• Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Majkel [80.55.69.*]
    Doradźcie - warto zacząć pracować w skoku stefczyka? jesli ktos pracuje to proszę o info jakie zarobki, atmosfera, możliwość awansu? z góry dziękują za każdą odpowiedź.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~karo [83.25.250.*]
    Odradzam w jaki kolwiek sposób nawiązywać z nimi współprace.Ostatnio oskarżyli mnie o kradzież nie podając żadnych dowodów to potwierdzających mimo że Pani tam pracująca opowiadała bzdury że ma nagranie z monitoringu na którym oczywiści nie widać jako bym coś ukradła.Banda oszustów.Odradzam naprawdę.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~dokładnie tak [87.205.150.*]
    Wbrew temu co napisał ten krętacz wyżej warto. To bardzo solidna firma, płaci nieźle, dobry system motywacyjny, w przeciwiństwie do obcych banków zawieszonych na niepewnych instrumentach finansowych SKOK jest bardzo pewny.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~nowy_pracownik [83.18.28.*]
    Myślę że opinia KARO nie nawiązuje do tematu, jest bardzo nieobiektywna.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~oonn [212.76.37.*]
    odradzam wszystkim szkoda mowic co sie tam wyrabia co chwilke wymieniaja kadre wiec o czyms to swiadczy obiecuja gruszki na wierzbie a jak przychodzi co do czego to nie ma nic.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~jaaa [88.156.96.*]
    Zgadzam sie z przedmówcą!!! Odradzam ta firme, obiecuje rzeczy wziete z kosmosu! Miały byc wysokie premie, awanse, atrakcyjny system wnagrodzenia! I gdzie to wszystko?? Kierowncicy niekompetentni, sami nie maja pojecia jak osłuzyc klienta, awanse dostaja najgłupsze i namłdosze baby, a premia wieeelka... całe 60 zł! hehe, smiech na sali!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~milka [83.242.67.*]
    z nic nie robienie najlepiej chcieć kokosów jak Ci sie nie udało to znaczy że jesteś beznadziejny, śmiech na sali
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pofc [212.76.37.*]
    nicnierobienie hahaha przy planach sprzedazy wyjetych z kosmosu??!! mozesz charowac jak wol i nic smiech na sali ciekawe czemu ciagle w kolko szkola nowych
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~SKARBUSEASY [77.113.245.*]
    Dnia 2008-12-02 o godz. 19:45 ~pofc napisał(a):
    > nicnierobienie hahaha przy planach sprzedazy wyjetych z
    > kosmosu??!! mozesz charowac jak wol i nic smiech na sali
    > ciekawe czemu ciagle w kolko szkola nowych

NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ , TRUDNO SIĘ DOSTAĆ ZAROBKI SUPER, I ATMOSFREA OK ;)
    TYLKO MUSISZ MIEĆ CHOCIAŻ MINIMUM ZAANGAŻOWANIA
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~raczek [79.163.215.*]
    W każdej z wypowiedzi jest prawda to jaka jest atmosfera zależy od kierownika i innych pracowników może być dobrze może fatalnie. Podobnie z płacami są zależne od regionu nawet miejscowości. Podstawy są gorsze niż w bankach a premie zależne od tego na jaką placówkę trafisz. Jak na nową to z czasem przy szczęściu uda się ją wypracować. Jak na już istniejącą to jak jest rotacja można założyć że po za podstawą nie da się nic więcej zarobić bo ludzie by się trzymali miejsca. Każdy skok daje pracownikom inne podstawy i ma inne zasady systemu premiowego. Pracuję w jednym ze skoków i mam znajomych którzy pracują w konkurencyjnych. Z mojej wiedzy najlepsze warunki oferuje pracownikom skok Piast i szczerze mówiąc nie widziałam ich oferty pracy chyba od ponad roku w moim regionie....
    W każdej pracy znajdą się osoby, które są niezadowolone. Wszystko przecież zależy od oddziału, do którego trafisz. A to nie znaczy, że w całej Polsce jest beznadziejnie. W moim oddziale kolezanka w ciagu jednego roku awansowała dwa razy i napewno nie ma takich stawek jakie piszecie na forum. Jeżeli zarabiacie 1200 albo nawet 1500 podstawy netto to znaczy,że nie umiecie udowodnić że zasługujecie na podwyżkę. Sama ona nigdy do Was nie przyjdzie. Na dowód na ocenie pracownika koleżanka niezadowolona oczywiscie że nie dostała podwyzki jak nawet o tym nie wspomniała że je się należy.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Ania [83.23.77.*]
    Plany z kosmosu? Jakoś wyrabia nasz oddział co miesiac 120procent wiec jak sie chce to można.Widocznie brak Wam motywacji albo kiepko sie staracie.Kto chce to może.A co do zmiany personelu.Nikogo u mnie nie zwolnili.Jedna dziewczyna odeszła ale tylko dlatego bo sie przeprowadzała.Później zatrudnili dwie nowe osoby są z nami w oddziale rok i napewno zostana.Wystarczy chcieć.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~anty skok [89.76.233.*]
    na wymioty mnie bierze jak czytam te przechwałki co jakas kierowniczka regionalna sie tu dostala moze moja bo kit ten sam cikawe jak po obecnych zmianach od 2009 roku zrobisz ten plan na 120%
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~wwa [89.231.82.*]
    Och Ania ale ty jesteś biedna, nieświadoma, pewnie jeszcze młoda... biedaku... jak plan będziesz miała na poziomie 80% to zobaczysz co to SKOK Stefczyka, biedna Aniu. Och Aniu...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.175.240.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pablo [79.191.137.*]
    Trudno sie dostac??????????? Śmieszne! Wszystko ściema!! Super zarobki ? - 1500brutto -to są super zarobki???? I beznadziejna atmosfera w pracy....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pola [89.167.67.*]
    ktoś tu napisał o skok piast nie warto
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~madziuchny [83.16.242.*]
    jak czytam te wypowiedzi to faktycznie, w każdej z niej juest trochę prawdy. Ja sama pracuję już ponad rok , jedną dziewczynę zwolnili ale nie dlatego że mieli taki kaprys ale dlatego że w przeciągu 6 mscy, miała ciagle problemy z obsługą kasy oraz klientów na dyspozycji gdy musiała kogoś ze składu zastapić, dodatkowo rzucała od czasu do czasu kośc niezgody,a w takiej atmiosferze owaznei się cięzko pracuje. co do kierownika to faktycznie, też jego wioedza produuktowa graniczy z tym co się przekazuje na szoleniu adaptacyjnym "głupio-mądry".
    co do wynagrodzeń to ok , na prawdę trzeba coś dać z siebie więcej, a nie czakać aż inni coś zrobią.
    plany są do wykonania, my cały czas trzymamy średniąponad 110 % więc jak widać można. TRZEBA CHCIEĆ I SPORO PRACY W TO WŁOŻYĆ ALE SIĘOPŁACA.
    Podsumowując wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ja sama pracowałam w róznaych bankach i insttytucjach finansowych i jak narazie w SKOKU jest mi najlepiej....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~EWA [83.4.180.*]
    MIAŁAM DUŻE ZAANGAZOWANIE, I CO Z TEGO, PENSJA MARNA, ODPOWIEDZIALNOSC DUŻA A ATMOSFERA ......SZKODA GADAĆ, AWANSUJESZ JAK MASZ PLECY I PODLIZUJESZ SIE, A JAK MASZ SWOJE ZDANIE TO... SZYBKO SZUKASZ PRACY. JAK ZACZEŁAM TAM PRACOWAĆ NAPRAWDĘ BYŁO MIŁO, ATMOSFERA I FIENIADZE TEŻ BYŁY JAK SIE CZŁOWIEK POSTARŁ I ODDZIAŁ ZROBIŁ PLAN, ALE CI U GÓRY CHYBA COŚ ZGUBILI PO DRODZE ZARZADZANIA BO OD JAKIŚ 2 LAT JEST NIE DO WYTRZYMANIA, ZAMIAST MOTYWOWAĆ "STARYCH" PRACOWNIKÓW AWANSOWAĆ WOLI ICH ZWALNIAĆ LUB DEMOTYWOWAĆ- WYNIK JET TEN SAM -ODCHODZĄ, A NA ICH MIEJSCE ZATRUDNIAJA NIEDOŚWIADCZONE OSOBY LUB DOSWIADCZONYCH DEMOTYWATORÓW.
    ODRADZAM PRACĘ W STEFCZYKU
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~ulka [87.207.193.*]
    Dokładnie jest tak jak mówisz,starzy pracownicy zarabiaja czasami kilkaset zł mniej od nowych których trzeba wszystkiego uczyć,Wskoku weogóle nie patrza na staż pracy co jest moim zdaniem głupotą,
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~od ponad roku [212.160.167.*]
    Widać nie nadajesz się do tej pracy!! moje premie wynoszą od 1000 zł nawet do 2000 zł plus podstawa!!. Jeśli potrafisz pracować to w skoku na pewno Cię docenią!!! Kolega pewnie myślał ,że za siedzenie i nic nie robienie będzie mu ktoś premie dawał i widać grubo się pomylił . Moje zdanie na temat pracy w Skoku jest takie , że lepiej chyba nie mogłem trafić . Pozdrawiam a kolegę zachęcam do sumiennej pracy !!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~obecny pracownik [148.81.137.*]
    Dnia 2008-12-01 o godz. 13:40 ~oonn napisał(a):
    > odradzam wszystkim szkoda mowic co sie tam wyrabia co
    > chwilke wymieniaja kadre wiec o czyms to swiadczy obiecuja
    > gruszki na wierzbie a jak przychodzi co do czego to nie ma
    > nic.
    Zgadzam się!
    W skoku jest poprostu masakra.
    Wymiana personelu co 3-5 miesięcy,
    Podwyżki, awanse=obiecanki cacanki...
    itd...itp...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~były pracownik [83.8.53.*]
    W 100% prawda! Niby bank..... Ninby przełożeni.......Niby pomoc ..... Niby pensje.....
    Prawie bank.... Prawie zarobki.....PRAWIE ROBI DUŻĄ RÓŻNICĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ogólnie śmieszna instytucja. Przełożeni wogóle nie przygotowani do zarzadzania personelem.... Dwudziestotrzyletnia lala, która udaje kierowniczke!!! Zabawne!!! Suer, ze juz tam sie nie męczę!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Carol [83.23.77.*]
    Tak sobie myśle gdzie Wy pracujecie? Ja pracuje w skoku juz 4 lata i u mnie w oddziale nie ma ani zmian kadry ,wciaż Ci sami pracownicy,ten sam kierownik, plany jak sie chce to sie zrobi.Tylko..no właśnie trzeba chcieć a nie narzekać.A jesli faktycznie jest tak źle to po co pracujecie w Skoku? przecież jest tyle innych instytucji finansowych gdzie pewnie "lepiej" płacą i nic nie trzeba robic.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~muh [79.190.50.*]
    racja, jak się ma motywacje to można zarobić, instytucja finansowa jak każda inna. A jak się jest leniem to szczytem ambicji jest stołek managera w mcdonald's.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~antyskok [89.76.233.*]
    nie wiem z jakiego regionu jestescie ale skok to naprawde daremna firma niezle pracownikow wykorzystuja ciagle wiecej i iecej ale tylko brac a nic dac tak to jest rok czasu bez podwyzki nowi przychodza zieloni i wiecej zarabiaja przy tym cisna jak w kazdym banku na ludzi a system motywacyjny beznadziejny mozesz robic swoj plan ale jak inni nie zrobia to i tak nie dostaniesz premii i rob jeszcze za innych iem cos o tym bo sama musze robic 150% swojego planu a potem dzielic sie premia z innymi jak znajdzie sie cos lepszego to jestem pierwsza do zmiany pracy zreszta jak moze byc osoba od wszystkiego od kasy obsługa depozytow kredyty mieszkaniowe konsumencji i jeszcze dla firm prosze gdzie tak jest???? o a teraz kolejna nowosc wizyty w firmach super co i to za ile 13o0 podstawy majac staz niezle co kicha totalna i to w miescie wojewodzkim
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~mlodzik [91.196.215.*]
    W innych instytucjach finansowych...?
    Ja pracuję w Raiffeisen Banku i mam podstawy 1700 brutto (jakieś 1200 PLN netto) - obsługa małych firm.
    Też nie jest wesoło, a bank niby taki poważny,
    * Podstawa marna,
    * jeździsz do klienta własnym samochodem (na własny koszt) - nie ma ryczałtu, a jak nie masz samochodu to jeździsz autobusem lub busem,
    * nie ma czego sprzedawać (jeden produkt i do tego drogi).

Target banku jest następujący: Bogaty klient, który nie zważa na koszty i uważa, że "prestiżowy" bank to podstawa, ... gotowy płacić więcej za obsługę.

Pozdrawiam wszystkim i przypominam stare hasło: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma! ;)
    Przynajmniej wiesz czym sie zajmujesz w skoku masz byc od wszyskiego ja na takie spotkania chodze na piechote a jestem kasjerem:) sprzedaje wszystkie kredyty i musze ykonac sama okolo 40% planu drugie 40% kolezanka a reszta sie opieprza super co?? wszedzie lepiej niz w skoku no chyba ze ktos lubi roznosic ulotki
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Stokrotka [89.187.240.*]
    Nigdy nikomu nie polecę pracy w Skoku Stefczyka, przenigdy-Jest to firma zatrudniająca bardzo fałszywe osoby na wyższych stanowiskach, Firma popierająca rozwój rodziny tylko jak kobieta np.urodzi dziecko to potem przy najbliższej okazji nie przedłużą jej umowy , tak zrobili z moją koleżanką, zresztą banda fałszywców szkoda gadać, Ucxiekajcie z tej firmy gdzie pieprz rośnie!!!!!!
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~młoda [77.46.10.*]
    a propos ulotek...u mnie w oddziale ulotki roznoszą kasjerzy-kpina jestem magistrem prawa i jak kierowniczce odbije to musze roznosić ulotki-to jest dopiero poniżenie..
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~ela [94.251.142.*]
    A u mnie roznosi ulotko osoba zatrudniona na umowe zlecenie. Tylko dzwonić trzeba z książki tel.
    Magister prawa hahah i zatrudniłas sie jako kasjer w Skoku? Hahahah
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~kk [94.251.142.*]
    a co w tym śmiesznego? Wiesz jak to odpowiedzialna praca. Zreszta kasjerzy w skoku ssa tez od kredytów i lokat. Znam wielu magistrów, którzy sa kierowcami, magazynierami...Nic w tym smiesznego. Od czegos trzeba zacząć. Chyba że ma sie tatusia prawnika i aplikacje w ręku.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pracownik [83.230.3.*]
    pracuje w skoku stefczyka 1,5 roku i jesli chodzi o wynagrodzenie jestem zadowolona, i zalezy oczywiscie co znaczy dobre wynagrodzenie, dla mnie jest ok, pensje mam w granicach 2500-2700 netto, podstawy 1900 netto. w tej firmie ulubionym zajeciem jest meczenie pracownikow czy to telefonami efektywnymi do klientow czy tez do firm, w naszym oddziale nie roznosimy ulotek, mamy firme ktora to robi, kojelna ulobiona rzecz, pakowanie ofert, czasami siega to 10 000 szt miesiecznie !!! reasumujac: jesli wyrabiany jest plan jest cudownie, kiedy tylko gorszy miesiac zaczyna sie koszmar, a winnymi braku planu jestesmy oczywiscie my :) ogolnie praca ok, w kazdej pracy sa dobre i zle strony. nic za darmo :-) a presja sprzedazy jak w kazdej instytucji finansowej
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~nurek [77.46.10.*]
    u mnie w oddziale jest identycznie i założe sie ,że jest tak w każdej instytucji finansowej..ale gdzie szukać pracy , jak w moim regionie jej nie ma?
    narazie sie trzymam tego co jest.. no cóż niby zawsze mogłoby być lepiej...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pracownik [83.230.3.*]
    do nurek !
    a jaka masz pensje i jaki region?
    czy wiesz ze płaca zalezy od regionu w jakim jestes ja zajmuje sie wszystkim a mam podstawe okolo 1300 w miescie wojewodzki jak jest plan a u mnie zawsze moj jest na min 130 proc. to dostaje 2100
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~prawie skok [83.22.40.*]
    proszę o info na temat zakresu obowiązków ( czy też aktywna sprzedaż - plany)
    oraz wysokości wynagrodzenia na stanowisku kierownika placówki w Skoku Stefczyka,
    to dla mnie bardzo przydatne info.
    dzięki i pozdrawiam:)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~znudzony skokiem [83.230.3.*]
    do prawie skok:

plany jak najbardziej, kasa: zalezy jaka bedziesz miala podstawe, czasem kierownicy mieli nizsze wynagrodzenia niz dysponent czy doradca jesli plan nie byl zrobiony, bo kierownik ma premie za zasadzie kontraktu, zdeklarujesz wiecej niz zrobi oddzial dostaniesz marne ochlapy :) no ale na tym zyskuja tez badz traca pracownicy, ale z reguly bedziesz wiedziala ile wyciagnie miesiecznie twoj oddzial, jesli jestes wystarczajaco bystra i odwazna nie bedziesz narzekac (zalezy tez ile cie zadowala zarabiac) no i najwazniejszwe, zalezy jakie miasto masz kierowniczyc pozdrawiam
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~skok2345 [83.30.136.*]
    a mam pytanie czy KO też ma plan sprzedaży dal siebie narzucony i realizują go doradcy a on jest za niego odpowiedzialny??? słyszałam że KO ma osobny plan do wyrobienie??? proszę o info, bardzo ważne
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~jegomosc [91.150.134.*]
    KO ma do wyrobienia plan wspolny z pracownikami oddzialu. wszystko tez zalezy od dyr.regionu. a w jakim miescie (regionie) cie interesuje
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~skok2345 [83.4.217.*]
    do jegomość - interesuje mnie np. przykładowa wysokość planu nakładanego na nową dopiero co otwartą placówkę (woj.opolskie)?
    no to ja juz wiem ktory oddział szczerze wspolczuje kieronika regionalnego i mniej sie na bacznosci terror u nas jest dyrektorka ma niezbyt ciekawy system działania dreczenie pracownikow a ty bedziesz tylko marionetka sa tacy ktorzy wola pracowac jako doradcy nadal w skoku i nie brac tego oddzialu
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~anonim [83.27.155.*]
    Praca w skok stefczykA??BARDZO CIEKAWE PYTANIE, to jest tak: pracownicy którzy pracują dłużej i są dziobakami kierownika to dostają duże premie a jak nowy pracownik zrobi dużą sprzedaż, to nie jest wynagradzany premią, no ewentualnie kierwnik rzuci ze 200 zł, za to powinni się wziąć na górze, jest to przecież mobing pracowników, ja to już zgłosiłam do inspekcji pracy,
    wiem o czym piszesz ja jestem niby kasjerem a robie wszystko to co doradca plan mam tez tki i wyagania straszne wcale juz nie jestem taka nowa a nie mialam wogole podwyzki i moja podstawa jest tragiczna wszyscy maja wiecej niz ja i starzy i nowi niezle co powiedz czy byla jakas reakcja jak sprawa została zgłoszona?? skok jest znany z gnebienia i zastraszania pracownikow
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~prawie skok [83.22.45.*]
    do znudzony skokiem

będą to katowice , tychy , chorzów lub bytom.
    czy teraz możesz coś bliżej napisać:)

napisałeś 'plany jak najbardziej' - czyli poza całościowym planem oddziału (z którego KO jest przecież rozliczany) ma on dodatkowy plan sprzedażowy dedykowany jemu? - takie 'plotki' słyszałam jeśli możesz mnie w tym względzie oświecić będę wdzięczna:)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~skok2345 [83.4.217.*]
    do jegomość - interesuje mnie np. przykładowa wysokość planu nakładanego na nową dopiero co otwartą placówkę (woj.opolskie)?
    juz cie oswiecam w tym regionie jest tak ze kierownik ma miec min 10 % planu ogólnego i ostatni tydzien sprzedazowy druga zmiane i siedziec na obsłudze szczerze nie polecam tego stanowiska czy wybierasz sie na strzelce?? jesli tak to naprawde masz nieciekawie
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~skok2345 [83.30.252.*]
    do antyskok - skąd u Ciebie takie szczegółowe informacje, jesteś może pracownikiem skok-u? czemu sądzisz że strzelce nieciekawie skoro placówka dopiero ma ruszyć? jeśli wiesz więcej i chcesz się podzielić widomościami na ten temat podaj nr gg, poklikamy, dzięki
    to ze to nowa placowka to nic nie znaczy w strzelcach byla agencja wiec przejmiesz klientow nie masz bazy jeszcze wiec trzeba ja stworzyc wiec jak myslisz na jakiej podstawie ?? ksiazka tel i dzwinic tak bedzie niestety nie podam gg bo nie chce miec problemow jestes juz ztrudniona jesli chodzi o strzelce wiec podejmiesz te prace szczerze uwazaj na kiero. reg miej oczy dookola głowy i nie daj sie zwiesc no i naucz sie gnebic pracownikow bo w slaskim taki system panuje zastarszanie i grazby nie wiem za co maja tego super pracodawce to co sie dzieje w skoku niech nikt mi nie mowi ze tak jest w bankach nie wiem czy masz juz doswiadczenie w bankowosci bo na kiero w skoku ida rozne osoby np takie ktore pracowaly w salonie sieci tel kom jako doradcy jesli masz konkretne pytania to pytaj odpowiem co do planow zapomnij ze masz deklarowac 100 musisz wiecej bo inaczej twoi pracownicy nawet podstawy nie dostana co dopiero premie jesli nie wyrobicie planu na poczatku bedzie inaczej bo nowy oddzial ale potem powodzenia