• obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~wujek [178.252.13.*]
    ile kto kupuje ?
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Tolek [5.184.201.*]
    Możliwe 0.20 a potem.01 i koniec
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Al [5.184.15.*]
    Niech cię głowa nie boli, zdziwisz się...ja z chęcią kupię i poczekam na pozostałe werdykty sądu :)
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: thebarex [83.8.121.*]
    oooo jak by tak było to cudownie :) chociąz już taniej niż 1 zł nie zobaczymy ... ale jak by jakieś ziomeczki rzuciły to spoko zbieram :D
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Jan [5.172.232.*]
    Mogą zjeżdżać czekam .
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Leszcz [91.216.160.*]
    To mi przypomina wpisy z petrolinvest. Taniej już nie będzie, gwarantuję swoją cnotą...
    Jednak było coraz taniej, a na koniec bankrut i zero kasy.
    Historia się powtarza.
    Akcjonariusze są w ostatniej grupie podczas podziału masy upadlosciowej. To oznacza, że z reguły nie ma dla nich żadnej kasy.
    Nawet, jeżeli majątek spółki przewyższy wartość długów, to syndyk zadba o to, żebyście nic nie dostali (dotąd będzie przedłużał postępowanie, aż wyssa całą kasę dla siebie i i słupów). Taka jest rzeczywistość i nie liczcie na cuda. Cudów nie ma. Syndyk poczuł padlinę i oskubie trupa do białej kości.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Mistrz [31.0.65.*]
    Dzięki za przestrogę i poświęcony czas. Idź malować jajka.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Jan [5.172.239.*]
    Kolego pamiętam Petrolinvest też miałem swego czasu akcję tej spółki . Ale tu jest co innego spółka nie jest w upadłości bo zbankrutowała tylko straciła płynność finansową ze względu na to iż nie otrzymała na czas należności finansowych za swoją pracę .Tak można każdego udupić jak masz kredyty i stracisz płynność wierzyciele Cię dopadną jak nie spłacasz zobowiązań tak jak podwykonawcy . I tu jest cały szkopuł . Czy celowe działanie myślę ,że tak .Spółka robi pewne produkty jako jedyna w Polsce . Wybrano odpowiedni moment wykorzystując zamieszanie . Czy spółka przestanie istnieć nie sądzę ,najwyżej zmieni właściciela. .Czy jest dużo więcej warta niż to pokazują myślę ,że tak . Liczyć każdy umie . Po tak śmiesznej cenie zakup akcji jak dla mnie spoko mogę się pokisić do zakończenia dzierżawy przez Zarmen. No chyba ,że się okaże ,że spółka odzyskała już płynność , arbitraż z Orlenem zostanie zakończony , wierzyciele zostaną zaspokojeni ,powstanie zarząd z prawdziwego zdarzenia i wrócimy szybko na giełdę ,czego każdemu akcjonariuszowi tej spółki życzę .Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Leszcz [91.216.160.*]
    Co za różnica przez co i w jaki sposób spółka zbankrutuje. Bankrut, to bankrut i lepiej omijać szerokim łukiem.
    Oczywiście, jak ktoś chce, to niech kupuje, nikomu nie można zabronić.
    Chciałbym się mylić, ale fakty są nieubłagane, majątek zostanie sprzedany za bezcen, a syndykowi będzie można na kant spodni skoczyć.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Pele [5.184.194.*]
    Jedno jest pewne we wtorek ktoś się tanio obkupi.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Mistrz [31.0.54.*]
    Kolego wiesz co to oksymoron? Np fakty będą....
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Leszcz [5.173.139.*]
    Faktami są upadłości spółek, o których pisało tu wielu akcjonariuszy, którzy zostali bez kasy za akcje, którymi nawet ściany nie wytapetujesz. Oksymoron, to twój nick.
    A tu masz wątek do poczytania z Mostostalu Export. Może się wreszcie zastanowisz nad faktami.
    https://m.bankier.pl/forum/temat/8032245
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Mistrz [31.0.54.*]
    W skrócie - czasowniki w trybie niedokonanym jak cytuje "zostanie" lub " będzie można skoczyć" stoją w jawnej sprzeczności ze znaczeniem słowa "Fakt". Prościej się już nie da. Fakt jest, dokonał sie, z faktem się nie dyskutuje, dyskutuje się o fakcie. Przeczytaj jeszcze raz sam siebie że zrozumieniem, jak nie dasz rady, poproś kogoś o pomoc
    Kolego, aby zarzucać komukolwiek nieznajomość definicji, lub błędy w pisowni, samemu należy być nieskazitelnym. Przeczytaj swoje wpisy uważnie i uderz się w pierś.
    Jeżeli chodzi o mój wpis, którego się czepiasz, zapoznaj się z definicją zdania złożonego. Czytając (ze zrozumieniem), co to jest zdanie złożone oraz mając na uwadze, co oznacza interpunkcja, dojedziesz do wniosku, że nie miałeś racji. Pogódź się z tym, choć to niełatwe.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Mistrz [195.136.56.*]
    "fakty są nieubłagane, majątek zostanie sprzedany za bezcen, a syndykowi będzie można na kant spodni skoczyć"....to nie są FAKTY, to są przypuszczenia. Stana się faktami jak się to stanie i wtedy będziemy o nich dyskutować. Teraz to twoje fantasmagorie. O tych nie będę dalej z tobą dyskutował, może to zrobić np lekarz specjalista.
    Znowu nie zrozumiałeś, co to jest zdanie złożone. Rozłożę więc na zdania proste, żebyś zrozumiał:
    1. Fakty są nieubłagane - pierwsze zdanie proste, które jest prawdziwe, ma głeboki sens i którego nie możesz pojąć.
    2. Majątek zostanie sprzedany za bezcen - drugie zdanie proste (na podstawie faktów z poprzednich upadłości).
    3. Syndykowi będzie można na kant spodni skoczyć - trzecie zdanie proste napisane również na podstawie faktów z poprzednich upadłości.
    Każde z powyższych zdań prostych stanowi prawdę opartą na faktach.
    Nie wiem, jak można ci to prościej wytłumaczyć. Jeżeli nie zrozumiesz, to trudno, ja wykład zakończyłem i więcej prób nie będę podejmował (to bezcelowe).
    Zdanie proste - jedno orzeczenie. Reguły zakończone kropką, zdanie złożone wiele orzeczeń, kilka zdań prostych odzielonych np przecinkami o różnym stopniu zależności, rodzaje zdań złożonych do dłuższego omówienia. Mniej więcej 4 klasa szkoły podstawowej za moich czasów, ale wiem że poziom jest obniżany więc nie ma co kruszyć kopi. Fakty nieubłagane - faktów się nieoprzymiotnikowuje, bo nie mogą być ublagane, nie mogą być twarde , bo musiały by móc też być miękkie ( wiesz co to przymiotnik?chodzą parami)nie można też mówić że spada sie w dół, bo tam się spada. Zgadzam się, dyskusja z tobą jest bezcelowa chociaż, czy może być bezcelowa dyskusja, dialog? Prowadzi zawsze do celu jezeli, opiera się na faktach a na manowce - jeżeli na przypuszczeniach i wizjach, narzucaniu swojego zdania i opini. A może kubełek zimnej wody na głowę w dyngusa? analiza.

1. Masz akcje ( Fakt) i się boisz że będą nic nie warte ( odczucie). Podejmij działanie - sprzedaj ( jak to zrobisz będzie to fakt i uwolnisz się od odczucia strachu).

2. Nie masz akcji (fakt) a chcesz mieć ( potrzeba). Kup- jak to zrobisz będziesz miał akcje i zaspokoisz potrzebę (fakt, uwaga - dopiero jak kupisz).

3. Nie masz akcji (fakt) i nie chcesz mieć. Nie kupuj, nic nie rób, nie potrzebujesz podejmować żadnych działań

4. Masz akcje ( fakt) i masz swoje przypuszczenia czy odczucia że na tym zarobisz po zdjęciu z gpw. Trzymaj i nie podejmuj żadnych działań do czwartku. Napewno w jakiejś perspektywie czasu sprawa się zakończy. Wystarczy poczekać.

Wolny kraj, robota co chcę ta.
    P.s. jeżeli dobrze zrozumiałem twój "wykład" to żeby go zobrazować, może trochę drastycznie ale jednoznacznie,przyklad:
    1. 3 Rzesza pod wodzą Adolfa Hitlera w 1939 napadła na Polskę ( fakt nieublagny o zgrozo)
    2. Napewno Niemcy zrobią to znowu przy najbliższej okazji nam albo komus innemu
    3. Zamordują co najmniej tyle samo ludzi i nic nie będzie można z tym zrobić
    No widzisz, zaczynasz rozumieć zdania złożone (nie do końca, ale jest postęp) :-).
    Mimo wszystko wyciągam dłoń na zgodę.

P.s. Nie mam akcji ELB i nie zamierzam mieć. Trafiłem tu przypadkiem i już znikam. Choć zastrzegam, że czasami tu zajrzę, aby zobaczyć, kto miał rację, optymiści, czy pesymisci.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: technik-at [194.31.35.*]
    I tak to jest Mistrz jak się polonista bierze za spekulacje i kupuje po 6 a potem się dziwi że jest 60 gr. Na GPW trzeba się uczyć na cudzych błędach najlepiej. Bo te kosztują najmniej
    Jasnowidz. Wiesz po ile kto kupuje, czy i kiedy się dziwi. Ciekawe...też wpadłeś tylko przez przypadek na chwilę?
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Al [79.184.155.*]
    Zadałbyś sobie trochę trudu i poczytam o spółce, która świetnie prosperowała a to przez Orlen jest w takiej sytuacji .. i nie porównuj konia do żaby :)
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~De [89.64.13.*]
    Pelna zgoda....Petro...upadlo...Tym bardziej ze to nie byla spoleczka porownywalna z Elektro.
    Współczuję ubranym.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~De [89.64.13.*]
    Do ..Jan
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: ~Janusz [83.26.210.*]
    Dla przestrogi dodałbym jeszcze PIA Piasecki z przed kilku lat lub Mostostal Export, kiedyś giełdowe tuzy budowlane.
    Nikt nie pamięta, że kiedyś istniały.
  • Re: obstawiamy Open 0,40 9:18 i widłowy puszcza Autor: technik-at [194.31.35.*]
    Po co uśredniać coś co idzie out z GPW?
[x]
ELBUDOWA -16,35% 0,43 2021-04-08 17:02:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.