Ja tu nic oryginalnego nie wymyślę, bo też nie bardzo wiem, jak to rozegrają.
Mógłbym napisać " a nie mówiłem", bo przecież od początku pisałem o sprzedaży całego Milestone Medical a nie samych urzadzeń. No własnie, ale ja zakładałem, że sprzedadzą tylko nas, prezesi zgarną kupę kasy,. która w większości trafi do spółki matki ( a częśc mała - do nas) a potem odejdą, ale spółka matka Milestone Scientific - już duzo mniej warta, bo bez tych dwóch kluczowych urzadzeń, które mamy my - jeszcze zostanie.
Amerykańscy inwestorzy (którzy często nie zdają sobie pewnie sprawy z roli, znaczenia a nawet istnienia Milestone Medical) zakładają dziś sprzedaż całej spółki matki (co pośrednio oczywiście oznacza sprzedaż i naszego Milestone Medical)
A czy to dla nas dobrze, czyt źle to się okaże jak poznamy cenę. Tu jest problem, bo ktos, kto miałby kupić Milestone Scientific robiłby to po to, by zdobyć nasze urządzenia, czyli Compuflo epidural i Compuflo intra articular (opracowane, ale jeszcze bez FDA). I jak miałoby to wyglądać? Prezesi mogą komuś odsprzedać swoje akcje Milestone Scientific, mogą to zrobić fundusze itd. , ale co to komuś da? I tak trzeba zdjąć nas z giełdy, czyli najpierw odkupić tę garść akcji, które mamy w ręku. Chyba, że ktoś zechce nas na tej giełdzie dalej trzymać.
Poczytajcie. co piszą inwestorzy na Yahoo - też same wątpliwości
@Eliot I have to read up, but you would think the 2M share warrant would be paid out if a sale happens. This could have been a way for him to get a big payout. One guy died, one retired, Osser lessens his role, the management team is aged... I would imagine they are trying to sell. Really good for us.
![]()
11 hours ago
@Eliot basicly still there to consult but will open up a position for some new leadership. Hopefully they will find someone and works out better then the last hire. More of a transition then change. Hoping this will speed things up.
![]()
14 hours ago
@Eliot I remember a company long ago the price dropped for no reason and then got bought out cheap!! Think it was turbochef or something like that and recent was GV , goldfield dropped suddenly and was bought out at $4!
![]()
16 hours ago
Funny, my main concern the last year was the old fogies running this company died of covid.
This year, I have been predicting that D'Agostino and Osser would go out together and make sure MLSS got bought out as soon as the pandemic was winding down.
Guess I was a bit off, though I still think the company will be bought out this year, but for less than what we would get if it would stand alone long enough to achieve widespread adoption.