Witam serdecznie! Chciałabym (jak większośc osób tutaj) założyć punkt opłat, proszę o kontakt osoby, które taki punkt założyły. Niech podpowiedzą mi jak to zrobić.Dziękuję!
TAKKO jest dostawcą pakietu, dzięki któremu prowadzi się swój punkt opłat zupełnie samodzielnie, na własnych firmowych kontach, pod własnym szyldem. Nie ma żadnych sieciowych opłat, podziału prowizji, umowy sieciowej ograniczającej swobodę prowadzenia działalności.
Pakiet niczego nie narzuca.
Zapraszam na stronę www.PunktOplat.pl
Ja właśnie otworzyłam punkt opłat pod szyldem Gi Polska Siec Opłat. Co najważniejse w tej sieci korzysta się ze swojego rachunku bankowego (nie przekazuje się pieniędzy do centrali tylko bezpośrednio mój bank realizuje przelewy). Czas realizacji wpłaty - max.48 godzin.
Jak masz więcej pytań to pisz. Pozdrawiam
No to narobiłaś. Wybrałaś najdroższe, a wcale nie najlepsze rozwiązanie. Wystarczyło zajrzec na pepe_punkt.w.interia.pl
Są już rozwiązania tańsze i sprawniejsze. No ale jak dostałaś kasę z UP - no to pewnie, że nie trzeba się z nią tak liczyć.
no to musze Cie 'hehe' oswiecic - prowadzac osobiscie punkt oplat nie ma szans na jakiekolwiek wakacje z bardzo prostej przyczyny - jak tylko ludzie zobacza, ze punkt jest zamkniety, mysla ze zostali oszukani...
zrzeszony Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie ma szans na jakiekolwiek wakacje z bardzo prostej
> przyczyny - jak tylko ludzie zobacza, ze punkt jest
> zamkniety, mysla ze zostali oszukani...
Zawsze można żonę posadzić w okienku (jak ktoś ma)
a samemu odpocząć ;-)
Slyszeliscie cos na temat mieszko? Z informacj ktore do mnie docieraja wynika, ze coraz wiecej biorcow masowo odchodzi od Mieszka, glownie naopoznienia w realizacji platnosci. Jak tak dalej pojdzie - w polowie przyszlego roku powinien zglosci upadlosc.
Czy wiecei cos na ten temat? I prosze zeby nie wypowiadaly sie osoby bezposrednio z cetrali, poniewaz one zawsze powiedza ze wszystko jest ok - przyznanie sie, ze jest zle oznaczaloby szybsze bankructwo niz im daja osoby znajace sie na rzeczy.
Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi, ale fajny program kasowy? Mam zamiar otworzyćpunkt opłat, ale nie chcę być skubany za tzw.licencję.
Jeszcze jedno pytanie do prowadzących punkty opłat. Czy robiąc przelewy z własnego konta i wpisując dane klienta i nr faktur w polu "tytułem" nie macie problemów z realizacją przelewów? Jak znaleźć przelew klienta, jeśli po 2 tygodniach przyjdzie z reklamacją np z TPSA, a było takich przelewów w danym dniu 100 ? Trzeba na stronie banku wejść w każdy aby podejrzeć pole "tytułem".
Pozdrawiam, Janek
Zgadza sie - wlasnie tak musisz zrobic. A co jesli np. bedziesz mial juz po jakims czasie 5000 przelewow i przyjdzie klient z reklamacja odnosnie rachunku sprzed miesiaca - co zrobisz? Ile czasu ci zejdzie na szukaniu wlasciwego przelewu - a klient bedzie czekal, kolejka bedzie rosla. Po drugie - wyslanie przelewu nie oznacza od razu jego realizacji przez bank. Profesjonalne firmy podpisuja umowy z bankiem ktor edaje oprogramowanie, dzieki ktoremu mozesz sprawdzic czy dany przelew zostal zrealizowany, jesli nie to dlaczego, a jesli tak to kiedy. I nie musisz szukac - bez wzgledu czy zrealizowales juz 1000 przelewow, czy 100 000 przelewowo znalezienie takiego rachunku to kwestia 30 sekund.
Wiem, poniewaz prowadze punkt przyjmowania oplat. Jestem w sieci, ale posiadam wlasne konto bankowe, z ktoeg realizuje przelewy. Place pare groszy od kazdego przelewu - ale dzieki temu mam dostep do nowych wersji oprogramowania oraz profesjonalna obsluge i pomoc
Jestem zainteresowany Takko.
Czy ktoś może się podzielić swoimi uwagami jak ten program działa,
jak wygląda współpraca z bankiem, jaki czas realizacji przelewu, czy program współpracuje z czytnikiem kodów, jednym słowem jak to wygląda od strony technicznej.
Witam Forumowiczów.
Ja też chciałbym uzyskać informacje o Takko. Jeśli wiecie coś więcej na ich temat to proszę o info na maila.
Z tego co widze działają już dośc długo a oferte mają naprawde konkurencyjną.
Do janka(...) z tą pomocą i nowymi wersjami oprogramowania to nie wierz. Jak tam ma się coś zmieniać, ktoś komuś pomagać, jak właściciele MM szarpią się między sobą o to, kto ma rządzić firmą? Zamiast współpracować toczą wewnętrzną wojnę!
??? - a moglbys udzielic troche wiecej informacji na ten temat?
Swoja droga - z informacji ktore do mnie docieraja najblizsze z wiekszych upadkow to Mieszko oraz MM.
I tak spędziłem 2 dni na czytaniu tego forum.....super jest;)..same konkrety.:)
ok. a teraz spostrzeżenia- na swoim super
- w sieci (dobrej) jakby raźniej
Pytania!! Kto sprzedaje programy do obsługi punktów? jakie firmy
Z jakim bankiem najlepiej podpisać umowę o współpracę?
jeśli sieć to: Czy wykupując w MM 1 (jedną)licencję mogę prowadzic 3 punkty połączone ze sobą w sieci internet? w różnych miejscowościach były by te punkty oddalone od siebie ok 22km
Intax proponuje za 2 licencję troszkę mniej:) Proszę o info na e-mail greg330@op.pl
greg Napisał(a):
> jeśli sieć to: Czy wykupując w MM 1
> (jedną)licencję mogę prowadzic 3 punkty połączone
> ze sobą w sieci internet? w różnych
> miejscowościach były by te punkty oddalone od
> siebie ok 22km
Nie możesz - program MM nie ma możliwości pracy w sieci, poza tym na pewno w takim przypadku będą chcieli od Ciebie opłaty za 3 licencje.
Radzę rozejrzeć się za innym rozwiązaniem.
Witam wszystkich na forum.
Czytam sobie Wasze listy i muszę coś też powiedzieć, a mianowicie:
Pracuję w Punkcie Opłat Masowych PARTNER-nazwa może trochę „wyświechtana”
ale my naprawdę jesteśmy partnerem ludzi w pośrednictwie opłat. Mamy specjalnie dla nas napisany program, który spełnia wszystkie wymagania dotyczące całkowitej obróbki przelewu. Punkt taki może funkcjonować „solo” albo w sieci punktów opłat( każdy indywidualnie odpowiada sam za siebie, od początku do końca, ale pod nadzorem dystrybutora tego programu).
Więcej informacji na stronie: www.partner.e-biuro.net
lub telefon 071/ 79-22-122 lub 601-701-401
do Jack`a. Podaj więcej informacji. Na podanej stronie nie ma żadnych konkretów. Interesują mnie opłaty, jakie trzeba ponieść wiążąc się z firmą "Partner" oraz koszty stałe współpracy takie jak opłaty za przelewy, prowadzenie konta itp. Czy sam sobie szukam kont w bankach mi odpowiadających, czy firma ma jakieś swoje układy z bankami i wynegocjowane opłaty ? Czy poprzez proponowany program realizuję przelewy, czy jest to tylko program kasowy, na podstawie którego w wolnym czasie dokonuje przelewów ze swojego konta? Po co jest weksel za 50 zł, skoro sam robię przelewy i biorę za to odpowiedzialność?
To chyba podstawowe pytania. Od odpowiedzi na nie zależy ocena czy się opłaca wiązać z firmą, czy może lepiej założyć sobie ze dwa konta, kupić jakiś program kasowy i samemu działać, bez weksli i pod własnym logo.
Pozdrawiam, Janek
Dzialam na tym rynku od roku i jeszcze nie slyszalem o firmie partner. Dobre pytanie - po co weksel?
Janek - jesli szukas znaprawde profesjonalnej firmy - daj znac na fujas@poczta.fm Odpowiem na wszystkie pytania na podstawie sam zdecydujesz czy oplaca sie wizaz z firma, z ktora ja wpsolpracuje
Odpowiedź dla Janka i zainteresowanych:
Istnieją dwie możliwości współpracy z nami. Można wykupić oprogramowanie za kwotę
1.000-netto i płacić nam 0,10gr od przelewu lub kupić licencję na używanie programu za kwotę 2.000-netto i wtedy nie ma 0,10gr. W obu przypadkach sprzedajemy ten sam produkt, który jest PROGRAMEM a nie edytorem (opis programu na stronie: http://partner.e-biuro.net),
kompatybilnym z programami banków, z którymi współpracujemy. Naturalnie w ramach współpracy dajemy kontakt z bankami, gdzie każdy z chętnych zakłada indywidualne konto
(na preferencyjnych warunkach), przez które przepływają wpłaty i dodatkowo naliczana jest prowizja (od 0,28gr do 0,30gr – od przelewu).
Weksel wymagany jest w przypadku zakupu licencji, ponieważ wszystkie nasze punkty działają pod jedną nazwą i mają wspólne LOGO, a zabezpiecza on(weksel) w pewnym sensie nadużycia ewentualnego nieuczciwego agenta w stosunku do dobra całej sieci i tylko w wyżej wymienionym przypadku może on być oprotestowany.
Jesteśmy elastyczni i z każdym zainteresowanym indywidualnie negocjujemy przystąpienie do sieci.
Jack.
jack - 10 gr dla was plus 28-30 gr dla banku - daje nawet 40. Ja wspolpracuje z firma, w ktorej place tylko 20 gr dla banku, a dla firmy o wiele mniej niz wy wymagacie. Powodzenia.
P.S. Chcialbym zapoznc sie z mozliwosciami waszego oprogramowania. Macie moze jakas wersje demo?
No bardzo ciekawe. Widzę, ze ten rynek zaczyna iść w kierunku, którego się spodziewałem. Wymyśliliście coś, co już wcześniej wymyśliła accadia i nareszcie jest z kim ich porównać.
Tylko, że oni mają trochę lepsze warunki. Prowizja w banku 20-28 gr (wkrótce tylko 20) u Was 28 do 30. Oni biorą 4 gr - Wy chcecie 10 gr. Przy ilościach rzędu 5000-10000 tys przelewów - to już jest znaczące. Wy dajecie kontakt, oni dają kontakt, lub bezpłatnie subkonto, a to też są pieniądze, około kilkudziesięciu złotych miesiecznie. Sprzedajecie to od 1000 zł do 2000 zł netto.. no to nie jest źle, w porównaniu z innymi. W accadii współpraca zaczyna się od 300 zł netto. No i accadia jest już na rynku, a Wy się właśnie pojawiliście.
Ja już mam u siebie system, który mi się sprawdza rewelacyjnie i na rynku nie widzę na razie nic lepszego. JACK - podaj coś, co by mnie przekonało do Was, że mi się opłaca.
To co mnie intresuje to ten program, co potrafi ? Jak wygląda wysyłka danych do banku? Do tych programów bankoych konkretnie ? I jakie banki wchodzą w grę ?
Jakby nie patrzył - rozwiązanie interesujące, myślę, że PEPE mógłby umieścić je na swojej stronie. www.pepe_punkt.w.interia.pl
Witam uczestników forum.
Jeżeli chodzi o demo PARTNERA przesyłamy Wam instrukcję(co potrafi nasz program)bezpośrednio na Wasze skrzynki mailowe.
Ustosunkowując się do wypowiedzi Thorna z dnia 18-11-2005 h12.10, nie lubię takich nie zdrowych porównań ale sytuacja tego wymaga, nie bardzo wiem na czym mają polegać lepsze warunki ACCADII, skoro prowizja do banku jest póki co 0,28zł. w obu przypadkach taka sama,
a jeśli prowizja 0,10zł (prowizja dla Partnera)nie odpowiada, masz możliwość kupna licencji na oprogramowanie za kwotę 2000 netto i wówczas nie masz innych opłat poza 0,28zł do banku.
Wynika z tego, że oszczędzasz 950zł netto kupując program firmy Partner
Nie bardzo wiem co miałeś na myśli mówiąc, że współpraca z faworyzowaną firmą przez Ciebie zaczyna się od 300zł?
Nie rozumiem również jak możesz powiedzieć, że coś co się pojawiło jest gorsze od tego co już jest na rynku, nie znając produktu?
Co do Twojej wypowiedzi z 19-11-2005 z godz. 00:04 jeśli była skierowana do mnie, to przykro mi ale nie rozumiem i wydaje mi się, że jesteś nieelegancki.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
NATURALNIE TAK ZA ODPŁATNOSCIĄ (OD 100 DO 300ZŁ) JEŻELI POJAWI SIĘ JAKAŚ NOWELIZACJA BEDZIE NIE OBOWIĄZKOWO DOSTEPNA DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH, JEDNAK NA DZIEŃ DZISIEJSZY NIE MA POTRZEBY PONIEWAŻ PROGRAM SPEŁNIA WSZELKIE WYMOGI, BYŁ PISANY I TESTOWANY PRZEZ 7-MIESIĘCY << NA ŻYWYM ORGANIZMIE>> JEŻELI KTOŚ PO SZCZEGÓŁOWYM ZAPOZNANIU SIĘ Z OPROGRAMOWANIEM WYTKNIE NAM JAKIEŚ <> NATYCHMIAST ZOSTANĄ POPRAWIONE- JEDNAK NIE SĄDZĘ ,ŻEBY KTOŚ MIAŁ JESZCE JAKIEŚ ŻYCZENIA CO POWINIEN <> PROGRAM , ALE CIEKAW JESTEM WASZYCH CENNYCH UWAG. I DZIĘKI ZA PYTANIE DO ZOBACZENIA W PONIEDZIAŁEK ŻYCZĘ MIŁEGO ODPOCZYNKU.
Wypowiedź z 00:04 nie była moja, więc nie będę się ustosunkowywał do komentarza względem nie mojej wypowiedzi.
A porównywanie akurat uważam za jaknajbardziej zdrowe i na miejscu. Korzystam już z innego systemu, więc myślę, że nieuczciwe byłoby o tym nie poinformować. Nie przypominam sobie, bym stwierdził, że Twoj system jest gorszy. Natomiast zadałem kilka pytań, które uważam za istotne. Gdybym chciał wyrazić brak szacunku - myślę, że potrafiłbym to zrobić jednoznaczniej.
Powtórzę (nie wdając się w szczegóły):
Prowizja w accadii - 0,20 do 0,28 (+0,04)
Prowizja u Was - 0,28 do 0,30 (+0,10)
nie wiem jak to liczysz, że wychodzi na to samo. Ja mam 0,20 gr np.
2 gr różnicy, to wartość "psychologiczna", ale tu jest trochę więcej. No i jeszcze koszt utrzymania rachunku dochodzi, a to już wymierny pieniądz. Ale umówmy się, że nie jest to miejsce na wykazywanie "moje na wierzchu". Dlatego moja uwaga , żeby zamieścić Was na stronie Pepe, bo tam porównywane są takie pomysły, a Wasz uważam za interesujący.
Za pdf dziękuję, wygląda obiecująco. Mało o czytniku kodów przeczytałem, albo troszkę jest to dla mnie niezrozumiałe, a akurat w moim wypadku to ważne. Programów nie będę tu porównywał, na chwilę obecną pozostanę przy swoim. Dziękuję jednak za materiały i zainteresowanie.
wiecie co ostatnio znalazłem na allegro?...licytację chyba z krążkiem od takko bo tak samo miał kolo napisane w treści aukcji ,,za 199 zeta!!!! hi jak znajdę to dam wam link do tej aukcji...zakończona wrawdzie ale warto poczytać:)
19-11-2005 TVN24 21:25 wiadomość dnia "... druga osoba z Agencji Finansowej "GROSIK" ma zarzuty o przywłaszczenie znacznej kwoty pieniędzy " ....to znów sie zacznie syfilis na rynku opłat...
Thorm jesteś w błędzie ...accadia nic sama nie wymyśliła tylko ściągnęła pomysł z Milamedia, acc jest od stcznia 2005 a MM istnieje od lutego 2004. Acc powstał rok później i nic nie jest ich pomysłem,
no może TYLKO PUSTE HASŁO BEZ POKRYCIA " OPŁATY W 24H "
PIĘKNIE PISZECIE O SOBIE - ŚCIĄGACIE OPRUCZ POMYSŁU TAKŻE WSZELKIE WYRZUTKI Z INNYCH SIECI... A TO WYKLUCZONY PAN CO MA SPRAWY Z PKO BP ZA AGENCJE I ZA MACHLOJE KTÓRE ROBIŁ PRZYT POMOCY SWOICH PUNKTÓW OPŁAT I AGENCJI - WYKLUCZYLI GO Z INNEJ SIECI ALE U WAS WSZYSTKO NA SZTUKĘ ... ZNALAZŁ SIĘ ŁOŚ ... HOP DO WORA.... NASZ!!! JAKA DUMA - POWIĘKSZYŁ LICZBE ACC...
ALE JAK TAK DALEJ POCIĄGNĄ W ACC TO NIE ZAJADĄ DALEKO I CAŁA TA ICH SIEĆ RAZEM Z NIMI...
PIĘKNIE TYLKO PISZĄ I NAGANIAJĄ... U NICH WSZYSTKO KOLOROWE I PIĘKNE, NAJLEPSZE ...
ŁOSI Z WAS ROBIĄ... A NAJBARDZIEJ WSPÓŁCZUJĘ TYM CO KUPILI OD NICH LICENCJĘ...
do Thorna Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Thorm jesteś w błędzie ...accadia nic sama nie
> wymyśliła tylko ściągnęła pomysł z Milamedia, acc
> jest od stcznia 2005 a MM istnieje od lutego 2004.
A Milamedia skąd ściągnęła pomysł ? Bo nikt mi nie wmówi, że do lutego 2004 nikt w Polsce nie słyszał o punktach pobierających opłaty.
Ehhh.. szkoda gadac. Nawet dyskutowac nie ma z kim. Milamedia rulezzz.
TomekKujawy: w Toruniu sa 2 punkty w Projekcie Accadia, a trzeci właśnie rusza. Oprócz tego w promieniu 25 kilometrów - jeszcze 2.
Ależ ci ludzie są puści. Podpisują umowy z denną Accadią, zamiast z prześwietną Milamedią.