Do Szuji!
Drogi Szujo, przeczytałam artykuł i nie mam zamiaru nikogo bronić.Ty moją sprawę znasz i wypowiedziałeś się na forum jakie jest Twoje na ten temat zdanie - właściwie na nasz, mój i mego męża.
My też mówiliśmy i jesteśmy przekonani ,że wina leży po stronie programu!Mam dowody bankowe ,że pieniądze trafiały po dwa razy na konta klientów i to jest ważny dowód....ale dla kogo?????Komu zależy by codziennie spisywać setki skarg?Policji śledczej na pewno nie!Najłatwiej jak wiem ,nakłonić lub namówić by podejrzany sprzeniewierca przyznał się do przywłaszczenia w zamian za obietnicę pobytu na wolności,szybsze załatwienie,,sprawy''mniejsze kłopoty.Prokurator w tym momencie macha przed nosem nakazem aresztowania i wygłasza komunały dla przeciętnego śmiertelnika zupełnie niezrozumiałe.Śledczy nawet oświadczyli ,że w przypadku mego męża, postawiony zostanie zarzut zaniedbania a nie sprzeniewierzenia cudzej własności/kk286&1/.Rzeczywistość jak wiesz jest zupełnie inna.
Nie wiem jak było w przypadku opisanej w artykule firmie ale takie obietnice dla laika......???Być mogło różnie.Szczerze zdziwiona jestem faktem ,że właściciele pochodzili z Sierpca ,ponieważ to od nas nie tak daleko.Czasami tam bywam.W mieście tym w pewnym miejscu był ,,Grosik'' ale się zmył.Wyrosła za to nowa agencja /miejsce to samo/ ,której nazwy nie pamiętam i dziwię się ,że jest i chyba jakoś funkcjonuje?
Na końcu gdy wypowiadałam się na forum napisałam,że nie wiadomo co jeszcze nas czeka.Pewnie pocieszy Cię informacja,że Prokuratura skierowała mego męża na 6 tygodniową przymusową obserwację psychiatryczną ponieważ 13 lat był na rencie i kiedyś dopadły go myśli samobójcze.Dawne czasy ale widocznie chcą coś sprawdzić.
Dom na mojej głowie ,własny biznes też.Córeczka 4 latka od września do przedszkola ,syn do nowej szkoły.....Szujo,nic nie jest warte takiego stanu rzeczy ,widoku policji w domu ,wystraszonych oczu córki.Tylko Ty nie przyjmujesz do wiadomości ,że czasami takie konsekwencję czekają nie tylko wyłącznie na złodzieji,prawdziwych złodzieji!!!!!
Zastanawiam się czy jest sens to wysyłać skoro Ty masz tak niskie mniemanie o naszej wyobrazni, ponoszeniu konsekwencji za swe czyny.Ale co tam ,niech inni poczytają bo to samo życie.