• Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Ziom [178.37.66.*]
    Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie?
    Czy poniższy tekst nie daje do myślenia iż przychód i zysk pochodzi niby ze sprzedaży eksportowej a wcale tak nie jest? Czy to nie kolejne nadziewanie na haki? Ta spółka chyba zaczyna zarabiać na obrocie akcjami. Już wcześniej o tym pisałem, nowy akcjonariusz który chce tutaj zainwestować nie wie o tym, iż zysk w dużej mierze został wypracowany przez płyn dezynfekujący i nie powinien być objęty w jakiś sprzedażach eksportowych, nawet w tekście z parkietu! Nagle marża netto z 2% poszybowała do 15% ? Ja rozumiem że skończyły się inwestycje i inne wydatki, ale niech każdy nowy inwestor pomyśli trochę i przeanalizuje o co tu chodzi, bo jak dla mnie to wycena jak pisałem 12-15zł to max, a wszystko to zostanie wyjaśnione jak pojawi się raport 2Q/2021 i wtedy C/Z wskoczy na normalny a nie covidowy tor. Tak to ja Ziom samarytanin, piję piwko i nie dowierzam co tu się odjaniepawla.

Sprzedaż eksportowa
    W ciągu trzech kwartałów 2020 r. spółka wypracowała 359,7 mln zł przychodów wobec 233,4 mln zł rok wcześniej. Zysk netto wyniósł 54,1 mln zł w porównaniu z 5,7 mln zł rok wcześniej. Raport roczny zostanie opublikowany 22 marca 2021 r. – Widzimy pozytywną dynamikę w ostatnich latach, nie tylko w przychodach spółki ze sprzedaży napojów, ale również w eksporcie. W 2018 r. spółka sprzedała za granicę 37 proc. produkcji napojów, w 2019 r. już 47 proc., po trzech kwartałach ubiegłego roku dynamika eksportu wyniosła już 54,5 proc. Eksport po raz pierwszy w historii przegonił sprzedaż krajową – mówi Czachorowski.

Ubiegły rok był dla spółki ważny pod kilkoma względami. M.in. stworzono od zera produkcję dezynfektantów, co przyczyniło się do znaczącego wzrostu wyników.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Fan [88.97.15.*]
    Ziom
    Obrzydzales Spolke jak byla po 20, czekajac na 14, obrzydzales jak spadla do 14 czekajac na 10.
    Teraz jest po 24, o co ci chodzi ? Zdecyduj sie wreszcie.
    Trzeba bylo wsiadac po 14, a jak wsiadles to nie trzeba bylo krecic kolek.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Fan [88.97.15.*]
    Ziom, tam wyzej jest reklama Brastera. Idz na Braster, please.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Ziom [83.25.97.*]
    Nie wsiadłem po 14 bo był inny powód spadku który mógł się skończyć różnie, a i tak wydaje mi się że był to przekręt i chłopaki popijają whiskey śmiejąc się z tego, jak ugrali pare baniek. Nigdy nie czekałem też na 10, nie kręcę tutaj kółek bo jest niebezpiecznie. Ostrzegałem dwa razy i dwa razy miałem racje, ostrzegam po raz trzeci. Obiecuje że jeżeli nie będę miał racji więcej się tu nie będę udzielał, jeżeli zaś po raz trzeci wyjdzie na moje, będę ostrzegał bardziej donośnie a wszystkie moje domniemania zostaną potwierdzone.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Fan [82.26.53.*]
    Ok, dzięki. Dobry Samarytanin z Ciebie.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~Rew [37.7.136.*]
    A kogo obchodza twoje slabe wypociny? Ciulek bez akcji, idz na orlen
    Jak do tej pory słabe nie były i jest 2:0 dla mnie. Napisz coś merytorycznie, nie gram na spadki tylko obserwuje jak to kolejne osoby zostają na hakach. Zawsze się śmieje z wywiadu prezia „jesteśmy wiodącym producentem płynu w Europie”.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~KrynicaVitamin [89.76.144.*]
    Ziom, poczekaj i odszczekasz. Długość postu nie przekłada się na merytorykę
    Oczywiście jak wyżej napisałem, jeżeli nie mam racji po raz kolejny nie będę się już odzywał, w przeciwnym wypadku będę ujadał głośniej.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~MirASS [94.254.184.*]
    Wczoraj pojawiły się tu wpisy od @grubego januarego, które następnie zniknęły.
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    Oczywiście, że jesteś w błędzie. Ostatni twój "strzał" to był po podpisaniu kontraktu na Hard Seltzery, gdzie pojawiłeś się i jojczałeś, że zaraz będzie zjazd w nadzieii, że odkupisz taniej, a spełniło się to tylko dlatego, że dwa dni później pojawiło się info o pozwie i zablokowaniu środków KRV przez sąd. Czego wcześniej nie mogłeś wiedzieć jako leszcz.
    Chyba, że jesteś insiderem i robisz inside trading, ale to byś nie siedział na bankierze i ryzykował, że KNF cie odwiedzi.
    Nie pisz głupot, bo wcale tak nie było! Szkoda mi wtedy było bo jakoś ufałem preziowi. Takiego strzału nie da się przewidzieć jak zawieszenie akcji, moje wpisy opierały się tylko i wyłącznie na raportach. Tutaj dużo nowych ludzi inwestuje bo widzi fajne C/Z, nie zdając sobie sprawy skąd się wzięło
  • Re: Po raz kolejny, czy może jestem w błędzie? Autor: ~lolopindolo [37.47.9.*]
    Tylko, że wskaźniki po wynikach za q4/20, a najprawdopodobniej i q1/21 jeszcze lepsze niż obecnie. W grudniu '20 zawarli ugode w przedmiocie reklamacji, także w wyniku za 4q będzie rozwiązana rezerwa dot. reklamacji. De facto 4q to wyniki za 2 kwartały. Jeżeli utrzymają rentowność z 3q to jest szansa na 12-16 mln. Jeżeli umowa z Heinekenem USA jest księgowana jeszcze w 4q (a shipping przynajmniej części zamówień był jeszcze w grudniu) to pytanie na ile ta umowa zmieni obraz zyskowności spólki.

Kwestie dodatkowe dot. rentownosci to:
    - ile kosztowało spółkę zajęcie kont bankowych (koszty dodatkowego finansowania, ew. problemy z zamówieniami i ich skutki finansowe)
    - jak wyglądają zyski z nowej produkcji płynów (w 4q zakładam, że szczątkowe, aczkolwiek KRV nad czym boleje, nie rozbija zysków na rodzaje działalnosci)
    - czy w 4q sprzedawali jeszcze płyn z pierwotnej produkcji - jeżeli ktoś porówna zyski z płynów wskazane w raporcie za h1/20 i wypowiedzi członków zarządu dot. przychodów z płynów po 3q to widać, ze wpadło dodatkowo kilka mln, a wszyscy wiemy, że ponowna produkcja ruszyła w 4q.
    - czy ich dotychczasowa działalność podstawowa (nie mówię o VPX, ale sieciach w Europie i PL) zmalała,czy się zwiększyła - przychody z napojów w q2/20 uległy znacznemu wzrostowi (nie pamiętam dokładnie, ale chyba 20-30% r/r), podczas gdy w 3q nieznacznie spadły.

Jeżeli ktoś ma w miarę sensowne przemyślenia, to chętnie się zapoznam.

[x]
KRVITAMIN 0,63% 9,60 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.