• Rybitwy Autor: ~ccc [93.176.197.*]
    Na Rybitwach handlują jak nigdy ożywienie widać spore kurs marazm i zastój .
  • Re: Rybitwy Autor: ~Arek [5.173.88.*]
    Na terenie placu rybitwy będzie Nowe miasto krakow
  • Re: Rybitwy Autor: ~pers1 [212.160.153.*]
    jakie nowe miasto uzasadnij
  • Re: Rybitwy Autor: ~arek [83.27.24.*]
    w gazecie wyborczej byly opisane plany miasta wzgledem terenow rybitw i plaszowa ma tam powstac nowe miasto krakow na tych terenach jest miedzy innymi plac targowy rybitwy nalezacy do efektu w necie sa opisane te plany
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.245.*]
    Nowe Miasto i linia tramwajowa są wartościami dodanymi tyle, że pròba budowania pozytywnego nastroju na spòłce bez poważnego podejścia do serii Ee czyli jej wprowadzenia jest z gòry skazana na porażkę. (budowanie zniekształconego obrazu)
    Naprawdę bardzo się dziwię prezesowi, że nie idzie drogą odpowiednią do skali i powagi inwestoròw przy inwestycji Nowe Miasto.
    Tak naprawdę w ciągu 3-4 miesięcy od asymilacji akcjonariat by się ukształtował zwłaszcza byłoby to ważne (przewidywalność) dla inwestoròw długofalowych, ktòrzy celowaliby w Nowe Miasto i linię tramwajową czyli ok. 4-5 lat.
    Chcąc ściągnąć poważnych inwestoròw trzeba ich traktować poważnie.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Lolek [109.173.138.*]
    Nie licz że szybko wprowadzą akcje EE. Oni to moją w d...
    Tu trzeba zarząd zmienić zjednoczyć się i ich wykopać
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.245.*]
    Realne są też dwa inne rozwiązania. Pierwsze, że KNF widząc lukę w prawie i to, że niektòre zarządy ja wykorzystują zarekomenduje zmiany, ktòre zobligują wprowadzanie akcji w określonym terminie.
    Drugi i według mnie najbardziej realny. Wyższy interes a więc szukanie tanich rozwiązań poprzez wyciskanie mniejszościowych przestanie się opłacać gdy na drugiej szali będą leżeć projekty typu Nowe Miasto. Przy tego typu projektach jest potrzebny spokòj a nie szarpania o kilka zł na akcji z drobnymi.
    Niezależnie od tego bardzo duży wpływ mają działania porozumienia, ktòre na Wza pozyska dużo pełnomocnictw co ma wpływ przy decyzjach sądu.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Krystian [83.12.138.*]
    bardzo duże działanie już widać liderzy porozumienia pisali do wszystkich świętych KNF SII etc. ... efekt prospekt będzie miął pod górkę. Spytajcie ludzi z porozumienia ile akcji mieli przed emisją :) Teraz jedyne co ich interesuje to wyrzucić w rynek z duuużym przebiciem
  • Re: Rybitwy Autor: ~Murek [31.60.63.*]
    Co ma jedno z drugim wspólnego?

16% ma porozumienie, z tych akcji może maks 3% jest z zapisów dodatkowych, reszta z podstawowych. Chodzi o wartość rynkową biznesu a nie kto po ile kupił akcje.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Mack [31.60.63.*]
    Dodam, że gdyby to był dobrze prowadzony biznes szanujący wszystkich akcjonariuszy to po dopuszczeniu akcji serii EE papier byłby kwotowany spokojnie powyżej 10 PLN. Tyle, że CFI to CFI a nie normalny zdrowy akcjonariusz.
  • Re: Rybitwy Autor: ~and [89.230.194.*]
    Dnia 2021-04-02 o godz. 16:08 ~Krystian napisał(a):
    > bardzo duże działanie już widać liderzy porozumienia pisali do wszystkich świętych KNF SII etc. ... efekt prospekt będzie miął pod górkę. Spytajcie ludzi z porozumienia ile akcji mieli przed emisją :) Teraz jedyne co ich interesuje to wyrzucić w rynek z duuużym przebiciem

Najwyższa pora, żeby zaczęli pisać do prokuratora! Gdyby ten zarząd wypełniał swoje podstawowe obowiązki nie byłoby porozumienia i pisania pism. To, że KNF toleruje taka sytuację i nie nałożył jeszcze na prezesa indywidualnej, możliwie dużej kary, to kolejny skandal.
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.253.*]
    Jest niewyobrażalne aby przez rok i trzy miesiące można było nie wykazywać żadnej woli, harmonogramu. Chyba jednak getback, emisje aportowe na nc czy swego czasu gamboni niczego nie nauczyły a przecież głòwną lekcja było przyzwolenie.
    Momentami mam takie wrażenie, że to jakiś matrix. Totalny absurd gdzie zaznaczam nie objąłem z zapisòw dodatkowych a poprzez odcięcie w styczniu 2020r. (sic!). Jedyne do czego jestem przymuszany? to szukanie poza rynkowego systemu transakcyjnego, ktòry jak tutaj ktoś pisał nie jest zgodny prawem (brak możliwości oferowania).
    I to wszystko na regulowanym głòwnym rynku GPW. Halo patologia i czas zacząć reagować! Nie może być tak, że moje pieniądze zostały zawinięte i nie mam prawa nimi dysponować. Nie takie były uchwały NWZA na ktòrej zarząd był zobligowany do wprowadzenia akcji. Przypomnę jeszcze, że od GPW uzyskałem informację, że spòłka nie złożyła żadnych wnioskòw w celu wprowadzenia pda i pp przez co nie było żadnego wyboru. Nie wspominając o tym, że w tamtym czasie wrzucili projekty kolejnych emisji 1:10 i to był czas trwania zapisòw na serię EE i czas początku pandemii. I co ja drobny akcjonariusz mam o tym myśleć? I czy to jest standard GPW w dobie PPK?
  • Re: Rybitwy Autor: ~Krzysiek [87.251.251.*]
    mam wrażenie i to nie momentami, że powinien wziąć się za spekulantów giełdowych , którzy publikują bzdury na forach bez żadnych konsekwencji. Tacy jak ty oczywiście trąbiąc jakoby najważniejszą i jedyna istotna informacja było dopuszczenie do obrotu serii akcji wykorzystujesz sytuacje aby budować wokół Spółki złe emocje. Jam miałem akcje i mam również te z emisji z prawem poboru . Bardzie mnie interesuje jak spółka poradzi sobie w czasach pandemii (hotele) niż czy uda mi się zarobić na kupionych z lewarem jak pewna grupa spekulantów akcje serii EE w promocyjnej cenie. Zarząd jak się wydaje słusznie zaproponował kolejną emisję, bo to właśnie akcjonariusze powinni spółkę wspiera w trudnych czasach. Giełda to miejsce pozyskiwania kapitału a nie tylko spekulacji akcjami co jest jedyną rolą wg ciebie. tak a propos to akcje zarejestrowane zostały bodajże w maju, spółka informowała że nie planuje obrotu pp czy pda wiec cynicznie nie przedstawiaj kłamliwych informacji. Prospekt jeszcze trzeba zatwierdzić w KNF , który zapewne wymaga jasnej sytuacji co do dalszych losów Spółki mającej w końcu niespłacone hotele. Obrońco pokrzywdzonych zatem nie wypowiadaj się w moim imieniu bo jestem zniesmaczony tymi twoimi wpisami. Ja po prostu czekam na raport i tyle w temacie
    Uzyskałem informację z GPW, że spòłka nie poczyniła krokòw w celu wprowadzenia pda serii ee i to jest fakt natomiast w uchwałach Nwza z 23 grudnia 2019(sic!) jest mowa o tym, że zostaną podjęte wszelkie działania wprowadzenia pda!
    Nie TY będziesz decydował o tym jaki termin ktoś przyjmuje dla inwestycji a już niespotykanym nawet na GPW (jedynie na spòłkach cfi) jest wprowadzanie ponad rok akcji.
    Tak dla mnie obecnie z racji, że nie mam ani trochę zaufania do zarządu jest sprzedaż akcji i jedynym.legalnym skojarzeniem kupującego jest rynek GPW.
    Moje pytanie jest kròtkie jakie to wszelkie działania poczynił zarząd aby wprowadzić pda i akcje?
    I jeszcze jedno nie wmawiaj mi tego, że brałem jakieś akcje w lewarze z dodatkowych!
    Wyłożyłem tutaj (z uwzględnieniem odcięcia pp chociaż tak naprawdę to bez znaczenia) swoje ciężko zarobione pieniądze i mimo uchwał NWZA, o tym, że zostaną poczynione kroki do wprowadzenia pda i akcji przez ponad rok nie mam dostępu do swoich pieniędzy.Ani zarząd ani nikt nie jest od tego by decydować o tym co chcę zrobić ze swoimi akcjami.
    Ponad rok wprowadzania akcji i brak czynności do tego by wprowadzić pda to nie jest standard na GPW i choćbyś nie wiem jak pròbował do tego zbudować retorykę to ona się nie broni.
    Tematu fundamentòw nie podejmę z Tobą, bo nie mam zaufania do zarządu.
    Życzę Wam dobrze, czas nie jest łatwy, ale z racji utraty mojego zaufania skończyłem rozważania o fundamentach.
  • Re: Rybitwy Autor: ~mx [5.173.64.*]
    Podzielam opinie Speka i popieram.
  • Re: Rybitwy Autor: ~and [89.230.194.*]
    Dnia 2021-04-10 o godz. 18:44 ~Krzysiek napisał(a):
    > mam wrażenie i to nie momentami, że powinien wziąć się za spekulantów giełdowych , którzy publikują bzdury na forach bez żadnych konsekwencji. Tacy jak ty oczywiście trąbiąc jakoby najważniejszą i jedyna istotna informacja było dopuszczenie do obrotu serii akcji wykorzystujesz sytuacje aby budować wokół Spółki złe emocje. Jam miałem akcje i mam również te z emisji z prawem poboru . Bardzie mnie interesuje jak spółka poradzi sobie w czasach pandemii (hotele) niż czy uda mi się zarobić na kupionych z lewarem jak pewna grupa spekulantów akcje serii EE w promocyjnej cenie. Zarząd jak się wydaje słusznie zaproponował kolejną emisję, bo to właśnie akcjonariusze powinni spółkę wspiera w trudnych czasach. Giełda to miejsce pozyskiwania kapitału a nie tylko spekulacji akcjami co jest jedyną rolą wg ciebie. tak a propos to akcje zarejestrowane zostały bodajże w maju, spółka informowała że nie planuje obrotu pp czy pda wiec cynicznie nie przedstawiaj kłamliwych informacji. Prospekt jeszcze trzeba zatwierdzić w KNF , który zapewne wymaga jasnej sytuacji co do dalszych losów Spółki mającej w końcu niespłacone hotele. Obrońco pokrzywdzonych zatem nie wypowiadaj się w moim imieniu bo jestem zniesmaczony tymi twoimi wpisami. Ja po prostu czekam na raport i tyle w temacie

Dawno nie czytałem tylu bzdetów!
    Nie stać ich na zatrudnienie ludzika, który przynajmniej umie pisać po polsku?
  • Re: Rybitwy Autor: ~Krakus [109.173.138.*]
    dokładnie CFI nie tyle co skąpi na dywidendę, też trola kiepskiej jakości opłacają, za marne 30 srebników :
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.176.*]
    Dane wskazują na cofanie trzeciej fali. Inne dane z Izraela i WB wskazują na skuteczność szczepionki przynajmniej na ten moment.
    Stąd gdyby była dobra wola zarządu wykorzystaliby ten czas na przygotowanie serii ee do wprowadzenia tak by od czerwca do sierpnia akcjonariat się ustabilizował.
    Niestety o ile stabilizacja pandemii nie jest już iluzją o tyle dobra wola zarządu jest w kategoriach fantazji.

W tych okolicznościach pozostaje już liczyć wyłącznie na KNF, bo myślę, że powoli wszyscy wyczuwamy, iż cfi mocno naciąga strunę kpiąc sobie z KNF i GPW oraz niepisanych reguł.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Hehe [37.47.118.*]
    Czy wszędzie tam gdzie są emisję a nie dochodzi do rejestracji akcji przewija się to samo nazwisko ? Tomasz Bujak ? Starhedge efekt ? Co jeszcze, gdzie KNF kdpw co na to giełda?
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.176.*]
    Ze swej strony jestem skłonny przeprowadzić happening przed siedzibą KNFu i GPW.
    Choćby jednodniowy.
    Zobaczymy jak wyrobię się z czasem, ale tak w maju wystarczą jeszcze 2-3 osoby.
    Nie chodzi o tłum, ale o zawstydzenie urzędu i przypomnienie o tym czym kończyło się historycznie przyzwolenie.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Lidia [87.251.251.*]
    spek przedstaw się może będziemy wiedzieli kto nas tak znacząco broni... jesteś akcjonariuszem z serii EE? (mam na myśli skąd pochodzi twój główny pakiet) bo ja objęłam należny mi pakiet i jakoś spokojnie sobie żyje bo wiem , ze mam akcje którymi nie chce handlować. Twoje wpisy świadczą jedynie o tym , że masz jeden cel sprzedać tanio kupione zapewne w zapisach dodatkowych akcje . Mnie interesuje jak spółka rodzi sobie w trudnych czasach , czy zrobi zerowy odpis na hotele etc. Przy wałach jakie odchodzą na dużych spółkach ta wygląda na spokojny przyzwoity azyl dla mojej lokaty długoterminowej. Tyle w temacie, więc proszę nie mów że mówisz w moim imieniu bo tak nie jest.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Mx [5.173.64.*]
    Spek jest wiarygodny i rzeczowy.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Hehe [37.47.92.*]
    Spek ma rację, Lidia to chyba od kogoś z cfi ?
    Jakby ona poszła do pracy podpisała umowę i na koniec miesiąca usłyszała że dostanie kasę ale za rok 2 , 3 lata to według niej to jest normalne ? Albo jakby zapłaciła za fryzjera a fryzjer powiedział jej że nie zrobi jej fryzury, bo mu się nie chce ? To by powiedziała a ok...
    Obejmując akcje zapłacił za udziały gdzie miał przedstawione że będzie mógł te udziały wymienić na GPW na gotówkę,
    Różne są sytuacje w życiu ktoś może stracić pracę mieć problemy zdrowotne
    Potrzebuje wymienić na gotówkę udziały, dlaczego nie może ? Skoro ma udziały w spółce notowanej na GPW ?
  • Re: Rybitwy Autor: ~Mx [5.173.64.*]
    Lidia to CFI
    Przede wszystkim nikogo nie bronię a jedynie przedstawiam sytuację i nastroje w tym chcę byś wiedziała, że jedyną moją motywacją jest obrona swojego kapitału.
    Jesteś zadowolona z obecnej polityki cfi, ale większość mniejszościowych nie.
    Zauważ do jakiego momentu zabrnęłaś w swoim wpisie. Już nie tylko podważasz podstawowe prawo spòłki publicznej czyli zbywalność do czego nawiasem mòwiąc zobligowało NWZA, ale wręcz trzeba? się wykazać (udowodnić?) w jaki sposòb ktoś nabył akcje w tym dane osobowe a nawet czas na jaki ktoś ma inwestować choć tak naprawdę nie został tutaj przedstawiony żaden harmonogram choćby na poziomie zwykłej ludzkiej komunikacji z rynkiem (mimo wszystko zapewniam Cię, że nie jestem anonimowy)
    Widzisz ten absurd?
    Pomijam, że w retoryce Twojej i wcześniejszego innego wpisu jest niespòjność z tym co przekazywał zarząd w uzasadnieniu do jednego z projektòw ( a było ich już bodaj trzy (sic!)).
    Mianowicie zarząd w uzasadnieniu wręcz chwalił inwestoròw, ktòrzy zapisali się w dodatkowych co ponoć było motywacją do kolejnych projektòw no i jak ma się to do Twojej retoryki czyli pròb ukazania, że biorący udział w dodatkowych to jacyś wymuszacze? (uczestnicy rynku wiedzą, że tak duży zapis wynikał z dyskonta do ceny notowań natomiast retoryka Twoja i przekaz zarządu jest ze sobą sprzeczny, bo albo spekulanci, ktòrych trzeba utemperować poprzez niewprowadzanie akcji albo porządni inwestorzy na bazie ktòrych zarząd uzasadnia emisję).
    I na koniec raz jeszcze. Naprawdę nie mam tutaj ukrytych celòw. Jedyną motywacją jest obrona do, ktòrej prawo ma każdy. Mam dużo bardziej ambitne zajęcie niż ukazywanie nastrojòw, zasad panujących na efekcie czy wykazywanie niespòjności albo co więcej przedstawiania patologii.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Krzysiek [37.30.50.*]
    oczywiści słusznie zauważyłeś spek że twoją jedyna motywacją jest ochrona TWOJEGO kapitału . Zarząd musi chronić spółkę przede wszystkim a Ciebie na końcu ... bo tak wynika z KSH. Dlatego w Pandemii zapewne wszystko działa inaczej i pewnie się niedługo dowiemy (raport). Dlatego zrozum nie większość jak piszesz akcjonariuszy a jedynie garstka chce chronić tylko swój kapitał. Reszta szuka inwestycji na lata . Ale oczywiście masz prawo spekulować na akcjach, pytanie czy etycznym jest obrzydzać spółkę ... aby zapisać się na dodatkowych zapisach na maxa? Myslę że to jest jasne że skoro była redukcja 96% a spółce przydałby sie kapitał od akcjonariuszy bo przecież giełda jest dla spółek także, to miejsce pozyskiwania kapitału, a nie tylko raj dla spekulantów
  • Re: Rybitwy Autor: ~spek [5.173.252.*]
    Każdą zmianę podejścia choćby poprzez informacje w raporcie potraktuję jako dobrą monetę.
    Sam zauważ, że jako drobny akcjonariusz nie mający dostępu do innych informacji niż raportowe nie uzyskałem jakiejkolwiek informacji nt. ew. harmonogramu lub poczynionych działań a to oznacza że co najmniej leży IR (komunikacja).
    Zostawmy kwestie charakterystyki, bo po pierwsze totalnie nie trafiłeś, po drugie to bez znaczenia po trzecie skupmy się na działaniach i komunikacji.
  • Re: Rybitwy Autor: ~Hehe [37.47.85.*]
    Krzysiek dlaczego nie odpowiesz , czemu ekipa z cfi robi emisję następnie nie rejestruje ich w Kdpw i czemu uważasz taki proceder za normalny jak to jest fenomen na skalę światową
  • Re: Rybitwy Autor: ~Znawca [31.0.90.*]
    Akcje już dawno są zapisane w KDPW. Inaczej nie było by ich widać w DM. Teraz spółka musi dopełnić formalności aby je dopuścić do obrotu
[x]
EFEKT 6,80% 5,50 2025-12-23 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.