• Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Dd [91.109.20.*]
    Tym razem na pewno się uda, AT nie kłamie!!!
    https://www.tradingview.com/x/ijb4hIdz

Tyle warte to wasze AT haha:D Nie ma żadnego AT, AT wymyśliliście sobie wy, akcjonariusze!
    Szukajcie geometrii w naturze, tam na pewno się uda!
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dd mistrz :))) Lapka. :)))
    I do tego byc moze masz racje z tym AT.
    (mimo, ze na geometrii paliles fajki pod szkola).

• Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    Wszystko zgodnie z planem AT. Zaczyna się tzw. spring. Teraz oddadzą najbardziej znudzeni czekaniem, którzy sobie myślą.... A gdybym wszedł w ten Mabion na jeden dzień... Klasyka wyniszczania i zbierania tanich akcji. Poczytaj o akumulacji i procesach, jakie zachodzą podczas tej fazy rynku. Zaczyna się ostatni etap. Kto zmięknie, to sprzeda. Kto poczeka, ten zarobi. Wszystko zależy od taktyki inwestorów. Pozdrawiam.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Dd [195.181.174.*]
    A ci dalej swoje:D Krzyczycie o tej akumulacji i odbiciu już od miesiąca, w głowach poukładaliście sobie jakieś mityczne fundy które akurat tę nieznaną spółkę wykupują i dadzą Wam zarobić:D
    Najgorsze jest to, że jak przyjdą ludzie, bo zacznie się dziać w spółce, to nieważne czy to się stanie za miesiąc czy za rok i 1000 razy w międzyczasie gadaliście bzdury i nic nie wyszło, to obwieścicie, że to ten wasz mityczny fund i mieliście rację:D

Tu nie ma czego skupywać, nie ma obrotów, akcji i sprzedających, skupić to sobie można na tysiącu innych spółek na które jest hajp. Nie ma hajpu, nie ma wzrostów, bo nikt nie chce drożej kupić, tyle w temacie.
    Fundy, springi kierwa na Blircie:D
    A niee, sorry, to ja jestem tym fundem i z Wami gram, #gra sz? 21:37 Ciudad, nie wiecie nawet że gracie acie? Jesteście w grze e??
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Artann [46.204.20.*]
    Naganiaj na spadki bo widząc co się dzieje z szczepionkami to jeszcze dobiorę przed 1Q a gra się dopiero zaczyna widząc to po zainteresowaniu na forum. A tylko głupi nie korzysta z okazji tak jak pisałem w innym poście spadnie do 18 sprzedaje inne akcje i wchodzę tutaj za wszystko poza biomaxima która podobnie jak blirt szykuje się do wybicia.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Adi [37.248.253.*]
    Nie bądź głupi 30% przeznacz na premie...
    Adi Twoj czarny humor orzezwia :) Lapka.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    Mam do Ciebie Dd tylko jedno pytanko... Co Ty tu w zasadzie robisz? Czy Ty jesteś misjonarzem GPW? Oboje wiemy co tu będzie grane. Gdyby tak nie było, to pisałbyś na forum Blirta? No weź się przyznaj....
    Nawet nie wiem co Ci powiedziec, najbardziej to odbieram, ze jestes wkurzony. I moim zdaniem nie na kreski, rozkminki innych osob itp. tylko po prostu po ludzku, ze czekamy i do tego jestesmy znow troche nizej. Tyle, ze to Ci nie pomoze. Masz Blirta prawda?
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Dd [31.0.34.*]
    Mowisz, ze jestem wkurzony na to, ze czekamy? Nie, jestem poirytowany tym naganianiem, tymi bzdurami ktore sie nie spelniaja i nie spelnia tylko dlatego, ze ktos wrozy z kresek na spolce na ktorej nie ma obrotyw i hajpu. Frustruja mnie te piertolety i beda mnie frustrowaly jeszcze bardziej jak akcje urosna, bo zacznie sie pierdaczenie jak to kazdy nie przewidzial:D tak, akcje mam i jestem misjonarzem gpw, fundem i czlowiekiem spolki w jesnym
    Odpowiem za siebie. Jesli czytasz moje posty to wiesz, ze nie naganiam, czesto mowie, ze obstawiam rozne scenariusze i sam watpie w swoje umiejetnosci. Na poczatku lutego pisalem, ze do marca / kwietnia stawiam na to ze bedziemy sie poruszac w zakresie 15-25, mimo ze co chwila sa tu info o tym ze jutro dzida :))) A nawet nie odrzucam opcji ze bedzie 10, chociaz obstawiam inny scenariusz. Ale wiem ze sama analiza techniczna bez polaczenia z innymi informacjami, nie wystarczy. Malo tego, uwazam, ze nie trzeba ogarniac analizy zeby inwestowac i miec dobre wyniki.

Jednoczesnie nie zgadzam sie z tym, ze analiza techniczna jest bezwartosciowa. Atakujesz kilka osob jakby ja wymyslily, a one ja tylko stosuja. Mi od lat AT pomaga podjac decyzje. Smiejesz sie ze springow i tu zupelnie nie masz racji. Zrobilem niejedna inwestycje w okresie zbicia kursu po konsolidacji i nie zalowalem. Ale wiem, ze to nie jest tak ze po springu zawsze jest ruch w gore. Jak chcesz miec 100% pewnosci to zrob lokate w banku gdzie podpiszesz umowe na procent. :) Tu jest gielda. Mowisz ze bedziesz bardziej wkurzony jesli urosnie i ktos napisze ze to sie zgadza z wykresem. I tego juz zupelnie nie rozumiem. Niech sobie pisze. A ja kiedy urosnie bede sie cieszyl. Z kazdym kto zainwestowal z jakiegokolwiek powodu. I jesli napisze, ze wiedzial ze urosnie bo mu sie to przysnilo to wysle mu lapke.

A kiedy przyjdzie tu hajp, to pewnie kilka osob, ktore staraly sie pisac wiecej niz: jutro dzida - zniknie z forum Blirta. Wszedlem kilka razy na forum Mabiona w ostatnich dniach i nie chce w tym uczestniczyc, to jest jakas dzicz :( wiec nie martw sie, nie bede Cie spamowal postami a nie mowilem. Strzala.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Zgadzam się z Tobą Kuba w stu procentach. Na początku mojej długiej już przygody z giełdą zupełnie nie wiedziałam czego się trzymać.Wybierałam spółki dobre teoretycznie, wszystko co pisali o nich w mediach było super ale jednak nie przynosiły zysku. Potem zaczęłam inwestować spekulacyjnie, bo coś nagle rosło ,oczywiście skutek był jeszcze gorszy, bo za każdym razem traciłam, zachowywałam się jak dziecko we mgle . Pewnego dnia zainteresowałam się AT,( a właściwie ktoś) , takim ogólnym powszechnie znanym większości graczy.
    Teraz uważam, że AT to jak wydeptana ścieżka w bezkresnym lesie, która prawdopodobnie doprowadzi cię do celu .

• Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: abesiak [91.212.242.*]
    Spór między fundamentalistami a technikami chyba był od zawsze. Podział i kto skuteczniejszy. Wszystko jest dla ludzi. Chcesz stosować tylko AT twój wybór. Chcesz być fundamentalistą, też dobrze. Wszystko jest dla ludzi. Każdy ma prawo wyboru i swojej opinii. Ja lepiej się czuje w analizie fundamentalnej, ale systematycznie uzupełniam wiedzę z AT i szczerze? warto! Podejmuje inne decyzje, bardziej precyzyjne. Mam większy wybór w realizowaniu różnych scenariuszy. Też Kuba o tym pisał. Nie wiem czy nie jest ten aspekt ważniejszy niż wszystkie inne. Psychologia inwestowania, myślę że śmiało można tu wspomnieć o inteligencji emocjonalnej, sentymencie ect. I jestem zwolennikiem takiego podejścia, gdzie te 3 rzeczy są łączone. W końcu stosujesz AT to po co wchodzisz na to forum? Po co czyta się raporty. Można się wypierać różnych kwestii ale i tak każdy z nas zwraca uwagę na sentyment do spółki, na zysk jaki osiąga i spogląda na wykres.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: abesiak [91.212.242.*]
    Dodam tylko, że forum Blirta jest jednym z nielicznych, gdzie można poczytać wiele merytorycznych opinii i analiz. Mało jest naganiania. I mi to robi :) Dzięki Kuba, Pati, Anavrin, MJ i inni. Dobrze jest podyskutować i popatrzeć różnymi oczami. Po to jest forum aby mieć obraz z różnych perspektyw.
  • Re: Tym razem na pewno!!!1 AT! Autor: ~Gepeto [37.47.19.*]
    Forum dobre i spółka też więc jutro czas odpalić
    Pati dziekuje za mily komentarz. :) Jesli jestem w okresie w ktorych planuje kupic lub sprzedac, to AT i inne dane stosuje w polaczeniu z tym na czyich emocjach jest grany wykres. Dzis na gieldzie jest wiecej nowicjuszy niz kiedykolwiek, a ich emocje sa na talerzu, dla ogarnietych kolkowiczy to czysta przyjemnosc. Rumun napisal wczoraj chyba (i to szanuje), ze on teraz kupuje bo wie ze bedzie robiony dolek, czeka na raport, bo wie ze po nim bedzie gorka i chce swoje kilkanascie moze kilkadziesiat procent skeszowac przed pierwsza korekta (a moze dluzszym zasypaniem) i to jest to o czym mowie, jesli grasz na krotko to musisz wiedziec i o AT i o sentymencie i przesledzic historyczne zachowania kursu np. w okresie raportu. Wole tak postawiona sprawe, niz chlopakow, ktorzy (przestali pisac o pociagach ale) juz mowia ze tego smiecia nie dotkna, nie da sie sprzedac i ze to ich zyciowy blad :))) a cos czuje ze ich koszyczki zbieraja wszystko co teraz pojdzie w dol, zeby sprzedac po raporcie. Opcja spring jeszcze nie weszla w zycie ale przyspieszamy w jej kierunku.

Fundamentalna sprawa, ktora trzeba sobie ze soba samym ustalic - a przysiegam, ze chyba 5% osob to robi - to po co wchodze na gielde. Ja powiem cos moze smiesznego, ale to prawda, moj pierwszy impuls kilka lat temu, kiedy bylem lsniacym i pieknym leszczem, byl taki ze chcialem zeby moje oszczednosci nie tracily na inflacji i dwa ze bede tylko kupowal, a skeszuje na emeryturze, albo przekaze w spadku. Tylko tyle. Wtedy myslalem, ze jesli zrobie rocznie 5-10% to naprawde wszystko czego chce. I uwazam ze to najlepsza rada jaka moglbym komukolwiek dac, gdyby ktos zapytal :))) Od tamtej pory moj portfel ma tez inne elementy, ale to idzie w parze z tym co umiem i jakie mam wyniki :) Moze o tym napisze.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.