Dnia 2021-05-12 o godz. 09:36 ~Menotti napisał(a):
> No Maksiu Pewniaczku, jak tam morale? Teraz 23,9 ale to jeszcze nie ostatnie slowo niedzwiedzia. Dobierasz? Pochwal sie, bo taki wygadany z Ciebie optymista
U mnie nic się nie zmieniło, korekty są zdrowe, normalne i dobrze robią na ostudzenie emocji.
To nie pierwszas i nie ostatnia korekta, i w ogóle mnie to nie rusza. Santander sprzedał mały kawałek akcji z blisko 50% zyskiem i miał prawo odciać mały kupon. Będą kolejne fundusze wchodziły i wychodziły i wogóle mnie to nie rusza. A byłbym najszczęśliwszy na świecie gdyby za pięć lat jakiś duży sklep z europy zachodniej ogłosił wezwanie i odkupił od Oponeo pakiet kontrolny i ogłosił wezwanie.
Ja już nie mam za co dokupować ale jak sprzedam X-traila za ok 90.000 pln (igła, serwisowany, przebieg 23 tyś - może ktoś reflektuje?) to zgadnij co zrobię - dla mnie to nawet lepiej, bo chciałbym oczywiście dokupić jak najniżej i gdybym miał wolną kasę, to dzisiaj bym zbierał, bo lubię wykorzystywac emocje innych.
Mój horyzont inwestycyjny chyba już jasno określiłem, jest to plus minus 5 lat może dłużej, może któcej... będę obserwował...
Tak więc z tekstem "no i jak tam Maksiu..." zapraszam za mniej więcej pięć lat. ;) Gwarantuję Ci, że nie napiszesz czegoś takiego, predzej to ja napiszę coś takiego do Ciebie ;)
Rekomendacja jest niezmienna czyli "akumuluj zaciekle do 100 pln"