• Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [94.254.153.*]
    Komunikat z 1.04 cokolwiek wnosi czy tutaj wszyscy poumierali?
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    chwalą sie ze idzie świetni i że jakby co to MLSS ma gotówkę aby wspomóc . Wlaściwie ni emusieli tego publikowac bo ostatnie raporty o sprzedązy do nowych szpitali są wystarczające .
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: lawyer_mz [31.0.123.*]
    Prawdę powiedziawszy to martwię się troszkę, że mogą tam ojcowie założyciele poumierać zanim spółka osiągnie zamierzony sukces. Osser ma już 74 lata a D'Agostino 69, dopiero co umarł Eric Gilbert, który był ważną postacią w firmie, chyba najlepsze dla wszystkich byłoby teraz przejęcie za przyzwoity pieniądz. Czytałem rozmowę po wynikach i fajnie przedstawili najbliższe miesiące, klocki poukładane jak należy, mają już wejścia w szpitalach co pozwoli na łatwiejsze rozmowy z kolejnymi, chcą rozszerzyć zespół sprzedażowy więc nie pozostało nam nic innego niż cierpliwe obserwować bieg wydarzeń.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~dr_wezol [83.168.67.*]
    Szczerze mówiąc - mogę sobie kupić 25 akcji tak jak dziś, ale pisać wielkiej ochoty nie mam. Nie bardzo widzę, co można dodać
    Tak jak pisali wyżej aaa i Lawyer - teoretycznie wszystko jasne i poukładane. Rozwijanie sprzedaży bez jakiegoś superdealu z którymś z megadystrybutorów potrwa lata. Może więc będzie przejęcie.
    Nie wiem. Czekam.
    W USA ludzie chyba czekali na wyniki spółki matki, bo nawet Yahoo straszyło, że będą kiepskie. Teraz kolejne komunikaty powinny przynieść wzrosty.
    A jak będzie u nas - zobaczymy.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: lawyer_mz [37.248.152.*]
    No i wywróżyłem ;)
    Co prawda na szczęście ojcowie założyciele jeszcze nie odeszli na tamten świat ale D'Agostino przeszedł na emeryturę a Osser ma chyba plan wyjścia z firmy o ile dobrze zrozumiałem.
    Jeżeli oni mówią pas to raczej powinniśmy kierować się w stronę sprzedaży biznesu większemu graczowi, nie wiem czy Osser ma spadkobiercę i możliwa jest jakaś sukcesja bo jeżeli nie to...no właśnie co dalej z rozwojem Milestona?
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Miras [5.173.131.*]
    Ciężko jest cokolwiek powiedzieć w tym momencie ,ostatnio zapewniali że chcą prężnie rozwijać sprzedaż .
    Na forum w USA cisza nikt się nie wypowiada na ten temat . Co niektórzy postanowili wyjść z akcji dopóki sytuacja się nie wyklaruje.
    Nie wiadomo co robić czy lepiej sprzedać i patrzeć z boku na rozwój sytuacji czy twardo trzymać .Dawno nie było żadnego infa , przydało by się żeby potwierdzić że cały czas działają . Może wyjdzie to na dobre jak zatrudnią jakiś zespół sprzedażowy a dziadek będzie im doradzał.
    Może Dr coś napisze jak on to widzi bo ja mam trochę mętlik w głowie .
    Ja tu nic oryginalnego nie wymyślę, bo też nie bardzo wiem, jak to rozegrają.

Mógłbym napisać " a nie mówiłem", bo przecież od początku pisałem o sprzedaży całego Milestone Medical a nie samych urzadzeń. No własnie, ale ja zakładałem, że sprzedadzą tylko nas, prezesi zgarną kupę kasy,. która w większości trafi do spółki matki ( a częśc mała - do nas) a potem odejdą, ale spółka matka Milestone Scientific - już duzo mniej warta, bo bez tych dwóch kluczowych urzadzeń, które mamy my - jeszcze zostanie.

Amerykańscy inwestorzy (którzy często nie zdają sobie pewnie sprawy z roli, znaczenia a nawet istnienia Milestone Medical) zakładają dziś sprzedaż całej spółki matki (co pośrednio oczywiście oznacza sprzedaż i naszego Milestone Medical)
    A czy to dla nas dobrze, czyt źle to się okaże jak poznamy cenę. Tu jest problem, bo ktos, kto miałby kupić Milestone Scientific robiłby to po to, by zdobyć nasze urządzenia, czyli Compuflo epidural i Compuflo intra articular (opracowane, ale jeszcze bez FDA). I jak miałoby to wyglądać? Prezesi mogą komuś odsprzedać swoje akcje Milestone Scientific, mogą to zrobić fundusze itd. , ale co to komuś da? I tak trzeba zdjąć nas z giełdy, czyli najpierw odkupić tę garść akcji, które mamy w ręku. Chyba, że ktoś zechce nas na tej giełdzie dalej trzymać.

Poczytajcie. co piszą inwestorzy na Yahoo - też same wątpliwości

@Eliot I have to read up, but you would think the 2M share warrant would be paid out if a sale happens. This could have been a way for him to get a big payout. One guy died, one retired, Osser lessens his role, the management team is aged... I would imagine they are trying to sell. Really good for us.

11 hours ago
    @Eliot basicly still there to consult but will open up a position for some new leadership. Hopefully they will find someone and works out better then the last hire. More of a transition then change. Hoping this will speed things up.

14 hours ago
    @Eliot I remember a company long ago the price dropped for no reason and then got bought out cheap!! Think it was turbochef or something like that and recent was GV , goldfield dropped suddenly and was bought out at $4!

16 hours ago
    Funny, my main concern the last year was the old fogies running this company died of covid.
    This year, I have been predicting that D'Agostino and Osser would go out together and make sure MLSS got bought out as soon as the pandemic was winding down.
    Guess I was a bit off, though I still think the company will be bought out this year, but for less than what we would get if it would stand alone long enough to achieve widespread adoption.

• Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Miras [5.173.132.*]
    Co sądzicie panowie o ostatnim Info.
    W USA na forum mieszane uczucia.
    Ostatnio zapewniali że kasy mają dosyć a tutaj robią sobie furtkę do szybkiej emisji akcji co nie znaczy że muszą drukować.
    Trochę nastąpiła dezorientacja.,Nie wspominając że już 5 tygodni bez żadnego Info o sprzedaży.
    Jak wy to widzicie.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [94.254.144.*]
    Mało powiedziane. Kurs leci, wykres wygląda fatalnie to samo w Stanach w przyszłym tygodniu możliwy zjazd do bazy czyli na pewno poniżej 3usd. Dziadkowie przechodzą na emerytury a tak wiało tutaj optymizmem zwłaszcza w wypowiedziach Ossera. Ale jak to mówią kapitan schodzi ostatni...
    Ja tak pesymistycznie tego nie widzę - skoro dziadki chcą przejść na emeryturę, to powinno im bardziej zależeć na sprzedazy posiadanych przez siebie akcji (liczonych w milionach) niż na emisji kolejnych. Co niby mają robić - obejmować te kolejne miliony będąc na emeryturze?

Co do dotychczasowych umów ze szpitalami i brakiem na razie kolejnych skłaniam się znów do moich przypuszczeń, którymi dzieliłem się od początku - Osserowi i kumplom wcale nie zależy na jakimś wielkim rozwijaniu sprzedaży Compuflo epidural przez nasz Milestone Medical. Tego się zresztą nie bardzo da zrobic siłami takimi, jakimi dysponuje ta spółka. Osser wprawdzie zapewnia teraz, że powiększony zostanie dział sprzedaży - i tak pewnie będzie.
    Ale bądźmy realistami - spółka oferuje produkt, który - żeby sprzedac szpitalowi - trzeba najpierw szeroko zaprezentować, przeprowadzić próby, przeszkolić personel - to wymaga zaangażowania ludzi (czasu).
    Myslę - tak jak myslałem na początku - że Osser chce tylko takimi umowami jak ta w Niemczech, w tych szpitalach w USA i pewnie w kolejnych w Europie i być może Kanadzie, Australii, na bilskim Wschodzie - zainteresować dużego kupca i zdobyć jak najlepszą pozycję przetargową.
    - Opracowalismy niesamowite urządzenie, chwalą je najlepsi lekarze na świecie, zapewnia bezpieczeństwo szpitalom, co interesuje ubezpieczycieli. Urządzenie ma wszystkie niezbędne certyfikaty, potwierdzoną skuteczność. I pracuje już w najlepszych szpitalach na świecie. Czekamy na ofertę kupna - ja tak odbieram działania zarządu.
    Jak będzie z kursem - nie wiadomo. Ale jeśli znajdzie się gigant chętny do kupna naszego Compuflo - może być ciekawie.

A jesli dojdzie do kolejnej emisji w spółce matce - wzrośnie jej kapitalizacja a Milestone Medical będący najwazniejsza częścią grupy powinien byc przy - jak nas zapewniano - braku nowych emisji - jeszcze więcej wart.

Trudno przy tych spadkach kursu być szczególnie zadowolonym, ale myślę, że powodów do rozpaczy nie mamy. Kurs u nas jest kompletnie oderwany od rzeczywistości. Jesli pojawi się jakieś dobre info- a powinno - wystarczy kilkadziesiąt tys. obrotu i będziemy mieć nowe maksy historyczne. Spółka na pewno nie zbankrutuje, nikt jej nie zdejmie z giełdy płacąc nam grosze, bo średnia pewnie jest i tak wyższa od obecnych 8 zł.
    Wziąłem te 150 akcji, mam nadzieję, że osoby, które ostatnio próbowały sprzedać 500 czy 1000 akcji wstrzymają się na kilka dni czy tygodni, bo widać, że na razie popytu istotnego raczej nie będzie i próba wyjścia z akcji jest chyba skazana na niepowodzenie :-).

Poczekajmy chwilę, może będą kolejne infa o kolejnych umowach z nowymi szpitalami i być może to jednak sprawi, że kurs "zaskoczy" w USA. Ostatnie wieści o odchodzeniu na emeryturę członków zarządu widac mocno zaniepokoiły inwestorów w USA - chyba niepotrzebnie.

Może też pojawi się jakies info dotyczące ewentualnego przejęcia Milestone. Myślę, że ciągle nie można wykluczyć róznych scenariuszy - łącznie z takim np., że Milestone Medical sprzeda samą licencję na Compuflo epidural i zajmie się rozwojem swojego drugiego bardzo obiecującego urządzenia.

Chciałem to przytrzymać na 10 zł, ale ktoś ma inne zdanie na ten temat :-)
    No, trudno. Nie będę się upierał :-)
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.48.*]
    Dalej jest optymistycznie??? W przyszłym tygodniu 4-5zł
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Robi [83.26.236.*]
    Chciałbyś I ja też bym chciał niestety nic z tego.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.57.*]
    Oj nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo bym nie chciał
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.40.*]
    Spółka wdrożyła programy pilotażowe w kolejnych szpitalach i w najbliższym czasie posypią się nowe infa nt komercjalizacji. Oby jak najszybciej bo naprawdę słabo to wygląda...
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~2pac [31.0.48.*]
    Ostatnio odwiedziłem stronę internetową Milestone Scientific w oko wpadła nowa szata graficzna. W zakładce dla inwestorów jest dostępna prezentacja dla inwestorów z datą kwiecień 2021. W prezentacji są wymienione kierunki ekspansji zagranicznej które nie były ujawniane w oficjalnych komunikatach Włoch, Chorwacja ,Algieria i Rosja
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~2pac [83.6.146.*]
    https://youtu.be/GC3gzgsYa-8
    Link do ostatniej konferencji z udziałem Prezesa
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.48.*]
    Kurcze nic nowego. Myślę, że większość tu obecnych wierzy w merytoryczne treści i dotychczas po cichu wierzyła w komercjalizację zwłaszcza systemu CompuFlo. Jednak skończyło się na obietnicach i wdrożeniu do kilku szpitali. Na dzień dzisiejszy żadnych konkretnych informacji ze strony spółki i kurs pomimo pozytywnych rekomendacji idzie na samo dno
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.40.*]
    To może jakiś zakład?
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Robi [5.173.248.*]
    Dzieki.Jak miałem 10 lat to się zakładałem
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Mamy dziś cenę 3,21 i nie wygląda to na dno. Niestety ktoś mocno chce się pozbyć większych ilości i nic na to nie poradzimy, sam kupiłem po 4 zł, wezmę kolejny mały pakiet po 3 i 2 zł ale co będzie dalej to nie wiem. Mam nadzieję, że jednak coś jeszcze z tego compuflo będzie bo żal by było wyrzucić tak ciekawe urządzenie do kosza.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.57.*]
    Który tydzień to już spada? ja widzę dno spokojnie na poziomie 2,50 i nie wiem czy jest spółka, która więcej obrywa na dzisiejszym NC
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Wander [91.123.165.*]
    Niestety taką mamy płynność… ktoś się chce pozbyć kilku tysięcy i taki mamy efekt. Ciekawe dlaczego nie ma sukcesu sprzedażowego. Może potrzeba więcej czasu, urządzenie wymaga zmianę procedur, przyzwyczajeń, dostosowania personelu… sam już nie wiem :(((.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~dr_wezol [37.47.178.*]
    Dnia 2021-06-22 o godz. 17:50 ~Wander napisał(a):
    > Niestety taką mamy płynność… ktoś się chce pozbyć kilku tysięcy i taki mamy efekt. Ciekawe dlaczego nie ma sukcesu sprzedażowego. Może potrzeba więcej czasu, urządzenie wymaga zmianę procedur, przyzwyczajeń, dostosowania personelu… sam już nie wiem :(((.

Moim zdaniem, dostajemy po tyłkach przez Covid. W dzisiejszej sytuacji liczy się tylko ratowanie życia. To czy np. kobieta przy porodzie będzie miała jakieś powikłania przez źle wprowadzoną igłę przy znieczuleniu interesuje szpitale mniej.
    Osser i spółka liczyli na pewno na kolejkę chętnych do zakupu praw do urządzenia. Ja też. Niestety, na razie tego nie widać.
    Ja pewnie na tej inwestycji nie stracę. Ale przykro mi, jeśli ktoś kupił a musi sprzedać szybciej niż ja. Niestety, nie wyszło to tak jak oczekiwałem.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dr twój post brzmi jak kapitulacja. Ja myślę jednak, że nie wszystko stracone jeszcze, nie mam wielu akcji więc nie załamuje mnie sytuacja choć wolałbym aby rosło lub chociaż bokiem szło. Odwołuję jednak moją deklarację z wczoraj i kupię coś dopiero w okolicy 1,0-1,2 zł bo będzie tego dwa razy więcej wtedy. Na dziś nie widzę na horyzoncie szansy na wyhamowanie spadków ale spółki nie spisuję na straty, wciąż tli się nadzieja a ona umiera ostatnia.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~dr_wezol [37.47.178.*]
    Dnia 2021-06-23 o godz. 09:08 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr twój post brzmi jak kapitulacja. Ja myślę jednak, że nie wszystko stracone jeszcze, nie mam wielu akcji więc nie załamuje mnie sytuacja choć wolałbym aby rosło lub chociaż bokiem szło. Odwołuję jednak moją deklarację z wczoraj i kupię coś dopiero w okolicy 1,0-1,2 zł bo będzie tego dwa razy więcej wtedy. Na dziś nie widzę na horyzoncie szansy na wyhamowanie spadków ale spółki nie spisuję na straty, wciąż tli się nadzieja a ona umiera ostatnia.

Lawyer, ja nie kapituluję. Spółka tak czy inaczej jest pod względem biznesowym w najlepszej sytuacji w swojej historii - tak MMD jak i spółka matka. Ale kurs spadł dramatycznie i współczuję innym. I sobie.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Mateo [178.217.197.*]
    Obecna cena to myślicie ze duże waganie ceny? Tu już jesteśmy w takim położeniu ze albo albo uda i szybko wrócimy do poziomów sprzed roku albo i wyższych albo totalna porażka i zostaną nam grosiki.
    Ja wierzę w pierwsza wersję więc zostaje. Sprzedaż na takim etapie komercjalizacji nie ma sensu, czasami się zastanawiam czemu teraz ktoś sprzedaje i przy tak marnym obrocie leci na pysk.
    Obecna wycena nie ma nic wspólnego z tym co ma być, ktoś się wyzbywa papiera bo nie wierzy. Jego.prawo, potem będzie próbował wskakiwqc do.pociqgu
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~Miras [5.173.138.*]
    W końcu uruchomili zespół sprzedażowy. Wiemy że urządzenie jest bezkonkurencyjne tylko brakowało ogniwa w tym łańcuchu jakim jest solidny zespół sprzedażowy.
    Może w końcu coś ruszy z dalszymi wdrożeniami.
  • Re: Update z komercjalizacji CompuFlo Autor: ~LL [5.173.73.*]
    Mam nadzieję, że Trechock podniesie nas z kolan a śledząc jego CV nastawiam się optymistycznie
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.