• wers do Reznora Autor: ~wers [89.64.87.*]
    Dino zaczyna wyglądać atrakcyjnie. 200 MA na 235 :). pozdr.
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Reznor [188.147.106.*]
    Thx
  • Re: wers do Reznora Autor: ~wers [89.64.87.*]
    wziąłem jedną paczkę po 240.00 , ale to tylko 30 proc. tego co chciałbym docelowo mieć. Liczyłem na spadki nawet w okolice 230. Zobaczymy, póki co wyciągają.
    Ok, widziales tauron brałem od kilku sesji tez moze być dobry setup i masz duża płynność:))) a jaki zasieg na dino zakładasz?
    Trudno wróżyć, ale gdyby Dino się ładnie przeczyściło, a Amerykańce przestali sypać w dłuższym okresie - to możliwe jest i 350.
    Ale to w przeciągu kilku miesięcy. ...
    Jest to jedna ze zdrowszych spółek na GPW, ale niestety już potwornie droga.
    Spadki na CDR po ewentualnym złym raporcie i niekorzystny wyrok dla banków ws. kredytów frankowych, niewątpliwie by tu pomogły. Allegro też ostatnio nie zachwyca..... No zobaczymy. Najpierw musi powrócić powyżej 252 na trwałe. Jest w dobrym miejscu do odbicia. Zobaczymy.

Tylko ostrzegam Reznor, że ta spółka to muł i tutaj z nudów można sobie oko widelcem wydłubać :).
    Siedziałem na tym od debiutu przez półtora roku, i chociaż nieźle zarobiłem, to gdy tylko 11bit zaczął rosnąć pod Frosta, cały się scashowałem i chodu :).

Co do Tauronu, mam uraz. Wziąłem na debiucie.... - bolało :))). Pozdr.
    Kiedy to było Wers, ale jak będziesz chciał to do 3,xx powinno szybko dotrzeć, dałeś info o dini to daje o tauron :) trakcja nieźle się trzyma, mam ponownie w portfelu, ale żałuję, że więcej nie wpadło poniżej 3,xx. Jak sprzedam lotos, a to może być na dniach to wejdę w Dino. Ej Wers nie rób że mnie amatora :)) wiem, że jest droga dlatego kupiłem eurocash, bo jest z kolei mega tania, ale do dino mam sentyment pamiętam, jak dziś IPO zaraz po TEN jedno z lepszych
    Długo chowam urazę, he he .:))))

Co do Dino, to raport jest w piątek. Mogą do piątku się bać i sypać jeszcze. Zobaczymy.

PS. daj spokój, wszyscy jesteśmy amatorami :). No chyba że skończymy jak LIvermoore albo Baruch. Osobiście wolałbym jednak jak Bernard Baruch, ale kto to wie w jakim stylu zakończę te zabawę....

Być kiedyś w tak zacnym gronie... możliwe czemu nie... aczkolwiek wolałbym być gdzieś pośrodku, tak po swojemu :))) na 11bit tez ciekawa rozgrywka ledwo, co Fund ogłosił S to członek RN kupił pakiet przy 519 :)) widać wojna z funduszami hedgingowymi na całego. Problem jest tylko w ilości kapitału, a propo zaorskiego słuchałem wczoraj, co ten znowu wymyślił, chce używać społeczności międzynarodowej do obserwacji rynku i pobicia Reuters'a w szybkości pozyskiwania informacji
    tia. Bawi się chłopak zaufaniem społeczności. Nie sądzę żeby coś z tego wyszło poza tym, że zebrał 2 bańki $ na przehulanie. Skądinąd ładny wynik - spokojna emerytura. Zwłaszcza jak się zatankowało ropę za 28mln na początku marca :).

Co do tej trakcji, to dobrze pomyślałem biorąc po 1.55. Tylko trzeba było łapy pod tyłkiem dłużej trzymać. A no. Nigdy nie przewidzisz.
    Ale widzisz jak rynek naszą perłę docenia, bła ha ha :).
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Reznor [188.147.103.*]
    Panie Wers trafił Pan z aptekarską precyzją w menisk :)) zdążyłem kupić trochę wczoraj i dzisiaj już drożej, ale się udało. Lotos sprzedałem na rzecz dino

Nie no, prosiłeś mnie wyraźnie kiedyś żeby Ci powiedzieć kiedy zacząć zbierać - więc napisałem.
    Tam się wskaźniki szybkie wyprzedały się całkowicie....

Liczyłem jednak że sypną jeszcze raz na ok. 235 i stamtąd ruszą dopiero UP., obstawiałem szpilę w piątek rano i odbicie po dobrym raporcie.
    Ale widzę że scenariusz jest inny..... Mogą rosnąć jeszcze ze 2 dni, a w dniu raportu zaczną sprzedawać jak głupie.Trzeba uważać Reznor. To nie są wzrosty z "niczego" , za ostro jadą żeby to była zwykła techniczna korekta.

Zobacz sobie Reznor, jak wyglądała sytuacja 4.11, 5.11, 6.11, 7 listopada 2020. Nie twierdzę że zrobią to samo 3 dni przed raportem, ale nie można tego wykluczyć. Urośli z 220 na 285zł w cztery dni przed raportem. A potem zjazd.
    Najbliższe opory to 260, 270, no i ATH.

• Re: wers do Reznora Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Wers, wpadło dzisiaj coś do koszyczka na CDR? :)
    No czesc :). Nie zbieram, bo na dino siedzę. Ale poziom 216 jest juz bardzo atrkacyjny. A jeszcze lepszy jest 205 :).
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Santa_k15 [5.173.228.*]
    Hehe Wers może wpadnie po 205:) powodzenia. Ja w każdym razie już od 3 tygodniu nic nie kupuje z cdp. Za duża cześć portfela bym tam miał. Powodzonka:) pięknie to info o emisji podziałało. Idealna pora można by rzec
    Zakupy rozpocząłem na CDR wiekszy pakiet przy 217, ale skłaniam się do opcji Wers przebicia 210 i tutaj zapewne zrobię spore zakupy
    Reznor, rób zakupy i czas przerzucić wajchę. A tak poważnie, to pewnie zmienię plany i poniżej 210 też dokupię trochę.
    Reznor, trochę Carbon męczą. Zastanawia mnie czy to przypadkiem nie jest ostatni ruch przed przeskokiem na wyższy poziom. Na disc.ord padło hasło, że może coś w marcu pokażą. W sumie już czas zacząć coś prezentować, jeżeli gra miałaby być w połowie roku.
    Nie chciałbym tu nikomu psuć humoru, ale moim skromnym zdaniem CDR zmierza w kierunku 205 :(.

ps. Reznor, patrz jak Dinusia trzymają za mordę. Cały okrągły dzień. Dobrze chociaż że na małym obrocie.
    Jak patch 1.2 zostanie złe odebrany to może i poniżej 200 bd:) ale jak dla mnie i tak long term bd dobrze. Cyberpunk sprzedał się świetnie a klasę pokaże dopiero w multi. Pzdr:)
    Widzę, jest ok czekam cierpliwie na raport coś czuję, że będzie bdb. I CDR złapany, teraz dopiero przy 192 jeśli spadnie coś dobiorę. Komar jutro wajha na północ :))) poniżej ceny godziwej
    Jestem ciekawy za to, jak raport eurocash wypadnie, zapewne lepiej niż było, ale do Dino to brakuje kilku lat świetlnych. Natomiast nie żałuję, że kupiłem dobry moment był. Allegro masz jeszcze Wers ? Ja mam i w końcu zawróciło
    Eee, nie. Bylem jakiś czas temu na allegro i juz nie wróciłem. Dali dobrze zarobić kilka razy, starczy. Mam taką zasadę, że równolegle nie jestem na dwóch dużych spółkach. Wolę kupić więcej na jakimś ewidentnym dołku lub wsparciu i czekam na ostre odbicie. Ja juz Reznor nie dywersyfikuje.... nie chce mi się..... za stary jestem. Myslalem nad cdr po 200, mercatorze po 340, a padło na dino :).

Co do dino, to tak jak pisałem wczoraj. Pierwszy opór 260 i niestety od razu wykorzystany do sprzedazy :(. Świeca niby zastanowienia ale zobaczymy jutro. C/z na poziomie 42 i to nie jest dużo dla dino. O wszystkim zdecydują wyniki. Być może trzeba będzie wiać. (?).
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    CDR to nie tykam. Zmierza to na dno.
  • Re: wers do Reznora Autor: komar_13 [164.127.43.*]
    Reznor, zobaczymy, kiedy przestawią kierunek na węgielku. Moje przewidywania są takie, że w marcu grubasy skupują, więc kurs musi być możliwie jak najniżej. Chodzi o gaming oczywiście. Nie śledzę wszystkich spółek, ale na te, co patrzę to się to sprawdza.

Ruchaś, nie wiem, czy CDR idzie na dno. Z całą pewnością komuś zależy na budowaniu negatywnej opinii o spółce. Mimo wszystko sprzedało się sporo Cp2077. W kwietniu dowiemy się ile. Gra cieszy się nadal zainteresowaniem. Na samym steam mamy przedział 10 - 15k dziennie. O pozwach cisza. Zobaczymy co się będzie działo od kwietnia. Marzec trzeba przeczekać.
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.138.*]
    Ciekawe kiedy var ruszy na 3.xx i wyżej. Chyba jak pokażą nowe gry
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Z pewnością na carbon będzie wiekszy ruch kierunkowy, dobrze, ze wypaliła im ta seria the wizards inna jej podstawie będę tworzyć co-op, oczywiście nie mogę się doczekać warhammera. Natomiast kto skupuje... to się okaże. #1 na 2021 w VR to właśnie ich produkcja, czekamy aż hype się rozpocznie
    No nie widzę żeby sobie wszyscy wyrywali ten CDR. :(. Nie widzę.
    Myślałem że bliżej 200 to jednak jakiś większy popyt się uruchomi. Żle to wygląda....
    Dinuś jakoś się broni. Póki co.... Zobaczymy w którą stronę nastąpi odpał :)))).

Reznor, pamiętasz co zrobił Ciech w zeszłym roku po świetnym raporcie? Najpierw +3 a na koniec sesja -7%.
    Taka bananowa giełda a My na niej :). Coraz częściej myślę o emeryturze.
    Nie no Wers może i padnie 200 ale to co c/z cdp będzie 15? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć a według mnie tam jest 1,2-1,5 mld zysku za 2020
    Santa, giełda nie jest efektywna. Dobre spółki potrafią być latami niedowartościowane, a słabe ale MODNE są przewartościowane bardzo często. Giełda nie jest odwzorowaniem wartości książkowej przedsiębiorstwa - niestety. :(.
    Liczy się hype, klimat wokół społki, niezrealizowane nadzieje....
    Tłum nie działa racjonalnie, a jego łaska na pstrym koniu jeździ. CDR jest już spółką w jakimś sensie rozegraną (podobnie jak Creepy) . Wiekopomna premiera już była i się obesrała.... Patch, multi itp. w moim skromnym zdaniem niewiele na kursie zmienią. Wszyscy potrafią oszacować wyniki więc nikt pod to nie gra.... No chyba że wyniki będą w kosmos - w co wątpię.
    Newsem zmieniającym diametralnie sytuację na kursie bedzie zapowiedż Wieśka.
    Jest to moja subiektywna opinia :).
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Reznor [188.147.107.*]
    Wers będą emocje na CDR i to zamierzam rozegrać. Nie zawsze jest tak, że popyt musi się pojawić w najbardziej przełomowych momentach czy to na wykresie czy innym wydarzeniu np raport patch. Ale Ty to wszystko wiesz... ja widzę okazję do sepukacji i ją wykorzystuje. Sentyment jest beznadziejny i wystarczy mala iskra, aby to zmienić, a przy takiej spółce, jak CDR jest to bardzo możliwe. Dostali już po łapach - zarząd i rynek rozbił ich ego w drobny mak. Teraz wiedzą, że muszą pracować na poważnie, bo ich "legenda" juz nie wystarczy. Wg mnie poziomy dobre do akumulacji. Jak sprzedaz Dino to może trochę odpuść trading, nabierz sił i wracaj na rynek :)
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Santa_k15 [170.61.237.*]
    Wers CRJ ma Ci rekomendowałem jak kurs był w okoliach odpowiednio 500 i 700 PLN. I robiłem to konsekwentnie chyba 2 albo 3 razy. A nie jak był w okolicach 1000+:)
    Co do CDP to multi podobnie jak w przypadku GTA V ma szanse przedefinować sytuację spółki (fakt że będzie za ok 2 lata)
    Wiedźmin 3 w porównaniu do Cyberpunka to słabo sprzedająca się gierka. Cyberpunk ma około 18-20 mln kopii sprzedanych na dzień dzisiejszy i to bez next genów. Nie daj sobie wmówić nagonki na spółkę z racjonalnymi faktami.

A to że Giełda jest nieefektywna w krótkim temrinie to nie odkrycie i sam z tego korzystam, inaczej nigdy nie kupiłbym CRJ last year po 363 PLN:) i z tego należy się cieszyć. Także mnie cdp po 150 PLN nawet nie zdziwi ale nie o to chodzi. C/Z 15-20 to okazja bo spółeczki typu tsg mają po 20, 11 bit 27. A CDP jednak odstaje o tych (niektórych nawet dobrych jak 11 bit) jakościowo i pod względem IP, GOG etc.. Plany na rozwój CDP także są super, zresztą nie chcę Ciebie przekonywać Wers:) W zeszłym roku namawiałem Ciebie do kupna CRJ nie skorzystałeś jak sprzedaż była kosmiczna, teraz pewnie też CDP nie kupisz:) a fundamentalnie sytuacja tam nie jest dobra, tylko zaj*bista. Nie ma drugiej tak risk free spółki obecnie z gamedevu jak CDP.

Spółka nie ma praktycznie długu, kupa kasy na koncie, dwa ip (nowe CP dużo mocniejsze niż W3). I udana - chociaż także zawalona - premiera która spowodowała sprzedaż ok 15-16 mln kopii czyli 7-8 mln kopii w 21 dni od premiery XD a next genów jest kilka mln KILKA MLN na rynku obecnie, także w Q3/Q4 będzie tak naprawdę druga premierą tej gierki na next geny. A i nawet w 21 next genów będzie 20+ mln także malutko. Next geny to temat na 21, 22.

A o W3 na next genach, monster slayer etc to nie będę wspominał.:)
    ..... to ja się już nic nie odzywam. XD
    Zgodzę się Santa, że next geny mogą dać zarobić na CDR, ale nie wiem czy aktualnie dobrze ekstrapolujesz ilość sprzedanych sztuk Cyberpunk, patrzyłeś na ilość komentarzy na steam? Mi o dziwo chodzi dobrze na PS4 pro, czasami jest lekka zawiecha, ale rzadko. Nie mam takich problemów, jak niektórzy opisują lub puszczają filmy w sieci. Z tego, co kojarzę to ostatnio ilość kopii była ok 14 mln - 15 mln kopii.
    ależ oczywiście że tak i masz rację.
    ps. technicznie 205 obronione, pytanie kto i pod co kupuje.(?). pozdr.
    Dzisiaj BPC i Eurocash ostro w dół. CRJ jest obecnie zbyt drogie dla mnie. Tak jak w zeszły roku fajnie urosło, tak odnoszę wrażenie, że obecna cena za papier nie pozwala za bardzo wybić się wyżej.

Santa, myślę, że masz sporo racji, jeżeli chodzi o CDR. Dobry tydzień i przebije 300, potem może wolniejszym tempem iść w górę :).
    Widziałem eurocash i dokupiłem
    Ucięło tekst Komar, wajcha przestawiona na CDR :)
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Santa_k15 [178.43.197.*]
    Wers ja nie chciałem Ciebie urazić ani coś.:) Ja patrzę czysto fundamentalnie. Reznor oczywiście 13 mln pykło do 20 grudnia włącznie ze zwrotami (ale do 21 jeszcze ludzie mogli oddawać i to jest to co zaraportowali), szacuję spokojnie 2+ mln od 21 grudnia do 30 grudnia, pamiętajmy że W3 sprzedał bardzo wiele kopii na GOG:), myślę że nawet ok 1-2 mln mogły tam pójść. Wszyscy których znam mają kopie z GOG na PC. a tego na Steamie nie widać. Możliwe że jest obecnie około 17 mln sprzedanych kopii na czysto (do teraz).

Wers żeby nie było bardzo Ciebie lubię i all, po prostu mam inne podejście do CDR ale też ja śledzę zazwyczaj kilka spólek na raz max i dużo czytam przed zakupem itd. Ty masz dużo DUŻO* szersze spojrzenie na rynek. Obie metody mają swoje plusy i minusy:)

Też ja spółki trzymam czasem x lat, a akurat multi do Cyberka to jeden z głównych powodów dla których tą spółkę warto trzymać.
    Świat Cyberka idealnie oddaje klimaty pod mutli, customizacja postaci, mechaniczne ręce, super skoki, świecące tatuaże:) cuda na kiju. Wiedźmin 4 może i sprzeda się dobrze bo to dobre IP ale nie ma podskoku wgl do Cyberpunka. Wiedźmin 3 sprzedał co najwyżej poprawnie jak na jakość tego tytułu (nadal nieźle się sprzedaje).

spoko luz :).

Pozwoliłem sobie napisać co myślę o CDR, bo sam czekałem na spadek, który wyznaczyłem na 205zł. Była godzina 11.30 i nic nie zapowiadało wybicia po dwóch godzinach mielenia. Stąd mój wpis.
    Sam rozważałem zakup w tych okolicach ale postawiłem ostatecznie na DINO.
    Rozumiem Twoje argumenty, ZGADZAM SIĘ Z NIMI, ale moim skromnym zdaniem to NIE ONE są aktualnie brane pod uwagę przy tym odbiciu. Tutaj do trwałych wzrostów musi popłynąć jakakolwiek dobra, albo nawet extra dobra informacja ze spółki, bo inaczej jest to zwykłe spekulacyjne odbicie na historycznym wsparciu i tyle. Spółka sama w sobie jest bardzo dobra, choć moim skromnym zdaniem rozegrana na dłuższy czas (co nie zmienia faktu lokalnego odreagowania).

ps. Nigdy nie komentuję czyiś wyborów inwestycyjnych, zaprzepaszczonych szans itp. (czytałem że zbierasz CDR od 290 - Twoja sprawa, też nie jestem nieomylny). Mnie interesuje sytuacja spółki, techniczna i fundamentalna. ( no chyba że widzę ewidentnego babola na wykresie - to wtedy krzyczę żeby nie kupować ! - ale zdarza mi się to bardzo rzadko i tylko do osób, które cenię.). pozdr.
    Ps. A ponieważ wszyscy moi dobrzy koledzy z tego forum mają już CDR :))), to mnie nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za kierunek 300zl i zamknąć się w tym temacie.
    Ruchaś nie ma :) chyba, a ja nie wiem do jakiego poziomu potrzymam, będę na bieżąco reagował. Wers jutro wyniki przed otwarciem, jestem ciekawy, co się wydarzy, nieźle to wyliczyłeś pozdro
    Zakupiłem sporo złota ostatnio poniżej 1700 $ i srebro przy 2550 $, sądzę, że do czerwca będzie mocne wybicie - zmiana zapisów na Comexie. A czy ktoś jest może na Kernelu - pytam pod kątem drogiego oleju słonecznikowego i palmowego, aktualnie jest mocny rajd na północ od zeszłego roku, a towaru coraz mniej ma rynku
    obstawiam że wyniki jutrzejsze będą dobre. Pytanie czy nie będzie to pretekst do wyjścia. (?).
    Może i tak być...
    Reznor, musiałeś pewnie dzisiaj dokupić redsów, bo inaczej gruby nie przestawiłby wajchy ;)

Ruchaś, gruby powiedział, że jutro ostatnia szansa na zakup w dobrej cenie. Że trzeba sprzedać te spółki co handlują marichunanen i przenieść się na CDR ;)

Wers, emerytura? A może jeszcze w Bieszczady wyjedziesz? :D
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Coś mam złe przeczucia do CDP...
    Drugi opór wyznaczony na 270 skuteczny, a po wynikach jazda w dół..... Widzę że to już klasyka na GPW się robi, ech :(.
    Posiedzimy na tym DINO.

Ps. Komar, emerytura w Bieszczadach - piękna rzecz.
  • Re: wers do Reznora Autor: ~Reznor [188.147.105.*]
    Przystanek Bieszczady :))) tak, jak opalacze kotłów czy jakoś tak się nazywa ta profesja. Dino pokazało faktycznie świetne wyniki
    Te Bieszczady to chyba nie taki zły pomysł. Najlepiej bez dostępu do informacji o tym, co się w kraju dzieje. Jak dzisiaj przeczytałem, że będzie wyburzana niedokończona elektrownia w Ostrołęce i kosztowało to podatników 1,5 miliarda, to człowiek się zastanawia o co kaman. Chociaż najgorszy w tym wszystkim jest chyba komentarz w stylu: Polskę teraz na to stać... no cóż... chyba jest super ;)
[x]
VARSAV -1,10% 0,54 2025-10-02 16:46:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.