywistość jak wiesz jest zupełnie inna.
Nie wiem jak było w przypadku opisanej w artykule firmie ale takie obietnice dla laika......???Być mogło różnie.Szczerze zdziwiona jestem faktem ,że właściciele pochodzili z Sierpca ,ponieważ to od nas nie tak daleko.Czasami tam bywam.W mieście tym w pewnym miejscu był ,,Grosik'' ale się zmył.Wyrosła za to nowa agencja /miejsce to samo/ ,której nazwy nie pamiętam i dziwię się ,że jest i chyba jakoś funkcjonuje?
Na końcu gdy wypowiadałam się na forum napisałam,że nie wiadomo co jeszcze nas czeka.Pewnie pocieszy Cię informacja,że Prokuratura skierowała mego męża na 6 tygodniową przymusową obserwację psychiatryczną ponieważ 13 lat był na rencie i kiedyś dopadły go myśli samobójcze.Dawne czasy ale widocznie chcą coś sprawdzić.
Dom na mojej głowie ,własny biznes też.Córeczka 4 latka od września do przedszkola ,syn do nowej szkoły.....Szujo,nic nie jest warte takiego stanu rzeczy ,widoku policji w domu ,wystraszonych oczu córki.Tylko Ty nie przyjmujesz do wiadomości ,że czasami takie konsekwencję czekają nie tylko wyłącznie na złodzieji,prawdziwych złodzieji!!!!!
Zastanawiam się czy jest sens to wysyłać skoro Ty masz tak niskie mniemanie o naszej wyobrazni, ponoszeniu konsekwencji za swe czyny.Ale co tam ,niech inni poczytają bo to samo życie.
Do Szuji!
Najpierw jedno /stąd wizyta informatyka bankowego/ a potem w konsekwencji drugie - najgorsze.
Przepraszam ale po mej wypowiedzi na forum pisałam na ten temat z osobami które się do mnie odezwały w tej sprawie i po prostu każdej wyjaśniałam to z osobna.Rzeczywiście trochę opisałam wszystko może zbyt chaotycznie.
No widzisz Luno, a Koman cieszy się nowo zakupionym domkiem i ma w tłustej d... użytkowników programu, który sprzedał. Widziałem kiedyś takie zdjęcie: Koman na masce samochodu z wypiętą gołą d... - to jego przyszłość. Sam sobie wywróżył.
Re: punkt opłat Autor: ~przeciwnik Mieszka i Okienka [80.50.255.*]
grr Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/15883,nowy-sta
> ry-gracz-na-rynku-platnosci-masowych.html
>
> co Wy na to?
Kolejna bajka przedstawiona klientom i potencjalnym biorcom.
1. 300 to oni sprzedali licencji - a puntkow dziala zdecydowanie mniej.
2. Mieli juz wdrazac jakis certyfikat ISO - i nic im z tego nie wyszlo
3. Chwala sie ubezpieczeniem - ale nigdzie nie przeczytalem wprost, ze polisa taka chroni ich rowniez przed defraduacja pieniedzy zarowno przez wlasciciela jak i pracownika
4. Robia wielka sensacje z polaczenia sie Mieszka i Okienka - ale dlaczego nie chwalili sie gdy Prosspol (wlasiciel Okienka) przejmowal Mieszka.
5. Naprawde sie dziwie jak oni przeszli ten audyt (byc moze po znajomosci, tak jak te wszystkie przyznane im nagrody) - skoro nadal maja ogromne opoznienia w realizacji platnosci. Skad wiem? Od ich klientow, od osob pracujacych w firmach, na rzecz ktorych sa dokonywane platnosci itp.
P.S. A wiecie w jaki naprawde prosty i legalny sposob moga oni zrobic w konia swoich agentow??
Zalozmy ze taki agent wplaca w dniu dzisiejszym na ich konto 10tys zl. Po tygodniu czasu otrzymuje fakture wystawiona z data wczorajsza za jakas niby tam usluge na kwote 10tys. :)
Twoja wypowiedź trąci jadem zazdrości. Przypomina mi to Mielimmedia: zazdrość, zazdrość i zazdrość w stosunku do innych firm. Spełni się przepowiednia ze zdjęcia. Koman ostanie się jeno z gołą d...
"P.S. A wiecie w jaki naprawde prosty i legalny sposob moga oni zrobic w konia swoich agentow??
Zalozmy ze taki agent wplaca w dniu dzisiejszym na ich konto 10tys zl. Po tygodniu czasu otrzymuje fakture wystawiona z data wczorajsza za jakas niby tam usluge na kwote 10tys. :) "
Kto ci tak powiedział?
Po pierwsze, wszystkie relacje reguluje "umowa agencyjna". Wpłata o której mówisz zawiera tytuł przelewu(płatności klientów z dnia tego i tego), którego dotyczy. Nie można ot tak sobie wystawiać faktur, nawet kwoty pobierane na reklamę muszą być zawarte w umowie współpracy.
Taki postępek to oszustwo lub próba wyłudzenia i podlega karze pozbawienia wolności. Nie mieli by dowodów w procesie cywilnym, że agent im jest cokolwiek dłużny.
Po drugie zawsze można w którymś z paragrafów "umowy agencyjnej" zastrzec, że faktura jest ważna tylko wtedy, gdy jest własnoręcznie podpisana przez obydwie strony. Czyli przychodzą pocztą dwa egzemplarze, są podpisywane przez agenta i jeden egzemplarz wraca pocztą do centrali.
Sąd zwraca uwagę przed wydaniem nakazu zapłaty czy faktura zawiera podpis dłuznika. W przeciwnym razie każda nieuczciwa firma by mogła wystawiać faktury komukolwiek za cokolwiek o ile znałaby dane osobowe oraz NIP.
Re: punkt opłat Autor: ~przeciwnik Mieszka i Okienka [195.205.209.*]
Odnosnie faktury - pisze to co slyszalem.
Nie twierdze ze jest to prawda - ale tak uwazalem do tej pory.
Skoro mowiec ze nie jest - ok - sorki za zamieszanie.
Ale swoja droga - nic nie zmieni mojego nastawienia do tych firm
Moje nastawienie do tych firm jest również negatywne aby była jasność. "Centrale" to przeżytek i niebezpieczeństwo.
Co do chwytów poniżej pasa z fakturami, to jestem w stanie uwierzyć, że coś podobnego wymyślili. Pytanie tylko czy im się to wyłudzenie udało?
Opisałeś jakiś konkretny przypadek, ze kogoś tak potraktowali czy tylko słyszałeś, że podobno tak można zrobić?
Ech... w Polsce to się wszystkiego można spodziewać.
Prowadziłem punkt opłat przez jedną z sieci M..... Wzięli kasę za program i wypięli się na mnie. Jeszcze się wkurzają, że śmiem zadzwonić do tzw. Centrali i zapytać o coś! Nadęte bufony! Podobno kupili dom (między innymi za moje!). Najlepiej działać na własny rachunek! Nie dajcie się nabrać na puste obietnice!
Jeżeli domem nazywacie grubo ciosany sześcian postawiony w stanie wojennym (z dostępnych wtedy materiałów) wg projektu z epoki późnego Gierka, to to coś co widziałem, jest domem.
A Koman w takim malutkim, ze spadzistym dachem, domku - obok tego dużego - za dużą szybą.
W tej chwili nie wiadomo co tam będzie. Nowe biuro czy buda dla psa. Raczej wygląda na biuro.
A widoki z niego raczej nieciekawe. Bo jak tu patrzeć na jedną z ostatnich w tym mieście ulicę z płyt betonowych
(położone chyba jeszcze przed postawieniem domów).
Witam
Może lekko odbiegne od tematu....
Moje pytanie dotyczy druków "Polecenie przelewu/wpłata gotów. II odcinkowe".
Czy orientujecie się gdzie można zakupić takie druki (przez internet) Chodzi mi tylko o takie które są luzem? tj. dwie kartki złączone razem (oryginał z kopią) NIEWYRYWANE Z BLOCZKA.... takie jak w bankach czy na poczcie. Z zakupem tych wyrywanych z bloczka niema problemu.
Takie druczki możesz sobie zamówic ze swoim logo, lub brać z poczty i PKO. Jeśli trafisz na miłą panią to możesz jednorazowo otrzymać kilkadziesiąt sztuk.
Wpisz w wyszukiwarkę druki akcydensowe i pewnie znajdziesz producenta. Ewentualnie do Accadii napisz oni na swoich drukach przyjmowali to moze powiedzą skąd je brali.