• Gdzie są eksperci??? Autor: ~Max [91.235.230.*]
    Zastanawiam się gdzie są teraz ci wszyscy eksperci, którzy uważali, że wycena spółki jest zawyżona, że IPO się nie uda itp. Gdzie są teksty typu "chyba oszaleli z tą wyceną", "nikt im tego nie kupi"
    Gdzie jesteście wielcy znawcy GPW? Teraz po 4 miesiącach kapitalizacja spólki jest wyższa aż o 45%
    Gdzie jesteście załadowani??? w Allegro, CD Projekt??? Pochwalcie się znawcy...
    Kurs na Dadelo będzie sobie spokojnie rósł przez najbliższe lata a oni będą patrzeć załadowani w jakieś giełdowe"miny" jak im rowery odjechały ;)
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Menotti [5.173.179.*]
    Nie kozakuj
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Max [5.173.57.*]
    A coś więcej jesteś w stanie napisać? Siedzę na akcjach Dadelo zapakowany po uszy i będę na nich siedział. I co, spadne z roweru? :)
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Zorro [5.184.213.*]
    Dnia 2021-04-30 o godz. 18:43 ~Max napisał(a):
    > A coś więcej jesteś w stanie napisać? Siedzę na akcjach Dadelo zapakowany po uszy i będę na nich siedział. I co, spadne z roweru? :)

mam spory pakiet kupiony po 20 zł, i powiem tak nie filozofuje, a za poprzednikiem nie kozakuj, bo nie tacy płakali rzewnym łzami !!!
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: stachsgh [37.248.170.*]
    Gdzie są eksperci?
    Tutaj:
    Mocne, zobacz koniecznie :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Max [91.235.230.*]
    Szanowny Zorro,

W czym ja filozofuję? W czym kozaczę?
    Zadaję jasne i czytytelne pytanie właśnie do tych "filozofów, "kozaków" i "wielkich znawców" i ekspertów od GPW, eksertów od kapitalizacji itp.. Których przecież nie brakowało na tym forum. Oni może nie płaczą ale zakładam, że żal im zwieracze ściska, właśnie dlatego, że filizofowali.

Wiesz kto płakał rzewnymi łzami? Ci co myslą, że giełda to łatwe pieniądze, płakali ci, którym się bardzo śpieszyło, płakali ci co kupowali po omacku, płakali ci co szli za owczym pędem, płakali ci co trzymali ręki na pulsie itp. Wiele na giełdzie widziałem i to ja mógłbym wam dawać "dobre rady".

Widzę, że wychodzi typowa polskość, typowa małość i teksty typu: "nie filozofuj", "nie kozakuj" , "nie podskakuj" ,"nie bądź taki mądry", "nie bądź taki do przodu bo ci z tyłu zabraknie", "nie tacy płakali" itp.itp.

Ja od samego początku byłem i jestem pewny tego co robię, Kupowałem akcje nawet po 17,90.pln
    Byłem, jestem i będę bardzo spokojny a zarazem pewny siebie. Spałem i będę spał spokojnie w zwiazaku z tym. I powiem jeszcze jedno w życiu nie czułem się tak spokojnie, bezpiecznie i komfortowo...

• Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Menotti [176.97.81.*]
    No Maksiu Pewniaczku, jak tam morale? Teraz 23,9 ale to jeszcze nie ostatnie slowo niedzwiedzia. Dobierasz? Pochwal sie, bo taki wygadany z Ciebie optymista
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Menotti [176.97.81.*]
    Upss 23,00
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Marcin [84.17.55.*]
    Sklep performuje bardzo prężnie i to widać jak na dłoni, skąd te spadki?
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Zix [109.241.106.*]
    Może dlatego, że jest to pierwsza porządna korekta? Wcześniej w zasadzie tylko rosło.
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~WTK [83.175.151.*]
    A może dlatego....

Zarząd Dadelo S.A. (,,Spółka”) informuje o otrzymaniu w trybie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2020 r., poz. 2080) zawiadomienia od Santander Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna działającej w imieniu Santander Funduszu Inwestycyjnego Otwartego, Santander Prestiż Specjalistycznego Funduszu Inwestycyjnego Otwartego oraz Credit Agricole Funduszu Inwestycyjnego Otwartego (dalej zwanych: „Funduszami”), że w wyniku sprzedaży akcji Spółki doszło do zmiany stanu posiadania akcji Spółki przez Fundusze.

W zawiadomieniu podano, że przed zmianą (zmniejszeniem) w posiadaniu Funduszy znajdowało się 585.000 akcji Spółki co stanowi 5.10% w kapitale zakładowym Spółki. Z akcji tych przysługiwało 585.000 głosów, co stanowi 5,10% udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Dadelo S.A.

Fundusze wskazały ponadto, że w dniu 30 kwietnia 2021 roku w ich posiadaniu znajdowało się 551.295 akcji Spółki co stanowi 4.81% w kapitale zakładowym Spółki. Z akcji tych przysługiwało 551.295 głosów, co stanowi 4.81% udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Dadelo S.A.

Z zawiadomienia wynika, że nie występują podmioty zależne od Funduszy posiadające akcje Spółki, jak również nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c.

Jak wskazano dalej, zgodnie z art. 69 ust. 4 pkt 7 Ustawy liczba głosów, obliczona w sposób określony w art. 69b ust. 2 Ustawy, do których nabycia byłyby uprawnione lub zobowiązane Fundusze, jako posiadacze instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69b ust. 1 pkt 1 Ustawy, oraz instrumentów finansowych, o których mowa w art. 69 ust. 1 pkt 2 Ustawy, które nie są wykonywane wyłącznie przez rozliczenie pieniężne wynosi 0.

Zgodnie z art. 69 ust. 4 pkt 8 Ustawy liczba głosów, obliczona w sposób określony w art. 69b ust. 3 Ustawy, do których w sposób pośredni lub bezpośredni odnoszą się instrumenty finansowe, o których mowa w art. 69b ust. 1 Ustawy wynosi 0.
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Marek [89.70.82.*]
    Czytać komunikaty. Santander sprzedaje...
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Zix [109.241.106.*]
    Info było już wczoraj, a dziś się leszcze obudziły xd

Robi się dobry poziom by kupić na odbicie. RSI sygnał kupna powoli.
    Dnia 2021-05-12 o godz. 09:36 ~Menotti napisał(a):
    > No Maksiu Pewniaczku, jak tam morale? Teraz 23,9 ale to jeszcze nie ostatnie slowo niedzwiedzia. Dobierasz? Pochwal sie, bo taki wygadany z Ciebie optymista

U mnie nic się nie zmieniło, korekty są zdrowe, normalne i dobrze robią na ostudzenie emocji.
    To nie pierwszas i nie ostatnia korekta, i w ogóle mnie to nie rusza. Santander sprzedał mały kawałek akcji z blisko 50% zyskiem i miał prawo odciać mały kupon. Będą kolejne fundusze wchodziły i wychodziły i wogóle mnie to nie rusza. A byłbym najszczęśliwszy na świecie gdyby za pięć lat jakiś duży sklep z europy zachodniej ogłosił wezwanie i odkupił od Oponeo pakiet kontrolny i ogłosił wezwanie.

Ja już nie mam za co dokupować ale jak sprzedam X-traila za ok 90.000 pln (igła, serwisowany, przebieg 23 tyś - może ktoś reflektuje?) to zgadnij co zrobię - dla mnie to nawet lepiej, bo chciałbym oczywiście dokupić jak najniżej i gdybym miał wolną kasę, to dzisiaj bym zbierał, bo lubię wykorzystywac emocje innych.

Mój horyzont inwestycyjny chyba już jasno określiłem, jest to plus minus 5 lat może dłużej, może któcej... będę obserwował...
    Tak więc z tekstem "no i jak tam Maksiu..." zapraszam za mniej więcej pięć lat. ;) Gwarantuję Ci, że nie napiszesz czegoś takiego, predzej to ja napiszę coś takiego do Ciebie ;)

Rekomendacja jest niezmienna czyli "akumuluj zaciekle do 100 pln"

• Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~An [188.117.143.*]
    Santander sprzedaje bo nie czytał kozackich postów Maxa
    Dnia 2021-05-13 o godz. 11:51 ~An napisał(a):
    > Santander sprzedaje bo nie czytał kozackich postów Maxa

;) Kupowałem nawet taniej od Santandera ;)
    Ile oni tych akcji sprzedali... fundusze mają raczej podejście długoterminowe. Zrobili małe przetasowanie i tyle - co to jest 30 K akcji? Fundusze zwykle sypią akcjami gdy pojawia się zła informacja, a tutaj rzadnego sypania nie ma ,bo nie ma żadnych podstaw do tego.

A tutaj fundusze mają zaufanie do Oponeo i Dadelo co pokazało IPO. O tym, ze rowerów brakuje i, że branża się rozwija i rynek rośnie wiedzą nawet przysłowiowe babcie kolzetowe i ludzie w kolejkach. Gdyby były odpływy z funduszy akcyjnych to te musiałyby sprzadawać akcje, a tutaj stopy procentowe są tak niskie, że ludzie będą raczej wpłacać do funduszy.

Dopiero się wszystko rozkręca - fundusze i analitycy jak zobaczą budowanie stacjonarnej sieci sprzedaży, to dopiero zaczną akumulować zaciekle akcje, których jest mało w obrocie.

Taka oto hipoteza: Wiecie jak dokupić takie akcje, gdy jest ich mało w obrocie. "Staszek weź no postrasz trochę drobnicę i wywal 30K" Przecież Ci z funduszy znają się jak łyse konie. Chcesz kupić, pokaż, że sprzedajesz, chcesz sprzedać pokaż, ze kupujesz.
    No i drobni uciekają bo fundusze sypią... jedni wyskakują, patrzą z boku itp.

Tylko zapominacie o jednym ryzykujecie, ze rower wam odjedzie, i dwa bedziecie musieli od tego zapłacić podatek, który już nie będzie na was zarabiał i trzecie ryzyko, że wpakujecie się na jakąś minę.
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Andrzej [84.17.55.*]
    Dupa Jasiu pierdzi Stasiu
    Dnia 2021-05-13 o godz. 15:31 ~Andrzej napisał(a):
    > Dupa Jasiu pierdzi Stasiu

Panie Prezydencie... mądrego to i przyjemnie posłuchać.. ;)))
    Nikt nie pyta Cię o imię
    Dnia 2021-05-13 o godz. 16:22 ~Andrzej napisał(a):
    > Nikt nie pyta Cię o imię

... walcząc z ostym cieniem mgły....

Czyżby zapomniał Pan słów? ;)

Jeszcze czeka nas rezurekcja na tym papierze
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Gilun [5.173.189.*]
    Maksiu, jak tam morale? Od czasu gdy napisałeś tego posta, akcje spadły o jakieś 30%.
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Veresc [78.10.37.*]
    No i co w związku z tym?
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~ekspert [34.99.247.*]
    No hejka, co tam się z Tobą dzieje? Skąd to zwątpienie? Dlaczego chcesz teraz się poddać, tylko dlatego, że raz czy drugi Ci nie wyszło?
    Dnia 2021-08-17 o godz. 07:35 ~Gilun napisał(a):
    > Maksiu, jak tam morale? Od czasu gdy napisałeś tego posta, akcje spadły o jakieś 30%.

Wydaje mi się, że na takie pytanie już odpowiadałem - jest parę postów wyżej - tak dla przypomnienia
    "Mój horyzont inwestycyjny chyba już jasno określiłem, jest to plus minus 5 lat może dłużej, może krócej... będę obserwował...
    Tak więc z tekstem "no i jak tam Maksiu..." zapraszam za mniej więcej pięć lat. ;) Gwarantuję Ci, że nie napiszesz czegoś takiego, predzej to ja napiszę coś takiego do Ciebie ;)"

"No hejka, co tam się z Tobą dzieje? Skąd to zwątpienie? Dlaczego chcesz teraz się poddać, tylko dlatego, że raz czy drugi Ci nie wyszło?"
    Nie wiem czy to do mnie było? Ale jeśli tak to odpowiem.

Jakiś czas temu na jednym z wątków pisałem, że spodziewam się teraz trendu bocznego i tak też się stało.
    Sprawdziła się zasada "sell in May and go away".

Zdania na tem spółki i perspektyw rozwoju nie zmieniam. Know How Oponeo i nadchodzące trendy są tutaj gwarantem sukcesu, przerwane łańcuchy dostaw i wzrost kosztów transportu są tutaj oczywiście utrudnieniem, i powoduje, że zdobywanie rynku i rozwój zostanie przesunięty w czasie co widać po deklaracji otwierania sklepów stacjonarnych dopiero pod koniec przyszłego roku. Szkoda... no ale wpływu na to nie mamy. Wyniki publikowane będą w poniedziałek i uważam, że zysk będzie bardzo dobry i wzrost zysku netto zostanie zachowany choć sprzedaż wartościowa będzie nie taka jakiej spodziewała się spółka. Dlatego zdobycie 10 czy 15 % rynku zostanie znacznie opóźnione. Może część producentów pójdzie po rozum do głowy i zdecyduje się na przeniesienie części produkcji do Europy po tej twardej lekcji, no ale to tylko gdybanie. Myślę, ze ten proces już się zaczął ale nie wiem jak to wygląda w branży rowerowej.

Tak jak wspomniałęm lubie inwestycje długoterminowe, a nie spekulacje i obserwuję też rynek i trendy i nie ukrywam, ze z tego właśnie powodu znacznie zdywersyfikowałem swoj portfel bo znalazłem bardzo ciekawą i perspyktywiczną spółkę, z przyszłościowej i dającej spore profity branży i śmiem twierdzić, że może ona dać również w horyzoncie długoterminowym wyższe zyski.

• Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Veresc [78.10.37.*]
    Ten wątek to trochę bicie piany. Ciężko pisać o fundamentach, bo ich jeszcze nie ma. Firma dopiero raczkuje...na giełdzie, więc jest to z pewnością inwestycja na dłuższy czas.
    Najważniejsze dla mnie to, info chociażby z IPO, gdzie jasno jest napisane na co spółka potrzebuje środki: rozbudowa przestrzeni magazynowej, towar, przejęcia. Dla porównania Allego w IPO napisało, że środki z emisji przeznaczy naaaaaa.....spłatę zadłużenia X)
    Plan który mają realizują, z obietnic wzrostów się wywiązują, sklep wygląda coraz lepiej a rynek jest niesamowicie dynamiczny i chłonny. Niestety na efekty trzeba będzie trochę poczekać, więc czekam.
    Mam trochę papiera tej spółki i przyznam, że na początku byłem zachłyśnięty tempem wzrostu a teraz jestem zasmucony spadkiem. Ale Prezes powiedział coś pięknego w wywiadzie na YT. Cyt. że notowania powinny być widoczne raz w roku, wtedy nie byłoby miejsca na grę akcjami. Jego spokój i opanowanie dały mi do myślenia. Wie w którym kierunku idzie i po co była emisja. A nie prezes Żyznowski z niejakiego MRC który obiecuje gruszki na wierzbie na webinarach :)
    Trzymam kciuki za Dadelo i moje pieniądze. MAX niech trochę ochłonie w wychwalaniu spółki a jego krytycy też niech nie strzępią niepotrzebnie języka.

Pozdro

• Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~Piotr [95.160.159.*]
    Patrzę że to ci sami ludzie ci Oponeo, mają przetarte szlaki jeśli chodzi o e-commerce więc zakładam, że wiedzą co i jak. Może wolniej ale z głową
  • Re: Gdzie są eksperci??? Autor: ~LJ [89.64.125.*]
    Mamy 10. 2021 i kurs po 17 zł. Jak tam przemyślenia kolego ???
[x]
DADELO 0,96% 62,80 2025-10-10 17:00:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.